کرونا در جهان؛
بیش از ۳۱ میلیون نفر از چنگال کرونا جان سالم به در بردند
تعداد قربانيان جهاني کرونا در آستانه رسيدن به عدد يک ميليون و سيصد هزار نفر است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از پايگاه رسمي سازمان جهاني بهداشت ؛ کشورهاي آمريکا ،هند و برزيل در صدر بيشترين تعداد مبتلايان به ويروس کرونا قرار دارند و همچنين لهستان و روسيه در صدر بيشترين تعداد مبتلايان امروز قرار دارند.
پوتین: تحمیل تصمیمات به بلاروس، قرقیزستان و مولداوی از خارج، نادرست است
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در ویدئو کنفرانس روز سه شنبه سازمان همکاری شانگهای گفت: تلاشها در جهت اتخاذ تصمیمات از خارج درباره کشورهای بلاروس، قرقیزستان و مولداوی اقدامی نادرست است.
به گزارش خبرگزاری ایتارتاس از سوچی، پوتین با بیان این که: ”ما این اقدام را که کسی بخواهد راه حلها و تصمیمات خاص را به مردم بلاروس تحمیل کند، نادرست میدانیم“ اضافه کرد: مردم بلاروس باید این فرصت را داشته باشند که مسائل را به آرامی حل کنند و خود، اقدامات لازم را انجام دهند.
وی افزود: ”این موضوع درباره رویدادهای اخیر در قرقیزستان و مشکلات سیاسی به وجود آمده در مولداوی نیز صدق میکند. “
فلسطین جدیدترین آمار کرونا در غزه
به گزارش پایگاه اینترنتی العهد لبنان، وزارت بهداشت غزه اعلام کرد ظرف ۲۴ ساعت گذشته، ۱۹۱ مورد ابتلا به ویروس کرونا ثبت شده است، ۱۸۹ نفر بهبود یافته اند و ۳ نفر نیز فوت کرده اند.
ابتلای۱۳۴۶ نفربه کرونا در در جمهوری آذربایجان
با ابتلا ۱۳۴۶نفر دیگر به کووید ۱۹در جمهوری آذربایجان شمار مبتلایان به این ویروس در این کشور به ۶۷هزار و۳۹۲نفر رسید.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از باکو به نقل از ستاد مبارزه با کرونا، امروز با مرگ ۱۵نفر دیگر براثر کرونا تعداد جان باختهها براثر این ویروس هم به ۸۶۷نفر افزایش یافت.
با پیوستن ۵۹۸نفر بیمار کرونایی به جمع بهبود یافته ها، تعداد بهبودیافتگان هم ۵۰هزار و ۹نفر شد. هم اکنون ۱۶۵۱۶بیمار کرونایی در بیمارستانهای جمهوری آذربایجان بستری هستند.
ثبت نزدیک به شش هزار ابتلای به کرونا در سوئیس
وزارت بهداشت سوییس اعلام کرد در بیست و چهار ساعت گذشته پنج هزار و ۹۸۰ مورد جدید ابتلا به کرونا در سوییس و لیختن اشتاین شناسایی شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما ازوین؛ وزارت بهداشت سوییس اعلام کرد در ۲۴ ساعت گذشته ۱۰۷ مبتلای به کرونا جان باختند.
فرانسه/ معلمان فرانسوی در اعتصاب به ناکافی بودن پروتکلهای بهداشتی اعتصاب کردنداتحادیه آموزگاران فرانسه در اعتراض به تدابیر بهداشتی برای مقابله با کووید ۱۹ که آن را ناکافی ارزیابی میکنند، فراخوان اعتصاب در روز سه شنبه منتشر کردند.
به گزارش شبکه تلویزیونی فرانس ۲۴، معلمان کالجها کاهش فعالیت خود را همانند دبیرستانها خواستارند. قرار است عصر امروز در منطقه هفت پاریس تجمع برگزار شود.
