محسن رفیق دوست در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما با تبیین دستاوردهای چهل سال انقلاب اسلامی گفت: یکی از شعارهای مهم انقلاب ، استقلال، آزادی ، جمهوری اسلامی بود ؛ استقلال و آزادی را به طور کامل محقق کردیم و مستقل ترین کشور دنیا هستیم.
وی افزود: در جمهوری اسلامی یعنی حکومت مردمسالاری دینی خیلی کار کردیم اما هنوز خیلی از کارهای دیگر باقی مانده یعنی ذیل جمهوری اسلامی عدالت در عرصه های مختلف اعم از عرصه اجتماعی، سیاسی و اقتصادی بوده است.
رفیق دوست گفت: در این مسیر بنا به عللی که نخستین آن جنگ تحمیلی بود حداقل 10 سال عقب ماندیم و با آن که خیلی کارها انجام شده است اما راه درازی هم در پیش داریم چون در اهدافمان وجود دارد و بنا بر دیدگاه امام راحل و رهبر معظم انقلاب این پازل باید کامل شود و در این مسیر پیش خواهیم رفت.
وی همچنین درباره این که در دیگر اهداف مانند استقلال در حد انتظار پیش نرفته ایم گفت: موضوعی که خیلی از مردم در باره آن صحبت می کنند یکی شامل استقلال یا آزادی سیاسی و دیگری اقتصاد است ما در ابتدای انقلاب 34 میلیون جمعیت داشتیم اما اکنون 82 میلیون نفریم . در آن سال ها فقط به سه هزار روستای خان نشین برق رسانی شده بود اما اکنون 90 هزار روستا حتی روستاهای با جمعیت کمتر از 20 نفر نه فقط برق که اینترنت دارند.
رفیق دوست ، لازمه گسترش مظاهر تمدن را ایجاد امکانات لازم دانست و افزود: من که وزیر شدم به سازمان برنامه و بودجه رفتم و دیدم که شاه فقط برای 14 میلیون نفر برنامه ریزی داشت و به 20 میلیون ایرانی کاری نداشت اما در دوران انقلاب به مناطق دوردست کشور نیز توجه می شود .
رئیس اسبق بنیاد مستضعفان و جانبازان گفت: وقتی به روستاها برق رسانی شد عرضه امکاناتی مانند یخچال، تلویزیون، جاروبرقی و دیگر امکانات لازم است اما در تامین این امکانات به سرعت برق رسانی حرکت نکردیم و باید در این زمینه کار کنیم.
وی افزود: اینکه مردم توقع دارند چنین امکاناتی کامل شود درست است اما علل مختلفی مانع از تکمیل این امکانات شد به ویژه آن که از 40 سال قبل با تحریم مواجهیم با این حال در همه بخش ها باید تحریم ها را به فرصت تبدیل کنیم.
ما در نظام دفاعی ، تهدید و تحریم ها را به فرصت تبدیل کردیم و اکنون صددرصد خودکفا هستیم اما در بخش اقتصادی این گونه عمل نکردیم
رفیق دوست تاکید کرد: ما در نظام دفاعی ، تهدید و تحریم ها را به فرصت تبدیل کردیم و اکنون صددرصد خودکفا هستیم اما در بخش اقتصادی این گونه عمل نکردیم و مردم باید آماده باشند که خودشان در عرصه اقتصاد ایفای نقش کنند و دولت هم آماده باشد که از اقتصاد بیرون برود.
وی لازمه تحقق عدالت اقتصادی را اجرای سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری در چارچوب اقتصاد مقاومتی دانست.
وزیر وقت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی همچنین درباره این که رمز عبور از تحریم ها در دوران جنگ تحمیلی چه بود و آیا گذر از تحریم های آن دوره دشوارتر بود یا دوره کنونی تاکید کرد: قطعا تحریم های آن دوره دشوارتر بود زیرا درگیر جنگ بودیم ؛ بخاطر دارم که ارتش ما از یوگسلاوی مقداری سیم خاردار خریده بود که می خواستیم از مرز آذربایجان شوروی وارد کنیم اما دو سال توقیف شد و اجازه ورود آن را به کشور نمی دادند.
وی گفت: آن زمان هم امریکا و اذنابش ما را تحریم کرده بودند هم شوروی سابق و کشورهای بلوک شرق؛ هم اعضای پیمان ناتو و هم اعضای پیمان ورشو ما را محاصره کامل کرده بودند اما اکنون این طور نیست .
