ادامه شیوع کووید ۱۹ در جهان
بیش از ۴۳۸ هزار نفر بر اثر کرونا جان باخته اند
براساس آمار سازمان جهانی بهداشت، شمار مبتلایان به کرونا در جهان به بیش از ۸ میلیون نفر و بهبودیافتگان به بیش از ۴ میلیون تن افزایش یافته است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ بر اساس آمار سازمان جهانی بهداشت، بر اثر شیوع ویروس کرونا (کووید ۱۹) در جهان تاکنون ۸ میلیون و ۱۰۸ هزار و ۶۲۸ نفر به این بیماری مبتلا شده اند که از این تعداد، ۴۳۸ هزار و ۵۸۳ تن جان باخته اند و ۴ میلیون و ۱۸۸ هزار و ۲۳۴ نفر نیز بهبود یافته اند.
ترامپ داروی هیدروکسی کلروکین را به برزیل ارسال میکند
ترامپ میگوید حتی پس از ممنوعیت استفاده از داروی هیدروکسی کلروکین در آمریکا، این دارو را به برزیل ارسال میکند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز نظارت بهداشتی آمریکا (FDA) روز دوشنبه سندی را درباره عدم تاثیر داروی کلروکین بر بیماران کرونایی منتشر کرد و گفت "دیگر منطقی نیست که باور کنیم فرمولاسیون هیدروکسی کلروکین و کلروکین خوراکی میتواند مؤثر باشد. "اما رئیس جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، اظهار داشته که حتی پس از آنکه مرکز اصلی نظارت بهداشتی آمریکا مجوز ممنوعیت استفاده از این دارو را برای Covid-۱۹ را صادر کند، ارسال هیدروکسی کلروکین را به برزیل ادامه خواهد داد.
در پایان ماه می، ایالات متحده از ارسال ۲ میلیون دوز هیدروکسی کلروکین به برزیل خبر داده بود، در حالیکه توصیههای پزشکی مانند سازمان بهداشت جهانی (WHO)، که هشدار میدهند هیچ مدرکی درباره اثربخشی این دارو برای بیماران مبتلا به کووید -۱۹ وجود ندارد.
تبادل تجربه مقامات اصفهان و سن پترزبورگ درباره مبارزه با کرونا
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از سن پترزبورگ، در ویدئو کنفرانسی که در تاریخ ۲۶ خرداد ماه ۹۹ با هماهنگی بخش اقتصادی سفارت ایران برگزار شد، مقامات ذیربط در مدیریت شهری و مسولین بهداشت و درمان استان اصفهان ایران و استان سن پترزبورگ روسیه در خصوص برنامههای پیشگیری، اطلاع رسانی، حمل و نقل خصوصی و عمومی، غربالگری و بهداشت روانی مردم به تبادل تجربه پرداخته و آخرین وضعیت برنامههای کنترل و مراقبت در مبارزه با ویروس کرونا را مورد بحث و بررسی قرار دادند.
همچنین مقرر شد، ارتباط بین مسئولان ذیربط دو استان تداوم داشته و طی نشستهای آتی، دستاوردها و نحوه مدیریت مبارزه با کرونا مورد بررسی قرار بگیرد. در این ویدئو کنفرانس، اهمیت توسعه همکاری بین دو استان به ویژه در بخش گردشگری و اجرای توافقات استانی نیز مورد تاکید قرار گرفت.
درخواست بررسی فوری درباره نحوه مدیریت بحران کرونا در انگلیس
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن، اعضای خانوادههای شماری از قربانیان ویروس کرونا در انگلیس، خواسته اند درباره نحوه مدیریت این بحران، بررسی جامع آغاز شود تا از مرگ شمار بیشتر افراد، پیشگیری شود.
وکلای ۴۵۰ خانوادهای که اعضای خانواده شان را در همه گیری جاری در انگلیس از دست داده اند، در توماری قانونی، خواسته اند هرچه زودتر بررسی جامع درباره چگونگی مهار همه گیری کووید ۱۹ در این کشور آغاز شود تا راههای پیشگیری از مرگ شمار بیش تری از مبتلایان، شناسایی شود. خانوادههای قربانیان ویروس کرونا در انگلیس در درخواست خود نوشته اند در این بررسی باید به تصمیمهای اصلی دولت و چگونگی آماده شدن دولت و جامعه پرداخته شود، زیرا خانوادههای قربانیان معتقدند این موارد در جان باختن عزیزانشان، اثر داشته است.
