به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، خبرگزاری فرانسه روز سه شنبه در گزارشی از پاریس آخرین آمار و تحولات مربوط به شیوع ویروس کرونا را که جان بیش از یک میلیون و دویست هزار نفر را در سراسر جهان گرفته است، به شرح زیر اعلام کرد:
- مرگ بیش از یک میلیون و دویست هزار نفر:بر اساس آخرین آمار رسمی، از اواخر ماه دسامبر که دفتر سازمان جهانی بهداشت در چین از ظهور بیماری «کووید-۱۹» در این کشور خبر داد تا پایان روز دوشنبه، دست کم یک میلیون و ۲۰۱ هزار نفر نیز جان خود را از دست داده اند. بیش از ۴۶ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در سراسر جهان به این بیماری مبتلا شده و از این تعداد، بیش از ۳۰ میلیون و ۹۰۰ هزار نفر بهبود یافته اند.
آمریکا به لحاظ موارد ابتلا و موارد مرگ و میر، همچنان بالاترین آمار را در جهان به خود اختصاص داده است. در آمریکا دست کم ۲۳۱ هزار و ۳ نفر جان خود را از دست داده اند. پس از آمریکا، برزیل (با ۱۶۰ هزار و ۷۴ مورد مرگ)، هند (با ۱۲۲ هزار و ۶۰۷ مورد مرگ)، مکزیک (با ۹۱ هزار و ۸۹۵ مورد فوتی) و انگلیس (با ۴۶ هزار و ۷۱۷ مورد مرگ) بیشترین قربانیان کرونا را ثبت کرده اند.
در حال حاضر شدت شیوع ویروس کرونا در قاره اروپا بیش از سایر نقاط جهان است.
- بیش از ۴۰۰ مورد جدید مرگ در فرانسه:اداره بهداشت ملی فرانسه دوشنبه اعلام کرد در شبانه روز گذشته با ثبت ۴۱۸ مورد جدید مرگ ناشی از کرونا، شمار قربانیان کرونا در این کشور به دست کم ۳۷ هزار و ۴۳۵ نفر رسید.
- محدودیتهای جدید در اروپا:بامداد سه شنبه تنها چند ساعت پس از حمله تروریستی در وین، قرنطینه مجدد در اتریش برقرار شد. در یونان نیز قرنطینه جزئی اعمال شده است.
در آلمان از روز دوشنبه رستوران ها، کافه ها، سالنهای ورزشی، مراکز فرهنگی و تفریحی تعطیل شد. از مردم خواسته شده از ترددهای غیرضروری خودداری کنند، اما مدارس و فروشگاهها همچنان باز است.
در شهر ژنو سوئیس از مردم خواسته شده است در خانه هایشان بمانند. رستوران ها، کافهها و مراکز تفریحی و همچنین کسب و کارهای غیرضروری تعطیل شده است.
در بلژیک که شدت شیوع ویروس کرونا در آن بیش از سایر کشورهاست، دومین قرنطینه شش هفتهای از روز دوشنبه آغاز شد، اما شدت این قرنطینه در مقایسه با بهار کمتر است.
در ایتالیا، جوزپه کونته نخست وزیر این کشور شامگاه دوشنبه جزئیات ممنوعیت تردد شبانه در سطح کشور و محدودیتهای سفر را اعلام کرد.
در پرتغال و انگلیس نیز در روزهای آینده محدودیتهای جدیدی از قبیل منع آمد و شد و قرنطینه مجدد به اجرا در خواهد آمد.
- این آخرین موج همه گیری نیست:شورای علمی فرانسه که به دولت مشاوره میدهد اعلام کرد موج دوم همه گیری که اروپا اکنون با آن مقابله میکند، احتمالا آخرین موج نیست و بیم آن میرود که چندین موج پیاپی همه گیری در زمستان و بهار آینده وجود داشته باشد.
- محدودیت جشنهای پایان سال در آلمان:آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان اعلام کرد جشنهای پایان سال، به ویژه کریسمس به جمعهای خانوادگی محدود خواهد شد.
مرکل گفت: «این کریسمس در شرایطی برگزار خواهد شد که همه گیری ویروس کرونا تحمیل کرده است، اما یک کریسمس در تنهایی نخواهد بود. ما باید به جمعهای خانوادگی نزدیک و با رعایت اقدامات پیشگیرانه فکر کنیم. جشن بزرگ شب سال نو نخواهیم داشت.»
- بازگشایی مدارس در هاوانا:حدود ۲۰۰ هزار دانش آموز در هاوانا، پایتخت کوبا در حالی که ماسک بر صورت داشتند، به مدارس بازگشتند. در کوبا که اکنون همه گیری تقریبا تحت کنترل درآمده است، مدارس از هفت ماه پیش به علت شیوع ویروس کرونا تعطیل شد.
با این حال، دانش آموزان باید پروتکلهای بهداشتی را به دقت رعایت کنند. آنها پیش از ورود به کلاس باید دستها و کف کفشهای شان را ضدعفونی کنند.
- ممنوعیت تردد سالمندان در کوزوو:کوزوو روز دوشنبه از اعمال دوباره ممنوعیت تردد سالمندان و محدودیت ساعات کاری رستورانها به منظور مهار شیوع ویروس کرونا خبر داد.
- انتقال بیماران به بیمارستانها توسط پلیس در بلغارستان:دولت بلغارستان به علت کمبود آمبولانسها با توجه به شدت موج دوم همه گیری در این کشور، از نیروهای پلیس خواست در انتقال بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» به بیمارستانها کمک کنند.
طی هفت روز گذشته شمار موارد جدید ابتلا در بلغارستان ۸۰ درصد افزایش یافته است. بر اساس آخرین آمار رسمی اعلام شده، تا به امروز در مجموع ۵۴ هزار مورد ابتلا در این کشور به ثبت رسیده است. از آنجا که در این کشور تست کرونا بسیار کم انجام میشود، احتمالا این آمار خیلی کمتر از آمار واقعی است.
- ابتلای شاهزاده ویلیام به کرونا در ماه آوریل:به نوشته روزنامه «سان»، شاهزاده ویلیام، نوه ملکه انگلیس که نفر دوم در صف جانشینان سلطنت بریتانیا محسوب میشود، ماه آوریل به ویروس کرونا مبتلا و دچار مشکلات تنفسی شد. وی با توصیه دولت خود را در عمارت آنمرهال در نورفوک در شرق انگلیس قرنطینه کرد، اما به وظایفش از طریق تلفن و ویدیو کنفرانس ادامه داد. این روزنامه افزود: شاهزاده ویلیام نمی خواست مبتلا شدنش به کرونا فاش شود و نمی خواست با هیچ کسی دیدار کند.