پخش زنده
امروز: -
قضاوت های دولتمردان آمریکا در خصوص وضعیت حقوق بشر در جهان نه بر اساس اصول بیطرفی و مبتنی بر واقعیت، بلکه بر مبنای ترجیحات و منافع سیاسی صورت میگیرد. همین رویه موجبات استفاده ابزاری آمریکا از حقوق بشر در سطح بینالمللی را فراهم ساخته است .
چکیده مطلب: نقض حقوق بشر در ابعاد داخلی و بین المللی از سوی حاکمیت آمریکا موضوعی است که به کرات از سوی مجامع بین المللی مطرح شده و محکوم شدن دولت آمریکا در نزد دولت های آزاده و افکار عمومی جهان مسئلهای عادی شده است. این یک واقعیت است که آمریکا صلاحیت لازم برای ارائه گزارشهای حقوق بشری در این خصوص ندارد، با این حال دولت آمریکا هر ساله گزارشهایی منتشر می کند و قضاوتهایی نه بر اساس اصل بی طرفی بلکه بر مبنای ترجیحات و منافع سیاسی خود صورت می دهد. این در حالی است که در درون مرزهای آمریکا ما شاهد نقض گسترده و فاحش حقوق بشر بوده و متاسفانه حاکمان آمریکا نیز هیچ اقدام موثری در مواجهه با نقض سیستماتیک حقوق بشر انجام نمی دهد.قانون ”حمل سلاح“از جمله مواردی است که هر ساله صدها نفر از آمریکائیان را به کام مرگ می کشاند. بنابر آمار موجود تنها در سال گذشته میلادی حدود 15 هزار نفر در این کشور با اسلحه کشته شدهاند.از این گذشته”خشونت پلیس“ از دیگر مواردی است که منجر به نقض حقوق بشر در آمریکا می شود و افراد زیادی که عمدتا سیاه پوست هستند هدف گلوله پلیس قرار می گیرند.محکومیت های شدید قضایی و اعدام با تزریق مرگبار و صندلی الکتریکی، نقض سیستماتیک اقلیت ها از جمله سیاه پوستان و مسلمانان، گسترش اسلام هراسی، نقض حقوق زنان به علت فراگیر بودن خشونت های خانگی و سوء استفاده های جنسی، نقض حقوق پناه جویان، تجاوز به حریم شخصی افراد و تحت فشار قراردادن رسانه ها و مطبوعات از عمده ترین موارد نقض حقوق بشر در درون مرزهای آمریکاست.
پژوهش خبری صدا وسیما: حاکمان آمریکا در دهههای گذشته همواره داعیه دفاع از مبانی و اصول حقوق بشر را داشته و بر این اساس به خود اجازه داده تا در خصوص وضعیت و شرایط حقوق بشر در سایر کشورها اظهار نظر کنند. بر این اساس وزارت امور خارجه این کشور در گزارشهایی که سالیانه منتشر میسازد، به ارزیابی وضعیت حقوق بشر در برخی کشورها میپردازد. بررسی این گزارش ها به صراحت تأییدکننده این واقعیت است که قضاوت های دولتمردان آمریکا در خصوص وضعیت حقوق بشر در جهان نه بر اساس اصول بیطرفی و مبتنی بر واقعیت، بلکه بر مبنای ترجیحات و منافع سیاسی صورت میگیرد. همین رویه موجبات استفاده ابزاری آمریکا از حقوق بشر در سطح بینالمللی را فراهم ساخته است و این رویه باعث شده تا آمریکا در بررسی وضعیت حقوق بشر دیگر کشورها در موارد متعدد، چشم خود را بر روی نقض فاحش حقوق انسانها از سوی دولتهای همسو و متحد خود ببندد. به همین دلیل است که اعتبار و وجاهت مواضع حقوق بشری آمریکا در جهان خصوصاً نزد مراجع، نهادها و صاحبنظران مستقل به شدت مخدوش و مغشوش است. با اینکه قانونگذاری و اجرای آن در آمریکا توسط مجلس و دولت صورت میپذیرد و ضمانت اجرایی پیدا میکند، با این حال شاهد هستیم که موارد نقض قانون از سوی حکومت آمریکا با جدیت لازم پیگیری نمیشود تا آنجا که بر اساس گزارش سالیانه پلیس فدرال آمریکا جرمهای ناشی از خشونت در این کشور رو به افزایش است که از جمله آنها میتوان به خشونتهای ناشی از حمل آزادانه سلاح، اعمال خودسرانه قدرت پلیس، تجاوزات جنسی و سایر موارد اشاره کرد.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است.
پژوهش خبری // علی ظریف