در این تومار همچنین آمده است: بسیاری از مردم معتقدند که دولت انگلیس در این بحران، تصمیمهای غلط گرفته است و این تصمیمهای غلط، جان افراد را گرفته است و خواهد گرفت. انتقاد از مدیریت دولت انگلیس در این بحران، از جوانب گوناگون آغاز شده است و به همین علت باید در زمینههای زیر، بررسی فوری آغاز شود:
• چرایی زمان تعطیلی کشور در ۲۳ ماه مارس، ۴ فروردین ماه، پس از دیگر کشورهای اروپایی؛
• وضعیت ذخیره انبارهای وزارت بهداشت و درمان دروسایل حفاظت فردی همچون دستکش، ماسک و ... و نیز امکانات آزمایش افراد مشکوک به ابتلا به بیماری کرونا؛
• چگونگی پاسخ دولت انگلیس به هشدارهای منتشر شده در سال ۲۰۱۷ در زمینه آماده نبودن کشور در زمان یک همه گیری؛
• چرایی مرگ چندین برابری افراد سیاه پوست، آسیایی تبار و اقلیتها در جریان همه گیری جاری؛
• چگونگی انتقال بیماران از بیمارستانها به مراکز نگهداری از بیماران و کهنسالان و دیگر انتقادهای موجود.
با توجه به اینکه انگلیس پس از امریکا بیشترین قربانیان کرونا در جهان را داراست از جانب نهادهای ناظر داخلی و خارجی به بدترین عملکرد در مهار همه گیری ویروس کرونا درجهان متهم شده است.
بنا به گزارش مرکز ملی آمار این کشور، شمار جان باختگان از کرونا در این کشور از ۵۲ هزار نفر فراتر رفته است، اما دولت انگلیس هنوزشمار جان باختگان از این همه گیری ویروس کرونا را کمتر از ۴۲ هزار نفر اعلام میکند. این در حالی است که رونامه تایمز با استناد به دادههای اماری شمار واقعی قربانیان ویروس کرونا در انگلیس را، ۵۰ درصد بیشتر از آمار اعلامی دولت این کشورمی داند که به این ترتیب، احتمالا تاکنون باید حدود ۸۰ هزار نفر از ویروس کرونا در این کشور جان باخته باشند.
پروفسور نیل فرگوسن، مشاور علمی پیشین دولت انگلیس بتازگی در نشستی با حضور اعضای کمیته علوم مجلس عوام انگلیس گفت: اگر دولت این کشور، یک هفته زودتر برای تعطیلی فعالیتهای کشور اقدام میکرد، شمار جان باختگان از همه گیری کووید ۱۹ در این کشور نصف میشد.
جریمه وزیر آموزش و پرورش برزیل به دلیل استفاده نکردن از ماسک
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از سائوپائولو؛ وزیر آموزش و پرورش برزیل، «آبراهام وینتراوب» به دلیل استفاده نکردن ماسک در مکان عمومی توسط آژانس بازرسی ناحیه فدرال برازیلیا ۴۰۰ دلار جریمه شد. دولت منطقه فدرال برازیلیا، طی حکمی در ۲۳ آوریل، استفاده از ماسک فردی را برای مهار شیوع ویروس کرونا ضروری اعلام کرده بود و عدم رعایت این قانون مستلزم جریمه ۲ هزار رئالی (۴۰۰ دلار) است.
وینتراوب، یکی از سرسختترین مدافعان رئیس جمهور برزیل، ژائیر بولسونارو است که روز یکشنبه بدون ماسک در جمع هوادران رئیس جمهور در برازیلیا تظاهرات کرده بودند، حضور داشت.
آخرین آمار کرونایی ترکیه
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از آنکارا؛ فخرالدین کوجا وزیر بهداشت ترکیه اعلام کرد با شناسایی ۱۵۹۲ مورد جدید، شمار مبتلایان به کرونا به ۱۷۹۸۳۱ نفر رسید. همچنین با جان باختن ۱۸ بیمار کرونایی در شبانه روز گذشته شمار جانباختگان به ۴۸۲۵ مورد افزایش یافت. تا کنون ۱۵۲۳۶۴ بیمار کرونایی هم بهبود یافته اند.
