به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ؛رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر پایتخت در خصوص باورهای غلطی که پیرامون مصرف سیگار و قلیان وجود دارد،گفت: برای ترک سیگار هیچ وقت دیر نیست و هروقت سیگار را ترک کنی به سلامت کامل بر می گردید.
سرهنگ عبدالوهاب حسنوند افزود:علی رغم اینکه بسیاری از علائم قلبی و تنفسی ناشی از مصرف کوتاه مدت سیگار، با ترک قابل برگشت است، ولی سیگار و دیگر انواع دخانیات، قادرند بسیاری از عوارض و علائم جبران ناپذیر و سرطانهایی را پایه ریزی کند که رهایی از آن جز با مرگ فرد مصرف کننده دخانیات امکان پذیر نیست.
وی ادامه داد: پس از همان ابتدا سیگار را مصرف نکرده و به فکر ترک در آینده نباشید و این را در نظر داشته باشید که بعد از اعتیاد به دخانیات افراد اندکی قادر به رهایی از آن به طور کامل هستند.
سرهنگ حسنوند گفت:با کاهش مصرف سیگار میتوان عوارض سیگار را کم کرد و از بین برد.
وی افزود: تحقیقات نشان میدهد کاهش تعداد دفعات استعمال دخانیات تاثیر زیادی در کاهش ابتلا به بیماریهای قلبی، سرطان ریه و دیگر سرطانهای مرتبط ندارد.
مصرف سیگار باعث هضم غذا شده و رودهها بهتر کار میکنند و به همین دلیل یک عدد سیگار بعد از غذا میتوان کشید.
مصرف سیگار علاوه بر اختلال در ترشح غدد معده و رودهها و افزایش شانس زخم معده و عود آن (به علت کاهش مقاومت در برابر میکروبها و نیز در اثر کاهش جریان خون معده و روده ها) و ضعف عملکرد معده موجب خنثی سازی اسیدهای معده میباشد.
عوارض دیگری مانند سرطان معده و رودهها در سیگار شایعتر بوده، در اثر تغییر ناگهانی دمای معده در مصرف کنندگان سیگار، سکسکه نیز شایعتر است.
مصرف سیگار باعث پیشگیری از چاقی میشود
این باور غلط متاسفانه یکی از علل شروع و ادامه مصرف دخانیات به خصوص در خانمها میباشد. ولی برطبق مستندات آماری نشان داده شده که فرد سیگاری بعد از ترک به طور متوسط حدود ۴ کیلوگرم اضافه وزن پیدا میکند و این افزایش وزن در گروه مورد تحقیق نشان میدهد که غیر سیگاری حدود ۲/۱ کیلوگرم بوده، در عین حال تاثیرات منفی مصرف معادل یک بسته سیگار روی سلامت و طول عمر برابر نود کیلوگرم اضافه وزن میباشد.
مصرف دخانیات در هنگام کار و رانندگی به تمرکز فرد کمک میکند
دود سیگار علاوه بر اینکه با تاثیر مستقیم نیکوتین باعث اضطراب و تمرکز نکردن میگردد، با کاهش اکسیژن مغزی و افزایش گاز منو اکسید کربن خون و کاهش دید ناشی از دود سیگار، هر نتیجهای ممکن حاصل شود جز افزایش تمرکز در مهارت در کار و رانندگی.
به علت ارزانی سیگار، مصرف چند نخ سیگار روی اقتصاد خانواده تاثیری ندارد
با توجه به اینکه مصرف دخانیات در میان افراد فقیر جامعه شایعتر است، همان هزینه اندک نیز زیاد جلوه کرده، تاثیرگذار است. چه بسا این پول میبایست صرف مایحتاج اساسی مانند غذا، مسکن، تحصیلات و مراقبتهای بهداشتی گردد. به طوری که در بعضی از کشورها بالغ بر نیمی از درآمد خانوار به مصرف دخانیات اختصاص مییابد. این در حالی است که هزینههای عوارض و بار اقتصادی ناشی از فوت سرپرست خانوار آنچنان سنگین و غیر قابل پیش بینی است که باعث فروپاشی خانواده میشود.
مصرف دخانیات باعث بهبودی جوشهای صورت گردیده و دود سیگار باعث ضدعفونی پوست میشود
استعمال دخانیات علاوه بر تیرگی و چروک پوست باعث افزایش جوش در صورت گشته که به آن آکنه سیگاری میگویند نیکوتین توانایی تراکم سلولهای سطحی پوست و همچنین ترکیب آنتی اکسیدانها را تغییر میدهد و بدین ترتیب در صورت بزرگسالان سیگاری جوشهای غیرالتهابی شبیه جای جراحت دیده میشود.
افراد سیگاری هیچوقت پیر نمیشوند
حداقل میتوان گفت این باور خرافی صحیح است. چرا که عوارض و بیماریهای ناشی از دخانیات باعث مرگ زودرس افراد سیگاری شده به طوری که هیچ گاه سالم به سن پیری نمیرسند. نتیجه بررسیها نشان میدهد که هر نخ سیگار حدود هفت دقیقه از طول عمر مصرف کننده خود را کم میکند.
مصرف قلیان مانند سیگار ضرر نداشته و اگر به صورت تفریحی و در جمع و به صورت گاه گاهی کشیده شود، بدون ضرر است
تحقیقات نشان داده اند که قلیان حتی بیشتر از سیگار مضر و خطرناک بوده و جا افتادن مصرف قلیان در جامعه به عنوان یکی از تفریحات و سرگرمیهای کم خطر، یک اشتباه بزرگ بهداشتی- اجتماعی و فرهنگی است.
سیگارهای الکترونیک نوظهور یکی از اختراعات مفید و تحولی ترک سیگار است
فرد سیگاری در هنگام ترک، هرگونه عادتی را که شبیه کشیدن سیگار باشد، باید از خود دور کند. همچنین نیکوتین و بسیاری از مواد مضر شیمیایی موجود در مایع سیگار الکترونیک چه بسا عوارض وخیم تری در فرد ایجاد کرده و بعد از مدتی شخص از این روش خسته شده و مجددا به روش سنتی خود رو میآورد.