انتخابات آمریکا در سایه کرونا، اعتراضات و رکود اقتصادی؛
تشدید رقابت بر سر ورود به کاخ سفید؛ ۱۴ روز مانده به انتخابات
در اوج اختلافات در امریکا بر سر انتخابات پستی و شمارش آرای پست شده، دیوان عالی فدرال این کشور طی حکمی، اجازه داد شمارش آرای پستی تا سه روز بعد از روز انتخابات، انجام گیرد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، دیوان عالی فدرال آمریکا درحکمی، درخواست جمهوریخواهان را رد کرد و به ایالت پنسیلوانیا اجازه داد تا حداکثر سه روز بعد از روز انتخابات که امسال، سوم نوامبر خواهد بود، نامههای ارسالی از سوی رای دهندگان به حوزههای رای گیری را دریافت و شمارش کنند. با این تصمیم، تعداد بیشتری از آرای پستی در ایالت پنسیلوانیا شمارش خواهد شد.
این حکم از آن جهت حائز اهمیت فراوان است که پیش بینی میشود آرای پستی در انتخابات ریاست جمهوری سال جاری امریکا با شکستن رکوردهای قبلی، به چند ده میلیون عدد برسد.
دونالد ترامپ، رییس جمهوری امریکا و نامزد حزب جمهوریخواه در ماههای اخیر به کرات، برگزاری انتخابات به شیوه پستی را بزرگترین تقلب و دستکاری در تاریخ انتخابات این کشورعنوان کرده است. وی حتی مدعی شده است که در انتخابات ریاست جمهوری شکست نخواهد خورد مگر این که دموکراتها با گسترش شیوه انتخابات پستی، در انتخابات تقلب کنند.
البته برگزاری انتخابات زودهنگام و ارسال آرای پستی در امریکا سابقه طولانی دارد و در دورههای قبل به کرات مورد استفاده رای دهندگان قرار گرفته بود. اما در سال جاری به دلیل شیوع ویروس کرونا، تمایل رای دهندگان برای شرکت در انتخابات زودهنگام و ارسال آرا از طریق پست به مراتب بیشتر شده است.
دموکرات ها، نگرانی ترامپ از شکست در انتخابات در صورت افزایش مشارکت عمومی در انتخابات را علت حملات لفظی وی به شیوه انتخابات پستی عنوان کرده اند. آمارها نشان میدهد که بیش از ۵۳ درصد از ۳۰ میلیون رای دهندگان انتخابات زودهنگام یا پستی، دموکرات بوده اند درحالی که حدود ۲۵ درصد از آنان، خود را جمهوریخواه معرفی کرده اند. با توجه به چنین فضایی، جمهوریخواهان بویژه در ایالتهای حساسی همچون پنسیلوانیا تلاش کردند از گسترش انتخابات پستی بکاهند یا این که حداقل، دریافت نامه و شمارش آرا را به روز انتخابات محدود سازند.
با این حال، حتی دیوان عالی فدرال تحت کنترل قضات محافظه کاران نیز به نفع جمهوریخواهان رای ندادند. با رای دیوان، نه فقط در پنسیلوانیا، بلکه در برخی دیگر از ایالتها نیز شمارش آرای پستی حداقل تا سه روز پس از روز انتخابات ادامه خواهد یافت. از این رو پیش بینی میشود نتیجه نهایی انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ امریکا همچون اغلب انتخابات گذشته، در ساعات اولیه پس از پایان رای گیریها در ایالتها مشخص نخواهد شد.
برخی از کارشناسان هشدار داده اند طولانی شدن روند شمارش آرا و اعلام خبر فرد برنده، در فضای به شدت ملتهب کنونی در امریکا، تنشهای اجتماعی شدیدی را به همراه خواهد آورد. بویژه این که در این دور از رقابتها، هر دو رقیب و ستادهای انتخاباتی آنان، صحت و سلامت انتخابات را زیر سوال برده اند. هر دو نیز مصداقهایی از جمله پیدا شدن آرای دوریخته شده در برخی از شهرها و اقدامات ارعاب آمیز برخی از گروههای شبه نظامی دست راستی برای ترساندن مردم از حضور در پای صندوقهای آرا را برای اثبات نظرات خود بیان کرده اند.