روند افزایشی آمار مبتلایان و فوتیهای کرونا در مصر
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از قاهره، وزارت بهداشت مصر از شناسایی ۱۶۹۱ مورد جدید ابتلا به کووید-۱۹ و جان باختن ۹۷ نفر از مبتلایان خبر داد. سخنگوی وزارت بهداشت مصر گفت، تا روز دوشنبه ۱۵ ژوئن تعداد مبتلایان به ۴۶ هزار و ۲۸۹ نفر رسید. از این تعداد تا کنون ۱۶۷۲ نفر فوت کرده و ۱۲ هزار و ۳۲۹ نفر بهبود یافتند.
آمار ابتلا به کرونا در مصر در حالی رو به افزایش است که دولت این کشور قصد دارد از اوایل ماه آینده میلادی برخی از محدودیتهای کرونایی را کاهش دهد. به طوری که وزیران گردشگری و هواپیمایی مصر از بازگشایی فرودگاهها و آغاز گردشگری خارجی از اول ماه جولای در شهرهای ساحلی این کشور خبر داد.
پیش بینی احتمال افزایش قربانیان کرونا در پاکستان به ۸۰ هزار نفر
محققان انگلیسی پیش بینی کردند: شمار قربانیان کرونا در پاکستان تا اواسط ماه اوت به ۸۰ هزار نفر خواهد رسید.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از اسلام آباد به نقل از سایت خبری "دی نیوز"، محققان انگلیسی در گزارشی به وضعیت شیوع کرونا در کشورهای در حال توسعه پرداخته و نوشتند: در صورت عدم اعمال محدودیتهای شدید و سخت کرونایی تعداد قربانیان کرونا در پاکستان تا ۱۰ اوت سال میلادی جاری (۲۰ مردادماه) از ۸۰ هزار نفر عبور خواهد کرد.
تارنمای خبری دی نیوز پاکستان با انتشار نتایج پژوهش صورت گرفته توسط محققان انگلیسی اعلام کردند: کرونا تا آغاز سال ۲۰۲۱ در پاکستان به پایان خواهد رسید، اما عدم اعمال محدودیتهای کرونایی و بی توجهی مردم به رعایت مسائل بهداشتی میتواند قربانیان این بیماری را در پاکستان به بیش از ۲ میلیون نفر افزایش دهد.
گفتنی است علیرغم هشدار از سوی محققان و سازمان بهداشت جهانی مبنی بر غیر قابل کنترل شدن کرونا در پاکستان، و احتمال افزایش بی سابقه شمار بیماران طی یک ماه آینده، دولت عمران خان همچنان به دلیل مشکلات اقتصادی فراوان از قرنطینه عمومی و اعمال مجدد محدودیتها خودداری میکند. در حال حاضر بیش از ۱۴۴ هزار مورد ابتلا به بیماری کووید-۱۹ در پاکستان تایید شده و بیش از ۲۷۰۰ نفر نیز جان خود را بر اثر این بیماری از دست دادهاند.
افزایش شمار مبتلایان به کووید ۱۹ در جمهوری آذربایجان به بیش از ۱۰ هزار نفر
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما از باکو به نقل از ستاد ویژه مبارزه با کرونا در جمهوری آذربایجان، در ۲۴ ساعت گذشته ۳۶۷ بیمار قطعی آلوده به ویروس کرونا شناسایی شدند که به این ترتیب تعداد مبتلایان به ۱۰۳۲۴ نفر رسید. براساس این گزارش با مرگ ۳ نفر دیگر بر اثر کرونا تعداد جان باختگان هم به ۱۲۲نفر افزایش یافت.
با پیوستن ۱۵۶ بیمار دیگر به جمع بهبود یافتگان مجموع بهبود یافتهها به ۵۷۳۹ نفر شد. هم اکنون۴۴۶۳ مبتلا به کرونا در بیمارستانهای این کشور بستری و دوره درمان را سپری میکنند.
در جمهوری آذربایجان تاکنون ۳۸۶هزار و۸۹۸ مورد تست کرونا انجام گرفته است.
آمریکا از مجوز فوری استفاده از هیدروکسی کلروکین صرف نظر کرد
خبرگزاری فرانسه اعلام کرد آمریکا از مجوز فوری استفاده از هیدروکسی کلروکین برای مبارزه با کرونا صرف نظر کرد.