خبرنگار شبکه در پاریس در این باره میگوید بامداد امروز برخی دانش آموزان دبیرستانی تلاش کردند ورودی دبیرستان کولبر در منطقه ده پاریس را مسدود کنند. پلیس به سرعت وارد عمل و مانع از انجام این کار داشت. دانش آموزان اعلام کردند در حمایت از آموزگاران اعتراض میکنند و خواسته آنها همانند آموزگاران تشدید پروتکلهای بهداشتی است.
در روزهای اخیر بسیاری از اتحادیههای معلمان تصاویر متعددی از راهروها و کلاسهای مملو از جمعیت در مدارس منتشر کردند که حفظ فاصله اجتماعی را غیر ممکن میسازد.
هفته گذشته وزارت آموزش و پرورش از اعمال تدابیر جدید خبر داد که طبق آن دست کم ۵۰ درصد آموزش حضور برای دانش آموزان تضمین میشود. اما اتحادیه ها، آموزگاران و دانش آموزان دبیرستانی آن را ناکافی میدانند. به ویژه آنکه این تدابیر در حال حاضر در کالجها اجرا نمیشود.
معترضان تضمین پاکسازی و ضد عفونی بیشتر سالنها و سرویسهای بهداشتی را خواستارند. به علاوه آنها به کارگیری معلمان بیشتر را برای جایگزینی افراد آسیب پذیر خواستارند.
قرار است معلمان عصر امروز با برپایی تظاهرات به سوی وزارت آموزش و پرورش حرکت کنند.
لبنان/ اجرای قرنطینه سراسری از ۱۴ تا ۳۰ نوامبربه گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره مباشر، حسان دیاب نخست وزیر دولت پیشبرد امور لبنان در سخنانی پس از نشست شورای عالی دفاع برای بررسی پیامدهای ویروس کرونا اعلام کرد: در چارچوب تدابیر مقابله با گسترش ویروس کرونا در لبنان، از روز ۱۴ نوامبر تا ۳۰ نوامبر قرنطینه سراسری اجرا میشود.
سالروز انقلاب اکتبر روسیه در شرایط همه گیری کرونا
با وجود شتاب کرونا در روسیه، مراسم سالروز انقلاب اکتبر در میدان سرخ مسکو برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از مسکو، امسال مراسم سالروز انقلاب اکتبر ۱۹۱۷ در حالی برگزار شد که شتاب همه گیری کرونا در روسیه مقامات بهداشتی این کشور را به شدت نگران کرده است.
انقلاب اکتبر روسیه از نگاه بسیاری از تحلیلگران، برعلیه امپریالیسم و سرمایه داری بود، رویدادی که همچنان حامیان و طرفداران بسیاری در روسیه دارد.
بحران کرونا و مشکلات مالی ایرکانادا را مجبور به لغو سفارش هواپیماهای جدید کرد
به گزارش پایگاه اینترنتی رادیو کانادا، مسئولان شرکت ایرکانادا که بزرگترین شرکت هواپیمایی این کشور محسوب میشود روز دوشنبه از لغو سفارش خرید دوازده فروند هواپیمای A۲۲۰ و ده فروند هواپیمای ۷۳۷ MAX بوئینگ خبر دادند.
ایرکانادا که روز دوشنبه از زیان خالص ۶۸۵ میلیون دلاری در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۰ خبر داده بود، اعلام کرد از خرید ۱۲ فروند هواپیمای A۲۲۰ که تقریبا یک چهارم سفارشهایی است که بهار سال ۲۰۱۶ به شرکت هواپیماسازی ایرباس داده بود، صرفنظر میکند.
لغو سفارش دوازده فروند A۲۲۰ توسط ایرکانادا در حالی صورت میگیرد که روند تولید در کارخانه شرکت اروپایی ایرباس در شهر میرابل واقع در منطقه لورانتید کانادا در ماههای اخیر به شدت کند شده است.
ایرکانادا روز دوشنبه با انتشار گزارشی اعلام کرد در سه ماهه سوم امسال ۶۸۵ میلیون دلار ضرر کرده و به عبارتی ارزش هر سهم این شرکت ۲.۲۱ دلار کاهش یافته است.