رفیق دوست افزود: اکنون امریکا و عده ای که از این کشور تبعیت می کنند ما را تحریم کرده اند اما چین، هند، روسیه و کشورهای دیگر که تابع امریکا نیستند از تحریم کشورمان تبعیت نمی کنند.
اکنون قدرت نظامی غیرقابل مقابله در منطقه ایم
وی تحریم های دوران جنگ تحمیلی علیه ایران را کامل تر از تحریم های کنونی دانست و گفت: خاطرم هست که وقتی به همراه عده ای جوانان تحصیل کرده به خدمت امام راحل رسیدیم به ایشان گفتم تا وقتی که انقلاب اسلامی بر کشور حاکم است قطعا کسی به ما سلاح نخواهد فروخت و باید همه چیز را خودمان بسازیم که امام (ره) این دیدگاه را تایید کردند و بر این اساس ، نگاه به خارج برداشته شد و اکنون قدرت نظامی غیرقابل مقابله در منطقه ایم.
رفیق دوست تاکید کرد : طبق این الگو ، اگر تحریم های کنونی را نیز که قطعا مانند تحریم های آن دوره قوی نیست به فرصت تبدیل کنیم به سرعت می توانیم نیازهای داخلی را تامین کنیم.
رئیس اسبق بنیاد مستضعفان و جانبازان در باره اینکه گفته می شود انقلاب اسلامی خاندانی شده و دایره آقازادگی به دیگر منسوبان مسئولان به ویژه دامادها تسری یافته است و این که خاندان گرایی چقدر علیه نظام تهدید محسوب می شود گفت : هیچ انقلابی در دنیا نبود که مانند انقلاب اسلامی ایران بیست و چند روز پس از پیروزی حتی تدوین قانون اساسی را آغاز کند.
وی افزود: در دیگر انقلاب ها ، انقلابیون پیروز سال ها کشور را هر طور دلشان می خواهد اداره می کنند ولی امام راحل به سرعت نظام را به تایید مردم رساند و تشکیل حکومت داد.
رفیق دوست تصریح کرد: پس از تصویب قانون اساسی بسیاری از گروه ها حاج سید احمد خمینی را به عنوان کاندیدای ریاست جمهوری معرفی کردند و نخست منافقین این پیشنهاد را مطرح کردند بعد گروه های دیگر؛ من احمدآقا را خوب می شناختم آن مرحوم از پس این کار بر می آمد اما امام (ره) این درخواست را قاطعانه رد کردند.
امام (ره) به احمدآقا گفتند برای هیچ منصب دولتی و حکومتی کاندیدا نشود ؛ سیره ای که در مقام معظم رهبری نیز مشاهده می کنیم
وی گفت: امام (ره) به احمدآقا گفتند برای هیچ منصب دولتی و حکومتی کاندیدا نشود ؛ سیره ای که در مقام معظم رهبری نیز مشاهده می کنیم. این موضوع در اطراف دیگر مسئولان هست اما در اطراف رهبر معظم انقلاب نیست.
رفیق دوست تاکید کرد: حکومت مردم سالاری دینی قطعا باید حکومتی شایسته سالار باشد و افراد شایسته تر در جایگاه ها قرار بگیرند پس مردم با حضورشان در صحنه با فامیل سالاری مخالفت می کنند ، مقام معظم رهبری هم که با این موضوع مخالفند.
وی گفت : البته این پدیده را خیلی گسترده نمی بینم اما حتی یک مورد هم در نظام مردم سالاری نباید وجود داشته باشد.
رئیس اسبق بنیاد مستضعفان و جانبازان همچنین درباره کسانی که انقلاب اسلامی را به سفره تعبیر کردند که هر کسی باید سهمی از آن داشته باشد اظهار داشت: من انقلاب را به قطاری تشبیه می کنم که امام راحل به راه انداختند و همه ملت ایران را سوار آن کردند امام (ره) هیچکس را از سوار شدن به این قطار محروم و پیاده نکرد.
رفیق دوست افزود: اما عده ای دیدند که نمی توانند با این قطار همسفر باشند پس در جهت خلاف حرکت قطار به طرف انتهای آن دویدند و زمانی که به آخر قطار رسیدند بالاجبار پیاده شدند. نخست ملی گراها ، بعد منافقین و پس از آن اعضای نهضت آزادی از این قطار پیاده شدند.
