اصول تغذیه سالم هنگام آلودگی هوا
به منظور حفظ سلامتی هنگام آلودگی هوا میتوان با تغذیه سالم درصد ورود ذرات آلاینده به بدن را به حداقل رساند .
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان ، یک
متخصص تغذیه درباره بایدها و نبایدهای تغذیهای در زمان آلودگی هوا و همزمانی با شرایط کرونایی میگوید:بهترین مایعات شیر کم چرب است که خاصیت مسمومیت زدایی دارد.
دکتر عزیزالله کمال زاده افزود: نکته دیگر بحث آب میوهها است بهخصوص آب میوههای طبیعی که تاکید زیادی میشود، چون ایمنی بدن را بالا میبرد و هم از انتقال مواد موجود در فضای آلوده به بدن جلوگیری میکند و آنها را دفع میکند. در صورت خروج از خانه به شرط رعایت تغذیه مناسب ۶۰ تا ۷۰ درصد از خطر کاسته میشود.
وی با بیان اینکه شیر کم چرب خاصیت مسمومیت زدایی دارد گفت : در شرایط کرونایی تاکید میکنیم حتما موادی که ویتامین دی دارد به اندازه کافی مصرف شود .
این متخصص تغذیه افزود: در آلودگی هوا نوشیدن دو لیوان شیر کم چرب در روز توصیه میشود چون شیر عنصرهای دو ظرفیتی مثل کلسیم دارد به دلیل سبک بودن وارد بافتها میشوند و اجازه نمیدهند عناصر سنگینتر، مثل سرب قابلیت جذب پیدا کنند.
وی با بیان اینکه توصیه میشود از همه گروههای مواد غذایی به اندازه متعادل مصرف شود گفت : مصرف ماهی و تخم مرغ و شیر و لبنیات اگر به اندازه کافی باشد معمولا مردم دچار کمبود ویتامین دی نمیشوند و اگر دوز ویتامین دی در بدن کسی به اندازه معمول است باید ماهیانه یک عدد قرص ۵۰ هزار واحدی ویتامین دی را مصرف کند .
دکتر کمال زاده افزود : اگر کسی کمبود ویتامین دی داشته باشد باید به مدت ۴ هفته هر هفته یک قرص مصرف کنند و بعد ماهی یک قرص مصرف شود. گاهی ویتامین دی آنقدر کم است و زیر ده قرار دارد که شرایط خاص است و تزریق توصیه میشود و یا اینکه دو ماه هر هفته یک مورد مصرف کنند وبعد دو ماه هر هفته یکی مصرف کنند؛ و بعد از چهار ماه ماهی یک عدد مصرف کنند، ولی معمولا ماهی یک عدد توصیه میشود.