پخش زنده
امروز: -
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ایران نسبت به افزایش مسمومیت های ناشی از مصرف قارچ های سمی در فصل بهار هشدار داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایران؛ "مهران ولائی" با اشاره به شرایط مساعد برای رشد قارچ های سمی در فصل بهار گفت: در این فصل موجی از مسمومیت های اتفاقی ناشی از مصرف خوراکی قارچ های خودرو و سمی بروز می کند.
"مهران ولائی" افزود: آمار نشان می دهد در نیمه نخست سال ۱۴۰۰ تعداد ۸۲۸ مورد مراجعه به بیمارستان ها به علت مسمومیت با قارچ های خودرو و سمی گزارش شده بود که تهران بیشترین سهم را نسبت به سایر شهرها داشت.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان اینکه مصرف خوراکی قارچ های خود رو و سمی، منجر به نارسایی کبد و حتی مرگ می شود، تاکید کرد: این موارد با آموزش عمومی و اطلاع رسانی و ارائه هشدار به موقع قابل پیشگیری است.
"مهران ولائی" گفت: از مصرف قارچ های خودرو مخصوصا قارچ هایی که در کنار تنه درختان به ویژه درختان خشک شده می رویند و یا قارچ های جمع آوری شده به وسیله افراد بومی خودداری کنید و فقط قارچ هایی را که از طریق مراکز مجاز و در بسته بندی های استاندارد عرضه می شوند، مصرف کنید.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایران افزود: شناسایی انواع خوراکی قارچ از انواع سمی بر اساس خصوصیات ظاهری مانند شکل، رنگ، بو، قوام و مزه مشکلاست و فقط متخصصان و کارشناسان مجرب قارچ شناسی و گیاه شناسی این آگاهی را دارند که کدام قارچ غیر سمی است.
"مهران ولائی" گفت: برخی از سموم موجود در قارچ های سمی، مقاوم به گرما است و فرآیندهای آماه سازی غذا مانند کباب کردن، آب پز کردن، سرخ کردن و بخار پز کردن قادر به تخریب کامل مواد سمی موجود در آنها نیستند.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به علائم مسمومیت با قارچ های سمی گفت: در صورت بروز علائم و نشانه های گوارشی مانند تهوع، استفراغ و اسهال به صورت تاخیری یعنی ۵ تا ۱۲ ساعت پس از مصرف قارچ باید هر چه سریعتر بیمار را به مرکز درمانی تخصصی مسمومیت ها منتقل کرد.
"مهران ولائی" خاطرنشان کرد: هرگونه تاخیر در انتقال بیمار به مراکز درمانی تخصصی مسمومیت ها، سبب افزایش احتمال شکست درمان و حتی مرگ بیمار می شود، بنابراین با مشاهده علائم و نشانه های بالینی اولیه از هرگونه خوددرمانی پرهیز و بیمار را در اسرع وقت به بیمارستان منتقل کنید.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: در صورت امکان، نمونه باقی مانده قارچ مصرف شده بیمار را برای شناسایی کادر پزشکی در بیمارستان به همراه داشته باشید.