شناسایی بیش از ۱۰۰ مورد تایید شده مبتلا به کرونا در پکن
خبرگزاری فرانسه اعلام کرد سازمان جهانی بهداشت از شناسایی بیش از ۱۰۰ مورد تایید شده مبتلا به کرونا در پکن خبر داد.
ناامنی غذایی ۱۷ میلیون آمریکایی را تهدید میکند
آمار و ارقام اخیر نشان میدهد به علت شیوع کرونا، ممکن است حدود ۱۷ میلیون و صد هزار نفر، ناامنی غذایی را در آمریکا تجربه کنند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ شبکه تلویزیونی ان بی سی نیوز گزارش داد: ویروس کرونا موجب ناامنی غذایی میلیونها آمریکایی شده است. اتفاقات زیادی در این دکه میافتد. میوه جات و سبزیجات تازه که در زمینهای اطراف آن پرورش مییابند در این دکه به فروش میرسد. اما برای محله جانز بارو واقع در جورجیا، این دکه میوه فروشی بسیار دور است. تنها گزینه غذایی سالم آنها مایلها فاصله دارد.
خبرنگار از صاحب دکه پرسید: این بازار برای ساکنان این اجتماع چقدر مهم است؟
صاحب فروشگاه در پاسخ گفت: این بازار به مثابه یک بازار در بیابان غذا محسوب میشود. نزدیکترین سوپرمارکت حدود ۴ مایل دور است.
خبرنگار: سازمان غذا و داروی آمریکا «بیابان غذا» را محلهای تعریف میکند که ساکنان آن مجبورند بیش از یک مایل سفر کنند تا به یک سوپرمارکت برسند. در سراسر کشور، بیابانهای غذا در همه ایالتها مشاهده میشود و این مسئله بر حدود ۲۳ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر تأثیر میگذارد که عمده آنها گروههای اقلیت هستند. ساکنان مناطقی که بیابان غذا محسوب میشوند عمدتاً کم درآمد هستند.
بیماری همه گیر کرونا، این شرایط را دشوارتر کرده است. آمار و ارقام اخیر نشان میدهد به علت شیوع ویروس کرونا، ممکن است حدود ۱۷ میلیون و صد هزار نفر در آمریکا ناامنی غذایی تجربه کنند. تأثیر این مسئله بر سلامت عمومی ممکن است برای چندین نسل ادامه داشته باشد.
افزایش شمار قربانیان همه گیری کووید ۱۹ در انگلیس
وزارت بهداشت و درمان انگلیس اعلام کرد از دیروز تا صبح امروز، ۳۸ نفر دیگر به علت ابتلا به ویروس کرونا جان باختند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن، در اطلاعیه وزارت بهداشت و درمان انگلیس آمده است با احتساب موارد جدید، تاکنون ۴۱ هزار و ۷۳۶ نفر به علت ابتلا به ویروس کرونا جان باخته اند. به گزارش این وزارتخانه، تاکنون بیش از ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار آزمایش کرونا در انگلیس انجام که به شناسایی ۲۹۶ هزار و ۸۵۷ نفر مبتلا به ویروس کرونا منجر شده است. براساس اطلاعیه این وزارتخانه، از دیروز تا صبح امروز همچنین هزار و ۵۶ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا شناسایی شده است.
یافتن شمار واقعی قربانیان ویروس کرونا در انگلیس به یک معما مبدل شده است. در حالی که مرکز ملی آمار انگلیس از دو هفته پیش اعلام کرده شمار قربانیان همه گیری کووید ۱۹ از ۵۰ هزار نفر فراتر رفته است، دولت انگلیس هنوز تعداد جان باختگان از این همه گیری را کمتر از ۴۲ هزار نفر اعلام میکند.
محمد علی الحوثی: مسئولیت شیوع کرونا در یمن بر عهده آمریکا و ائتلاف متجاوز است
رئیس کمیتهٔ عالی انقلابی یمن، مسئولیت شیوع کرونا در کشورش را بر عهده آمریکا و ائتلاف متجاوز دانست.
شبکه تلویزیونی بی بی سی عربی در برنامه بدون مرز خود با محمد علی الحوثی رئیس کمیتهٔ عالی انقلابی یمن درباره اوضاع و تحولات یمن گفتگو کرد.
