پخش زنده
امروز: -
برای اینکه نظام اسلامی بتواند با نقشه های دشمن هوشمندانه برخورد کند، می بایست گره های اصلی مشکلات اقتصادی کشور را شناسایی کرده و اقدام به برطرف کردن آنها نماید به اذعان بسیاری از کارشناسان گره های اصلی اقتصادی کشور ،«رکود تولید» و «بیکاری» است که در سیاستهای اقتصاد مقاومتی ، راهحل این مشکلات آورده شده است.
مهمترين محورهاي مهم و برجسته مورد بررسي در28/ 11/ 96 الي02/ 12/ 96 عبارتند از:
در رصد هفته مورد بررسي، از نکات ده گانه تعيين شده از سوي مقام معظم رهبري به موارد ذيل پرداخته شده است:
«دخالت دادن مردم در کار توليد»، « گسترش صادرات و طرف هاي صادراتي »، « تامين امنيت سرمايهگذاري»، « اشتغال»
و مهمترين محورهاي رصد شده از نکات فوق عبارتند از:
- بیش از 300 دانش فنی در تولید انواع بذر در سازمان تحقیقات وجود دارد که تاکنون توسعه 240 دانش فنی تولید بذر به بخش خصوصی واگذار شده و 360 دانش فنی نیز آماده تجاریسازی و واگذاری به این بخش است.
- امسال ٣١١٧ میلیاردتومان اعتبار برای توسعه سامانه های نوین آبیاری پیش بینی شده و تاکنون ٤١ درصد آن تخصیص یافته است.
- بانک کشاورزی اعتباری ریالی در اختیار صادرکنندگان برای فرآوری محصول و آمادهسازی برای صادرات قرار میدهد . ارائه ۴ هزار میلیارد ریال اعتبار برای تسهیلات به صادرکنندگان
- 14هزار میلیارد تومان اعتبار برای اتحادیه و تعاونی های روستایی اختصاص یافت ، اولویت پرداخت این تسهیلات ارزان قیمت با اتحادیه ها و تعاونی ها است و برای جذب این سرمایه باید فکرها به پروژه هایی با توجیه اقتصادی و قابل قبول تبدیل شود.
- توجه به انرژیهای نو و تجدیدپذیر ضروری است. ساخت نیروگاههای سیکل ترکیبی و نیز تبدیل نیروگاههای گازی به سیکل ترکیبی را از سیاستها و اولویتهای کشور است دولت برای این منظور چارچوبی را در جهت حمایت و تشویق سرمایهگذاران بخش خصوصی تنظیم کرده .
- سهم تسهیلات پرداختی در قالب سرمایه در گردش در کلیه بخشهای اقتصادی طی ۱۰ ماهه سال جاری مبلغ ۲۸۷۳.۵ هزار میلیارد ریال معادل ۶۲.۲ درصد کل تسهیلات پرداختی است که در مقایسه با دوره مشابه سال قبل مبلغ ۱۴۸.۷ هزار میلیارد ریال معادل ۵.۵ درصد افزایش داشته است.
- ایران در حال رایزنی با روسیه درباره یک قرارداد واردات گندم است که به تهران اجازه می دهد، میزان صادرات آرد خود را به عراق افزایش دهد.
- صادرات صنایع نساجی و پوشاک در 10 ماهه امسال 805 میلیون دلار بود که در همسنجی با پارسال 15 درصد افزایش دارد.
حمایت صندوق ضمانت صادرات ایران از صادرکنندگان و سرمایه گذاران ایرانی در بازار هند در پسابرجام با افزایش یکصد میلیون دلاری به حداکثر 360 میلیون دلار افزایش یافته است.
- نمایندگان مجلس شورای اسلامی با الحاق بندی به لایحه بودجه، مقرر کردند سرمایهگذاران بخش خصوصی صنایع تکمیلی و تبدیلی چغندرقند نیز از بانکها تسهیلات ارزی دریافت کنند.
- طرح اشتغالی روستایی به عنوان یکی از طرح های اشتغالی با آغاز به کار رسمی سامانه کارا کار شروع شد.با راه اندازی این سامانه امکان ثبت نام متقاضیان وام روستایی و ارائه طرحهای اشتغال فراهم گردید.
- ظرفیت های کسب و کارهای نوین و هدف گذاری ایجاد سالانه سه هزار شغل، پتانسیل های گردشگری گیلان و برنامه ریزی برای ایجاد پنج هزار شغل در بخش بوم گردی و نیز مقدمات انجام شده برای افزایش درآمد روستاییان، نشان از شکل گیری تکاپویی برای اشتغال پایدار در استان گیلان است.
- راهبرد احیای واحدهای تولیدی راکد، افزایش ظرفیت تولید واحدها، پرداخت سرمایه در گردش و بازکردن گره واحدهای تولیدی در ستاد تسهیل و رفع موانع تولید موجب تک نرخی شدن بیکاری و تحقق 80 درصدی تعهد اشتغال در استان همدان شده است.
- اولویت اشتغالزایی در کشور را اشتغال روستایی، مناطق محروم و مرزی است، از آنجا که در سالهای گذشته در حوزه اشتغال حمایتی موفقیتهای خوبی نصیب کشور شد، میکوشیم تا همین راهبرد را در خصوص توسعه اشتغال در مناطق روستایی و محروم کشور به کار گیریم.
- رونق کسب و کار حوزه بندری و دریایی و انتقال دانش و فناوریهای جدید به کشور نیازمند حضور موفق سرمایهگذاران داخلی و خارجی در این بخش است.