درگیریهای لفظی دو نامزد انتخابات آتی در مناظره اول به شدت جنجال برانگیز شد و رفتار آنها به ویژه ترامپ بازتابهای بسیار منفی در محافل مختلف داخلی و خارجی داشت. ترامپ در این مناظره بارها قوانین را زیر پا گذاشت از جمله صحبتهای بایدن را قطع میکرد.
در این مناظره همچنین نامزدهای انتخاباتی آمریکا در بسیاری موارد با الفاظ غیرمعمول و گاه رکیک به هم تاختند به طوری که کمیسیون مناظرههای انتخاباتی بروز آشفتگی در این مناظره را تایید و اعلام کرد که برای اطمینان از «مباحثاتی منظم تر»، اعمال تغییر در قوانین را مورد بررسی قرار خواهد داد.
پس از نخستین مناظره، بایدن به صراحت اعلام کرد؛ میخواهد کمیسیون مناظره پیش از مناظره بعدی، قوانین را تغییر دهد و گفت که نحوه رفتار ترامپ در اولین مناظره «مایه شرمساری ملی» بود.
اما کارزار انتخاباتی ترامپ با هر گونه تغییر در قوانین مناظره مخالفت کرد. «تیم مارتاو» مدیر ارتباطات کارزار انتخاباتی ترامپ در بیانیهای پس از اولین مناظره به سی ان ان گفت: کمیسیون نباید تیرکهای دروازه را جابجا کند و قوانین را در وسط بازی تغییر دهد.
قرار بود دومین مناظره انتخاباتی ترامپ و بایدن در تاریخ ۱۵ اکتبربرگزار شود، اما پس از اختلاف نظر درباره شکل اجرای آن، برگزار نشد. کمیسیون مناظرههای انتخاباتی ریاست جمهوری آمریکا اعلام کرده بود: از آنجایی که آزمایش کرونای ترامپ مثبت شده است، دومین مناظره که قرار بود در میامی برگزار شود، به صورت مجازی انجام خواهد شد، اما ترامپ با حضور در مناظره مجازی مخالفت کرد.
اکنون قرار است این مناظره ۲۲ اکتبر و با تغییراتی که کنترل آن را برای مجری مقدور میسازد برگزار شود.
«میت رامنی» نماینده جمهوریخواه ایالت «یوتا» در مجلس سنای آمریکا با انتقاد از فضای فعلی سیاست در آمریکا، آن را به «دونالد ترامپ»، رئیسجمهوری آمریکا ربط داد و در توئیتر نوشت: من درباره مسئله انتخابات سکوت کردهام. اینکه در سیاست آمریکا گفتگوهای سرزنده جایشان را به جار و جنجالهای زننده، شنیع و آکنده از نفرتی داده اند که زیبنده هیچ کشوری نیست، مرا آشفته میکند.
دومین مناظره انتخاباتی ۲۰۲۰ در حالی قرار است برگزار شود که نتایج نظرسنجیهای جدید نشان میدهد؛ با نزدیک شدن به مراحل نهایی رقابتهای ریاست جمهوری در آمریکا، فاصله اختلاف و پیشتازی جو بایدن نامزد دموکرات در مقایسه با دونالد ترامپ رئیس جمهوری و نامزد جمهوری خواهان در آمریکا، به ۱۷ درصد افزایش یافته است.
نتایج نظرسنجی روزنامه گاردین نیز نشان میدهد؛ ۵۷ درصد از رای دهندگان احتمالی در آمریکا قصد دارند به بایدن رای دهند و این در حالیست که فقط ۴۰ درصد از رای دهندگان آمریکایی میگویند به رئیس جمهوری کنونی کشورشان رای خواهند داد.
تاکنون میلیونها رای به صندوق انداخته شده است و جمهوری خواهان نگران شکست در رقابتهای ریاست جمهوری و مجالس سنا و نمایندگان هستند.
با نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات نگرانی از اشوبهای اجتماعی نیز افزایش یافته است به طوری که گارد ملی آمریکا در انتظار ناآرامیهای پس از انتخابات یکی از سالهای شلوغ خود را پشت سر میگذارد.
«ترنس مونهان» فرمانده پلیس نیویورک در این زمینه اعلام کرد: پلیس آماده است تا هرگونه خشونت احتمالی انتخابات را برطرف کند. شکی نیست که این انتخابات نسبت به سالهای گذشته جنجال برانگیز خواهد بود برای همین طرح ما آمادگی در برابر هرگونه حادثه است.
افکار عمومی آمریکا پس از مناظره ۲۲ اکتبر، تصمیم نهایی را خواهد گرفت.