به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روزنامه لوفیگارو چاپ پاریس، نتیجه تحقیقی که ۴ نوامبر منتشر شد بار دیگر بر جمع بندی تحقیقات دیگر در مورد اثرات جانبی همه گیری کووید ۱۹ برای دیگر بیماریها تاکید کرد.
در شرایط عادی هم تامین نیازهای برخی درمانها مشکل ساز بود. اما شیوع ویروس کرونا موجب تاثیر بی سابقهای بر دسترسی به خدمات سلامت و بهداشت در جهان شده است.
طبق تحقیقات منتشر شده در هفته نامه بی ام جی انگلیس پژوهشگران انگلیس و کانادایی پیامدهای تاخیر در درمانهایی مانند جراحی، پرتو درمانی و شیمی درمانی را در خصوص هفت نوع درمان را با استفاده از ۳۴ تحقیقی که طی بیست سال گذشته منتشر شده است بررسی کردند.
آجای آگاروال سرطان شناس و یکی از عوامل این تحقیق میگوید جدای همه گیری تاخیر در درمان یک استثنا است، اما با این حال میتواند ده تا ۱۵ درصد بیماران را شامل شود. حتی یک ماه تاخیر میتواند میزان مرگ و میر را ۶ تا ۱۳ درصد افزایش دهد. هرچه این تاخیر بیشتر باشد خطر نیز افزایش مییابد.
به تعویق انداختن دوازده هفتهای جراحی در زنان مبتلا به سرطان پستان که نیاز به جراحی دارند برای مثال در زمان قرنطینه کووید ۱۹ سالانه منجر به ۶ هزار و ۱۰۰ مورد مرگ بیشتر در آمریکا و هزار و ۴۰۰ مورد بیشتر مرگ در انگلیس میشود.
نویسندگان این تحقیق میگویند در حالی که بسیاری از بیمارستانها ناچار شدند در جراحیهایی که آنها را غیر ضروری توصیف میکنند بازنگری کنند تا شمار تختها و کادر درمانی در اختیار بیماران کرونایی را افزایش دهند این آمار تامل برانگیز است.
نتیجه تحقیق دیگری که در ماه ژوئیه در مجله لانست منتشر شد نشان داد تاخیر در درمانها در انگلیس از اواسط ماه مارس طی پنج سال موجب ۳ هزار و ۵۰۰ مورد مرگ و میر بیشتر در ارتباط با چهار نوع سرطان خواهد شد.
مطلب دیگری که در ماه اوت در مجله پزشکی جاما نتوورک اوپن منتشر شد حاکیست میزان تشخیص بیماریهای سرطانی در آمریکا در ماه مارس و آوریل حدود ۵۰ درصد کاهش یافته است.