انقلاب سفره ای برای همه ملت است
وی تاکید کرد : کسانی که حس می کنند انقلاب سفره است و باید از آن بهره مند شوند باید بدانند که انقلاب سفره ای برای همه ملت است .
رفیق دوست گفت : امام (ره) ، انقلاب را بر مبنای سه شاخص ایدئولوژی، مردم و رهبری به پیروزی رساندند و همه کسانی که در مسیر انقلابند بررسی کنند که آیا رهبر معظم انقلاب کلمه ای غیر از خط و سخنان امام راحل گفته اند؟ آیا سابقه دارد که معظم له در سخنرانی هایشان از سیره امام راحل سخن نگفته باشند ؟ کسانی که از این حرف ها می زنند از اول با انقلاب نبودند ؛ آنان باید به خط امام (ره) بازگردند.
وی افزود: امام (ره) در نجف اشرف و پاریس در پاسخ به این پرسش که " تز " شان برای حکومت چیست فرمودند : " ما غیر از قال الله ، قال رسول الله (ص) و قال الباقر و قال الصادق (ع) چیزی نمی گوییم" .
رفیق دوست تصریح کرد: اینجا حکومت اسلامی برپاست و کسانی که نق می زنند و حرف های دیگری می گویند با نظام مخالفند.
وی درباره اینکه برخی به تناسب نقشی که در پیروزی انقلاب داشتند سهم خواهی می کنند آیا رفیق دوست نیز سهمی از انقلاب گرفته است ؟ اظهار داشت: اگر انقلاب نبود در زندان پوسیده بودم ؛ من در 20 سال مسئولیتم در نظام ، حتی حقوق نگرفتم و از هیچ رانتی استفاده نکردم ؛ نه خودم و نه فرزندانم و وضعم با قبل از انقلاب تفاوت چندانی نکرده است.
با دیدگاه کسانی که انتظار دارند باید به آلاف و الوف برسند و از مواهب اقتصادی برخوردار باشند مخالفم
رفیق دوست تاکید کرد : من از انقلاب ، آبرو و عزت گرفتم و این سرمایه ها را به انقلاب بدهکارم و الا از نظر مظاهر مادی اکنون برای خودم کار می کنم و مردم از نتیجه کارم بهره مند می شوند. با دیدگاه کسانی که انتظار دارند باید به آلاف و الوف برسند و از مواهب اقتصادی برخوردار باشند مخالفم .
رئیس اسبق بنیاد مستضعفان و جانبازان همچنین درباره این که چه نمره ای به عملکردش در دوران مسئولیت در این بنیاد می دهد گفت : پس از دوره مسئولیت 15 ساله آقای فروزنده که مقام معظم رهبری آقای سعیدی کیا را جایگزین ایشان کردند معظم له در نخستین دیدار او برای تحویل گرفتن ریاست بنیاد ، جمله ای فرمودند که یادداشت کردم و در جاهای مختلف بیان می کنم.
وی افزود: پس از رحلت امام که حضرت آقا، رهبری را بر عهده گرفتند گفتند" من بنیاد را به آقای رفیق دوست تحویل دادم ، او درآمد بنیاد را از یک و نیم میلیارد تومان به 70 میلیارد تومان رساند و آن چه به او تحویل دادیم با آن چه تحویل داد از زمین تا آسمان تفاوت داشت". این دیدگاه معظم له را آقای محمدی گلپایگانی در مراسم معارفه رئیس بنیاد مستضعفان قرائت کرد.
رفیق دوست گفت : در بنیاد آن چه در توان داشتم انجام دادم ؛ وقتی در سال 69 به بنیاد رفتم حدود 80 گونی پرونده جانبازان در زیرزمین بنیاد وجود داشت و فقط 25 هزار جانباز پرونده داشتند اما فراخوان دادم تا هر کس صورت سانحه دارد بیاورد که یکباره شمار جانبازان تحت پوشش بنیاد به 125 هزار نفر افزایش یافت.
وی افزود: در آن دوره ، بسیاری جانبازان زندگی می کردند که هیچکس به آنان رسیدگی نمی کرد اما با اقدام ما در بنیاد مستضعفان یکباره این توقعات فروکش کرد تا حدی که توانستند بدون دریافت کمک از دولت با درآمد بنیاد امورشان را اداره کنند گرچه هرگز حق جانبازان آن نبود و بیش از آن مستحق توجه بودند.
این که آیا نمره بالایی گرفته ام ؛ باید از جانبازان بپرسید.