محمد علی الحوثی در این برنامه گفت: طبق اعلام نهادهای سازمان ملل متحد, ۲۰ میلیون نفر از مردم یمن نیازمند کمکهای فوری هستند. من معتقدم با شیوع کرونا، همه مردم یمن نیازمند شکسته شدن محاصره و توقف تجاوز هستند. مردم یمن همگی چه در مناطق اشغال شده و چه در مناطقی که تحت اشغال نیست، نیازمند این هستند که آزاد باشند، نه اینکه تحت محاصره باشند، درآمدهای آنان به خودشان داده شود تا با آزادی و در سلامت زندگی کنند.
محمد علی الحوثی با تاکید بر اینکه مسئولیت ابتلا به کرونا را در یمن بر عهده آمریکا و ائتلاف سعودی است گفت: آری مسئولیت به عهده ائتلاف متجاوز است,، زیرا کسانی که به یمن بازگشتند، عامل شیوع کرونا در کشور شدند و این در حالی است که فقط در یک روز، هشت هواپیما وارد یمن شد. دو هواپیما از هند، چهار هواپیما از مصر و دو هواپیما از اردن، در حالی که مسافران آنها نه آزمایش شده بودند و نه در قرنطینه قرار گرفتند و در نتیجه مسئولیت بر عهده آنها است. هیچ کس از مناطق تحت کنترل ما از یمن خارج نشده است که بگوییم ویروس کرونا را با خود به یمن بازگردانده است. کسانی که از سعودی آمدند و همچنین از اردن، از مصر و از هند. همه کسانی که از این کشورهای آلوده به ویروس کرونا آمدند، ویروس را با خود آوردند و در نتیجه آنها باید مسئولیت را بر عهده بگیرند، زیرا اولا هیچ گونه تدابیر احتیاطی در نظر نگرفتند و دوم اینکه این احتمال وجود دارد که آمریکا این ویروس را ایجاد کرده باشد. این شک و تردید وجود دارد که آمریکا سال ۲۰۱۴ این بیماری را ایجاد کرده و سپس همان گونه که برخی پزشکان مشهور آمریکایی گفته اند و سخنان آنان در اینترنت موجود است، این بیماری را به ووهان در چین منتقل کردند و سپس فاجعه کنونی رخ داده است. ما مسئولیت را بر عهده کشورهای متجاوز میدانیم. آنها مسئول همه مناطقی هستند که تحت سیطره آنها است. این در حالی است که نخستین بار بیماری کرونا در مناطق تحت اشغال آنها بروز کرد.
درخواست لغو تجمع انتخاباتی ترامپ در اوکلاهما
از دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا خواسته شد به علت خطر شیوع ویروس کرونا گردهمایی انتخاباتی خود در ایالت اوکلاهما را لغو کند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از واشنگتن، این در حالی است که رئیس جمهوری آمریکا روز جمعه اعلام کرد نشست انتخاباتی در اوکلاهما که قرار بود در ۱۹ ژوئن (۳۰ خرداد ماه) برگزار شود با یک روز تاخیر، در روز شنبه ۲۰ خرداد ماه برگزار خواهد شد. روزنامه محلی Tulsa World روز دوشنبه در سر مقالهای با اشاره به اینکه خطر شیوع کرونا در تجمعات گسترده و فضاهای بسته بسیار جدی است، زمان و مکان برگزاری گردهمایی انتخاباتی دونالد ترامپ را در شهر تولسا نامناسب توصیف کرد.
پس از کشته شدن جورج فلوید سیاه پوست آمریکایی (که قربانی نژاد پرستی در این کشور شد) و برگزاری تظاهرات گسترده علیه نژاد پرستی و خشونتهای پلیس در آمریکا، انتخاب شهر تولسا که در سال ۱۹۲۱ صحنه برخی از بدترین شورشهای نژادی در تاریخ آمریکا بود، نوعی تحریک سیاه پوستان در نظر گرفته شده است.
آمار جدید شیوع ویروس کرونا در ایتالیا
شمار مبتلایان به کرونا در ایتالیا از مرز ۲۳۷ هزار نفر گذشت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از رم، بر اساس گزارش وزارت بهداشت ایتالیا، تعداد کل مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور به ۲۳۷ هزار ۲۹۰ نفر رسید. شمار قربانیان این ویروس نیز به ۳۴ هزار و ۳۷۱ نفر افزایش یافته است. همچنین تعداد کل بهبود یافتگان به ۱۷۷ هزار و ۱۰ نفر رسیده است.
