غلامعلی حدادعادل درمصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما با تبیین دستاوردهای انقلاب در 40 سال گذشته گفت: از مجموع دستاوردها در عرصه استقلال ملی بیش از عرصه های دیگر موفق بوده ایم ؛ این همه تهدید ، تحریم و فشار حاکی از استقلال ماست ؛ اگر استقلال نداشتیم این قدر به ما فشار وارد نمی کردند.
وی افزود: بهترین ملاک برای بیان تفاوت ایران با برخی کشورهای منطقه این سخن مقامات امریکا درباره سعودی هاست که " اگر یک هفته دستمان را از پشت سرتان برداریم باید بروید فارسی صحبت کنید " این حرف امریکایی ها یعنی آنقدر وابسته اند که اگر 2 هفته حمایت نشوند ، حکومت آل سعود بر باد می رود.
حدادعادل گفت: اما ایران چهل سال است که به امریکا "نه" می گوید و خودمان را مستقل اداره می کنیم و قوی تر از همیشه به راه خود ادامه می دهیم ؛ آیا همین واقعیت برای اثبات این که انقلاب ، استقلال حقیقی را به ما برگردانده کافی نیست ؟
وی به جوانان توصیه کرد تاریخ را مطالعه کنند تا بدانند که رضاخان با پشتیبانی کدام دولت به قدرت رسید ؟ کودتای 1299 را که مقدمه ساز سلطنت پهلوی بود چه کسی طراحی کرد ؟ ژنرال آیرونساید که بود و در خاطراتش چه نوشت ؟ در سال 1320 چه کسانی تصمیم گرفتند که شاه جوان را جانشین پدرش کنند ؟ کودتای 28 مرداد را چه کسانی طراحی و اجرا کردند و آیا در آن دوره ، ملت ایران در انتخاب حاکمانش اختیاری داشت ؟
رئیس اسبق مجلس شورای اسلامی گفت: اما در انقلاب اسلامی ، این مردم بودند که به میدان آمدند و با نثار جان و مالشان ، راه را باز کردند ؛ امام از پاریس به تهران برگشت و رهبر ملت شد . اگر این استقلال نیست پس چیست ؟
حداد عادل ، همچنین " آزادی " را از دیگر دستاوردهای انقلاب دانست و افزود : عرصه سیاست را ببینید ؛ در انتقاد از مسئولان و اظهارنظر درباره مسائل کشور چه منعی وجود دارد ؟ چه کسی هست که بخواهد حرفی بزند و جلویش را بگیرند ؟ البته خط قرمزی درباره مقدسات و بعضی از مسائل بسیار مشخص وجود دارد اما بیان دیدگاه ها درباره دولت، مجلس و قوه قضائیه آزاد است.
وی تصریح کرد: حتی رهبری می فرمایند اگر کسی نقدی به ایشان دارد بیان کند و دانشجویان با نقد مسائل در حضور ایشان ، درست خلاف نظر رهبر معظم انقلاب صحبت می کنند و زمانی که دیگر دانشجویان به منتقدان اعتراض می کنند آقا مایلند که دانشجویان منتقد حرفشان را بزنند بعد هم برایشان استدلال می کنند. در کجای جهان چنین اتفاقی می افتد؟
حدادعادل گفت: من کتاب مختصری به نام " محض اطلاع " دارم که تحلیل محتوای جلد هفتم خاطرات اسدالله علم است . در آن جا نوشتم که عباس مسعودی ، مدیرمسئول روزنامه اطلاعات ، نوکر حلقه به گوش دربار و پهلوی ، پس از آن که انتقاد رانندگان تاکسی از شرکت تعاونی تاکسیرانی را در این روزنامه منعکس کرد ، شاه آن قدر عصبانی شد که دستور داد از آن پس ، او را به دربار راه ندهند.
وی افزود: مسعودی در نامه ای به شاه گفت " غلط کردم ، شکر خوردم " اما شاه اعتنایی نکرد و مسعودی دو هفته بعد ، از غصه دق کرد و مُرد. جالب آن که مسعودی با سابقه سناتوری ، علاوه بر محمدرضا به رضاشاه هم خدمت کرده بود. جوانان این مستندات را بخوانند تا کسانی که می گویند در ایران آزادی نیست ببینند آزادی هست یا نه ؟
حداد عادل گفت : در ایران قبل از انقلاب ، ده هزار نفر در تهران ، شیراز ، مشهد ، اصفهان ، اهواز ، تبریز و خیلی شهرهای بزرگ و کوچک زندانی سیاسی بودند . این وضع کشورمان بود که کسی جرأت انتقاد نداشت و حکومت وحشت ساواک بر همه جای کشور حاکم بود. این ها را آنقدر خارجی ها گفته اند که نیازی به صحبت مردم خودمان نیست .
