گفتگوهای برگزیده:: 26 بهمن 94
آنچه می خوانید خلاصه ای موضوعی از دیدگاه های ارائه شده در گفتگوهای برگزیده است.
* اقتصادی
1- عضو هیأت علمی دانشکده مدیریت در گفتگو با تسنیم:
محرمانهسازی رویه دولت روحانی شد/نگران فسادهای کلان پشت مخفیکاریها هستیم
علی اکبر حافظیه با اشاره به اینکه عدم شفافیت یکی از ویژگیهای دولت روحانی است گفت: در بحث توافق هسته ای دولت باید مردم را از جزئیات با خبر میکرد، اما اطلاعات جدیدی بیان نکرد. همچنین بسیاری از قراردادها محرمانه اعلام شده است. از آمار چکهای برگشتی در سایت بانک مرکزی گرفته تا نرخ رشد اقتصادی، تا قراردادهای جدید نفتی، متن قرارداهای اخیر پژو و ایرباس، جریمه ایران در شکایت گازی با ترکیه و روند بررسی پرونده کرسنت محرمانه اعلام شده است. همه آنچه که در حال اتفاق افتادن است محرمانه میماند. اما مسئله اینجاست که حساسیتها بسیار زیاد است. در بحث برجام مکانیزم شفافی وجود ندارد. در حال حاضر بعضی از مباحثی مطرح میشود که شفاف نیست.
2- رئیس اتحادیه آهن فروشان در گفتگو با تسنیم:
تعطیلی بیش از ۱۰۰ آهن فروشی؛ امیدی به رفع رکود در فصل بهار نداریم
محمد آزاد با اشاره به اینکه بازار خرید و فروش آهن در رکود بسیار بدی به سر میبرد، اظهار داشت: عرضه در بازار زیاد است اما خریداری وجود ندارد، حتی برخی فروشندگان کالاهای خود را زیر قیمت بازار بفروش میرسانند تا از گرفتاریهای مالی رها شوند. در شرایط فعلی حتی امکان پرداخت حقوق کارگران نیز وجود ندارد، فروشندگان برای تأمین نقدینگی خود حتی با ارزان فروشی نیز نتوانستند گرهی از کار خود را باز کنند. در حال حاضر هر کیلو شمش 960 تومان، هر کیلو میلگرد 1100 تومان و تیرآهن 1250 تومان به فروش میرسد. از سال 92 تا 93، یک هزار و 500 واحد آهنفروشی تعطیل شده است، رکود امسال باعث شده تا بیش از 100 واحد آهنفروشی تعطیل شوند.
3- یک کارشناس مسائل اقتصادی در گفتگو با دانا:
پایین بودن قدرت خرید مردم توهم کنترل تورم را به بار آورده است
حجت الله عبدالملکی، اظهار داشت: بیان دوگانه رکود و تورم از نظر علمی درست نبوده که از سوی مسئولین بارها و بارها تکرار شده است. اگر مبنای اقتصاد تولید قرار بگیرد هم با رکود مبارزه شده است و هم با تورم و باز هم باید تأکید کرد که دوگانه رکود- تورم بر اساس نظریات چند ده سال پیش است که منسوخ شده است. دولت تصور نکند که اقدامات دولتمردان باعش کنترل تورم و کاهش سرعت افزایش قیمت ها شده است، بلکه پایین بودن قدرت خرید مردم باعث شده است که تورم کنترل شود، یعنی مردم توان پرداخت پول بیشتر را ندارند چرا که در شرایطی که دولت هیچ توجهی به تولید داخلی ندارد، اگر مردم قدرت خرید چند سال گذشته را داشتیم شاهد تورم بالای 40 درصد بودیم.
4- یک اقتصاددان در گفتگو با افکار خبر:
دولت با پولهای برجام بدهیهایش را پرداخت کند
مهدی پازوکی گفت: دولت در حال حاضر پروژههای عمرانی نیمهکاره زیادی دارد که این پروژهها به طور قطع باید به اتمام برسد، چون همین پروژهها معضلات زیادی در اقتصاد کشور ایجاد کردهاند. در سالهای گذشته ارتباط اقتصاد ایران با دنیا تقریبا قطع شده بود و همین عدم ارتباط باعث شده بود که نرخ رشد تولید ناخالص داخلی منفی شود، نرخ تورم فزاینده شود و یکی از مهمترین دلایل آن، تحریمها بوده است. من اگر مشکلات ایران را به درصد بخواهم به شما بگویم، شاید حداکثر 20 درصد مشکلات ما به تحریم مربوط میشود، 80 درصد آن به مدیریت بخردانه اقتصادی برمیگردد. به نظر من دولت باید صندوق توسعه ملی را حمایت و بدهی به سیستم بانکی را تسویه کند، چون اقتصاد ایران در یک لوپ منفی قرار گرفته و رکود چندین سال است که اقتصاد ایران را فرا گرفته است.
*فرهنگی
مدیرعامل مؤسسه افکارسنجی دانا در گفتگو با تسنیم:
نمایشگاه رسانه های دیجیتال انقلاب فرصتی برای هم افزایی اقدامات جریان انقلابی در حوزه رسانه
حسن اختری، اظهار داشت: باید بر اصل برگزاری نمایشگاه هایی با رویکرد ارزشی و انقلابی صحه بگذاریم. این نمایشگاه ها فرصتی برای رسانه های انقلابی است که تعاملات بین خود را افزایش دهند. در این نمایشگاه بنگاه های خبری می توانند از نزدیک با مخاطبان خود ارتباط بگیرند در این شرایط بازخوردها سریع و صریح خواهد بود و به طور قطع تاثیرات دوجانبه دارد چراکه از یکسو تلاش رسانه ها در معرض دید مخاطبان قرار می گیرد و از سوی دیگر رسانه از نظرات مخاطب خود بهره مند می شود. در نمایشگاه با عنوان رسانه های دیجیتال انقلاب اسلامی جریان انقلابی می توانند اقدامات پراکنده ای که در حوزه رسانه انجام داده اند را با یکدیگر به اشتراک بگذارند تا بدین طریق با هم افزایی فعالیت ها نتایج اقدامات چشمگیرتر باشد.
*اجتماعی
سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران در گفتگو با افکار خبر:
شورا تعرفه های پسماند را افزایش نمی دهد/ تعدیل نیروی گسترده در سازمان مدیریت پسماند
رضا تقی پور با اشاره به این که سازمان مدیریت پسماند شهر تهران طبق قانون از سال 1390 به بعد از طریق درآمدهای خود باید اداره می شد، گفت: راه حل این که سازمان مدیریت پسماند بتواند بهای خدماتی که به مردم ارائه می دهد را خود تأمین کند این است که تعرفه هایی که از مردم تحت عنوان عوارض پسماند دریافت می شود بتواند هزینه های این سازمان را تأمین کند. از سازمان مدیریت پسماند نیز خواسته شده است که تکنولوژی های روز را در دفع پسماند به کار گیرد. استفاده از تکنولوژی های نوین از سوی دیگر منجر به تعدیل گسترده نیرو در این سازمان می شود، در شرایط کنونی که کشور در رکود اقتصادی به سر می برد این موضوع می تواند پیامدهای منفی در بر داشته باشد.
/ کد: 5035
***********
آنچه می خوانید خلاصه ای موضوعی از دیدگاه های ارائه شده در گفتگوهای برگزیده است.