به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز چهارمحال و بختیاری، متخصص طب اورژانس و فلوشیپ سمشناسی بالینی گفت: علائم حاد مسمومیت با قارچ سمی شامل تهوع، استفراغ، دلپیچه، سردرد، سرگیجه، تپش قلب و قرمز شدن پوست است و علایم مزمن به شکل تشنج، نارسایی کبد و کلیه، مشکلات تنفسی، توهم، کما و حتی مرگ خود را نشان میدهد.
علیرضا اسماعیلی گفت: شروع رشد قارچها در طبیعت اوایل بهار و اوایل پاییز و همراه با بارانهای پایه است.
وی افزود: از آنجا که تفکیک قارچ سمی از غیر سمی سخت است، در صورت استفاده از قارچهای موجود در کوهستان و جنگلها ممکن است مسمومیت را برای فرد مصرفکننده در پی داشته باشد.
متخصص طب اورژانس و فلوشیپ سمشناسی بالینی افزود: مسمومیت با قارچ سمی تهوع، استفراغ، دلپیچه، سردرد، سرگیجه، تپش قلب و قرمز شدن پوست را به دنبال دارد.
اسماعیلی گفت: افراد در صورت علائم ذکر شده، سریعاً باید به بیمارستانها مراجعه کنند چرا که درمان مسمومیت قارچ سمی یک درمان تخصصی است و با وجود زمان کم باید پزشکان متخصص به وسیله دارو درمانی و موارد دیگر سم را از بدن خارج کنند.
قارچهای موجود در طبیعت را نباید مصرف کرد چرا که استفاده از این قارچها با ریسک بزرگی همراه است، چه بسا ممکن است فرد مشکل کبدی داشته باشد و در اثر مصرف قارچ سمی مرگ خود را رقم بزند.
متخصص طب اورژانس و فلوشیپ سمشناسی بالینی گفت: افراد نباید از دورهگردهایی که در مسیر ورودی شهرها مستقر هستند قارچ خریداری کنند، چرا که تفکیک قارچ سمی از غیر سمی سخت بوده و در صورت سمی بودن ممکن است فرد را شش تا ۲۴ ساعت از پا در آورد.
اسماعیلی با بیان اینکه دست زدن به قارچ سمی ممکن است ایجاد حساسیت پوستی کند، گفت: پختن، جوشاندن و یا کبابی کردن قارچ سمی باعث از بین رفتن سم درون آن نمیشود.