قاضی زاده هاشمی مطرح کرد:
کمبود جدي تخت سوختگي در کشور
وزير بهداشت: با 25 هزار مورد سوختگي در سال، 2 هزار تخت و 400 تخت آي سي يو سوختگي نياز داريم درحاليکه 870 تخت و 100 تخت آي سي يو داريم.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاري صدا و سيما، دکتر هاشمي امروز در مراسم آغاز عمليات ساخت بيمارستان تخصصي سوختگي موقوفه عميدي با اشاره به کمبود تخت هاي سوانح سوختگي افزود: اين کمبود مشکل واضحي در سراسر کشور است و کمتر از 50 درصد از تجهيزات، دارو و وسايل مورد نياز درمان سوختگي در کشور را در اختيار داريم.
وي با اشاره به کمبود جدي تخت هاي بيمارستاني مخصوص بيماران سوختگي گفت: تخت هاي آي سي يو سوختگي بايد تا سه برابر افزايش يابد.
متاسفانه بخش خصوصي رغبتي به سرمايه گذاري در بخش سوانح و سوختگی ندارد
وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بيان اينکه بيماران سوانح سوختگي مظلوم هستند به کودکان شين آبادي که برخي از آنها تا 20 بار نيز عمل شدهاند اشاره کرد و افزود: متاسفانه بخش خصوصي رغبتي به سرمايه گذاري در اين بخش ندارد و بخش دولتي نيز که از 25 سال پيش خودگردان شده است به دليل حمايت نکردن مالي و بيمه اي از اين بيماران، اين حوزه را فراموش کرده و ساير بخش ها را گسترش داده است.
وی گفت: متاسفانه در حوزه سلامت کمتر عزم جدي ديده شده است و سياستمداران، مجلس و دولت اقداماتي انجام دادهاند اما کافي نيست و بهتر است بعد از 35 سال مشکل اساسي سلامت برطرف شود.
دکتر هاشمي افزود: هزينه درمان اين بيماران بسيار زياد است و لازم است بيمه ها درخصوص سرمايه گذاري، ساخت و اداره مراکز درماني براي آنها توجه ويژه داشته باشند.
خیران لازم است در حوزه سلامت نيز به دولت کمک کنند تا کمبودها برطرف شود
وي همچنين بر ضرورت مشارکت خيران در حوزه سلامت و به ويژه براي بيماران سوختگي تاکيد کرد و گفت: همانگونه که خيران در ساخت مدارس و مراکز آموزشي کمک هاي زيادي کرده اند لازم است در حوزه سلامت نيز به دولت کمک کنند تا کمبودها برطرف شود.
وزير بهداشت افزود: دولت اقدامات بسيار ارزنده و مجلس نيز حمايت هاي خوبي در حوزه سلامت داشته اند اما اين مقدار کافي نيست و آنچه اهميت دارد استمرار برنامه هاي دولت و وزارت بهداشت براي کاهش مشکلات مردم و رسيدن به نظام کارآمد سلامت است.
وي در بخش ديگري از سخنانش با اشاره به معترضان ساخت بيمارستان در اين منطقه گفت: ما کاري را با زور انجام نمي دهيم بلکه رضايت مردم در چارچوب قانون براي ما شرط است چرا که هدف ما خدمت به مردم و دردمندان است.
وزير بهداشت افزود: سردار طلايي عضو شوراي اسلامي شهر تهران که در شوراي حمايت از بيمارستان سوختگي نيز مسوليت دارد قبول کرده است که مسائل قانوني، رضايت ساکنان و خير و صلاح مربوط به احداث اين بيمارستان را بررسي کند.
در موضوع سلامت دولت به تنهايي نمي تواند تمام مشکلات را برطرف کند بلکه در اين راه کمک مردم و خيران ضروري است
دکتر هاشمي با قدرداني از سازمان اوقاف و امورخيريه و ساير نهادها به علت مشارکت و حمايت از حوزه سلامت گفت: در موضوع سلامت دولت به تنهايي نمي تواند تمام مشکلات را برطرف کند بلکه در اين راه کمک مردم و خيران ضروري است و اميدوارم همکاري ها همچنان ادامه داشته باشد تا آنچه خير و صلاح مردم است انجام شود.
وزير بهداشت با بيان اينکه لازم است تا توجه به بيماران سوختگي در صدر برنامه ها قرار گيرد اضافه کرد: در برخي از استان ها در اين حوزه مشکلات بسيار جدي وجود دارد که برغم وجود نيروي تخصصي مجرب اما با کمبود فضا و تخت هاي بيمارستاني روبرو هستيم و متاسفانه افراد با سوختگي هاي 30 تا 40 درصد جان خود را از دست مي دهند درحالي که در برخي از کشورها بيماران سوختگي شديد را زنده نگه مي دارند.
دکتر هاشمي افزود: متاسفانه از زماني که حادثه مسجد ارگ در تهران رخ داد شاهد اقداماتي مقطعي براي بيماران سوختگي بوديم، بنابراين لازم است تا هر سه دانشگاه علوم پزشکي مستقر در تهران کمک کنند تا از رنج اين بيماران کاسته شود.
بيمه ها بايد به طور جدي به بيماران حوزه سوختگی توجه داشته باشند
وي تاکيد کرد : نياز به سرمايه گذاري، ساخت و اداره بيمارستان سوختگي در کشور جدي است و بيمه ها بايد به طور جدي به بيماران اين حوزه توجه داشته باشند.
وزير بهداشت پس از سخنراني و مصاحبه با خبرنگاران، بدون زدن کلنگ ساخت اين پروژه به هيئت دولت بازگشت.
************
وزير بهداشت گفت: با 25 هزار مورد سوختگي در سال، 2 هزار تخت و 400 تخت آي سي يو سوختگي نياز داريم درحاليکه هم اکنون 870 تخت و 100 تخت آي سي يو در کشور وجود دارد.