پخش زنده
امروز: -
بررسی معادلات اقتصادی و نمودارهای آماری نشان می دهد که توازن قدرت اقتصادی دنیا در حال تغییر است، تغییری که می تواند همان بلایی را بر سر کشور آمریکا بیاورد که بر سر اقتصاد انگلیس آورد و این کشور را از چرخه ابرقدرت اقتصادی جهان خارج کرد.
پژوهش خبری صدا وسیما: دونالد ترامپ، رئیسجمهور نامتعارف آمریکا بارها از عملکرد خود درحوزه اقتصاد تعاریف مبالغهآمیزی کرده است. او که یک تاجر نیویورکی است با روشهای مختلف عملکرد خود را بزرگ نمایی کرده و با بهکار بردن صفاتی نظیر «فوقالعاده»، «عالی»، «قویتر از هر زمان» و «بسیار شکوفا» تلاش میکند خود را رئیس جمهوری توانا و کارآمد معرفی کند. با این حال طبق گفته تحلیلگران و کارشناسان حوزه اقتصاد و همچنین طبق اطلاعات و آمار و ارقام جدید، عملکرد اقتصادی ترامپ نه تنها تفاوت معناداری نسبت به دولتهای پیشین ندارد بلکه پیشبینی می شود روند نزولی هم داشته باشد.
درباره رابطه ترامپ با افول قدرت اقتصادی آمریکا، دیدگاههای متفاوتی وجود دارد. برخی از اقتصاددانان معتقدند که روند زوال آمریکا از قبل آغاز شده است و رأی مردم به ترامپ با شعار «دوباره آمریکا را با عظمت کنیم» به نوعی اعتراف دستهجمعی جامعه به افت اقتصادی آمریکا است. از نظر این دسته، ترامپ بیش از آنکه عامل افول قدرت آمریکا باشد، نشانه آن است. در مقابل برخی از تحلیلگران بر این باورند که قبل از به قدرت رسیدن ترامپ و در دوره اوباما، آمریکا وضعیت اقتصادی مطلوبی داشته اما سیاستهای ترامپ مانند خروج از توافقنامههای بینالمللی و دور کردن آمریکا از متحدان سنتیاش ضربههای جبرانناپذیری به رهبری و نفوذ آمریکا در دنیا وارد کرده است. از نظر این گروه، شخص ترامپ عامل زوال قدرت آمریکا است. دسته سومی هم هستند که نظری بینابینی دارند. آنها می گویند آمریکا اساساً رو به افول است و دونالد ترامپ عامل کاتالیزور و تسریعکننده این زوال شده است. با وجود اظهارات متفاوت اما همه کارشناسان متفق القول میگویند دوران افول رهبری آمریکا خصوصا در حوزه اقتصاد با ظهور قدرتی جدید همچون چین فرارسیده و آمریکا در آینده نه چندان دور باید رهبری قدرتهای نوظهور را بپذیرد.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است.
پژوهشگر: علی ظریف