پخش زنده
امروز: -
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: از یک چهارم ظرفیتهای مراکز درمانی دولتی در کشور استفاده میشود.
دکتر بهرام عین اللهی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، گفت: هرچه بخش دولتی را فعال کنیم هزینه مردم کاهش مییابد.
وی افزود: هم اکنون هزار بیمارستان، ۱۵۰ هزار تخت و ۵۰۰ هزار پرسنل درمانی در کشور داریم، اما بهرهوری ما حدود یک چهارم است و سه چهارم ظرفیتهای ما خالی است.
وی افزود: مانند انسانی هستیم که یک ماشین بسیار مجهز دارد و آن را در پارکینگ خوابانده و استفاده نمیکند.
دکتر بهرام عین اللهی گفت: باید از روشهایی استفاده کنیم که بتوانیم بهرهوری را افزایش دهیم و دنبال این روشها هستیم که یکی از این راهها، افزایش بهره وری در بخش دولتی، استفاده از اساتید و پزشکان تمام وقت و توانمند و علاقمند کردن آنها به فعالیت در بخش دولتی است
وی گفت: اگر از همه ظرفیتها در سیستمهای درمانی کشور به صورت صبح و عصر و شباستفاده کنیم و بیمهها بتوانند فعالتر عمل کنند، پرداخت از جیب مردم کاهش مییابد.
وزیر بهداشت تصریح کرد: بحث عدالت از مهمترین مباحث نظام سلامت است که متاسفانه نابرابریهای درمانی زیادی در کشور وجود دارد بطوریکه برخی نقاط وضعیت درمانی مناسبی داشته و برخی از مناطق دیگر بسیار ضعیف استو باید این نابرابریها بسیار کم شود.
وی افزود: در همین تهران بیشتر مراکز درمانی ما در بالاتر از میدان انقلاب و در مناطق برخوردار تهران قرار گرفته و در مراکز جنوبی تهران میزان بیمارستانها و درمانگاهها بسیار کم است.
دکتر عین اللهی افزود: در چند ماه گذشته موفق به افتتاح مراکز درمانی و بیمارستانی در ملارد و و رباط کریم بودیم و برنامه ما این است که در شهریار و ورامین هم مراکز درمانی جدید ایجاد کنیم.
وی گفت: عدالت در مناطق محروم بسیار مهم است و در سفرهای استانی به مناطق محروم و عدالت درمانی بیشتر توجه میکنیم.
وی با بیان اینکه تا امروز ۸ هزار میلیارد تومان برای احداث مراکز درمانی اختصاص داده ایم، گفت: علاوه بر ادامه این برنامه افزایش خانههای بهداشت را هم مد نظر داریم و در کنار افزایش ۶ هزار خانه بهداشت، پرسنل بهداشتی را هم افزایش خواهیم داد.
وی گفت: در خصوص تعالی نظام سلامت توجه ما به مراکز دانش بنیان و تحقیقات کاربردی است چرا که در بحث تعالی نظام سلامت باید مراکز تحقیقاتی و دانشگاهها به سمت تحقیقاتی کاربردی سوق پیدا کنند. هم اکنون۸۰۰ مرکز تحقیقاتی در کشور داریم که برخی از آنها کاربردی نیستند و باید تحقیقات به سمت حل مشکلات مردم در نظام سلامت تغییر پیدا کنند.