وب گردی
با کلام وحی: قسم به عادیات
سوره عادیات یا والعادیات صدمین سوره و از سورههای کوچک قرآن است که یازده آیه دارد و با قسم آغاز میشود.
به گزارش
خبرگزاري صدا وسيما، سوره عادیات یا والعادیات صدمین سوره و از سورههای کوچک قرآن است که یازده آیه دارد و با قسم آغاز میشود. نام سوره از آیه اول آن گرفته شده است و به معنای دوندگان و تیزتکها است. درباره مکی یا مدنی بودن عادیات اختلاف است. این سوره در جزء سیام قرآن قرار دارد.
فضیلت سوره عادیاتدر سوره عادیات سخن از پارهای از ضعفهای انسان همچون کفر و بخل و دنیا پرستی به میان میآورد. در پایان اشاره کوتاهی به مسأله معاد دارد.
یکصدمین سوره قرآن کریم که مکی است و ۱۱ آیه دارد، کلمه «عادیات» از مصدر «عدو» است، که به معناى دویدن به سرعت است.
محتوای سورهدر این سوره سخن از پارهای از ضعفهای انسان همچون کفر و بخل و دنیا پرستی به میان میآورد. در پایان اشاره کوتاهی به مسأله معاد دارد.
شأن نزولاین سوره بعد از جنگ «ذات السلاسل» نازل شد و ماجرا چنین بود: در سال ۸ هجرت به پیغمبر اکرم (صلی الله علیه وآله) خبر دادند که دوازده هزار سوار در سرزمین «یابس» جمع شده، و با یکدیگر عهد کردهاند که تا پیامبر صلی الله علیه وآله وسلم و حضرت علی علیه السلام رابه قتل نرسانند و جماعت مسلمین را متلاشی نکنند از پای ننشینند.
تلاوت سوره عاديات با صداي کريم منصوري
پیغمبر اکرم صلی الله علیه وآله و سلم جمع کثیری از یاران خود را به سرکردگی بعضی از صحابه به سراغ آنها فرستاد، ولی بعد از گفتگوهایی بدون نتیجه بازگشتند؛ سرانجام پیامبر(ص)، حضرت علی علیه السلام را با گروه کثیری از مهاجر و انصار به نبرد آنها اعزام داشت، آنها بسرعت به سوی منطقه دشمن حرکت کردند و شبانه راه میرفتند، و صبحگاهان دشمن را در حلقه محاصره گرفتند، نخست اسلام را بر آنها عرضه داشتند، چون نپذیرفتند هنوز هوا تاریک بود که به آنها حمله کردند و آنان را درهم شکستند، عدهای را کشتند، و اموال فراوانی به غنیمت گرفتند.
سوره عادیات نازل شد در حالی که هنوز سربازان اسلام به مدینه بازنگشته بودند، پیامبر خدا (صلی الله علیه وآله وسلم) آن روز برای نماز صبح آمد، واین سوره را درنماز تلاوت فرمود.
بعد از پایان نماز اصحاب عرض کردند: این سورهای است که ما تا به حال نشنیده بودیم. پيامبر فرمودند: آری، علی (علیه السلام) بر دشمنان پیروز شد، و جبرئیل دیشب با آوردن این سوره به من بشارت داد. چند روز بعد علی (علیه السلام) با غنائم و اسیران به مدینه وارد شد.
فضیلت سوره
از رسول خدا (صلی الله علیه و آله وسلم) روایت شده است: هر کس سوره عادیات را قرائت نماید اجر و پاداشی ده برابر کسانی که در ایام حج در مزدلفه بیتوته کرده اند نصیب او خواهد شد.
هم چنین فرموده اند: هر کس سوره عادیات را بخواند و همواره بر قرائت آن مداومت ورزد در روز قیامت با امیرالمؤمنین (علیه السلام) محشور میگردد و از دوستان و همراهان او خواهد بود.
ایشان در کلامی دیگر فرموده اند: ثواب قرائت سوره عادیات، برابر ثواب قرائت نصف قرآن است.
در فضیلت این سوره همین بس که در شأن امیرالمؤمنین علی (علیه السلام) نازل شده است و خداوند در آن به پیروزی ایشان در جنگ خبر داده بود.
امام صادق (علیه السلام) در زیارت امیرالمؤمنین میفرمایند: «السلام علیک یا من نزلت فی فضله سوره العادیات».
این قسم میتواند به حمل و نقل سریع والسیر امروزی باشد
مثال این مرکبهای سریع که در ادامه آیات به بیرون آمدن آتش و دود از آنها اشاره میکند(نوعی وسیله که حرکت آن یا در پیمایش قدمهای آن آتش از پی آن پدید آید)
میتوان به موشکها و هواپیماها و تانکها و وسایل نقلیه امروزی اشاره کرد که هم سرعت زیاد دارند و هم از آنها دود خارج میشود