تلخ کامی آلمانیهای بازگردانده شده از خطر کرونا
آلمانیهایی که به خاطر شیوع کرونا از کشورهای دیگر با پروازهای کرایهای به کشور شان بازگردانده شدند باید پول بلیط را پرداخت کنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از برلین پس از شیوع کرونا و پیش از بسته شدن مرزها ۲۵۰ هزار آلمانی که در خارج گیر افتاده بودند، با کمک وزارت خارجه به کشور بازگردانده شدند، عدهای با پرواز هواپیماهای ارتش و شماری هم با پروازهای کرایه ای.
از مجموع این افراد ۶۶ هزار نفر با هواپیماهای کرایهای پرواز کردند و آخرین پرواز ۵ اردیبهشت از کیپ تاون در آفریقای جنوبی ۱۵۷ آلمانی را بازگرداند.
بودجهای که مجلس فدرال برای بازگرداندن مسافران آلمانی تصویب کرد ۱۰۰ میلیون یورو بود. حال بخشی از این بودجه باید با ارسال صورتحساب برای مسافران مربوطه جبران شود.
آلمان: رکورد تاربخی گرفتن وام برای مقابله با کرونا
وزیر دارایی آلمان برای مقابله با کرونا بیشترین وام را در تاریخ کشور درخواست کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از برلین اولاف شولتز قصد دارد این درخواست وام را در قالب متمم بودجه به ارزش ۶۲ و نیم میلیارد یورو به تصویب دولت و مجلس فدرال برساند. اشپیگل نوشت این وام پنج برابر دوران بحران مالی به شمار می رود که دولت از مجلس این کشور درخواست کرده بود.
دولت پیش از این نیز متمم بودجهای به میزان ۱۵۶ میلیارد یورو برای کمک به گروههای آسیب دیده از کرونا در مجلس فدرال تصویب کرده بود. به این ترتیب میزان بدهی جدید آلمان به ۲۱۸.۵ میلیارد یورو بالغ میشود.
آلمان برای عبور از بحران مالی سال ۲۰۰۹ میلادی ناچار شد ۴۴ میلیارد یورو خود را بدهکار کند.
کرونا نزدیک به ۳۰ میلیون گردشگر داخلی و خارجی ایتالیا را از بین برد
در حالی ایتالیا به علت همه گیری ویروس کرونا حدود ۳۰ میلیون گردشگر را از دست داده است که پارسال گردشگران خارجی در این کشور، ۲۱ میلیارد یورو هزینه کردند.
به گزارش پایگاه اینترنتی خبرگزاری ایتالیایی زبان "آدنکرونوس"، طی حدود ۳ ماه، از مارس تا مه امسال (اسفند ۹۸ و فروردین و اردیبهشت ۹۹) اعمال محدودیتهای آمد و شد بین استانی در ایتالیا و نیز جابجاییهای بین المللی موجب شد ایتالیا در مجموع، تعداد ۲۹ میلیون و ۴۰۰ هزار گردشگر داخلی و خارجی به میزان ۲۳ درصد از کل گردشگران سالانه خود را از دست بدهد. از دست دادن این تعداد از گردشگر به معنای از دست دادن ۸۱ میلیون مورد رزرو اماکن سکونتی است. اما فصل تعطیلات، در فاصله ماههای ژوئیه تا سپتامبر امسال (خرداد تا شهریور ۹۹) زمان اوج مسافرتها و تعطیلی ها، به ویژه از نظر ورود موجی از گردشگران خارجی به ایتالیا است. پارسال طی این دوره، ۴۸ ممیز ۴ دهم درصد هزینهها در ارتباط با گردشگران خارجی، برابر با ۲۱ میلیارد یورو بود.
