به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاري فرانسه، بنابر اعلام دانشگاه جانز هاپکینز شمار افراد مبتلا به کووید ۱۹ در آمریکا دوشنبه از مرز ده میلیون نفر گذشت. شمار افراد مبتلا به کووید ۱۹ در این کشور تنها طی ده روز از ۹ میلیون نفر به بیش از ده میلیون نفر رسید. در هفته گذشته در این کشور چندین رکورد موارد جدید روزانه هم ثبت شد. کووید ۱۹ تاکنون جان ۲۳۸ هزار و ۵۳ نفر را در آمریکا گرفته است. دو مورد جدید ابتلا به کووید ۱۹ در کاخ سفید تشخیص شده است که یکی از آنها بن کارسون وزیر مسکن و توسعه شهری است.
دبیرکل سازمان جهانی بهداشت در مجمع عمومی سالانه این سازمان ضمن تبریک به جو بایدن و کامالا هریس خواستار نادیده گرفته نشدن همه گیری کووید ۱۹ شد. جو بایدن که از تشکیل اتاق بحران در آمریکا از دوشنبه خبر داد بر خلاف دونالد ترامپ اعلام کرد به بازگشت به سازمان جهانی بهداشت تمایل دارد.
از ابتدای همه گیری تاکنون به طور رسمی ۵۰ میلیون و ۳۷۶ هزار و ۲۰ مورد ابتلا به کووید ۱۹ در جهان ثبت شده است که یک میلیون و ۲۵۵ هزار و ۸۰۳ مورد آن به مرگ منجر شده است. پس از آمریکا، برزیل با ۱۶۲ هزار و ۶۲۸ مورد مرگ ناشی از ابتلا به کووید ۱۹، هند با ۱۲۶ هزار و ۶۱۱ مورد مرگ، مکزیک با ۹۵ هزار و ۲۷ مورد و انگلیس با ۴۹ هزار و ۴۴ مورد به ترتیب بیش از همه کشورهای جهان تحت تاثیر همه گیری قرار گرفته اند.
روسیه دوشنبه با حدود ۲۲ هزار مورد آلودگی به ویروس کرونا رکورد جدید روزانه در این زمینه ثبت کرد. به این ترتیب شمار بیماران در مسکو برای نخستین بار از زمان اوج همه گیری در ماه مه فراتر رفت.
پزشکان در ایتالیا اعلام کردند وضعیت همه گیری در این کشور خارج از کنترل است و برای مهار موج دوم همه گیری از دولت خواستند قرنطینه سراسری اعمال کند. دولت ایتالیا تاکنون چهار منطقه را به عنوان منطقه قرمز اعلام کرده است و پنجمین منطقه هم یکشنبه شب تصمیم گرفت خود را قرنطینه کند. از دیدگاه فدراسیون ملی توصیههای پزشکی ایتالیا این تدابیر دولتی کافی نیست. ایتالیا به عنوان نخستین کشور اروپایی که در ماه فوریه با همه گیری رو به رو شد تا کنون ۴۱ هزار مورد مرگ ناشی از کووید ۱۹ ثبت کرده است.
پرتغال از دوشنبه وارد وضعیت فوق العاده بهداشتی شد که به معنای مقررات منع آمد و شد برای بخش عمده مردم این کشور است. تجار و رستوران داران پرتغال این اقدام را فاجعه بار میدانند.
کشورهای شمال آفریقا هم از این پس نظارت بیشتری بر استفاده از ماسک و گرفتن آزمایش از گردشگران خارجی خواهند داشت تا با وجود اوج آلودگی و بحران اقتصادی اقتصادی از قرنطینه دوباره جلوگیری کنند.
گروه ویرایش فرهنگ انگلیسی کالینز، کلمه قرنطینه را به عنوان کلمه سال ۲۰۲۰ اعلام کرد. این در حالی است که لغات «ویروس کرونا»، «فاصله اجتماعی» یا «خودقرنطینگی» هم از پرکاربردترین کلمات هستند.