پخش زنده
امروز: -
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه، تغذیه را مهمترین عامل مرگ و میر در بیماریهای غیر واگیر دانست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از وبدا، «زهرا عبداللهی» در وبینار ضرورت توجه به تغذیه کارکنان، اعلام کرد: ۱۰ عامل از ۱۹ عامل مرگ در بیماریهای غیرواگیر مربوط به تغذیه است.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه افزود: بیماریهای غیرواگیر علت ۶۰ درصد مرگها در جهان و ۷۶ درصد مرگها در ایران است و این وضعیت در کشورهای با درآمد بالا، متوسط و پایین از جمله در ایران که درآمد متوسط دارد، روندی افزایشی دارد.
«زهرا عبداللهی» تاکید کرد: در مطالعهای که ۱۳۰ محقق از ۴۰ کشور جهان در ۱۹۵ کشور انجام دادند، رژیم غذایی نامناسب با ۱۱ میلیون قربانی، نخستین عامل خطر مرگ در جهان شناخته شد و یک پنجم مرگها را در جهان داراست.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه گفت: ایران در سال ۲۰۱۷ میلادی ۲۹۹ هزار مورد مرگ داشت که این رقم در سال ۲۰۴۰ به حدود ۸۰۰ هزار مورد میرسد که ۳۹۰ هزار مورد آن ناشی از بیماریهای غیرواگیر خواهد بود.
«زهرا عبداللهی» افزود: بار اقتصادی ناشی از بیماریهای غیرواگیر سالانه معادل ۴۴۶ هزار میلیارد تومان یعنی معادل ۳ درصد تولید ناخالص ملی (GDP) و هزینه غیرمستقیم این بیماریها معادل ۲۳۸.۲ هزار میلیارد تومان در کشور خواهد بود.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه گفت: آخرین مطالعه سال ۱۴۰۰ در گروه سنی ۱۸ تا ۶۵ سال نشان میدهد که یک سوم جمعیت فعال کشور دارای کلسترول بالا، ۴۰ درصد آقایان و ۳۶ درصد خانمها دارای اضافه وزن و ۵۱ درصد جمعیت تحرک بدنی کافی ندارند.
«زهرا عبداللهی» با بیان این که ایرانیان ۹.۷ گرم در روز یعنی دو برابر مقدار توصیه شده (مصرف روزانه ۵ گرم نمک) بیشتر نمک مصرف میکنند، تاکید کرد: با افزایش مصرف سبزی و میوه، کاهش مصرف روغن، کاهش اسید چرب اشباع و افزایش تحرک بدنی و کنترل وزن شاهد کاهش ۲۷ درصدی غیبت در کار، کاهش ۲۶ درصدی هزینههای مراقبتی و کاهش ۳۲ درصدی هزینههای ناتوانی و معلولیت ناشی از بیماریها خواهیم بود.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه با اشاره به اشتغال حدود ۸.۵ میلیون کارمند در دستگاههای مختلف افزود: بر اساس بند ۸ مصوبه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی در اسفند ۹۴ دستگاههای اجرایی مکلف به تدوین برنامه عملیاتی بهبود وضعیت سلامت کارکنان خود بر اساس بسته پایه خدمات سلامت کارکنان دولت هستند.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه، تشکیل کمیته راهبردی بهبود تغذیه کارکنان متشکل از نمایندگان دستگاههای اجرایی، ابلاغ بسته اجرایی تغذیه کارکنان، تدوین برنامه عملیاتی بهبود تغذیه کارکنان در هر دستگاه اجرایی، برگزاری دورههای آموزشی ضمن خدمت در زمینه تغذیه سالم، اجرای دستورالعمل تغذیه در غذاخوری ها، پایش و نظارت بر کیفیت تغذیه در غذاخوریها و پایش اجرای برنامه را از طریق دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی (ساغ) خواستار شد.