تشدید بحران کرونا
ناامنی غذایی در جهان
اکسفام اعلام کرد ناامنی غذایی در جهان تحت تاثیر پیامدهای بحران کووید ۱۹ به طرز قابل توجهی تشدید خواهد شد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما به نوشته پایگاه اینترنتی رادیو کانادا، برنامه جهانی غذا وابسته به سازمان ملل متحد با انتشار گزارشی اعلام کرد ناامنی غذایی در جهان تحت تاثیر پیامدهای بحران کووید ۱۹ به طرز قابل توجهی تشدید خواهد شد.
برنامه جهانی غذا هشدار داد پیش بینیها حاکی از آن است که تحت تاثیر بحران کرونا شمار افرادی که در حال حاضر در جهان از گرسنگی رنج میبرند تقریبا دو برابر خواهد شد و از ۱۴۹ میلیون نفر در شرایط فعلی به ۲۷۰ میلیون نفر تا پایان سال خواهد رسید.
برنامه جهانی غذا که رسالت خود را کمک به جوامع محروم و آسیب پذیر جهان تعریف کرده است، از چند ماه پیش زنگ هشدار را در این زمینه به صدا درآورده و اعلام کرده بود که همه گیری کرونا و تبعات آن اوضاع غذایی در کشورهایی را که از پیش با ناامنی غذایی روبرو بودند، وخیم تر خواهد کرد و این کشورها را با مشکلات جدیدی برای سیرکردن شکم شهروندان خود مواجه خواهد کرد.
پیش بینیهای سازمان غیردولتی آکسفام نیز حاکی از آن است که تا پایان سال ۲۰۲۰ روزانه بین شش تا ۱۲ هزار نفر به علت پیامدهای اقتصادی و اجتماعی بحران کووید ۱۹ جان خواهند باخت و این مرگ و میرها به مراتب بیشتر از افرادی است که هر روز به علت ابتلا به کووید ۱۹ جان خود را از دست میدهند.
تشدید فقر و گرسنگی در آفریقا
بسیاری از کشورهای جهان در اوضاعی شکننده و کاملا آسیب پذیر با همه گیری ویروس کرونا روبرو شدند. این وضع به ویژه برای کشورهای منطقه ساحل آفریقا و غرب آفریقا (مثل بورکینافاسو، مالی، موریتانی، نیجر، چاد، سنگال و نیجریه) صدق میکند.
طبق اعلام آکسفام این منطقه از قاره سیاه یکی از کانونهای اصلی قحطی و گرسنگی شدید در جهان است.
پیش از وقوع همه گیری کرونا بیش از نیمی از ساکنان این منطقه از کمبود غذا و ناامنی غذایی رنج میبردند. این وضعیت بیشتر تحت تاثیر مناقشات مسلحانه و تغییرات آب و هوایی در ساحل و غرب آفریقا شکل گرفته است.
آزارا رمالیا مشاور عدالت غذایی در سازمان غیردولتی آکسفام در منطقه غرب آفریقا میگوید پس از آن که کشورهای این منطقه به منظور مقابله با شیوع ویروس کرونا تدابیر پیشگیرانه به ویژه قرنطینه را به اجرا گذاشتند، شرایط غذایی آنها بدتر از پیش شد.
این مشاور آکسفام افزود:" تدابیر محدودکننده تردد و جابجایی در کشورهای این منطقه آسیب پذیری آن دسته از گروهها و قشرهای اجتماعی را که پیش از بحران کرونا نیز با مشکلات و محرومیتهای غذایی روبرو بودند، تشدید کرد. علاوه بر این، شمار دیگری از افراد که پیش از این با خطر ناامنی غذایی روبرو نبودند، به علت پیامدهای بحران کرونا کار خود را از دست دادند و به خیل عظیم افرادی اضافه شدند که از نظر غذایی در وضعیتی کاملا شکننده و آسیب پذیر قرار دارند. "
حتی در آمریکای شمالی و اروپا نیز بخشی از محصولات کشاورزی به علت نبود نیروی کار کافی از بین رفت چرا که محدودیتهای حمل و نقل و تردد در مرزها مانع از آن میشد که کارگران مهاجر فصلی بتوانند خود را به مزارع برسانند.
این شرایط بالا رفتن قیمت محصولات کشاورزی تازه را به همراه داشت و گران شدن این محصولات آنها را از سبد غذایی بسیاری از خانوادهها حذف کرد.