رفیق دوست گفت: در اواخر دوره مسئولیتم ، دولت و مجلس مجبور شدند برای رسیدگی به جانبازان بودجه اختصاص دهند و یکی دوسال پس از آن نیز بنیاد شهید و ایثارگران ، رسیدگی به امور جانبازان را به عهده گرفت و دولت ملزم به اداره امور آنان شد.
وی افزود : من از تلاش خود راضی ام و از هیچ کوششی دریغ نکردم اما این که آیا نمره بالایی گرفته ام ؛ باید از جانبازان بپرسید.
رئیس اسبق بنیاد مستضعفان و جانبازان در پاسخ به این سوال که نقش شما و تدارکاتچی های بازار در مقایسه با ابتدای انقلاب کمرنگ شده است و چرا نیروسازی نکرده اید اظهار داشت: من کادرسازی کرده ام و اکنون با افتخار می گویم که رئیس 12 ساله مجلس شورای اسلامی معاون من بوده است کسی که ابا ندارد بگوید بخشی از مدیریتش را از محسن رفیق دوست آموخته است.
رفیق دوست گفت: اکنون از شاگردانم در میان استادان دانشگاه ، وکلا و پست های مختلف فراوانند و خوب می درخشند من شیوه مدیریتی داشتم که یکی از نیروهایم به عنوان استاد دانشگاه آن شیوه را به عنوان کارآفرینی در قالب کتاب منتشر کرده است و تدریس می کند. البته من نرفتم بازاری پروری کنم من جوان پروری کردم .
وی افزود : در قدیم همواره مسجد جامع در مراکز شهرها قرار داشت و در اطراف آن بازار بود و دور بازار نیز خانه ها را بنا می کردند. تا وقتی این سنت رواج داشت حکومت ها مقتدر بودند زیرا بازاریان می دانستند که پیش از آغاز تجارت روزانه ، باید ابتدای هر روز به مسجد بروند و پای درس فقها بنشینند .
رفیق دوست اضافه کرد: طبق این سنت ، بیشتر تاجرهای قدیم در همین بازار تهران صبح ها به مسجد شیخ عبدالحسین، مسجد عزیزالله یا مسجد امام می رفتند و پای درس فقها می نشستند بعد به تجارتخانه شان می رفتند.
وی تصریح کرد: از وقتی بازار از روحانیت دور شد که پس از انقلاب این اتفاق افتاد با چنین وضعی روبرو شدیم حال آن که بازار می دانست برای آینده و داشتن حکومت خداپسند باید از روحانیت حمایت کند.
مدیرانی که از افراد قوی تر از خود بهره می گیرند قدرت آنان را نیز به خودشان منتقل می کنند
وزیر وقت سپاه پاسداران گفت : وقتی به مسئولیت رسیدم چه در سپاه پاسداران و چه در بنیاد مستضعفان قطعا به شایسته سالاری عمل کردم و همواره افرادی که با من کار می کردند قطعا از خودم قوی تر بودند و این گونه مدیرانی که از افراد قوی تر از خود بهره می گیرند قدرت آنان را نیز به خودشان منتقل می کنند.
رفیق دوست درباره این که نقش بازار در مقایسه با مقاطع مختلف انقلاب کم فروغ شده است اظهار داشت : اگر انقلاب در خطر قرار بگیرد مطمئن باشید بازار وارد صحنه می شود.
وی درباره این که هدف، مصونیت سازی و آینده نگری است تا اساسا خطری ایجاد نشود که نیازی به ورود به صحنه باشد گفت: من بلافاصله پس از روز نهم اسفند 57 که روز تشکیل سپاه است یکی از هشت نفری بودم که سپاه را بنیاد نهادیم و از آن روز نظامی شدم و دیگر عضو موتلفه نیستم اما با آنان ارتباط دارم با این حال ، همین سخن شما را همواره به آنان می گویم که باید برای پرورش جوانان کار کنند.
رفیق دوست افزود: به آنان توصیه کردم که باید شاخه دانشجویی موتلفه بیش از شاخه های دیگر فعال باشد و امیدوارم این کار را بکنند .
وی درباره اینکه افق آینده نظام را چگونه پیش بینی می کند گفت: اکنون آزادترم و مراجعات مختلفی دارم و در جاهای مختلف نیز میان مردم می روم؛ خوشبختانه نسل سوم و چهارم بیش از توقع ما انقلاب را می فهمند و از اصل نظام دفاع می کنند.
