خوراکیهای مفید برای کاهش استرس
متخصصین تغذیه تاکید دارند مقدار و کیفیت مواد مغذی میتواند بر مدارهای عصبی بدن که احساسات، انگیزه و خلق و خو را کنترل میکنند، تاثیر بگذارد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان ، بنا به تحقیقات کارشناسان تغذیه، مواد غذایی مختلف میتوانند سطح استرس را افزایش یا کاهش داده و به همین دلیل توجه به نوع خوراکی مصرفی در زمان احساس خستگی اهمیت دارد.
محققان با تاکید بر اینکه مواد غذایی درصورتیکه به درستی و به میزان کافی مصرف شوند میتوانند خاصیت درمانی داشته باشند میگویند : میکروبیوم روده که متشکل از باکتریهای خوب و بد یک پیوند اساسی در ارتباط بین آنچه مصرف میشود و چگونگی احساس فرد است .
نوشیدنیهای گرم، استرس را از بین میبرند. تحقیقاتی که در گذشته انجام گرفته حاکی از آن است که مصرف نوشیدنی گرم باعث تقویت خلق و خو و رابطه دوستی بین فردی میشود.
تحقیقاتی که در گذشته انجام گرفته نشان میدهد کربوهیدراتها میتوانند سطح سروتونین، هورمونی که باعث افزایش خلق و خو و کاهش استرس میشود را به طور موقت افزایش دهند، اگرچه توصیه میشود از کربوهیدراتهای سالم و تصفیه نشده مانند سیب زمینی شیرین و غلات کامل مصرف شود.
آووکادو نیز خواص دارویی دارد و مصرف آن چه همراه غذا و چه به عنوان سالاد توصیه میشود. این میوه حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ است که تاثیر آن در کاهش استرس و اضطراب، تقویت تمرکز و بهبود خلق و خو شناخته شده است.
شکلات تلخ نیز حاوی آنتی اکسیدان است که با کاهش سطح هورمونهای استرس در بدن میزان استرس را کاهش میدهد. هرچند پزشکان زیاده روی در مصرف آن را توصیه نمیکنند.