وی همچنین به جنبه اسلامیت در شعار مبنایی " استقلال ، آزادی ، جمهوری اسلامی " اشاره کرد و افزود: همه فعالیت ها برای این است که اسلام در کشور تحقق یابد و زندگی ما اسلامی ، قرآنی ، دینی و معنوی شود که تا حد زیادی تحولات مثبت ایجاد شده است اما راضی نیستیم و انتظار داریم در عرصه فرهنگی ، تلاش بیشتری شود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین درباره این که چرا با گذشت 40 سال از انقلاب هنوز عدالت اجتماعی به طور کامل محقق نشده است اظهار داشت: از خیلی جهتها در تأمین عدالت اجتماعی پیشرفت کرده ایم . به عنوان نمونه ، پیشرفت ها در ایجاد فرصت های آموزشی ، گسترش مدارس در سراسر کشور و ایجاد دانشگاه ها چشمگیر بوده است .
حدادعادل افزود: اکنون کمتر خانواده ای حتی در روستاها هستند که نتوانند فرزنداشان را به دانشگاه بفرستند ؛ فراهم شدن امکان تحصیل برای مردم ، بخشی از عدالت اجتماعی است.
وی گفت: قبل از انقلاب فقط 10 درصد دیپلمه ها می توانستند به تحصیلات تکمیلی ادامه دهند اما اکنون این رقم بسیار افزایش یافته است. در ابتدای انقلاب 175 هزار دانشجو داشتیم اما این آمار اکنون به چهار و نیم میلیون نفر رسیده است.
حدادعادل افزود: پس از انقلاب ، سطح زندگی بسیاری از مردم افزایش یافته است . نمی گویم فقیر و مشکل نداریم و نمی خواهم واقعیات جامعه را فراموش کنم اما سطح زندگی عموم مردم به طور نسبی بهبود یافته است.
وی تصریح کرد: به طور کلی از نظر اقتصادی مشکل داشته و داریم اما یکی از عوامل مهم مشکلات ، فشار خارجی است .
حدادعادل گفت: مسلماً ایجاد بسیاری موانع و محدودیت ها مانند جلوگیری از فروش نفت و انتقال پول آن به داخل کشور ؛ بر اقتصاد ما اثر می گذارد و طبقات محروم ، کم برخوردار و حقوق بگیرها در فشار قرار می گیرند اما ملت در 40 سال گذشته نشان دادند که به بهره مندی از درک لازم ، استقلالشان را با وعده های توخالی امریکایی ها و دیگران عوض نمی کنند و می دانند که راه همین است.
باید مراقب دست های فاسد و تبهکاری که می خواهند اقتصاد مردم را به هم بریزند باشیم
وی تاکید کرد: باید مراقب دست های فاسد و تبهکاری که می خواهند اقتصاد مردم را به هم بریزند باشیم و با ترحم و مهربانی به یکدیگر این دوران سخت را پشت سر بگذاریم و مسلماً پس از این مرحله ، قوی تر از گذشته خواهیم بود.
رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی همچنین درباره نقش دانشگاه ها در پیروزی انقلاب اسلامی ، دانشجویان را مخالف همیشگی رژیم پهلوی دانست و افزود: زمانی که ما در دبیرستان و دانشگاه درس می خواندیم ، بازار و دانشگاه ، دو مرکز مخالفت با شاه بود که پیام اعتصابشان به مردم ایران و جهان ، مبارزه با رژیم بود.
حدادعادل گفت: زمانی که من معلم دانشگاه صنعتی شریف بودم دانشجویان متعددی در کلاس درس من بودند که دستگیر ، شکنجه یا تیرباران شدند.
وی افزود: امام (ره) که در سال 41 پرچم مبارزه را در دست گرفت و در سال 57 انقلاب به اوج رسید دانشجویان ، نیرویشان را پشت سر انقلاب آوردند .البته همه دانشجویان ، یک جور فکر نمی کردند و همه نیز مذهبی نبودند ؛ کمونیست ها و ملی گراها نیز بودند اما بدنه دانشگاه که فرزندان ملت بودند در حمایت از انقلاب با تحصن ، اعتراض می کردند و از قشرهای موثر در پیروزی انقلاب بودند.
