گفتگوهای برگزیده: 4 اسفند 94
آنچه می خوانید خلاصه ای موضوعی از دیدگاه های ارائه شده در گفتگوهای برگزیده است.
* اقتصادی
رئیس انجمن صنفی گاوداران در گفتگو با تسنیم:
گوشت قرمز کیلویی ۳۵ هزار تومان شد/ این گرانفروشی بدعت است
احمد مقدسی درباره دلایل افزایش قیمت گوشت در بازار مصرف گفت: بر خلاف افزایش قیمتی که در بازار مصرف شاهد هستیم، قیمت فروش دام زنده دامداران کاهش یافته است، به طوری قیمت گوشت گوساله ( 500 کیلوگرمی) از 11 هزار تومان به مرز 10 هزار تومان و دام سبک (گوسفند) از 13 هزار تومان به 12 هزار تومان رسیده است. بدعت بدی ایجاد شده که قیمت هر کالا در کشور بالا رود. قیمت گوشت گوساله در حالی که در بازار مصرف 35 هزار تومان به فروش می رسد که قیمت این محصول باید 22 هزار تومان باشد. این افزایش قیمت در بازار مصرف، در حالی ایجاد شده است که دامداران قیمت هرکیلوگرم گوشت گوسفندی و گوساله خود را کاهش داده اند.
* اجتماعی
1- نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با تسنیم:
سازمان محیط زیست توانایی حل مشکل ریزگردها را ندارد
شریف حسینی درباره بحران ریزگردها با ذکر سابقهای از این معضل، گفت: ریزگردها از سال 1380 وارد استان خوزستان شدند که علت اصلی این مسئله، تغییر اکوسیستم منطقه بود. در بحث ریزگردها اولین مسئله تالاب هورالعظیم است، این تالاب به پنج قسمت تقسیم شده است که سه قسمت از آن به علت برداشت نفت از میادین مشترک با کشور عراق خشک شده است. همه نمایندگان مجلس با همه توان تلاش کردهاند مسأله ریزگردها را پیگیری کنند، البته مشکل ریزگردها را نیز گردن این دولت یا دولت گذشته نمی اندازم اما بحث ما این است که اگر توان مبارزه با ریزگردها از طرف دولت نیست، به مجلس نگوید برای مقابله با ریزگردها و احیای تالابها اعتبار در نظر بگیرید، بلکه رسما اعلام کند فعلا توان حل مشکل را نداریم. سازمان محیط زیست توانایی حل مشکل ریزگردها را ندارد.
2- رئیس کمیته محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران در گفتگو با افکار خبر:
پرونده بوستان مادر از سوی دستگاه قضایی در جریان است
محمد حقانی با اشاره به این که پرونده بوستان مادر همچنان در دو شعبه از سوی مقامات قضایی در دست بررسی است، گفت: 470 میلیارد تومان به دست آمده از فروش این بوستان برای ساخت پل صدر هزینه شد در حالی که شهردار ادعا کرده بود فروش این بوستان برای خرید باغات کن انجام شده است. پرونده بوستان مادر پس از درخواست ارائه مدارک از سوی مقامات قضایی در دو شعبه همچنان در حال بررسی است و حکم مربوط به این بوستان همچنان تصویب نشده است. هزینه به دست آمده از فروش این بوستان برای ساخت پل صدر هزینه شد، در حالی که شهردار ادعا کرده بود فروش این بوستان برای خرید باغات کن انجام شده است اما حتی یک متر مربع از باغات کن تا به امروز از سوی شهرداری تهران تملک نشده است.
3- عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با تسنیم:
سازمان محیط زیست، مسائل را سیاسی جلوه میدهد
ابراهیم کارخانهای، اظهار داشت: اینکه همه مسائل طبیعی، علمی و فیزیکی، سیاسی نشان داده شود رویکرد صحیحی نیست که البته در طول این دولت و بهویژه در سازمان محیط زیست شاهد آن بودهایم. سازمان محیط زیست هر از گاهی موضوعات مختلف را به بحثهای سیاسی ربط داده است و نمونه بارز آن را در زمان بنزینها شاهد بودهایم که توپ به زمین دیگران انداخته میشد. این رفتارها که هر موضوعی را سیاسی جلوه دهند بیانگر ضعف مدیریتی و برنامهریزی ناصحیح است و مردم مدیران واقعی را از مدیران غیرواقعی تشخیص میدهند. محیط زیست و توجه به مسائل زیست محیطی در مجلس نهم بسیار پررنگ بود و اینکه برخی افراد این مجلس را به کمتوجهی در این باره متهم کنند ظلم عمیقی است. مجلس نهم در هیچ مورد زیستمحیطی کارشکنی نداشته و این مهم یکی از اولویتها بوده است.
4- عضو کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران در گفتگو با افکار خبر:
شهرداری با هدف کسب درآمد اجازه تخلف ساختمانی می دهد
هادی ساعی با بیان این که بر خلاف برخی از ادعاها تصور نمی شود حجم تخلفات در کمیسیون ماده 100 شهرداری ها در تهران کاهش یافته باشد، عنوان کرد: بنده به عنوان یکی از اعضای شورای شهر تهران که در کمیسیون ماده 100 حضور دارم مشاهده می کنم ماهانه تنها در شعبه چهار تعداد 200 پرونده رسیدگی می شود. نسبت به سال های گذشته تعداد پروندههای صادر شده نیز کاهش یافته و این موضوع می تواند بر کاهش تخلفات نیز اثرگذار باشد. با در نظر گرفتن همه این شرایط میتوان گفت که حجم تخلفات ساختمانی کاهش نیافته است. مالکان پلاک های بزرگ در برخی موارد با کمک از مشاوره هایی که از خود شهرداری دریافت می کنند به تخلف دست می زنند و شهرداری نیز در برخی موارد راه را برای تخلف باز می گذارد تا بتواند درآمد کسب کند.
* انتخابات
استاد دانشگاه و کارشناس مسائل سیاسی در گفتگو با فرارو:
انتخابات آینده ایستگاهی است برای یک ترانزیت بزرگ سیاسی
مهدی مطهرنیا گفت: آنچه که شاهد هستیم یک تغییر پارادایمی نیست، بلکه یک لایه پایین تر بوده و یک جهت گیری انتقال دکترین ها را شاهد هستیم. آنچه که تحت عنوان اصولگرایی یا اصلاح طلبی در ایران گسترش پیدا کرده است در ریشه های پارادایمی با یکدیگر همخوان هستند و تنها ادبیات آنها متفاوت است. به همین دلیل است که اصولگرایان خود را اصلاح طلب حقیقی می دانند و اصلاح طلبان خود را حامل و مدافع اصلی اصول می خوانند. پس تغییر پارادایمی نیست؛ بلکه تغییر دکترینی در حال وقوع است. انتخابات آینده ایستگاهی است برای یک ترانزیت بزرگ سیاسی که می تواند نقطه عطفی در دهه آینده فعالیت سیاسی در ایران باشد.
/ کد: 5035
***********
آنچه می خوانید خلاصه ای موضوعی از دیدگاه های ارائه شده در گفتگوهای برگزیده است.