وزیر بهداشت گفت: در مقوله سلامت و تامین سلامتی، همه بخشهای کشور دخیل هستند و نخستین حلقه این زنجیره، مربوط به خودِ فرد و خودمراقبتی است.
وی ادامه داد: مفهوم سلامت قبل از شیوع کرونا برای مردم آنچنان ملموس نبود و بعد از کرونا مشخص شد که سلامت در همه ابعاد زندگی تاثیرگذار است و اگر مردم سالم نباشند، همه فعالیتها متوقف میشود. بنابراین، سلامت پایه و بنیاد هر فعالیتی است.
وزیر بهداشت درباره مولفههای اجتماعی موثر بر سلامت گفت: عوامل اجتماعی مانند نوع شغل افراد، وضع آب و هوا و آلایندهها، کیفیت تغذیه مردم، استرسهای بیرونی که به طرق مختلف سلامت روان مردم را تحت الشعاع قرار میدهد و پسماندها بر سلامت مردم تاثیر بسیار زیادی دارد که باید روی آنها کار کرد.
دکتر عین اللهی افزود: یکی از عواملی که سلامت مردم را به مخاطره میاندازد، حوادث ترافیکی است که دومین عامل مرگ و میر در کشورمان محسوب میشود، در این زمینه نیز در درجه اول خودِ فرد و بعد، عوامل مختلف همچون جادهها موثر هستند.
وی ادامه داد: امروزه هر سازمانی باید پیوست سلامت داشته باشد تا براساس آن سلامت کارکنان حفظ شود.
وزیر بهداشت گفت: در دنیا، تشکلهای مردمی، سمنها و انجمنها نیز در جهت راهنمایی مردم و کمک به مسئولان، بسیار موثر هستند.
دکتر عین اللهی افزود: سازمان جهانی بهداشت، امسال شعار «سلامت ما، سلامت سیاره ما» را درنظر گرفته است، یعنی زمانی به سلامت دست مییابیم که سیاره، کشور، شهر و محیط زندگی مان سالم باشد.
وی ادامه داد: در هفته سلامت که از ۱۷ اردیبهشت آغاز میشود و به مدت یک هفته ادامه دارد، شعار هر روز هفته، به یکی از بخشهای مربوط به سلامتی اختصاص داده شده است.
وزیر بهداشت درباره اسامی روزهای هفته سلامت گفت: شعار روز اول ۱۷ اردیبهشت، «نقش مردم، مسئولین، سمنها در تحقق عدالت و تعالی نظام سلامت»، روز دوم ۱۸ اردیبهشت، «نقش مردم، مسئولین، سمنها در دستیابی به انرژی پاک»، روز سوم ۱۹ اردیبهشت، «نقش مردم، مسئولین، سمنها در مدیریت حوادث و بلایا»، روز چهارم ۲۰ اردیبهشت، «نقش مردم، مسئولین، سمنها در ارتقای سلامت خانواده و جوانی جمعیت»، روز پنجم ۲۱ اردیبهشت، «نقش مردم، مسئولین، سمنها در تولید پاک و مدیریت پسماندها»، روز ششم ۲۲ اردیبهشت، «نقش مردم، مسئولین، سمنها در تغذیه سالم از مزرعه تا سفره» و روز هفتم ۲۳ اردیبهشت، «نقش مردم، مسئولین، سمنها در کاهش و کنترل مصرف دخانیات» است.
دکتر عین اللهی تاکید کرد: خوشبختانه آقای رئیسی رئیس جمهور کشورمان توجه بسیار زیادی به مقوله سلامت دارند و در سفرهای استانی، یکی از نکاتی که ارزیابی میکنند، وضع سلامت مردم و چگونگی بهبود عوامل مختلف مربوط به سلامتی مردم همچون وضع مراکز درمانی و بهداشتی، سلامت آب، محیط و هواست و امیدواریم با بهبود شرایط، سلامت که حق مسلم و طبیعی مردم است، در همه کشور به صورت عادلانه توزیع شود.