ادامه جولان ویروس کووید ۱۹ در جهان
مبتلایان کرونا در مرز ۵۰ میلیون
به گزارش سازمان جهانی بهداشت تاکنون ۴۹ میلیون و ۷۹۰ هزار و ۴۷۳ نفر در جهان به ویروس کرونا مبتلا شدند که از این تعداد یک میلیون و ۲۵۰ هزار و ۷۷۴ نفر جان باخته اند و بیش از ۳۵ میلیون نفر نیز بهبود یافتند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از سازمان جهانی بهداشت تاکنون چهل و نه میلیون و هفتصد و نود هزار و چهارصد و هفتاد و سه نفر در جهان به ویروس کرونا مبتلا شدند که از این تعداد یک میلیون و دویست و پنجاه هزار و هفتصد و هفتاد و چهار نفر جان باخته اند و سی و پنج میلیون و سیصد و چهل و دو هزار و نهصد و بیست و نه نفر نیز بهبود یافته اند.
موافقت مردم با محدودیتهای کرونایی دولت
برخلاف اعتراضهای گسترده میدانی طی روزهای اخیر، اغلب شهروندان ایتالیایی با اقدامات سختگیرانه دولت به منظور جلوگیری از همه گیری ویروس کرونا در مناطق پرخطر، موافق هستند.
به گزارش پایگاه اینترنتی ایتالیایی زبان "اسپوتنیک"، دستورالعمل جدید دولت ایتالیا از دیروز اجرایی شده و براساس آن، با درنظر گرفتن شدت بحران، این کشور به ۳ منطقه پرخطر، تقسیم شده است. در منطقه قرمز، تعطیلیهای گسترده یک بار دیگر اعمال میشود. در منطقه نارنجی، محدودیتهای جدی درباره آمد و شد شهروندان در نظر گفته خواهد شد. در منطقه زرد نیز اقدامات "ضد" همه گیری کرونا پیش بینی شده است. در هر حال، ایتالیاییها پس از یک هفته بحث و جدلهای سیاسی، اعتراضها و نارضایتیهای ناشی از اعمال محدویتها و تعطیلی و بستن مراکز پر رقت و آمد، بالاخره با اقدامات دولت موافق هستند.
اقدامات در نظرگرفته شده، در برگیرنده منع آمد و شد از ساعت ۲۲ تا ۵، تعطیلی و بسته شدن مراکز تجاری در روزهای یکشنبه هر هفته و روزهای جشن، کاهش ۵۰ درصدی ظرفیت حمل و نقل وسایل نقلیه عمومی، برگزاری کلاسهای غیرحضوری برای دوره متوسطه و دانشگاهها است.
نظرسنجیها حاکی از آن است، اغلب ایتالیاییها (۹۲ درصد از آنها) با اقدامات در نظر گرفته شده دولت به منظور متوقف ساختن همه گیری بیماری کووید-۱۹ موافق هستند. ۹۲ درصد از شهروندان ایتالیایی با کاهش ۵۰ درصدی ظرفیت ناوگان حمل و نقل عمومی کشور موافق هستند. ۷۸ درصد نیز با تعطیلی و بسته شدن مراکز تجاری در روزهای یکشنبه و جشن ها، موافق هستند. ۵۷ درصد از شهروندان با اعمال محدودیتهای شبانه و ۴۹ درصد با تعطیلی نمایشگاهها و موزهها موافق هستند. ۶۶ درصد نیز با آموزش مجازی دروس برای دورههای متوسطه موافق هستند.
تاکید پوتین و مکرون بر همکاری برای مبارزه با کرونا و تولید واکسن
به گزارش خبرگزاری ایتارتاس، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در گفتگوی تلفنی با امانوئل مکرون همتای فرانسوی خود درباره تعمیق همکاری در خصوص مبارزه با ویروس کرونا شامل توسعه و تولید واکسن کرونا تاکید کردند.
نخست وزیر ایتالیا: سرعت قطار کرونا افزایش یافته است
نخست وزیر ایتالیا با اشاره به شروع موج دوم همه گیری ویروس کرونا در این کشور، اعلام کرد: سرعت قطار کرونا افزایش یافته است.
به گزارش پایگاه اینترنتی ایتالیایی زبان "اسپورت اسکای"، "جوزپه کونته"، نخست وزیر ایتالیا درباره شرایط کنونی این کشور در مواجهه با همه گیری بیماری کووید-۱۹، گفت: تقسیم کشور به مناطق زرد، نارنجی یا قرمز تصمیمی است که برای کاهش سرعت قطار در حال حرکت همه گیری ویروس کرونا گرفته شده است و ما پیش از این سعی کرده ایم آن را متوقف کنیم. ما به اصطلاح در حال سیلی زدن به کسی نیستیم. تمایلی برای جریمه کردن مناطق به هزینه دیگران وجود ندارد. اگر ما بتوانیم منحنی همه گیری را کاهش دهیم، میتوانیم طی چند هفته آتی با آرامش مواجه شویم.
این در حالی است که "پیر پائولو سیلری" معاون وزیر بهداشت ایتالیا اعلام کرد: ما منتظر تکمیل مراحل آزمایشی واکسن کرونا هستیم. واکسن باید موثر و ایمن باشد. باید تولید شود. از نظر فیزیکی، در حال حاضر در دسترس نیست. مگر داوطلبانی که مرحله آزمایشی آن را طی میکنند. به نظر من مسیر دستیابی به واکسن کرونا ازنظر ظرفیت تولید و فراوانی آن در کشور، زودتر از چهار ماهه اول سال ۲۰۲۱ میلادی (۱۴۰۰ شمسی) پایان نخواهد یافت.
