انتخابات آمریکا در سایه کرونا، اعتراضات و رکود اقتصادی؛
تشدید رقابت بر سر ورود به کاخ سفید؛ ۱۱ روز مانده به انتخابات
دومین و آخرین مناظره انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا میان دونالد ترامپ، نامزد جمهوریخواهان و جو بایدن، نامزد دموکراتها در شهر نشویل ایالت تنسی برگزار شد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما؛ آخرین مناظره انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا برخلاف مناظره نخست،
در آرامش بیشتری برگزار شد و نامزدها کمتر، حرفهای یکدیگر را قطع کردند. با این حال، حداقل یک بار، میکروفون دونالد ترامپ به دلیل تخطی از قوانین تعیین شده برای سخن گفتن در مدت زمان مقرر دو دقیقه ای، قطع شد.
ترامپ و بایدن در این مناظره به طیف وسیعی از موضوعات مورد علاقه رای دهندگان امریکایی پاسخ دادند که در صدر آن، موضوع کرونا و پیامدهای ویرانگر اقتصادی و اجتماعی آن بود. بایدن تلاش کرد، عملکرد ترامپ در این حوزه را زیر سوال ببرد و انتخابات سوم نوامبر را به نوعی همه پرسی درباره عملکرد چهار ساله دولت ترامپ بدل سازد.
در مقابل، ترامپ به ۴۷ سال سابقه سیاستمداری بایدن حمله کرد و انتخابات سوم نوامبر را انتخابی برای تشخیص میزان رضایتمندی شهروندان از عملکرد دولتهای پیشین معرفی کند.
با این حال به نظر نمیرسد این مناظره، تاثیر سرنوشت سازی بر نتایج انتخابات ریاست جمهوری امریکا داشته باشد. زیرا همزمان با رویارویی ترامپ و بایدن در نشویل، اعلام شد که میزان شرکت کنندگان در انتخابات زودهنگام از عدد ۵۰ میلیون تن نیز گذشته است. از آنجا که پیش بینی میشود میزان مشارکت در انتخابات ۲۰۲۰ به حدود ۱۶۰ میلیون تن برسد، یعنی حدود یک سوم رای دهندگان آمریکایی پیش از برگزاری مناظره، تصمیم خود را گرفته بودند. همچنین برآوردها حکایت از آن دارد که در مقایسه با انتخابات در دورههای پیشین، این بار، آرای خاکستری و مردد، اندک است و ستادهای انتخاباتی جمهوریخواهان و دموکراتها شانس زیادی برای افزودن به حامیان خود ندارند.
البته هنوز تا روز پایان رای گیریها یعنی سوم نوامبر، حدود ۱۰ روز دیگر باقیست. در این ۱۰ روز چه بسا اتفاقات غیر منتظره یا افشاگریهای تکان دهندهای رخ دهد که بر سرنوشت انتخابات تاثیر بگذارد. در روزهای اخیر، ستادهای انتخاباتی دو رقیب، تلاشهای خود را برای دسترسی به اطلاعات مهم به منظور افشاگریهای تاثیرگذار به اوج رسانده اند. دموکراتها همچنان در پی دسترسی به اطلاعات محرمانه مالی ترامپ از جمله فرار مالیاتی و حسابهای بانکی وی در دیگر کشورها نظیر چین هستند تا خلافکاری رییس جمهوری امریکا را ثابت کنند. در حالی که تمرکز جمهوریخواهان بر موضوع اثبات رانت خواری و فساد مالی خانواده بایدن در ارتباط با فعالیتهای مالی در اوکراین یا حتی چین قرار دارد.
هر کدام از این افشاگری ها، لطماتی به اعتبار و حیثیت نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری امریکا وارد کرده است. همچنین پیش بینی میشود از این دست اطلاعات در روزهای آینده همچنان درز داده شود. با این حال، آنچه برای هشت میلیون بیمار کرونایی، خانواده ۲۲۰ هزار جان باخته کرونا و دهها میلیون قربانی بحران ویرانگر اقتصادی امریکا اهمیت دارد، طرح و برنامه نامزدها برای خروج از مشکلات کنونی جامعه است و نه دعواهای سیاسی و حزبی در واشنگتن و میان سیاستمدارانی که وعده میدهند، اما به وعدههای خود عمل نمیکنند.