مرگ بیش از ۶۵ هزار نفر در انگلیس براثر کرونا
شمار قربانیان همه گیری کووید ۱۹ در انگلیس، با فراتر رفتن از ۶۵ هزار نفر، برای نخستین بار از ماه ژوئن امسال، به بیش از هزار نفر در هر هفته رسیده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن، روزنامه دیلی میرور به نقل از گزارش مرکز ملی آمار انگلیس نوشت در هفته منتهی به ۳۰ اکتبر، ۹ آبان ماه، هزار و ۳۷۹ گواهی فوت ناشی از همه گیری ویروس کرونا در انگلیس صادر شده است. این میزان فوتی در مقایسه با هفته منتهی به ۲۳ اکتبر، ۲ آبان ماه که ۹۷۸ مورد بود، ۴۱ درصد افزایش نشان میدهد.
به نوشته دیلی میرور، از هفته منتهی به ۱۲ ژوئن، ۲۳ خرداد ماه، این نخستین هفته در انگلیس است که شمار جان باختگان از همه گیری کووید ۱۹ به بیش از هزار نفر میرسد.
روزنامه دیلی میرور به نقل از گزارش مرکز ملی آمار انگلیس نوشت از زمان آغاز همه گیری کووید ۱۹ در این کشور، تاکنون ۶۵ هزار و ۲۰۰ نفر به علت ابتلا به ویروس کرونا جان باخته اند این در حالی است که دولت در اخرین گزارش خود شمار جان باختگان از کرونا در این کشور را ۴۹ هزار و ۲۳۸ نفر اعلام کرده است.
به نوشته دیلی میرور با این که قرنطینه سراسری چهار هفتهای در انگلیس اعمال شده و محدودیتهای شدیدی بر شهرها حاکم است، در بیش از ۲۰۰ نقطه این کشور، شمار مبتلایان به کووید ۱۹ کماکان رو به افزایش است. دیلی میرور نوشت مثلا در شهر منچستر، در هفت روز گذشته، نسبت ابتلا به حدود ۷۷۴ مورد در هر صد هزار نفر میرسد.
دولت انگلیس پیشتر ورود مسافران از کشورهایی را که به ازای هر صد هزار نفر جمعیت ۲۰ نفر الوده بودند مناطق پر خطر معرفی و مسافران ورودی از این کشورها را مشمول قرنطینه اجباری دو هفتهای کرد.
سودان/ ابتلای وزیر بهداشت سودان به کرونا
به گزارش شبکه تلویزیونی الحدث، وزیر بهداشت سودان که مسئول کارگروه مقابله با گسترش ویروس کرونا در این کشور بود، به کرونا مبتلا شد.
منع رفت و آمد شبانه در اتریش ۱۰ روز دیگر تمدید شدمنع رفت و آمد شبانه که از سوم ماه نوامبر در اتریش به اجرا درآمده است و قرار بود فردا چهارشنبه به پایان برسد به مدت ۱۰ روز دیگر هم تمدید شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از وین؛ ممنوعیت رفت و آمد از ساعت هشت شب تا شش صبح اجرا میشود. از سوی دیگر براساس تصمیم جدید وزارت بهداشت اتریش؛ فروشگاههای این کشور از فردا تا ساعت هفت شب باز خواهند ماند.
پمپ بنزین؛ کیوسکهای خیابانی و مراکز خرید بلیط در ایستگاههای راه آهن و فرودگاه میتوانند بعد از ساعت هفت شب هم به فعالیت خود ادامه دهند.
شمار قربانیان کرونا در جمهوری چک از پنج هزار تن گذشتجمهوری چک از کشورهای عضو اتحادیه اروپا که با بیشترین آمار مبتلایان به کرونا در طول یک ماه گذشته روبرو بوده است اعلام کرد شمار قربانیان کرونا در این کشور از مرز پنج هزار تن گذشت.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از وین؛ وزارت بهداشت جمهوری چک امروز سه شنبه اعلام کرد تا امروز پنج هزار و ۷۴ نفر در این کشور براثر کرونا جان باخته اند.
