پخش زنده
امروز: -
نام گذاری سال 1396 به عنوان " اقتصاد مقاومتی؛ تولید و اشتغال" در ادامه نام گذاری سال1395 در رویکردی راهبردی برای مقابله با دشمن در جنگ نابرابر اقتصادی است.
برای اینکه نظام اسلامی بتواند با نقشه های دشمن هوشمندانه برخورد کند، می بایست گره های اصلی مشکلات اقتصادی کشور را شناسایی کرده و اقدام به برطرف کردن آنها نماید به اذعان بسیاری از کارشناسان گره های اصلی اقتصادی کشور ،«رکود تولید» و «بیکاری» است که در سیاستهای اقتصاد مقاومتی ، راهحل این مشکلات آورده شده است. که نتیجه حل این مشکلات رونق تولید و اشتغال می باشد.چنانچه برخی از فواید رونق گرفتن تولید ملی، نیز در فرمایشات مقام معظم رهبری در حرم مطهر عنوان شده است.در نتیجه ایشان هدف نظام اسلامی را، "پیشرفت همهجانبه، استقلال از قدرتهای سلطهگر جهانی، شکوفایی استعدادها، رهایی کشور از آسیبهای اجتماعی و عزت و امنیت و اقتدار ملی" بیان کردند و برای رسیدن به آن نیز در راستای سیاست های اقتصادی سال گذشته نقشه راهی برای رونق تولید و به تبع آن اشتغال ترسیم کردند. که در دوبخش رونق تولید و اشتغال، قابل رصد کردن می باشد. بخش اول نیز در هفت محور تقسیم بندی شده است.
مدیریت پژوهش های خبری معاونت سیاسی تلاش دارد اقدامات مسئولان رادر خصوص فرمایشات مقام معظم رهبری، در خصوص تولید و اشتغال -در سال 1396 – را رصد کرده و در قالب گزارش های هفتگی به اطلاع مخاطبان خود برساند.
مهم ترین محورهای مهم و برجسته مورد بررسی در19/ 06/ 96 الی22/ 06/ 96 عبارتند از:
در رصد هفته مورد بررسی، از نکات ده گانه تعیین شده از سوی مقام معظم رهبری به موارد ذیل پرداخته شده است:
"گسترش صادرات و طرف های صادراتی"، "تامین امنیت سرمایه گذاری"، ،" مبارزه با باندهای قاچاق"، "اشتغال" .
و مهم ترین محورهای رصد شده از نکات فوق عبارتند از:
· در چهار ماهه امسال صادرات محصولات شیلاتی ۶۰ درصد افزایش داشته است.
· در 5 ماه ابتدایی سال 96 به طور متوسط روزانه 35 میلیون متر مکعب گاز به کشورهای عراق و ترکیه صادر شده است .
· از خردادماه امسال تاکنون بیش از 6 هزار و 200 تن تخم مرغ به کشورهای هدف صادر شده است. این محصول به کشورهای افغانستان، قطر و عراق صادر شده است.
· صادرات نفت ایران به اروپا در ماه اوت افزایش قابل توجهی داشته و با رشد حدودا ۲۰۰ هزار بشکه ای به ۸۳۵ هزار و ۷۴۲ بشکه در روز رسیده است.
· بسته حمایت از توسعه صادرات غیرنفتی برای اجرا به کلیه دستگاه های اجرایی ابلاغ شد.
· برای جذب سرمایه گذار خارجی از بازارهای سرمایه دنیا ، مرکز مالی ایران،اطلاعات معاملات سهام و سایر ابزارهای مالی منتشر شده در بازار سرمایه را در اختیار اینفورکس قرار خواهد داد تا این شرکت از طریق سامانههای خود، اطلاعات را به سرمایهگذاران بدهد.
· اصلاح قانون واردات کالا و اجرای بهینه آن سبب کاهش 50 درصدی قاچاق تا سال آینده می شود.
· برداشت۱.۵ میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برای اشتغال در مناطق روستایی، عشایری و شهرهای کوچک از اول مهر ماه اجرایی می شود.
· قانون بهبود فضای کسب و کار و ایجاد اشتغال در مناطق روستایی اگر در قالب سامانه هوشمند اجرا شود نتیجه می دهد.
· ایجاد 250 هزار شغل پایدار در بخش انرژیهای تجدیدپذیر .
·
تشکیل 2هزار و
480 شرکت تعاونی بانوان در دولت یازدهم . در این تعاونی ها برای 29هزار و 870 نفر
اشتغالزایی شد و 21هزار و 137نفر عضو دارند.
· طرح کارورزی ۳۵ هزار فارغ التحصیل کشاورزی امسال اجرا میشود . طرح کارورزی با هدف زمینه سازی ورود به کار فارغ التحصیلان، کسب تجربه، افزایش مهارت، اشتغال پذیری جوانان و ایجاد شغل های مناسب و پایدار اجرا می شود.
· طرح روستا تعاون که قرار است در ۲۰۰۰ روستا اجرایی شود، در مرحله اول با ایجاد هزار تعاونی در هزار روستا کلید خورده است. وزارت تعاون درصدد است با اجرای این طرح بخشی از اهداف اشتغال دولت را در قالب توسعه اشتغال و کسب و کار روستایی محقق کند.
· ضریب نفوذ و پایداری اشتغال در بخش تعاون بیشتر از دیگر بخشهای اقتصادی است. نقش تعاونیها در رشد و توسعه اقتصاد انکار ناپذیر است و به همین منظور باید حمایت و توجه بیشتری به ویژه از طرف دولت برای تقویت زیرساختهای بخش تعاون صورت گیرد.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است
پژوهش خبری// گروه اقتصاد