این موضوع بر بحران مشروعیت و کارآمدی نظام سیاسی در امریکا افزوده و نارضایتیها را از هیات حاکمه در این کشور افزایش داده است تا جایی که روزنامه لس آنجلس تایمز چند روز پیش در مقالهای به قلم هیات سردبیری روزنامه نوشت: با انتخابات ۲۰۲۰، آینده دموکراسی امریکا در خطر است.
محورهای مهم دوئل تلویزیونی ترامپ و بایدن
محور مناظره پایانی «دونالد ترامپ»، با «جو بایدن»، مسائل مربوط به تغییرات اقلیمی، تبعیض نژادی و نژادپرستی در آمریکا و بیماری کووید-۱۹ بود.
از اتهامات بی پایان دونامزد تا وحشت زدگی ترامپ
انتقاد بایدن از وحشت زدگی ترامپ در مقابله با کرونا؛ بازتاب افشاگریهای ترامپ و بایدن علیه یکدیگر و میلیونر شدن پسر بایدن در مناظره آخر توجه افکار عمومی آمریکا را به خود جلب کرد.
بازتابهای دوئل انتخاباتی ترامپ و بایدن
آخرین مناظره انتخاباتی امریکا بازتاب گستردهای در رسانههای خبری داشت و بر خلاف مناظره نخست، نکات بسیار مهمی بین دو نامزد انتخابات ایالات متحده مطرح شد.
آخرین نظرسنجی های انتخاباتی در آمریکا
۱۱ روز مانده به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ۲۰۲۰، نتایج نظرسنجیها نشان میدهد که تا امروز جمعه دوم آبان ماه، "جو بایدن" نامزد حزب دموکرات انتخابات رئیس جمهوری آمریکا، بیش از ۷ و نه دهم درصد از دونالد ترامپ، رقیب جمهوری خواه خود پیشی گرفته است.
بر اساس گزارش موسسه نظرسنجی ریل کلیر پولیتیکس (RealClearPolitics) که روزانه آمار کلیه نظرسنجیهای صورت گرفته رسانههای آمریکا درباره انتخابات این کشور و میانگین آنها را ارائه میکند گزارش داد بایدن با ۵۰.۷ درصد امتیاز از ترامپ با ۴۲.۸ درصد پیش است.
رسانههای معتبر آمریکا هم در نظرسنجیهای جداگانه از پیشتازی جوبایدن نسبت به دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ۲۰۲۰ خبر میدهند.
بر اساس نظرسنجیهای موسسه اکونومیست (The Economist) بایدن ۵۲ درصد و ترامپ ۴۳ درصد، پایگاه خبری هیل (The Hill) بایدن ۴۷ درصد و ترامپ ۴۰ درصد، موسسه (Reuters) بایدن ۵۱ درصد و ترامپ ۴۲ درصد، شبکه خبری سی ان بی سی (CNBC) بایدن ۵۲ درصد و ترامپ ۴۲ درصد، شبکه خبری ان بی سی (NBC News) بایدن ۵۳ درصد و ترامپ ۳۹ درصد، موسسه محافظه کار راسموسن (Rasmussen Reports) بایدن ۵۱ درصد و ترامپ ۴۳ درصد، موسسه منموته (Monmouth) بایدن ۵۰ درصد و ترامپ ۴۵ درصد، دانشگاه هاروارد (Harvard University) بایدن ۵۴ درصد و ترامپ ۴۴ درصد، موسسه کالج امرسون (Emerson) بایدن ۴۸ درصد و ترامپ ۴۴ درصد و شبکه خبری ان بی سی (ABC News) بایدن ۵۴ درصد و ترامپ ۴۴ درصد، را نشان میدهد.
نتایج نظرسنجیها در آمریکا در حالی گویای برتری نسبی جو بایدن است که دونالد ترامپ بارها تاکید کرده که اعتقادی به نتایج این نظرسنجیها ندارد. او حتی این را هم گفته که آمار نظرسنجیها «جعلی» است. به اعتقاد ترامپ جمهوریخواهان در نظرسنجیها شرکت نمیکنند.