حدادعادل همچنین درباره خدمات دانشگاهیان به انقلاب در 40 سال گذشته گفت: پزشکان و مهندسان در جبهه های جنگ و دوره سازندگی و اداره کشور خیلی خدمت کردند . اگر تحصیل کرده ها عاشق خدمت به مردم نبودند پس فشار تحریم و سختی های تحمیلی دشمن بر کشور چگونه تحمل می شد ؟
وی افزود: میزان فشارهای دشمن به حدی است که به هر کشور دیگری تحمیل می شد دو ماه نیز دوام نمی آورد . در 7 سال گذشته که به طور مستمر ، زیر فشار تحریم های مرحله اخیر هستیم، کارخانه های ما را چه کسانی اداره می کنند ؟ محصولات صادراتی ما را همین مهندسانی تولید می کنند که تربیت شده دانشگاه ها هستند.
حدادعادل گفت: پزشکان ما نیز نه فقط ملت را از اعزام به خارج بی نیاز کردند که بالعکس از خارج برای درمان به ایران سفر می کنند این پزشکان تربیت شده دانشگاه های ایران هستند .
رئیس اسبق مجلس شورای اسلامی همچنین درباره میزان انتقال دستاوردهای حوزه فرهنگ به نسل جدید اظهار داشت: بهترین تحول فرهنگی این است که افقی متعالی و معنوی پیش چشم اهل فرهنگ گشوده شده است . جوانان مطالعه کنند که از ابتذال آن دوره که اوجش در جشن هنر شیراز بود ، پرچمداران فرهنگ چه چیزهایی را به نام هنر به مردم تحمیل می کردند ؟
از سینمای هالیوودی دوره پهلوی به سینمایی متفاوت رسیدیم که برای جهانیان پیام دارد
وی افزود: اما از روزگاری با آن ویژگی ها و از سینمای هالیوودی دوره پهلوی به سینمایی متفاوت رسیدیم که برای جهانیان پیام دارد . در رشته های مختلف هنری دیگر اعم از نمایش ، شعر، موسیقی و ادبیات نیز رشد قابل توجهی کردیم.
حدادعادل ، افزایش آمار انتشار کتاب را از دیگر شاخص های ارتقای فرهنگی دانست و گفت: آمار عناوین کتاب های منتشر شده در سال 55 سالانه حدود 650 کتاب بود اما این رقم در سال 96 به 99 هزار عنوان رسیده که رشد بسیار چشمگیری است.
وی افزود: تفکر و ارزش های مردم ، متحول شده و دشمن از این که تفکر دینی در کشور به حاکمیت رسیده ، بسیار ناراحت است و دائم از طریق فضای مجازی ، ایمان ، اخلاق و فرهنگ مردم را تخریب می کند اما برای ملت بسیار مهم است که دستاورد خون شهدا را حفظ کنند.
حدادعادل همچنین درباره برخی حاشیه های مطرح درباره فرزندانش در فضای مجازی و اشتغال کنونی آنان تصریح کرد: سه دختر دارم که هر سه ازدواج کرده اند . یکی شان با مدرک فوق لیسانس فلسفه ، خانه دار است و بچه داری می کند و هیچ اشتغالی بیرون از منزل ندارد.
وی افزود: دختر دیگرم دو فوق لیسانس ارتباطات و مدیریت فرهنگی دارد که معلم دبیرستان است و هیچ مسئولیت و عنوانی ندارد و دختر سومم نیز مانند اوایل تحصیلات خودم ، فیزیک خوانده و در ژاپن ، دکتری تخصصی نانو " پی اچ دی " دریافت کرده است .
حدادعادل گفت: این دخترم از ایران بورسیه تحصیلی نگرفته و به تبع شوهرش که از ژاپن بورس گرفته بود به آن جا رفت البته از وزارت علوم کمک هزینه تحصیلی گرفت و پس از بازگشت به کشور ، مهد کودک و دبستانی با حدود 70 دانش آموز را اداره می کند و سراغ شغل پردرآمد و عناوین دانشگاهی نرفته است.
وی افزود: تنها پسرم نیز در دانشگاه امام صادق (ع) دوره دکتری علوم سیاسی گذرانده و اکنون معلم مدرسه است و مسئولیت خاصی ندارد .
