انتخابات آمریکا در سایه کرونا، اعتراضات و رکود اقتصادی؛
تشدید رقابت بر سر ورود به کاخ سفید؛ ۱۷ روز مانده به انتخابات
با نزدیکتر شدن به زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در روز ۱۳ آبان، تعداد بیشتری از چهرههای سرشناس جمهوریخواه، دونالد ترامپ، رییس جمهوری هم حزبی خود را مورد آماج حملات گزنده قرار میدهند.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما؛ سناتور بن ساس، در اظهار نظری تند و توهین آمیز،
دونالد ترامپ را نه فقط خطری برای جمهوریخواهان که خطری برای امریکا توصیف کرد. در دهههای اخیر کمتر زمانی همچون این روزها، حزب رییس جمهوری در روزهای نزدیک به
انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ، رییس جمهوری هم حزبی خود را مورد حمله قرار داده و از وی اعلام برائت کرده اند تا جایی که برخی از آنان حتی گفته اند که به
جو بایدن رای خواهند داد.
اما علت خشم جمهوریخواهان چیست؟ ۱- دونالد ترامپ عملکرد بسیار ضعیف و فاجعه آمیزی در برابر بزرگترین بیماری قرن ارائه کرده است تا جایی که مرگ ۲۲۰ هزار آمریکایی به پای بی تدبیری رییس جمهوری جمهوریخواه نوشته شده است.
۲ - دونالد ترامپ به شکل بی محابایی در جامعه به شدت ملتهب و قطبی شده امریکا، تفرقه ایجاد کرده و موجب ظهور جریانهای راستگرای افراطی شده است.
۳ - دونالد ترامپ همچنان به اظهارنظرهای توهین آمیز و تحقیر آمیز علیه چهرههای سرشناس و نامدار جمهوریخواه ادامه میدهد.
۴ - دونالد ترامپ موجب رنجش و ناراحتی برخی از عمدهترین متحدان خارجی دولت امریکا شده است و به جایگاه این کشور در رهبری جهانی لطمات سنگینی وارد کرده است.
۵ - دونالد ترامپ به شکل نگران کنندهای با رسواییهای مالی، اخلاقی و سیاسی مواجه است که حمایت از وی میتواند به شهرت جمهوریخواهان لطمه وارد کند.
در چنین شرایطی، آمارها از اقبال گسترده به جو بایدن، نامزد حزب دموکرات خبر میدهند. بایدن سه هفته پیش از انتخابات، ار برتری کم سابقه دو رقمی در برابر دونالد ترامپ برخوردار است و سیل کمکهای مالی به ستاد انتخابات دموکراتها روان است. این وضعیت موجب شده است تا برخی از ایالتهای مهم جمهوریخواهان نظیر ایالت بزرگ تگزاس در آستانه سقوط توسط رای دهندگان دموکرات قرار گیرد.
به نظر میرسد با به صدا در آمدن زنگ خطر، برخی از جمهوریخواهان در تلاش هستند پیش از این که خیلی دیر شود، از ترامپ فاصله بگیرند تا در صورت غرق شدن رییس جمهوری جمهوریخواه، حزب جمهوریخواه به همراه وی به زیر کشیده نشود. این موضوع از آن جهت اهمیت دوچندان یافته است که چشم انداز شکست همزمان در انتخابات ریاست جمهوری و انتخابات سنا، در اردوگاه جمهوریخواهان خشم و وحشت ایجاد کرده است و ترامپ را در معرض انتقادات کم سابقه درون حزبی قرار داده است.
با این حال، مشخص نیست که اعلام برائت برخی از چهرههای سرشناس حزب جمهوریخواه سه هفته پیش از انتخابات، بتواند این حزب را از پیامدهای منفی چهار سال ماجراییها و سو مدیریتهای دونالد ترامپ رهایی بخشد.
انتقاد رئیس پیشین کارکنان کاخ سفید از دونالد ترامپ
رئیس پیشین ستاد کارکنان کاخ سفید با انتقاد از عملکرد رئیس جمهوری آمریکا، وی را "فریبکار" و "ضعیف" توصیف کرد.
نیویورک تایمز: به حکومت ترامپ پایان دهید
نیویورک تایمز نوشت دوران ریاست جمهوری ویرانگر ترامپ تاکنون به آمریکا در داخل و در سراسر جهان آسیبهای جدی رسانده است، به این بحران ملی پایان دهید.
فاصله گرفتن جمهوری خواهان از ترامپ
نیویورک تایمز نوشت: جمهوری خواهان کنگره که اکنون به این نتیجه رسیده اند که ترامپ در ماه نوامبر شکست خواهد خورد، در تلاشند تا خود را نجات دهند.
پیش بینی روپرت مرداک درباره پیروزی قاطع جو بایدن
روپرت مرداک، حامی با نفوذ دونالد ترامپ، پیش بینی کرد که به اعتقاد وی جو بایدن با اختلاف چشمگیر پیروز انتخابات ریاست جمهوری آمریکا خواهد شد.
آخرین نظرسنجی های انتخاباتی در آمریکا
۱۷ روز مانده به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ۲۰۲۰، نتایج نظرسنجیها نشان میدهد که تا امروز شنبه ۱۷ اکتبر، "جو بایدن" نامزد حزب دموکرات انتخابات رئیس جمهوری آمریکا، بیش از ۸ و نه دهم درصد از دونالد ترامپ، رقیب جمهوری خواه خود پیشی گرفته است.
بر اساس گزارش موسسه نظرسنجی ریل کلیر پولیتیکس (RealClearPolitics) که روزانه آمار کلیه نظرسنجیهای صورت گرفته رسانههای آمریکا درباره انتخابات این کشور و میانگین آنها را ارائه میکند گزارش داد بایدن با۵۱.۲ درصد امتیاز از ترامپ با ۴۲.۳درصد پیش است.