علیرغم این موضوع، کاهش محبوبیت ترامپ حداقل در نظرسنجیها را باید در پی بیتفاوتی ترامپ به شیوع ویروس کرونا، ضربه مهلک اقتصادی این ویروس و اعتراضات به خشونت پلیس در این کشور باید جستجو کرد.
سایه بحران کرونا بر انتخابات آمریکا
در حالی که ۱۱ روز به انتخابات ریاستجمهوری آمریکا مانده، بروز بحران کرونا، محاسبات تیم انتخاباتی دونالد ترامپ را برهم زده است.
براساس تارنمای خبری «وردمترز دات اینفو» (worldometers.info) بیماری کرونا تاکنون منجر به مرگ بیش از ۲۲۸ هزار نفر از شهروندان آمریکا شده است که اقتصاد این کشور را فلج کرده و در مورد سرنوشت انتخابات ریاست جمهوری نیز تردیدها و گمانهزنیهای بسیاری پدید آورده است.
موج جدید کرونا در آمریکا
تلفات کرونا در ۲۴ گذشته در آمریکا رکورد برجای گذاشت.
مرگ بیش از ۲۲۸ هزار آمریکایی مبتلا به کرونا
سازمان بهداشت جهانی شمار کل مبتلایان به کرونا در آمریکا را ۸،۶۶۱،۶۵۱ نفر و شمار بهبودیافتگان را ۵،۶۵۵،۳۰۱ نفر اعلام کرد.
سایه اعتراضات بر انتخابات آمریکا
نزدیک به ۱۱ روز به انتخابات ریاستجمهوری آمریکا مانده است که اعتراضات مردمی در شهرهای مختلف این کشور تاثیر منفی بر موقعیت "دونالد ترامپ" رییس جمهوری امریکا گذاشته است.
تظاهرات اعتراض آمیز گسترده در شهرهای مختلف آمریکا که نتیجه تبعیضها علیه سیاه پوستان این کشور است و با گسترش جریان اپیدمی و همه گیری ویروس کرونا، سیاه پوستان آمریکا متوجه این واقعیت شدند که بیشترین کمکها و حمایتها در این رابطه برای سفید پوستان انجام میگیرد و سیاه پوستان از این کمکها کمتر برخوردار هستند و این تبعیضها خشم سیاه پوستان را برانگیخته است.
از سوی دیگر، موارد متعددی از خشونت پلیس علیه معترضان شامل مشت و لگد زدن، استفاده از شلیک گاز اشکآور و اسپری فلفل و حتی راندن خودرو به سمت معترضان در اعتراضات اغلب مسالمتآمیز، منجر به افزایش اعتراضات شده است.
تظاهرات مخالفان نژادپرستی در آمریکا
شماری از سیاه پوستان و مخالفان نژادپرستی در ایالت ایلینوی در آمریکا تظاهرات کردند.
سایه بحران اقتصادی بر انتخابات آمریکا
همهگیری کرونا و اعتراضات ضد نژاد پرستی در آمریکا اقتصاد این کشور را با بحران عمیقی روبرو کرده و بیکاری میلیونها نفر را به دنبال داشته است.
جدیدترین گزارشها در آمریکا نشان میدهد با افزایش شمار مبتلایان به بیماری کرونا در آمریکا میزان تقاضا برای بهرهمندی از مزایای بیکاری در آمریکا رو به افزایش است.
تصمیم اکسان موبیل به اخراج کارکنانش در آمریکا
شرکت نفتی اکسان موبیل، بزرگترین شرکت نفتی آمریکا، پس از کاهش نیروی کار خود در اروپا و استرالیا، اکنون تصمیم گرفته است نیروی کار خود در آمریکای شمالی را نیز کاهش دهد.
اختلاف در مذاکرات دموکراتها و کاخ سفید بر سر برنامه رونق اقتصادی
مذاکرات نمایندگان دموکرات کنگره آمریکا و کاخ سفید درباره برنامه رونق اقتصادی و مالی ممکن است به نتیجه نرسد.