پخش زنده
امروز: -
تاکنون بیش از دو میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در سراسر جهان قربانی ویروس کرونا شده اند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، خبرگزاری فرانسه روز دوشنبه در گزارشی از پاریس آخرین آمار و تحولات مربوط به ویروس همه گیر کووید-۱۹ را در سراسر جهان به شرح زیر اعلام کرد:
- تاکنون بیش از دو میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در سراسر جهان قربانی ویروس کرونا شده اند
بر اساس گزارشی که خبرگزاری فرانسه ساعت ۱۰:۰۰ صبح روز یکشنبه به وقت گرینویچ به نقل از منابع رسمی منتشر کرد، این بیماری همه گیر از اواخر دسامبر ۲۰۱۹ تا کنون، یعنی از زمانی که سازمان جهانی بهداشت در مورد ظهور این بیماری در چین خبر داد، به جان باختن دست کم دو میلیون و ۷۷۰ هزار تن در سراسر جهان منجر شده است.
آمریکا با ثبت ۵۴۹ هزار و ۳۰۶ مورد فوتی بیش از سایر کشورهای جهان تحت تأثیر این بیماری همه گیر قرار گرفته است.
پس از آمریکا، برزیل (با ۳۱۲ هزار و ۲۰۶ مورد مرگ و میر) ، مکزیک (با ثبت ۲۰۱ هزار و ۴۲۹ جان باخته)، هند (با ثبت ۱۶۱ هزار و ۵۵۲ مورد فوتی) و انگلیس (با ثبت ۱۲۶ هزار و ۵۷۳ قربانی) بیشترین قربانیان کرونا را در جهان ثبت کرده اند.
البته این ارقام به طور کلی کمتر از آمار واقعی است؛ زیرا بر مبنای گزارشهای روزانه مقامات ملی بهداشت ارائه میشود و ارزیابی مجدد بر اساس مبانی آماری در آن لحاظ نشده است.
- شیلی: تعویق انتخابات
سباستین پینرا رئیس جمهور شیلی روز یکشنبه اعلام کرد به علت موج جدید همه گیری کووید-۱۹ خواستار آن است که برگزاری انتخابات قانون اساسی به ماه مه موکول شود. قرار بود این انتخابات روزهای دهم و یازدهم آوریل برگزار شود. تصمیم رئیس جمهور شیلی باید به تصویب کنگره این کشور نیز برسد.
- استرالیا: اعلام قرنطینه سه روزه در بریزبن
مقامات استرالیایی روز دوشنبه اعلام کردند در پی کشف موارد آلوده به ویروس کرونا در شهر بریزبن، سومین شهر بزرگ استرالیا، این شهر از امروز به مدت سه روز قرنطینه میشود. بیش از دو میلیون نفر از مردم استرالیا مشمول این قرنطینه میشوند.
- ونزوئلا: مادورو پیشنهاد "نفت در برابر واکسن" را مطرح کرد
نیکلاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا روز یکشنبه پیشنهاد کرد "در برابر فروش نفت، واکسن کووید-۱۹ دریافت کند". ونزوئلا در حال حاضر با موج دوم همه گیری ویروس کرونا دست و پنجه نرم میکند و از آنجا که تحریمهای اقتصادی بخش نفت این کشور را به شدت تحت تأثیر قرار داده است، مادورو چنین پیشنهادی را مطرح کرد.
مادورو در سخنرانی خود در تلویزیون دولتی ونزوئلا اعلام کرد: "ونزوئلا تعداد زیادی نفتکش دارد، مشتریانی دارد که آماده خرید نفت از ما هستند. کشور بخشی از تولید نفت خود را به تهیه واکسنهای مورد نیاز اختصاص خواهد داد. نفت در برابر واکسن! "
- آمریکا: دکتر فائوچی پایان محدودیتها را "زودهنگام" میداند
دکتر آنتونی فائوچی، مشاور کاخ سفید در خصوص همه گیری، روز یکشنبه در مورد شمار موارد مبتلا به کووید-۱۹ در آمریکا ابراز نگرانی کرد و دلیل آن را لغو "زودهنگام" محدودیتها در برخی ایالات آمریکا دانست.
وی در این باره توضیح داد: "با حدود ۵۰ هزار مورد جدید ابتلای روزانه گرفتار شدیم، روزهای دیگر موارد ابتلای روزانه به ۶۰ هزار مورد نیز افزایش مییابد. واقعیت این است که خطر تجربهی موج جدید همه گیری وجود دارد".
- اسلواکی: نخست وزیر قصد دارد در پی انتقادات استعفا کند
ایگور ماتوویچ (Igor Matovic) نخست وزیر اسلواکی روز یکشنبه اعلام کرد پس از انتقادات در مورد مدیریت بحران سلامت، قصد دارد استعفا کند. وی همچنین خاطرنشان کرد میخواهد به عنوان وزیر دارایی در دولت بماند.
- سازمان ملل متحد موضوع توزیع "ناعادلانه" واکسن را مطرح کرد
آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد از "ذخیره سازی" بیش از اندازه واکسن کووید-۱۹ توسط کشورهای پیشرفته انتقاد کرد و از آنها خواست این واکسنها را با سایر کشورهای جهان تقسیم کنند. وی این کار را تنها راه برای غلبه بر بیماری همه گیر کرونا میداند.
گوترش همچنین از اینکه طرح بین المللی کوواکس (Covax) برای کمک به کشورهای محروم با "مشکلاتی" رو به رو شده است، ابراز تاسف کرد و گفت علت این مشکلات "ذخیره سازی مقدار زیادی از واکسنهای کرونا"، "محدودیت برای صادرات" و نبود بودجه برای کوواکس است.
- توافق برای تولید واکسن چینی سینوفارم (Sinopharm) در امارات
یکی از رسانههای دولتی امارات عربی متحده گزارش داد امارات و چین روز یکشنبه طرحی را برای آغاز تولید واکسن ضد کرونای سینوفارم چین در این کشور حوزه خلیج (فارس) آغاز کردند.
- کوزوو نخستین دُزهای واکسن کرونا را دریافت کرد
کوزوو روز یکشنبه نخستین محموله واکسن ضد کووید-۱۹ را از طریق طرح کوواکس (Covax) - ابتکار سازمان جهانی بهداشت (WHO) برای دسترسی فقیرترین کشورها به واکسیناسیون- دریافت کرد.
- اروپا انتهای تونل را روشن میبیند
تییری بروتون (Thierry Breton) کمیسر اروپا روز یکشنبه اعلام کرد شتاب در تحویل واکسن این امکان را برای اروپا فراهم ساخت تا به رغم موج سوم همه گیری کووید-۱۹ که در این قاره گستردهتر است، "انتهای تونل را روشن ببیند" (به برون رفت هر چه سریعتر از شرایط دشوار امیدوار باشد).
کمیسر اروپا در بازار داخلی که مسئولیت نظارت بر تولید واکسن را بر عهده دارد، تأکید کرد: "در حال حاضر ۵۲ کارخانه داریم که برای تولید واکسن ضد کووید-۱۹ به صورت شبانه روزی، همه هفت روز هفته در اروپا کار میکنند".
به گفته پلیس بلژیک، حدود هزار نفر روز یکشنبه در پارکی عمومی در شهر لییژ (Liège) در اعتراض به محدودیتها به ویژه استفاده از ماسک تظاهرات کردند.
آنگلا مرکل صدراعظم آلمان نیز از ایالتهای این کشور خواست اقدامات محدود کننده را تشدید کنند. مرکل در حالی این درخواست را مطرح کرد که چند ایالت از کاهش محدودیتها خبر داده اند.