رئیس اسبق بنیاد مستضعفان و جانبازان گفت: گرچه برخی گروه ها شیوه حکومت را برنمی تابند اما اکثریت مردم از نظام پاسداری می کنند که نمودش در اجتماعات بزرگ روز قدس و 22 بهمن است ؛ برخی شرکت کنندگان در این اجتماعات در مصاحبه با خبرنگاران می گویند گرچه از مشکلات ناراحتند اما اصل نظام را قبول دارند .
رفیق دوست افزود: این دیدگاه برای ما پیرمردها و نسل اول انقلاب مایه امید است که انقلاب راهش را ادامه می دهد به ویژه با توجه به روحیه آزادگی که در مردم وجود دارد.
فرانس پرس اعلام کرده است با خروج امریکا از سوریه ، از این پس ایران نقشه منطقه را ترسیم خواهد کرد
وی گفت: امروز روزنامه ها را که مطالعه می کردم دیدم که فرانس پرس اعلام کرده است با خروج امریکا از سوریه ، از این پس ایران نقشه منطقه را ترسیم خواهد کرد ؛ وقتی جوانان ما این مطلب را می بینند نهاد پاکشان این نوید را می دهد که نظام را حفظ کنند ، نظامی که با تربیت حزب الله در لبنان ابرقدرت امریکا را بیچاره کرد .
رفیق دوست افزود: رژیم صهیونیستی که زمانی سه کشور قدرتمند عربی را شش روزه نابود کرد در جنگ 33 روزه مجبور به فرار شد و آن قدر این رژیم جعلی پوشالی ضعیف شد که در مقابل حماس در محاصره حتی دو روز نیز تاب مقابله نیاورد و درخواست آتش بس کرد ؛ این ها همه از نتایج انقلاب اسلامی ایران است. این ها حقایقی است که جوانان ما می بینند و اصل نظام و انقلاب را نگه می دارند .
وی با نقل خاطره ای از دوران اسارتش در زندان رژیم پهلوی گفت: فردی که با من پرونده مشترک داشت یکی از شهروندان لبنانی بود که به حمله به سفرای امریکا و ایران متهم بود و در حال بازجویی او در مستشاری امریکا از من نیز می خواستند بازجویی کنند .
رفیق دوست افزود: در آن جا صحنه تلخی دیدم که در آن سرتیپ و سرهنگی ایرانی و سرگرد و سروانی امریکایی حضور داشتند ؛ سرهنگ ایرانی صرفا مترجم بود و اظهارات سرتیپ ایرانی را برای آنان ترجمه می کرد . سرگرد امریکایی سوال می کرد و سرتیپ ایرانی در پاسخ سلام نظامی می داد و به او پاسخ می گفت.
رئیس اسبق بنیاد مستضعفان و جانبازان گفت: پاهایم براثر شلاق خیلی آسیب دیده و باندپیچی بود و آن را به زور وارد دمپایی کرده بودم پس از آن که بازجویی امریکایی ها به پایان رسید و آنجا را ترک کردند سرتیپ ایرانی خطاب به من گفت چرا این کارها را می کنید که چنین بلایی سرتان بیاورند در پاسخ گفتم اگر تا به امروز دلیلی برای مبارزه با طاغوت نداشتم، دیدن صحنه تحقیر شما نزد دو افسر امریکایی برای مبارزه ام کافی است.
وی افزود: آن ماجرا را مقایسه کنید با شجاعت پنج شش پاسدار کشورمان که ملوانان متجاوز امریکایی را در خلیج فارس به اسارت گرفتند. چطور می شود این عزت را نادیده گرفت؟
رفیق دوست گفت: از این مثال ملموس تر ، حضور بدون مجوز سران اشغالگر امریکا ، شوروی و انگلیس در تهران است که در مذاکراتشان ایران را تقسیم کردند و با اصرار فروغی برای دیدار با شاه ، چرچیل و روزولت حاضر به پذیرش او نشدند و فقط استالین قبول کرد که در ازای دریافت هدیه قابلی ؛ فقط سه دقیقه در مقابل شاه بنشیند.
وی در پایان ، عزت و استقلال ایران را در دنیا بی نظیر دانست و تاکید کرد: در حالی که حتی کشورهای بزرگی مانند چین و هند نیز از امریکا وحشت دارند جمهوری اسلامی ایران از واشنگتن نمی ترسد . بنابراین باید قدر این انقلاب را بدانیم و این هدیه الهی را به نسل های آینده تحویل بدهیم.