بروس هافمن در مقالهای برای شورای روابط خارجی آمریکا مینویسد: پیش بینی یک انتخابات ریاست جمهوری که به شدت بر سر آن رقابت میشود، منجر به ایجاد وضع وخیمی شده است که در آمریکا بی سابقه است، حداقل تا آنجا که بسیاری از آنها به یاد میآورند.
قطع صدای میکروفون برای جلوگیری از آشوب در مناظره
کمیسیون مناظرات انتخاباتی آمریکا اعلام کرد برای جلوگیری از ایجاد هرج و مرج در مناظره نهایی، صدای میکروفون نامزدها هنگام نوبت صحبت طرف مقابل قطع میشود.
تصمیم جو بایدن برای بازنگری در سیاست خارجی "نخست آمریکا"
فایننشال تایمز نوشت: جو بایدن معتقد است سیاست "نخست آمریکا" که دونالد ترامپ مدافع آن است تنها به انزوای آمریکا انجامیده است.
نقشه انتخاباتی ترامپ و بایدن
سی ان ان برنده شدن دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری پیش روی آمریکا را مشروط به گذر از «دیوار آبی» دمکراتها ارزیابی کرد.
خوش بینی دموکراتها از ادامه پیشتازی بایدن در نظرسنجیها
خبرنگار شبکه المیادین: نتایج نظرسنجیها درباره پیروزی بایدن در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، میتواند دقیقتر از نظرسنجیهای سال ۲۰۱۶ باشد.
آخرین نظرسنجی های انتخاباتی در آمریکا
۱۴ روز مانده به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ۲۰۲۰، نتایج نظرسنجیها نشان میدهد که تا امروز سه شنبه ۲۹ مهر، "جو بایدن" نامزد حزب دموکرات انتخابات رئیس جمهوری آمریکا، بیش از ۸ و نه دهم درصد از دونالد ترامپ، رقیب جمهوری خواه خود پیشی گرفته است.
بر اساس گزارش موسسه نظرسنجی ریل کلیر پولیتیکس (RealClearPolitics) که روزانه آمار کلیه نظرسنجیهای صورت گرفته رسانههای آمریکا درباره انتخابات این کشور و میانگین آنها را ارائه میکند گزارش داد بایدن با ۵۱.۳ درصد امتیاز از ترامپ با ۴۲.۴ درصد پیش است.
رسانههای معتبر آمریکا هم در نظرسنجیهای جداگانه از پیشتازی جوبایدن نسبت به دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ۲۰۲۰ خبر میدهند.
بر اساس نظرسنجیهای موسسه اکونومیست (The Economist) بایدن ۵۲ درصد و ترامپ ۴۲ درصد، پایگاه خبری هیل (The Hill) بایدن ۴۷ درصد و ترامپ ۴۰ درصد، موسسه (Reuters) بایدن ۵۲ درصد و ترامپ ۴۰ درصد، شبکه خبری سی ان بی سی (CNBC) بایدن ۵۲ درصد و ترامپ۴۲ درصد، شبکه خبری ان بی سی (NBC News) بایدن ۵۳ درصد و ترامپ ۳۹ درصد، موسسه محافظه کار راسموسن (Rasmussen Reports) بایدن ۵۱ درصد و ترامپ ۴۳ درصد، موسسه منموته (Monmouth) بایدن ۵۰ درصد و ترامپ ۴۵ درصد، دانشگاه هاروارد (Harvard University) بایدن ۵۴ درصد و ترامپ ۴۴ درصد، موسسه کالج امرسون (Emerson) بایدن ۴۸ درصد و ترامپ ۴۴ درصد و شبکه خبری ان بی سی (ABC News) بایدن ۵۴ درصد و ترامپ ۴۴ درصد، را نشان میدهد.
