وزير بهداشت:
رسانهها از تلاش براي حفظ سلامت مردم بگويند
وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشکي گفت: رسانه ها به جاي کوبيدن بر طبل بي اعتمادي از تلاش براي حفظ سلامت مردم بگويند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاري صدا و سيما؛ دکتر هاشمي امروز در حاشيه چهارمين همايش کشوري تقدير از ازمايشگاه هاي غذا، دارو و تجهيزات پزشکي در پاسخ به اينکه چه انتقادي از رسانه ها داريد گفت: رسانهها همانطور که درباره سلامت گوشت و غلات مردم را ميترسانند بايد به مردم اطمينان دهند و بگويند که عده اي هم در آزمايشگاه هاي متعدد براي نظارت بر کيفيت و سلامت محصولات غذايي و دارويي شبانه روزي تلاش مي کنند.
وي افزود: احساسم اين است (که اميدوارم اشتباه باشد)، رسانه ها در سال هاي گذشته بيشتر بر طبل بي اعتمادي بر دولت و خدماتي که کل نظام انجام مي دهد، مي کوبند و اين ترديد را تبليغ مي کنند که اينها دروغ مي گويند تا مردم خدمات را باور نکنند که زيان اين کار به همه مي رسد.
ما بدون رودربايستي از سلامت مردم مراقبت ميکنيم
دکتر هاشمي در پاسخ به سوال خبرنگاري مبني بر اينكه برخي سهامداران كه سمت هاي دولتي دارند، سازمان غذا و دارو را براي تاييد فراورده هايي در فشار مي گذارند گفت: ما بدون رودربايستي از سلامت مردم مراقبت ميکنيم و تا الان هم خوب پيش رفته ايم.
وي اضافه کرد: در کشور ما چون نظام اسلامي حاکم است بايد اين مسائل کمرنگ باشد واقعيت ها همان است که با آن زندگي مي کنيم، تا امروز سازمان غذا و دارو عقب نشيني نکرده است و بايد با اعتماد به نفس پيش برود.
وزير بهداشت همچنين درباره مشکل کمبود پرستار و استخدام آنها گفت: اگر کمبود پرستار نداريم بخش خصوصي ما چرا در زحمت است، آنها که مشکل استخدام ندارند؛ اگر ما اجازه استخدام داشتيم بسياري از کمبودها تامين ميشد اما با استخدام پرستار نيز يک مهاجرت از بخش خصوصي به دولتي صورت ميگرفت.
وي افزود: دولت و مجلس مانع استخدام شدن نيروهاي جديد هستند به اين علت که فکر مي کنند تا چه ميزان دولت بايد متورم شود بنابراين معتقد به برون سپاري هستند و ما هم همين اعتقاد را داريم.
مشکلات زيادي از کشور پس از برداشته شدن تحريمها برطرف ميشود
دکتر هاشمي همچنين درباره وضعيت سلامت پس از برداشتن تحريم ها گفت: مشکلات زيادي از کشور پس از برداشته شدن تحريمها برطرف ميشود، اگر تحريمها برداشته شود، ديگر براي ارسال پول و ارز که چندين ماه است مشکل داريم به بانک مرکزي نياز نيست و هر شرکتي ميتواند به طور مستقل مبادلات مالي خود را انجام دهد.
وي با بيان اينکه اين يک دستاورد کوچکي است در برابرسرمايه گذاري هايي که مي تواند در کشور انجام شود افزود: سرمايهگذاران خارجي براي سرمايه گذاري در کشور لازمست احساس امنيت کنند که هم سرمايه آنها حفظ مي شود و هم سود اوري خواهند داشت، ما هم اگر مي خواهيم ارتقاي کيفيت دارو داشته باشيم و آخرين تجهيزات و دانش فناوري به داخل بيايد راهي جز اين نيست.
دکتر هاشمي درباره اصلاح تعرفه آزمايشگاه ها نيز گفت: تعرفههاي آزمايشگاهي را ما پيشنهاد ميکنيم و سازمان مديريت بررسي و هيات وزيران آن را تصويب ميکند ؛ قانونگذاري در حال حاضر در اختيار هيئت وزيران است.
وي افزود: ما معتقديم که ساز وکار تعرفهها و بخش خصوصي متعلق به دولت نيست بلکه متعلق به اتحاديههاست و فقط نظارت برعهده ماست.
وزير بهداشت گفت: همه آزمايش ها و تعرفه ها بايد در هيئت وزيران تاييد شود، دخل و تصرف هايي هم مي شود که يک جانبه است، شايد برخي اوقات به گونه اي تصميم گيري شود که سرمايه گذاري در اين بخش ها را غيرسودآور کند و نهايتا شاهد رکود شويم که توسعه اي نيز اتفاق نخواهد افتاد.
وزير بهداشت همچنين درپاسخ به سوالي درباره رايگان شدن خدمات بيمارستاني به مصدومان سوانح ادامه داد: با رايگان شدن خدمات براي کساني که مستحق هستند و در دهک هاي پايين جامعه از لحاظ اقتصادي قرار دارند، موافقم اما چرا بايد کساني که تملک مالي دارند، خدمات رايگان دريافت کنند.
دکتر هاشمي افزود: ما معتقديم در سوانح قبل از هر کاري بايد خدمت ارائه شود،کاري به بيمه يا پول داشتن و نداشتن نداريم، مهم جان مردم است اما بعد از ارائه خدمات، مطالبه براي بيمه و هزينه صورت بگيرد چرا که بيمارستانها منابعي به جز بودجه عمومي ندارند و بايد حتما درآمد داشته باشند.
بيمارستان يک بنگاه اقتصادي است و بايد درامدي داشته باشد
وي گفت: بيمارستان يک بنگاه اقتصادي است و بايد درامدي داشته باشد تا ارائه خدمت استمرار داشته باشد.
وزير بهداشت ادامه داد: درباره سوانح نيز همه بيمارستانهاي دولتي موظف هستند که خدمت را به موقع ارائه دهند؛ موارد تخلف هم گزارش شده که با آنها برخورد نيز شده است.
دکتر هاشمي در پاسخ به سوالي درباره يک جراحي در کلينيک خصوصي و فوت بيمار افزود: دو هفتهاي است که دستورالعملهايي درباره فهرست جراحيهايي که ميتواند در کلينيک هاي خصوصي انجام شود ابلاغ شده است اما بايد بدانيد که عملهاي جراحي بدون عارضه نيستند ولي اگر عارضه، عمدي باشد به آن رسيدگي ميشود و از طريق سازمان جرايم پزشکي و نظام پزشکي پيگيري خواهد شد.
وزير بهداشت گفت: احساس مي کنم اينکه هر اتفاقي در نظام سلامت، به صدر اخبار ميرود بخاطر مغفول نگه داشتن خدماتي است که در طرح تحول نظام سلامت و جامعه پزشکي در سراسر کشور براي سلامت ايرانيان انجام مي دهند.