از سوی دیگر محدودیتهای سخت دولت مانند منع رفت و آمد شبانه و تعطیلی مدارس و رستورانها نتایج مثبتی به همراه داشته است.
میزان بیکاری از سال ۱۹۷۵ بی سابقه بوده است
شبکه فرانس ۲۴ گزارش داد افزایش میزان بیکاری در فرانسه از سال ۱۹۷۵ بی سابقه بوده و باید گفت اوضاع ممکن است از آنچه که هست وخیمتر شود و شمار افراد بیکار در سه ماهه آخر ۲۰۲۰ باز هم افزایش یابد.
به گزارش این شبکه تلویزیونی، شیوع ویروس همه گیر کووید-۱۹ و اقدامات محدود کننده از جمله اعمال قرنطینه مجدد پیامدهای اقتصادی سنگینی در فرانسه داشته و موجب افزایش میزان بیکاری در این کشور شده است. نرخ بیکاری در فرانسه در سه ماهه سوم ۲۰۲۰ به شدت افزایش یافت و به ۹ درصد از جمعیت فعال این کشور رسید.
لین ریفای، خبرنگار اقتصادی شبکه در گزارش خود گفت: ”به رغم قرنطینه در سه ماهه دوم ۲۰۲۰، نرخ بیکاری در فرانسه کاهش یافت و تنها ۷، ۱ درصد جمعیت فعال کشور در این مدت بیکار بودند. علت این کاهش، افزایش اشتغالزایی در این مدت نبود؛ بلکه به این دلیل بود که قرنطینه نخست مانع از آن شده بود که شمار بسیاری از افراد به طور فعال در جستجوی شغلی برای خود باشند. به گفته آژانس بین المللی کاریابی، فرد بیکار کسی است که شغلی ندارد و در جستجو برای یافتن شغل است. پس از لغو قرانطینه شمار افرادی که شروع به جستجوی کار کردند یک باره افزایش یافت و به همین علت نرخ بیکاری در فاصله ماههای ژوئیه و سپتامبر ۱، ۹ درصد افزایش یافت و به ۹ درصد جمعیت فعال کشور رسید. بر اساس آماری که مؤسسه ملی آمار و مطالعات اقتصادی فرانسه، اینسه، روز سه شنبه در مورد نرخ بیکاری منتشر کرد، در حال حاضر دو میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در فرانسه بیکار هستند. این بدان معناست که در این سه ماه ۶۲۸ هزار نفر به شمار بیکاران افزوده شده است. افزایش میزان بیکاری در فرانسه از سال ۱۹۷۵ بی سابقه بوده است. باید گفت اوضاع ممکن است از آنچه که هست وخیمتر شود و شمار افراد بیکار در فرانسه در سه ماهه آخر ۲۰۲۰ باز هم افزایش یابد. پیش بینیها در این باره حتی پیش از قرنطینه مجدد نیز بدبینانه بود. با تعطیلی رستورانها و بسیاری دیگر از مشاغل اوضاع وخیمتر میشود“.
اروپا/ نگرانیها از افزایش موارد ابتلا و مرگ و میر
بر اساس آمارهای منتشر شده، شمار جان باختگان بر اثر ویروس کرونا در اروپا در آستانه عبور از مرز ۳۰۰ هزار نفر است و مقامات اروپایی نگران این هستند که به رغم امیدواری به ساخت واکسن، با توجه به در راه بودن زمستان، مرگ و میر و ابتلا به کووید-۱۹ همچنان در این قاره رو به افزایش باشد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، در حالی که اروپا تنها ۱۰ درصد از جمعیت جهان را در خود جا داده است، حدود یک چهارم از ۵۰ میلیون و ۷۰۰ هزار مورد ابتلا به کووید-۱۹ و یک چهارم از ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار مورد مرگ بر اثر این بیماری، در اروپا ثبت شده است و از همین رو بیمارستانهای مجهز مستقر در اروپا با مشکل مواجه هستند.