هشدار وزیر بهداشت ایتالیا درباره شکست از بیماری کرونا
وزیر بهداشت ایتالیا با اشاره به افزایش روزافزون همه گیری ویروس کرونا در این کشور، گفت: بدون اعمال محدودیتها و احترام به قوانین، همزیستی با کرونا با شکست مواجه خواهد شد.
به گزارش پایگاه اینترنتی ایتالیایی زبان "اسپورت اسکای"، "روبرتو اسپرانتسا" وزیر بهداشت و درمان ایتالیا با اشاره به اینکه یک بار دیگر همه گیری بیماری کووید-۱۹ در این کشور اوج گرفته است، در ارائه گزارشی به مجلس نمایندگان این کشور، گفت: فراتر از بحث و جدلهای بی فایده، همه ما باید یک واقعیت را، هرچند تلخ بپذیریم: بدون اعمال محدودیتهای قابل توجه و احترام به دستورالعملهای بهداشتی، همزیستی با ویروس کرونا تا زمان دستیابی به واکسن، محکوم به شکستی قاطع است.
اسپرانتسا ادامه داد: راه دیگری وجود ندارد. انتخاب راه "در نظر گرفتن جانب احتیاط"، یک روش اجباری برای جلوگیری از همه گیری است. هر روز تعداد افراد آلوده به ویروس، به طور چشمگیری در حال افزایش است. دستورالعملهای صادر شده توسط شورای وزیران، همیشه یک الگوی مشترک بوده که همه اقدامات را به هم پیوند میدهد. اولویت نیز حمایت از مردم است. این دستورالعمل ها، اصولی احتیاطی برای جلوگیری از فرسوده شدن سیستم بهداشت ملی است.
تدابیر جدید برای حمایت از بخشهای اقتصادی آسیب دیده
دولت ایتالیا سحرگاه شنبه تصمیم گرفت تدابیر مالی حمایتی برای بخشهای اقتصادی و خانوادههای آسیب دیده از تدابیر محدودیتهای مربوط به کرونا اتخاذ کند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از رم، در بیانیه رسمی صادر شده مبلغ این کمکها مشخص نشده است. اما رسانههای ایتالیایی مبلغ حدود دو و نیم میلیارد یورویی را اعلام میکنند. دولت ایتالیا این هفته تصمیم گرفت مقررات منع تردد از ساعت ۲۱ به وقت گرینویچ در سراسر این کشور برقرار و چهار منطقهای که در آنها اوضاع به شدت وخیم بود قرنطینه کند.
در تدابیر اتخاذ شده ایجاد صندوق مالی پیشبینی شده است که به صورت اتوماتیک فعالیتهای اقتصادی را در مناطق قرنطینه حمایت میکند. همچنین صندوقی برای جبران هزینههای زیان فروشگاهها ناشی از تعطیلی به دلیل شیوع کرونا پیش بینی شده است.
همچنین در مناطق قرنطینه و مناطق قرمز که در آنها کالجها تعطیل هستند، کمک هزینه هزار یورویی برای نگهداری از کودکان پیشبینی شده است. بحران کرونا در ایتالیا بیش از ۴۰ هزار قربانی برجای گذاشته است و ۸۲۰ هزار نفر نیز به کرونا مبتلا شده اند. این کشور تلاش میکند تا با اتخاذ تدابیری از قرنطینه سراسری مانند بهار گذشته جلوگیری کند، زیرا هزینههای اجتماعی و اقتصادی بسیار بالایی برای این کشور در پی خواهد داشت. این کشور در سال جاری با بدترین بحران رکود از زمان جنگ دوم جهانی مواجه است.
نتیجه آزمایش کرونای نخست وزیر بوسنی مثبت شد
به گزارش خبرگزاری رویترز، دولت بوسنی در بیانیهای از مبتلا شدن نخست وزیر این کشور به کرونا خبر داد.
قرنطینه در اروپا گسترش مییابد
کشورهای اروپایی برای مهار موج دوم کووید ۱۹ یکی پس از دیگری تدابیر پیشگیرانه سخت تری به اجرا میگذارند.
پس از ایرلند، فرانسه و انگلیس این بار نوبت یونان و برخی مناطق ایتالیا بود که برای مقابله با شیوع کرونا بار دیگر به قرنطینه متوسل شوند. قرنطینه مجدد در اروپا در حالی گسترش مییابد که شیوع کرونا در آمریکا نیز به شدت افزایش یافته و رکورد جدید ۱۲۷ هزار مورد ابتلا به کرونا طی تنها بیست و چهار ساعت ثبت شده است.
طبق آمار و ارقامی که خبرگزاری فرانسه از منابع رسمی کشورهای مختلف اروپایی جمع آوری کرده است، تاکنون بیش از دوازده میلیون نفر در اروپا به کووید ۱۹ مبتلا شده اند و این همه گیری بیش از سیصد هزار کشته در کشورهای اروپایی بر جا گذاشته است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از آتن، اروپا پس از آمریکای لاتین و منطقه کارائیب (با حدود ۴۱۰ هزار کشته) دومین منطقهای است که بیشترین تلفات را از همه گیری کرونا متحمل شده است.
از امروز شنبه مردم یونان برای خارج شدن از خانه باید دلایل موجهی داشته باشند و برای هر بار ترک خانه باید با ارسال پیامک علت بیرون آمدن و مدت زمان بیرون ماندن خود از خانه را به مسئولان اطلاع دهند و پیش از ترک خانه نیز از طریق سامانه پیامکی منتظر موافقت مسئولان بمانند.
روز جمعه رفت و آمدها در آتن زیاد و شلوغی خیابانها و مراکز خرید کاملا محسوس بود چرا که مردم برای تهیه نیازهای خود در مدت قرنطینه به تکاپو افتاده بودند.