امیدواری وزیر بهداشت ایتالیا
توافقنامه تولید ۴۰۰ میلیون دوز واکسن کرونا امضا کردیم
وزیر بهداشت ایتالیا از امضای توافقنامه تولید و توزیع 400 میلیون نمونه واکسن کرونا تا پایان سال میلادی جاری خبر داد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اینترنتی رای نیوز، وزیر بهداشت ایتالیا در حالی از امضای توافقنامه تولید و توزیع ۴۰۰ میلیون نمونه واکسن کرونا خبر داد و افزود: اگر همه چیز به خوبی پیش رود تا پایان سال، شاهد تولید انبوه آن خواهیم بود.
روبرتو اسپرانتسا وزیر بهداشت ایتالیا به همراه دیگر وزرای بهداشت کشورهای آلمان، فرانسه و هلند پس از ایجاد اتحاد میان این کشورها برای تولید واکسن بیماری کووید-۱۹، توافقنامهای را با شرکت داروسازی (انگلیسی-سوئدی) "آسترازنکا" امضاء کرده اند تا ۴۰۰ میلیون دوز از این واکسن در اختیار مردم کل اروپا قرار گیرد. این واکسن، نتیجه تحقیقات دانشگاه آکسفورد است و شرکتهای مهم داروسازی ایتالیایی نیز در مرحله تولید و توسعه با آن همکاری خواهند داشت.
اگر همه موارد به خوبی پیش رود، اولین نمونه از این واکسن، تا پایان سال میلادی جاری تهیه خواهد شد. اسپرانتسا گفت: همانطور که مشخص است، ویروس کرونا یک دشمن بسیار موذی است و ما گفته ایم واکسن تنها داروی واقعی درمان آن است. صحبت از واکسن امید بخش شرکت «آسترازنکا» است. این واکسن در آزمایشگاههای لندن و در دانشگاه آکسفورد تولید میشود. در این رقابت تولید و توزیع واکسن، ایتالیا به اصطلاح به عنوان قهرمان اصلی داستان است.
در یافتن واکسن، ایتالیا پیشتاز است. پیش بینی میشود مسیر آزمایش واکسن که در حال حاضر در شرایط پیشرفته است، در پاییز با توزیع اولین نمونه از آن، به پایان رسد. وی افزود: برای من، واکسن همیشه یک کالای عمومی جهانی تلقی میشود. برخورداری از آن، حق همه است؛ نه امتیازی برای تعداد معدودی از افراد. شرکت «آسترازنکا» با "اتحادیه واکسنهای فراگیر اروپا" به رهبری آلمان، فرانسه، ایتالیا و هلند به توافق رسیده است تا بتواند ۴۰۰ میلیون دوز از واکسن کرونای تولیدی دانشگاه آکسفورد را توزیع کند. توزیع آن نیز از پایان امسال شروع خواهد شد.
با توافق به عمل آمده، هدف "اتحادیه واکسنهای فراگیر اروپا" سرعت بخشی به عرضه واکسن و در دسترس قرار دادن آن برای سایر کشورهای اروپایی است که مایل به شرکت در این طرح هستند. این اتحادیه همچنین متعهد شده است دسترسی عادلانهای را به واکسن برای کشورهای اروپایی که مایل به مشارکت در آن هستند، ارائه دهد. این واکسن با همکاری ایتالیا با دانشگاه آکسفورد در حال آزمایش است. به موازات آن نیز شرکت «آسترازنکا» به تشکیل چندین زنجیره تأمین در سطح جهان از جمله اروپا ادامه میدهد.
این شرکت همچنین تلاش میکند ظرفیت تولید خود را بیشتر کند و به منظور احترام به تعهد خود در حمایت از دسترسی به واکسن، بدون هیچگونه سودی، طی همه گیری ویروس به همکاری با سایر شرکتها نیز بپردازد. "لورنتسو ویتوم"، رئیس این شرکت گفت: «آسترازنکا» متعهد به تولید ۲ میلیارد دوز واکسن در مقیاس جهانی است؛ واکسنی که در حال حاضر در مرحله آزمایش انسانی است. ما منتظر نتایج آزمایشها هستیم. زیرا تنها در این صورت است که البته اگر نتایج آن مثبت باشد، این توافق و تعهد همه شرکای درگیر، معنای کاملی پیدا خواهد کرد و امید به بازگشت به حالت عادی مشخص خواهد شد.
این شرکت اخیرا با انگلیس، آمریکا و برخی دیگر از شرکتهای فعال در زمینه تولید واکسن، توافقنامه تولید ۷۰۰ میلیون دوز واکسن امضاء کرده است و توافقنامه دیگری را با انستیتوی سرم هند برای تهیه یک میلیارد دوز دیگر؛ به ویژه به منظور اختصاص آن به کشورهای با درآمد کم و متوسط به امضاء رسانده است. در حال حاضر، کل ظرفیت تولید واکسن بیماری کووید-۱۹ برابر با دو میلیارد دوز است. دانشگاه آکسفورد، ماه گذشته، از شروع آزمایش کلینیکی واکسن بر روی تعداد ۱۰ هزار نفر از افراد داوطلب بزرگسال خبر داد. انتظار میرود آزمایشهای بالینی و در مرحله پیشرفتهتر در سایر کشورها شروع شود. اگر چه این واکسن میتواند عوارض جانبی موقت مانند تب، علائمی مانند آنفلوانزا، سردرد یا درد بازو ایجاد کند، اما واکسنهای تولید شده تاکنون بر روی بیش از ۳۲۰ نفر آزمایش شده اند.