نتایج نظرسنجیها در آمریکا در حالی گویای برتری نسبی جو بایدن است که دونالد ترامپ بارها تاکید کرده که اعتقادی به نتایج این نظرسنجیها ندارد. او حتی این را هم گفته که آمار نظرسنجیها «جعلی» است. به اعتقاد ترامپ جمهوریخواهان در نظرسنجیها شرکت نمیکنند.
علیرغم این موضوع، کاهش محبوبیت ترامپ حداقل در نظرسنجیها را باید در پی بیتفاوتی ترامپ به شیوع ویروس کرونا، ضربه مهلک اقتصادی این ویروس و اعتراضات به خشونت پلیس در این کشور باید جستجو کرد.
سایه بحران کرونا بر انتخابات آمریکا
در حالی که ۱۴ روز به انتخابات ریاستجمهوری آمریکا مانده، بروز بحران کرونا، محاسبات تیم انتخاباتی دونالد ترامپ را برهم زده است.
براساس تارنمای خبری «وردمترز دات اینفو» (worldometers.info) بیماری کرونا تاکنون منجر به مرگ بیش از ۲۲۵ هزار نفر از شهروندان آمریکا شده است که اقتصاد این کشور را فلج کرده و در مورد سرنوشت انتخابات ریاست جمهوری نیز تردیدها و گمانهزنیهای بسیاری پدید آورده است.
هشدار مقام سابق آمریکایی درباره موج جدید کرونا
رئیس سابق سازمان غذا و داروی آمریکا، موج دیگری از کرونا را پیش بینی کرده است که قبل از سال جدید دامنگیر آمریکا شود.
سایه اعتراضات بر انتخابات آمریکا
نزدیک به ۱۴ روز به انتخابات ریاستجمهوری آمریکا مانده است که اعتراضات مردمی در شهرهای مختلف این کشور تاثیر منفی بر موقعیت "دونالد ترامپ" رییس جمهوری امریکا گذاشته است.
تظاهرات اعتراض آمیز گسترده در شهرهای مختلف آمریکا که نتیجه تبعیضها علیه سیاه پوستان این کشور است و با گسترش جریان اپیدمی و همه گیری ویروس کرونا، سیاه پوستان آمریکا متوجه این واقعیت شدند که بیشترین کمکها و حمایتها در این رابطه برای سفید پوستان انجام میگیرد و سیاه پوستان از این کمکها کمتر برخوردار هستند و این تبعیضها خشم سیاه پوستان را برانگیخته است.
از سوی دیگر، موارد متعددی از خشونت پلیس علیه معترضان شامل مشت و لگد زدن، استفاده از شلیک گاز اشکآور و اسپری فلفل و حتی راندن خودرو به سمت معترضان در اعتراضات اغلب مسالمتآمیز، منجر به افزایش اعتراضات شده است.
درگیری حامیان و مخالفان ترامپ در بوستون
در تظاهرات یکشنبه در بوستون، واقع در ایالت ماساچوست حامیان و مخالفان ترامپ با هم درگیر شدند.
مشروح خبر ...
سایه بحران اقتصادی بر انتخابات آمریکا
همهگیری کرونا و اعتراضات ضد نژاد پرستی در آمریکا اقتصاد این کشور را با بحران عمیقی روبرو کرده و بیکاری میلیونها نفر را به دنبال داشته است.
جدیدترین گزارشها در آمریکا نشان میدهد با افزایش شمار مبتلایان به بیماری کرونا در آمریکا میزان تقاضا برای بهرهمندی از مزایای بیکاری در آمریکا رو به افزایش است.
بایدن: آینده اقتصاد آمریکا روشن نیست
جو بایدن نامزد دموکرات انتخابات آمریکا گفت میزان بیکاری بالا رفته و آینده اقتصاد روشن نیست.
مشروح خبر ...