پخش زنده
امروز: -
هر سال با شروع فصل بهار و افزایش مصرف گیاهان و قارچهای خودرو در طبیعت، مسمومیتهای ناشی از این قارچهای سمی هم در استان افزایش مییابد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز کردستان، براساس آماری که مرکز نظارت و پایش مصرف فرآوردههای سلامتمحور سازمان غذا و دارو اعلام کرده، بیش از پنج هزار مورد مسمومیت ناشی از مصرف قارچهای سمی و خودرو در طبیعت در طی سه سال گذشته در کشور گزارش شده است و این زنگ هشداری است برای اینکه مردم مراقب سلامت خود باشند.
مدیرکل پزشکی قانونی استان کردستان با هشدار نسبت به احتیاط در مصرف این قارچهای سمی گفت: برخی از روشهای سنتی، معیار علمی و درستی برای تشخیص سمی نبودن قارچها نیست.
بهتاش خانی آباد با بیان اینکه برخی از سموم موجود در قارچهای سمی، مقاوم به گرما است، افزود: این تصور رایج که فرآیند آمادهسازی غذا مانند کباب کردن، آب پز کردن، سرخ کردن یا بخار پز کردن قارچها قادر به از بین بردن کامل مواد سمی موجود در آن است، اشتباه است.
وی تأکید کرد: در صورت بروز علائم و نشانههای گوارشی شامل تهوع، استفراغ و اسهال در فاصله پنج تا ۱۲ ساعت پس از مصرف قارچهای خودرو، هر چه سریعتر بیمار را به مراکز درمانی منتقل کنید؛ چرا که تأخیر در درمان، در بسیاری از موارد منجر به نارسایی حاد کبدی و حتی مرگ میشود.
مسمومیت براثر مصرف قارچهای سمی دارای طیف گستردهای از علائم و نشانههای بالینی مانند تهوع، استفراغ، اسهال، دردهای شکمی، زردی چشم، یرقان و اختلالات متابولیک شامل کاهش قند خون، اختلال هورمونهای تیروئیدی و اختلال عصبی منجر به تشنج، بیقراری، توهم و اختلالات کلیوی میشود.
به گفته متخصصان سلامت، در بسیاری موارد، شناسایی قارچ سمی از طریق ظاهر آن میسر نیست و نیازمند تخصص لازم است، بنابراین شهروندان قارچهای خوراکی مورد نیاز خود را از فروشگاههای معتبر تهیه کنند و مراقب سلامت خود باشند.