خود و خانواده ام از ابتدای پیروزی انقلاب تمام اوقات و توانمان را در خدمت انقلاب گذاشته ایم
حدادعادل تاکید کرد: هیچ یک از فرزندانم ، کار اقتصادی نمی کنند و خودم نیز فعالیت اقتصادی ندارم یعنی وقتم را صرف این فعالیت ها نمی کنم. خود و خانواده ام از ابتدای پیروزی انقلاب تمام اوقات و توانمان را در خدمت انقلاب گذاشته ایم .
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: می دانیم دشمن در صدد بدنام کردن عده ای است و می خواهد با اختلاف افکنی میان مردم ، یأس و بدبینی ایجاد کند . کسانی که ما را می شناسند ، می دانند که در عرصه آموزشی ، مدرسه و دانشگاه فعالیت می کنیم. البته خجالت زده مردم، انقلاب، شهدا، امام و رهبری هستیم که نتوانستیم به وظیفه خودمان عمل کنیم.
وی همچنین در پاسخ به این پرسش که چه کنیم که هم از تجربه پیران انقلاب و هم از نیروی جوانان استفاده کنیم اظهار داشت : امید ما به جوانان است ما هم که عمر خود را در خدمت به انقلاب سپری کردیم در خدمت جوانان بوده و هستیم چنانکه همین حالا نیز در 70 و چند سالگی در دبیرستان درس می دهم و خدا را شکر می کنم که خادم جوانان هستم.
حدادعادل گفت : سرنوشت و آینده ما به جوانان سپرده شده است بنابر این ، راه را باز می کنیم تا جوانان مسئولیت ها را به دست بگیرند و انقلاب را حفظ و کشور را بهتر از ما اداره کنند و به پیش ببرند.
وی با تاکید بر این که جوانان مراقب توطئه دشمنان برای تقابل میان نسل کنونی و گذشته انقلاب باشند افزود: طوری نباشد که متاثر از سیاه نمایی ها ، فکر کنند آن طور که دشمنان می گویند درست است ؛ البته اگر کسی خلاف کند ، جوان باشد یا پیر، باید عقوبت ببیند و اگر کسی به کشور و نظام خیانت و جفا کند باید حذف شود اما همه بدانند که قطعاً یکی از برنامه های دشمن ، بدنام کردن نسل قبلی است.
حداد عادل تصریح کرد: امریکایی ها ملت را با توطئه و تحریم زیر فشار می گذراند و صورت حسابش را برای انقلاب می فرستند که به جوانان بگویند این نتیجه انقلاب کردن است و مقصر کسانی هستند که انقلاب کردند و قبل از شما اداره کشور را بر عهده داشتند . باید مواظب باشیم که در زمین دشمن بازی نکنیم.
رئیس بنیاد سعدی همچنین درباره ارزیابی از افق آینده انقلاب اسلامی گفت : ما قبل از انقلاب ، فکر نمی کردیم که در کشور ، انقلابی روی دهد . همه چیز در اختیار امریکایی ها و دشمنان قرار داشت و شاه نیز بر همه چیز مسلط بود . همان خدایی که این انقلاب را به پیروزی رساند به ما عملاً یاد داد که امیدوار باشیم.
دلیلی ندارد که با وجود این همه جوان متدین و مصمم که در این 40 سال تربیت شده اند و با وجود این همه مدیر تربیت شده ، نا امید شویم
وی افزود: امروز که وضع ما از سال 56 و 57 بدتر نیست پس چه دلیلی دارد که نا امید باشیم ؟ دلیلی ندارد که با وجود این همه جوان متدین و مصمم که در این 40 سال تربیت شده اند و با وجود این همه مدیر تربیت شده ، نا امید شویم ؟
حدادعادل گفت: ما دارای ملتی هستیم که هنوز امثالی شهید حُججی را تربیت می کند پس دلیلی برای نا امیدی نیست ؟
وی با تبریک چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب به ملت ایران اظهار داشت : ملت ایران در این دنیای تاریک ، چراغ استقلال ، آزادی و جمهوری اسلامی را برافروخت و بالا نگه داشت و در برابر جنگ، تحریم ، تحمیل و فشار مقاومت کرد.
حداد عادل با بیان این که ملت ایران ، انقلاب را به قدرت واقعی در منطقه تبدیل کرده است افزود: هر وقت رئیس جمهور و وزیر خارجه امریکا صحبت می کنند بارها اسم ایران را بیان می کنند ؛ این نشان می دهد که این جا اتفاق مهمی افتاده که نتیجه بزرگواری ، ایثار و درک درست ملت است. به این ملت باید تبریک گفت و به تعلق خودم به چنین ملتی افتخار می کنم.