پیشتر به منظور کاهش شیوع ویروس کرونا، محدودیتهایی در اروپا اعمال شد، اما از تابستان تاکنون شمار موارد آلودگی به ویروس کرونا افزایش پیدا کرده است و دولتها دستور اعمال دور دوم محدودیتها را صادر کرده اند.
بر اساس گزارش هفته گذشته، تاکنون در مجموع حدود ۱۲ میلیون و ۳۰۰ هزار مورد ابتلا به کووید-۱۹ و ۱۹۵ هزار مورد مرگ بر اثر این بیماری در سراسر اروپا ثبت شده است.
آمریکای لاتین/ یونیسف نسبت به ترک تحصیل گسترده ناشی از کرونا در آمریکای لاتین ابراز نگرانی کرد
صندوق کودکان ملل متحد هشدار داد که احتمال دارد میلیونها دانش آموز در کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب تحصیلات خود را به دلیل آسیب پذیری اقتصادی شدت گرفته در پی همه گیری ویروس کرونا رها کنند.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، "بِرنت آسِن"، مدیر منطقهای صندوق کودکان ملل متحد در آمریکای لاتین و کارائیب عنوان کرده است: "احتمال دارد که میلیونها دانش آموز آسیب پذیر در آمریکای لاتین و کارائیب به مدرسه باز نگردند. برای آنها که رایانه، اینترنت یا حتی مکانی برای درس خواندن ندارند، یادگیری از درون خانه به چالشی طاقت فرسا تبدیل شده است".
در گزارشی از دفتر منطقهای صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف) آمده است که همه گیری ویروس کرونا آموزش و پرورش بیش از ۱۳۷ میلیون کودک و نوجوان را در آمریکای لاتین و کارائیب با اخلال روبرو کرده است و این افراد تقریبا ۴ برابر روزهای آموزشی بیشتری را نسبت به دانش آموزان در سایر مناطق جهان از دست میدهند.
این گزارش عنوان میکند: "در منطقهای با بیش از ۱۱ میلیون مورد ابتلا به کووید-۱۹، بیشتر دانش آموزان هم اکنون با این خطر روبرو هستند که یک سال تحصیلی کامل را از دست بدهند"؛ و در ادامه اشاره دارد که این در حالی است که یک سوم کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب، تاریخی را برای بازگشایی کلاسهای درس اعلام نکرده اند.
بر اساس تحقیق به عمل آمده از سوی صندوق منطقهای کودکان ملل متحد، همه گیری ویروس کرونا بیش ازپیش شکافهای آموزشی میان خانوادههای ثروتمند و فقیر را در آمریکای لاتین و کارائیب افزایش داده است؛ این در حالی است که منطقه یاد شده در پی همه گیری ویروس کرونا با خطر بازگشت به دوران پیش از ثبت پیشرفت در حوزه آموزش ابتدایی روبرو است.
آسِن در این متن هشدار داده است: "تعداد زیادی از والدین بدون دریافت کمک، چارهای به جز فدا کردن آموزش و پرورش فرزندان خود نخواهند داشت. (البته) خیلی دیر نشده است که بتوان نظامهای آموزشی بهتری که انعطاف بیشتری داشته و نسبت به دوران قبل از همه گیری ویروس اختصاصیتر باشند، به وجود آورد".
یونیسف به کشورهای منطقه تاکید کرد از بودجه آموزش و پرورش حفاظت کرده و آن را افزایش دهند و توجه ویژهای به نیازهای دانش آموزان دور مانده از تحصیل و در خطر ترک تحصیل داشته باشند.
