سوختگی؛ هشتمین عامل مرگ زودهنگام در ایران
رئیس مرکز تحقیقات سوختگی کشور گفت: بیمارستان های سوانح سوختگی در کشور ضررده و ورشکسته هستند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ دکتر محمد جواد فاطمی در نشست خبری پنجمین همایش کشوری سوختگی که از 5 تا 6 اسفند در مرکز همایش های رازی برگزار میشود افزود: ما در کل کشور فقط 5 بیمارستان سوانح سوختگی دولتی داریم و هیچ بیمارستان خصوصی حاضر نیست برای این بخش ضررده بیمارستانی داشته باشد ولی درعوض بخش آنژیو و قلب چون سودده و درآمد زاست، مسئولان بیمارستانها علاقمندند در همه بیمارستانها این بخش ها گسترش یابد.
سوختگی بیماری فقراست
وی با بیان اینکه آرزو کنید کسی دچار سوختگی نشود چرا که کسی درد این قشر را متوجه نمی شود گفت: سوختگی بیماری فقراست، مسئولان تا دچار این بیماری نشوند متوجه مشکلات این بیماران نمی شوند.
دکتر فاطمی با بیان اینکه دو بیمارستان سوانح سوختگی در تهران در حال ساخت است افزود: یکی از این بیمارستان ها در منطقه کن به همت دانشگاه علوم پزشکی ایران در مرحله فونداسیون قرار دارد که قرار است 4 تا 5 سال آینده به بهره برداری برسد که در این خصوص کمک های مردمی را می طلبد.
وی اضافه کرد: بیمارستان سوانح سوختگی دیگری هم که دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی قرار بود در خیابان مطهری احداث کند با مخالفت های مردم منطقه از 80 تخت سوختگی به 30 تخت کاهش یافته است.
بیمهها توجهی به بیماران سوختگی ندارند
دکتر فاطمی با اشاره به اینکه متاسفانه بیمه ها نیز توجهی به بیماران سوختگی ندارند گفت: برای پوست جایگزین این بیماران مشکلات حادی وجود دارد که یکی از آنها هزینه بالای پوست جایگزین است که برای پوست جایگزین یک کف دست باید 16 هزار دلار پرداخت کرد.
وی افزود: براساس مطالعات، برای درمان هر یک درصد سوختگی 5 میلیون تومان باید هزینه شود که بیماری با 20 درصد سوختگی 100 میلیون تومان هزینه درمان دارد.
رییس مرکز تحقیقات سوختگی کشور با بیان اینکه سوختگی هشتمین عامل مرگ زودرس در ایران است گفت: بیمه ها حتی یک دهم هزینه درمان این بیماران را پوشش نمی دهند درحالی که روزانه 10 نفر بر اثر سوختگی می میرند.
دکتر فاطمی بابیان اینکه قرار بود تا سال 94، 2400 تخت سوختگی داشته باشیم اما درحال حاضر 886 تخت داریم افزود: باید اتاق های سوختگی در بیمارستان ها ایزوله و تک تخت باشد اما هم اکنون دیده می شود گاها این اتاق ها 6 تخته هستند.
به اندازه انگشتان یک دست، تخت استاندارد برای سوختگی در کشور نداریم
وی افزود: به اندازه انگشتان یک دست، تخت استاندارد برای سوختگی در کشور نداریم ضمن اینکه 1600 تخت سوختگی هم کمبود داریم.
دکتر فاطمی با اشاره به اینکه هزینه تهیه یک لباس برای بیماران سوختگی از 1 تا 8 میلیون تومان است گفت: این لباس که از واجبات درمان است هم بیمه نیست، حتی بسیاری از پمادهای سوختگی نیز که بالای 100 هزار تومان قیمت دارند و باید هر بیمار بین1 تا 5 عدد از آنها را استفاده کند، تحت پوشش بیمه نیست.
در پنجمین همایش کشوری سوختگی 183 مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شده است که 35 مقاله بصورت پوستر، 72 سخنرانی، 7 میزگرد علمی و 12 سخنرانی آموزشی ارایه میشود.