35 ميليارد تومان بودجه براي 25 هزار مورد سوختگي در کشور
وزير بهداشت گفت: کل بودجه اي که براي 25 هزار بيمار سوختگي در سال، در اختيار ما قرار مي گيرد، تنها 35 ميليارد تومان است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاري صدا و سيما،
دکتر سيد حسن هاشمي در حاشيه مراسم آغاز به کار ساخت بيمارستان فوق تخصصي سوانح و سوختگي عميدي در منطقه 7 تهران، در جمع خبرنگاران گفت: کل بودجه اي که براي 25 هزار بيمار سوختگي در سال، در اختيار ما قرار ميگيرد، تنها 35 ميليارد تومان است که اميدواريم مجلس در بررسي بودجه، بيش از گذشته به اين مشکلات اساسي توجه کند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: گاهي اوقات اين ميزان اعتبار يعني 35 ميليارد تومان براي 10 بيمار نیز کفايت نمي کند، به عنوان نمونه براي مراحل اوليه درمان هر يک از 20 بيماري که در پتروشيمي خوزستان دچار سوختگي شدند، در خارج از کشور حدود 900 ميليون تا يک ميليارد تومان هزينه شد و اين حوزه بسيار پر هزينه است.
وي گفت: مردم و خيرين نيز مي توانند نقش بزرگي در گسترش امکانات مورد نياز براي بيماران سوختگي داشته باشند.
دکتر هاشمي بر لزوم افزايش سه برابري تخت هاي ICU سوختگي در کشور تاکيد کرد و افزود: در حال حاضر نياز به ايجاد بيش از يک هزار و 300 تخت بيمارستاني براي بيماران سوختگي داريم زیرا هر سال حدود 25 هزار مورد سوختگي نيازمند بستري در کشور رخ مي دهد.
وي با بيان اينکه
بيماران سوختگي به طور متوسط به حداقل 10 عمل جراحي نياز دارند
بيماران سوختگي به طور متوسط به حداقل 10 عمل جراحي نياز دارند
، گفت: انجام اين اعمال جراحي براي بيماران هزينه زيادي دارد، ضمن اينکه باعث از کار افتادگي آنها نيز مي شود.
وزير بهداشت افزود: بايد همه کمک کنند تا کمبود حدود يک هزار و 300 تخت بيمارستاني و حداقل 300 تخت ICU سوختگي هاي موجود برطرف شود.
دکتر هاشمي درباره احداث اين بيمارستان در خيابان يوسفيان منطقه 7 تهران، گفت: شهرداري داراي قانون و مقررات خود است و بار ترافيکي توسط آنها بررسي مي شود و با در نظر گرفتن نوع کاربري، مجوز براي احداث بيمارستان صادر مي شود اما اينکه شهرداري مجوز ساخت اين بيمارستان را داده يا خواهد داد، اطلاعي ندارم اما نيت واقف، بر استفاده از اين مکان در جهت امور درماني بوده است و سازمان اوقاف و امور خيريه نيز متولي آن هستند و اينکه در اين مکان بيمارستان يا مرکز درماني و مرکز تحقيقاتي داير شود بايد بر اساس قانون و مقررات بررسي کرد و ممکن است حق با اهالي منطقه باشد.
همه بايد تابع قانون و منافع عموم مردم باشيم
وزير بهداشت افزود: ممکن است جلوي خانه شخصي من پارک، بيمارستان و يا مدرسه بسازند که موافق نباشم اما آنچه اهميت دارد اين است که همه بايد تابع قانون و منافع عموم مردم باشيم.
دکتر هاشمي بيمارستان ويژه سوختگي را پر هزينه دانست و گفت: بايد بخش سوختگي در بيمارستان جنرال باشد تا بتوان از تيم هاي درماني و تخصص هاي مختلف، بهترين استفاده را کرد زیرا سوختگي يک بيماري نيست و زماني که فردي مي سوزد، تمام اعضاء و جوارح او درگير مي شود و احتياج به تيم جراحي و داخلي، جراح پلاستيک و متخصص پوست دارد که در بيمارستان هاي جنرال، قابل ارائه است.
عزم جدي براي ايجاد 100 هزار تخت بيمارستاني مورد نياز در کشور وجود ندارد
وزير بهداشت با بيان اينکه عزم جدي براي ايجاد 100 هزار تخت بيمارستاني مورد نياز در کشور وجود ندارد، افزود: يکي از راه حل هاي کاهش اين مشکلات، خريد خدمت است که بايد تعرفه ها را مورد تجديد نظر قرار داد که براي بخش هاي اقتصادي کشور، مقرون به صرفه باشد و راه حل ديگر، استفاده از منابع عمومي است اما با اين منابع تنها مي توان سالانه 2 هزار تخت بيمارستاني ايجاد کرد.
متاسفانه مشکلات اقتصادي دولت، استفاده از منابع عمومي براي ايجاد تخت بيمارستاني را با مشکل مواجه مي کند
دکتر هاشمي گفت: متاسفانه مشکلات اقتصادي دولت، استفاده از منابع عمومي براي ايجاد تخت بيمارستاني را با مشکل مواجه مي کند و از سوي ديگر حاضر نيستيم ساز و کار را به نوعي تعريف کنيم که بخش خصوصي تشويق و ترغيب به سرمايه گذاري شود و همان گونه که بخش خصوصي در ساخت اتوبان و نيروگاه مشارکت دارد مي توان از ظرفيت آنها در حوزه سلامت نيز استفاده کرد.
وزير بهداشت در خصوص کلنگ زني بيمارستان فوق تخصصي سوانح و سوختگي افزود: اگر اطلاع داشتم که مردم ساکن در منطقه به احداث اين بيمارستان معترض هستند حضور نمي يافتم.
دکتر هاشمي ادامه داد: حضور ما در محلي که هنوز موضوع، مورد توافق اهالي آن منطقه نيست ممکن است به خير و صلاح نباشد بنابراين بايد با مردم مذاکره و آنها را اقناع کنيم و آنها بايد بپذيرند که مشکل بيماران سوختگي يکي از مشکلات اساسي و مهم کشور و تهران است و اطمينان داشته باشند که آسيبي به آنها نمي رسد.
وزير بهداشت گفت: برخي از مردم ذکر مي کردند که امروز صبح مطلع شديم که قرار است در اين مکان، بيمارستان احداث شود اما مي توانستيم پيش از مراسم آغاز به کار، مردم ساکن در منطقه را دور هم جمع کنيم و براي آنها توضيح دهيم و در حال حاضر اگر چه با تأخير اما، بايد با مردم صحبت کنيم و ممکن است مردم و وکلاي آنها اعلام کنند که احداث اين بيمارستان، بر خلاف قانون است و يا ممکن است ما مردم را متقاعد و اعلام کنيم که ساخت اين بيمارستان با قوانين کشور و شهر منافاتي ندارد.