ثبت ۷۱۰ مورد جدید ابتلا به کرونا در سرزمینهای اشغالی فلسطین
نائل عبدالهادی در گزارشی در پایگاه عبری عکا نوشت: وزارت بهداشت اسرائیل اعلام کرد در ۲۴ ساعت گذشته ۷۱۰ مورد جدید ابتلا به کرونا ثبت شده است. براین اساس تعداد مبتلایان به کرونا به ۳۲۰ هزار و ۱۸۴ نفر و تعداد جان باختگان به ۲ هزار و ۶۷۸ نفر افزایش یافت. بیش از ۳۰۰ هزار نفر نیز بهبود یافته اند. ستاد مقابله با کرونا فردا به منظور بررسی آمار مبتلایان به کرونا و تاثیر لغو طرح تعطیلی سراسری بر شیوع این ویروس تشکیل جلسه خواهد داد.
جدیدترین آمار کرونا در برخی کشورهای عربی
جدیدترین آمار کرونا در برخی کشورهای عربی منتشر شد.
به گزارش پایگاه اینترنتی ورلد میترز اینفو، عراق با ۵۰۵ هزار و ۳۱۰ مبتلا و ۱۱ هزار و ۴۳۲ فوتی بیشترین مبتلایان و فوتیها را در کشورهای عربی به خود اختصاص داده است.
عربستان با ۳۵۱ هزار و ۴۵۵ مبتلا و مغرب با ۲۵۹ هزار و ۹۵۱ مبتلا بعد از عراق به ترتیب بیشترین مبتلایان را در کشورهای عربی دارند.
مصر با شش هزار و ۳۸۰ فوتی بعد از عراق بیشترین فوتیها را در کشورهای عربی دارد.
اقتصاد فرانسه در گرداب کرونا
کامیونداران از بازگشایی بزرگترین رستوران کنار جادهای فرانسه به روی رانندگان استقبال کردند
پرتغال/ اجرایی شدن وضع فوق العاده و مقررات منع رفت و آمد
بخش گستردهای از پرتغال که در وضع فوق العاده بهداشتی به سر میبرد، دوشنبه، نخستین شب اجرایی شدن مقررات منع عبور و مرور شبانه را نیز تجربه کرد تا آخرین اقدامات به منظور مهار کرونا در این کشور صورت گرفته باشد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از لیسبون، صاحب رستورانها و فروشندگان در مرکز لیسبون، پایتخت پرتغال، افزایش شدید موارد جدید مبتلا به ویروس کرونا را ”فاجعه بار“ میدانند.
از آنجا که شمار روزانه مرگ و میر ناشی از ابتلا به ویروس کووید-۱۹ در پرتغال برای نخستین بار از ۶۰ تن فراتر رفت، آنتونیو کوستا، نخست وزیر سوسیالیست پرتغال در گفتگو با شبکه یک تلویزیون این کشور اعلام کرد:”کنترل یک بیماری همه گیر بدون ایجاد اختلال در زندگی مردم و اقتصاد، غیرممکن است“.
شمار روزانه افراد آلوده به ویروس کرونا در کمتر از یک ماه سه برابر شد و این رقم در روز شنبه به ۶۰۰۰ مورد رسید. شمار افراد آلوده به ویروس کووید-۱۹ در روز دوشنبه نیز به حدود ۴۰۰۰ مورد رسید.
از ساعت ۲۳:۰۰ (به وقت محلی و گرینویچ) بیش از هفت میلیون پرتغالی که ساکن ۱۲۱ شهری هستند که جزء مناطق "پرخطر" قلمداد میشوند، ملزم به رعایت مقررات ”ممنوعیت تردد در جادههای عمومی“ هستند. آنها باید این مقررات را تا ساعت ۵:۰۰ صبح رعایت کنند.
مقررات منع رفت و آمد در پرتغال در روزهای شنبه و یکشنبه از ساعت ۱۳:۰۰ اعمال خواهد شد و دست کم تا دو هفته دیگر ادامه خواهد داشت. افراد شاغل یا کسانی که در وضعیت اضطراری قرار دارند، از این قانون مستثنی هستند.
با نزدیک شدن به ساعت منع عبور و مرور شبانه، گرچه تعداد کمی خودرو در خیابانهای پایتخت تردد میکند، اما خیابانهای مرکز شهر خالی از جمعیت شده و سکوت بی سابقهای حکمفرماست.