در چنین روزی بر دنیا چه گذشت؟
تقویم تاریخ؛ از تاسیس سازمان آزادیبخش فلسطین تا روز قانون
امروز جمعه، هفتم خرداد سال ۱۴۰۰ هجری شمسی، برابر با ۱۶ شوال سال ۱۴۴۲ هجری قمری و مطابق با بیست و هشتم میسال ۲۰۲۱ میلادی است.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، مهمترین رویدادهای تاریخی جهان در چنین روزی (هفتم خرداد سال ۱۴۰۰) به شرح زیر است:
تولد ابن ازرق فارقی، مورخ مشهور عرب۹۳۲ سال پیش بنا بر اقوال تاریخی، در شوال سال ۵۱۰ هجری قمری «ابن ازرَق فارقی»، محدث، فقیه و مورخ معروف عرب، متولد شد.
وی در اوان جوانی به آموختن فقه، حدیث، لغت و تفسیر قرآن روی آورد و از آنجا که به تاریخ علاقه بسیار داشت، به فراگیری تاریخ و مطالعه دراین زمینه پرداخت. فارقی در سفرهای متعدد به مناطق مختلف، با اوضاع تاریخی و اجتماعی تودههای مردم و همچنین آداب و رسوم آنها در جوامع گوناگون آشنا شد. این سفرهای آموزنده، تاثیری شگرف در او برجای گذاشت. درواقع بخش اعظم مندرجات کتاب «تاریخ الفارقی»، ثمره مشاهدات و یادداشتهای او در این سفرها است. ظاهراً تنها اثر باقی مانده از این مورخ مسلمان، همین کتاب است و انگیزه اصلی مولف از تالیف این کتـاب، ارائه گزارشی تاریخی، سیاسی و فرهنگی از اوضاع مردم و جغرافیای ادوار گذشته تا اواسط قرن ششم هجری قمری بود.
اشغال بلژیک توسط ارتش آلمان نازی
۸۱ سال پیش در چنین روزی، بیست و هشتم میسال ۱۹۴۰ میلادی در اوایل جنگ جهانی دوم، بلژیک که اعلام بی طرفی کرده بود، توسط ارتش آلمان نازی اشغال شد.
نیروهای بلژیکی که از حمایت و کمک انگلیسیها برخوردار بودند، پس از ۱۸ روز مقاومت در برابر هجوم ارتش آلمان، به فرمان لئوپولد سوم پادشاه بلژیک، جنگ را متوقف کردند. این تصمیم لئوپولد سوم، باعث نارضایتی مردم بلژیک و در نهایت برکناری رسمی وی از سلطنت در سال ۱۹۵۱ میلادی شد. از طرف دیگر در همین روز در فرانسه نیز، نیروهای متفقین پس از یک جنگ پرتلفات با ارتش آلمان، عقب نشینی از بندر دونکرک در شمال فرانسه را آغاز کردند. در این عملیات، ۱۷۷۴ کشتی جنگی متفقین برای نجات حدود ۳۵۰ هزار سرباز انگلیسی، فرانسوی و بلژیکی شرکت کردند اما در اثر حملات هوایی و محاصره دونکرک توسط ارتش آلمان نازی، نزدیک به ۵۰ هزار تن از نیروهای متفقین کشته شدند و ۴۰۰ کشتی جنگی آنها نیز نابود شد. پس از شکست نیروهای متفقین در فرانسه، این کشور به طور کامل به اشغال آلمان درآمد.
اعلام تشکیل سازمان آزادیبخش فلسطین۵۷ سال پیش در چنین روزی، بیست و هشتم میسال ۱۹۶۴ میلادی در پی توافق اولیه کشورهای عضو اتحادیه عرب، تشکیل «سازمان آزادیبخش فلسطین» (P.L.O)، اعلام شد.
این سازمان در بدو تاسیس، متشکل از هشت گروه چریکی و تعداد زیادی نهادهای آموزشی، اجتماعی، پزشکی، فرهنگی و مالی بود. یک سال بعد، شاخه نظامی سازمان آزادیبخش فلسطین به نام «فتح» با حدود ده هزار عضو، فعالیت خود را آغاز کرد. درسال ۱۹۷۴، P L O به عنوان عضو ناظر در سازمان ملل پذیرفته شد و تا سال ۱۹۸۲ با بیش از صد کشور رابطه رسمی برقرار کرد. در این سال چریکهای سازمان آزادیبخش فلسطین به دلیل حمله ارتش رژیم صهیونیستی به لبنان، مجبور به عقب نشینی از این کشور شدند و از آن به بعد به تدریج این سازمان، شیوه مبارزه مسلحانه را کنار گذاشت و در سپتامبر سال ۱۹۹۳ میلادی، یاسر عرفات رئیس سابق سازمان آزادیبخش فلسطین با امضای معاهده اسلو در نروژ، رژیم صهیونیستی را به رسمیت شناخت. درمقابل، رژیم صهیونیستی نیز متعهد به دادن خودمختاری به فلسطینیها در مناطق اشغالی کرانه باختری و نوار غزه شد. رژیم صهیونیستی به معاهده اسلو نیز، نظیر سایر تعهدات خود، پایبند نبوده و تاکنون به مفاد آن عمل نکرده است. در این حال، دادن امتیازهای متعدد به این رژیم توسط رهبری سازمان آزادی بخش فلسطین، همواره با اعتراض بسیاری از مردم و سازمانهای فلسطینی روبرو بوده است.
برگزاری اولین دوره مجلس شورای اسلامی و روز قانون۴۱ سال پیش درچنین روزی، هفتم خرداد سال ۱۳۵۹ هجری شمسی اولین دوره مجلس شورای اسلامی ایران گشایش یافت.
افتتاح اولین دوره مجلس قانونگذاری در جمهوری اسلامی ایران یک نقطه عطف بشمار میرود و نام «روز قانون» خوانده میشود. وظیفه مجلس شورای اسلامی، قانونگذاری است و نظارت مستقیم بر عملکرد رئیس جمهوری و هیات دولت نیز دارد. تعداد نمایندگان مجلس شورای اسلامی ۲۹۰ نفر است و با رای مستقیم مردم انتخاب میشوند. هر شهر به تناسب جمعیت، تعدادی از کرسیهای مجلس را به خود اختصاص میدهد. اقلیتهای دینی شناخته شده در ایران، با وجود آنکه اکثر آنان، از لحاظ جمعیت، حد نصاب لازم یعنی ۱۵۰ هزار نفر برای به دست آوردن یک کرسی را ندارند، اما در پارلمان نماینده دارند. گزارش کامل مذاکرات علنی مجلس شورای اسلامی از طریق رادیو به صورت مستقیم پخش میشود و مطبوعات و روزنامه رسمی کشور نیز محتوای آن را منتشر میکنند.