وب گردی
با کلام وحی؛ سوره انفطار
انفطار به معنی شکافته شدن و شکاف برداشتن از فطرت ریشه گرفته است.
به گزارش
خبرگزاري صدا وسيما، سوره انفطار به اتفاق مفسران مکى است و اندکى پیش از هجرت بعد از سوره نازعات و قبل از سوره انشقاق نازل شده است. هماهنگى و نظم موجود در میان آیات این سوره نشان وحدت نزول آن است. بنا به قول مشهور ترتیب نزول آن مانند ترتیب کنونى آن در مصحف، ۸۲ و داراى ۱۹ آیه ، ۸۱ کلمه و ۳۱۹ حرف است.
نام دیگر سوره انفطار
نام مشهور آن انفطار، مصدر باب انفعال به معناى شکافته شدن و برگرفته از کلمه «انفَطَرَت» در آیه نخست آن است. در روایات و برخى منابع کهن از آن به سوره «اِذَا السَّماءُ انفَطَرَت» و در برخى تفاسیر به سوره «انفطرت» و «المنفطره» نیز یاد شده است.
تلاوت سوره انفطار با صداي سيد محمد جواد حسيني
محتواى سورهاین سوره به انسان هشدار مىدهد مبادا به سبب فراموش کردن قیامت و حسابرسى اعمال در آن روز و به امید احسان پروردگار مرتکب گناه شود، از اینرو در آیات ۱ـ۵ با برشمردن برخى از حوادث هولناک آستانه قیامت و این که در آن روز انسان پس از برانگیخته شدن از گور بر تمام آثار و اعمالش مطلع مىگردد به معرفى روز قیامت مىپردازد و در آیات ۶ ـ ۸ انسان را به سبب ناسپاسى در برابر نعمتهاى خداداد سرزنش و به او هشدار مىدهد.
در آیات ۹ـ ۱۶ راز نافرمانى انسان را فراموش کردن قیامت مىداند و براى بیدارى او از خواب غفلت بر این نکته تأکید مىورزد که بر انسان نگهبانانى گمارده شده است که کارهاى او را ثبت مىکنند. سپس به سرنوشت نیکان و بدان اشاره مىکند و در پایان، آیات ۱۷ ـ ۱۹ با اشاره به دشواریهاى آن روز عظیم مىگوید: روزى است که هیچکس قادر بر کارى به سود دیگرى نیست و این واقعیت که همه امور از آن خداست در آن روز آشکار مىشود.
ترتيل سوره انفطار با صداي شهريار پرهيزکار
فضیلت سوره
بر پایه روایتى از امام صادق علیهالسلام کسى که همواره در نمازهاى واجب و مستحب، سورههاى انفطار و انشقاق را تلاوت کند. خداوند بین او و حاجتش فاصله نمىاندازد و مانعى میان او و خداوند نخواهد بود و پیوسته خداى سبحان به او مىنگرد تا از حساب مردم فارغ شود.