رسانههای معتبر آمریکا هم در نظرسنجیهای جداگانه از پیشتازی جوبایدن نسبت به دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ۲۰۲۰ خبر میدهند.
بر اساس نظرسنجیهای موسسه اکونومیست (The Economist) بایدن ۵۲ درصد و ترامپ ۴۲ درصد، پایگاه خبری هیل (The Hill) بایدن ۴۷ درصد و ترامپ ۴۰ درصد، موسسه (Reuters) بایدن ۵۲ درصد و ترامپ ۴۰ درصد، شبکه خبری سی ان بی سی (CNBC) بایدن ۵۲ درصد و ترامپ۴۲ درصد، شبکه خبری ان بی سی (NBC News) بایدن ۵۳ درصد و ترامپ ۳۹ درصد، موسسه محافظه کار راسموسن (Rasmussen Reports) بایدن ۵۱ درصد و ترامپ ۴۳ درصد، موسسه منموته (Monmouth) بایدن ۵۰ درصد و ترامپ ۴۵ درصد، دانشگاه هاروارد (Harvard University) بایدن ۵۴ درصد و ترامپ ۴۴ درصد، موسسه کالج امرسون (Emerson) بایدن ۴۸ درصد و ترامپ ۴۴ درصد و شبکه خبری ان بی سی (ABC News) بایدن ۵۴ درصد و ترامپ ۴۴ درصد، را نشان میدهد.
نتایج نظرسنجیها در آمریکا در حالی گویای برتری نسبی جو بایدن است که دونالد ترامپ بارها تاکید کرده که اعتقادی به نتایج این نظرسنجیها ندارد. او حتی این را هم گفته که آمار نظرسنجیها «جعلی» است. به اعتقاد ترامپ جمهوریخواهان در نظرسنجیها شرکت نمیکنند.
علیرغم این موضوع، کاهش محبوبیت ترامپ حداقل در نظرسنجیها را باید در پی بیتفاوتی ترامپ به شیوع ویروس کرونا، ضربه مهلک اقتصادی این ویروس و اعتراضات به خشونت پلیس در این کشور باید جستجو کرد.
سایه بحران کرونا بر انتخابات آمریکا
در حالی که ۱۷ روز به انتخابات ریاستجمهوری آمریکا مانده، بروز بحران کرونا، محاسبات تیم انتخاباتی دونالد ترامپ را برهم زده است.
براساس تارنمای خبری «وردمترز دات اینفو» (worldometers.info) بیماری کرونا تاکنون منجر به مرگ بیش از ۲۲۳ هزار نفر از شهروندان آمریکا شده است که اقتصاد این کشور را فلج کرده و در مورد سرنوشت انتخابات ریاست جمهوری نیز تردیدها و گمانهزنیهای بسیاری پدید آورده است.
شروع موج سوم کرونا در آمریکا
ام اس ان بی سی نیوز اعلام کرد چند روز مانده به برگزاری انتخابات آمریکا، این کشور وارد موج سوم همه گیری کرونا شده است.
عبور تعداد مبتلایان به کرونا در آمریکا از مرز ۸ میلیون نفر
دانشگاه جانز هاپکینز تعداد موارد مبتلا به کرونا در آمریکا را بیش از ۸ میلیون نفر اعلام کرد.
سایه اعتراضات بر انتخابات آمریکا
نزدیک به ۱۷ روز به انتخابات ریاستجمهوری آمریکا مانده است که اعتراضات مردمی در شهرهای مختلف این کشور تاثیر منفی بر موقعیت "دونالد ترامپ" رییس جمهوری امریکا گذاشته است.
تظاهرات اعتراض آمیز گسترده در شهرهای مختلف آمریکا که نتیجه تبعیضها علیه سیاه پوستان این کشور است و با گسترش جریان اپیدمی و همه گیری ویروس کرونا، سیاه پوستان آمریکا متوجه این واقعیت شدند که بیشترین کمکها و حمایتها در این رابطه برای سفید پوستان انجام میگیرد و سیاه پوستان از این کمکها کمتر برخوردار هستند و این تبعیضها خشم سیاه پوستان را برانگیخته است.
از سوی دیگر، موارد متعددی از خشونت پلیس علیه معترضان شامل مشت و لگد زدن، استفاده از شلیک گاز اشکآور و اسپری فلفل و حتی راندن خودرو به سمت معترضان در اعتراضات اغلب مسالمتآمیز، منجر به افزایش اعتراضات شده است.
اذعان نانسی پلوسی به تبعیض نژادی در آمریکا
رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در تازهترین پیام توئیتری خود به تبعیض نژادی در این کشور اذعان کرد.
مشروح خبر ...
سایه بحران اقتصادی بر انتخابات آمریکا
همهگیری کرونا و اعتراضات ضد نژاد پرستی در آمریکا اقتصاد این کشور را با بحران عمیقی روبرو کرده و بیکاری میلیونها نفر را به دنبال داشته است.
جدیدترین گزارشها در آمریکا نشان میدهد با افزایش شمار مبتلایان به بیماری کرونا در آمریکا میزان تقاضا برای بهرهمندی از مزایای بیکاری در آمریکا رو به افزایش است.
کرونا میلیونها آمریکایی را به کام فقر کشاند
نتایج تحقیقات دانشگاه کلمبیا نشان میدهد که بر اثر پیامدهای شیوع کرونا اکنون دست کم هشت میلیون نفر به افراد فقیر در آمریکا افزوده شده است.