گر چه به علت نگرانی، ایتالیاییها دوره تعطیلات خود را به طور عمده در داخل کشور سپری خواهند کرد، اما وجود مشکلاتی که در گردشگری بین المللی پیش آمده است، بر بودجه سالانه این کشور نیز تاثیر گذار خواهد بود. در ایتالیا خارجیها نیمی از تقاضای گردشگری این کشور را در برمی گیرند. در سال ۲۰۱۹ میلادی، ۶۴ میلیون و ۴۰۰ هزار گردشگر خارجی وارد ایتالیا شدند. این تعداد، در برگیرنده ۴۹ ممیز ۵ دهم درصد کل گردشگران ایتالیا است. در مجموع نیز ۲۲۰ میلیون مورد رزرو اماکن سکونتی برابر با ۵۰ ممیز ۶ دهم درصد کل رزروها انجام شد. کاهش چشمگیر و قابل پیش بینی گردشگرانی که از خارج وارد ایتالیا میشوند، بر حجم عظیمی از هزینههایی که مسافران خارجی در ایتالیا خواهند داشت، تاثیر خواهد گذاشت. این هزینهها پارسال برابر با ۴۴ میلیارد یورو بود.
با درنظر گرفتن شرایط برخی کشورهای مبداء گردشگری نظیر آمریکا و چین از نظر مسافت، پیش بینی شده است در سطوح سالانه، هزینه گردشگران خارجی در ایتالیا ۶۴ درصد برابر با ۲۸ میلیارد یورو کاهش پیدا کند. ۱۰ میلیارد یورو از آن، پیش از این با اعمال تعطیلیهای طولانی مدت ناشی از همه گیری ویروس کرونا کاهش یافته است؛ بنابراین در درجه اول باید دستکم در جذب گردشگران کشورهای اروپایی نزدیک به ایتالیا تلاش کرد.
بدهی عمومی ایتالیا به ۱۷۰ درصد تولید ناخالص داخلی اش رسید
همه گیری ویروس کرونا در ایتالیا به شدت به اقتصاد این کشور لطمه زده و موجب شده است بدهیهای عمومی آن به ۱۷۰ درصد تولید ناخالص داخلی افزایش پیدا کند.
به گزارش پایگاه اینترنتی روزنامه ایتالیایی زبان "ایل جورناله"، در صورت شروع دوباره همه گیری ویروس کرونا در ایتالیا، کسری بودجه این کشور میتواند تا ۱۲ ممیز ۸ دهم درصد تولید ناخالص داخلی این کشور افزایش پیدا کند. بدهیهای عمومی دولت نیز میتواند به رقم بی سابقه ۱۶۹ ممیز ۹ دهم درصد افزایش یابد. اما در بدترین حالت، این میزان از بدهیها از ۲۰۰ درصد تولید ناخالص داخلی فراتر نخواهد رفت. در حالت "خوشبینانه" و بدون افزایش همه گیری ویروس، کسری بودجه به ۱۱ ممیز ۲ دهم و بدهیها به ۱۵۸ ممیز ۲ دهم درصد خواهد رسید.
در هر حال ایتالیا با سناریوهای سختی مواجه خواهد شد که مدیریت آن برای "جوزپه کونته"، نخست وزیر و "روبرتو گوآلتیئری"، وزیر اقتصاد ایتالیا کار سختی است؛ چرا که از سال ۲۰۲۱ میلادی نیز امکان اجرایی شدن قوانین و قواعد در نظر گرفته شده در لایحه بودجه موسوم به "پیمان ثبات و پایداری" و الزام به کاهش تدریجی بدهیهای عمومی دولت و ترسیم مسیر مشخصی برای برقراری تعادل در بودجه وجود دارد.
"آنگل گوریا" دبیر کل سازمان توسعه و همکاریهای اقتصادی اروپا گفت: اکنون زمان اعمال دستورالعملها و در نظر گرفتن محدودیتهای در نظر گفته شده در سطوح اروپا نیست. اکنون باید همه تلاشها برای مقابله با ویروس کرونا انجام شود. این سازمان برای اولین بار دو سناریوی متفاوت را برای رشد جهانی ترسیم کرده که هر دو منفی است: یکی از آنها اثرات همه گیری ویروس و آنچه تاکنون اتفاق افتاده و دیگری عواقب بازگشت احتمالی ویروس است. اما درباره ایتالیا، امسال تولید ناخالص داخلی این کشور در بهترین حالت، ۱۱ ممیز ۳ دهم درصد کاهش خواهد یافت.
اگر ویروس، دوباره همه گیر شود، این میزان از تولید تا ۱۴ درصد کاهش خواهد یافت. "تیم بولمن"، رئیس بخش ایتالیای سازمان توسعه همکاریهای اقتصادی گفت: این میزان از کاهشها در تولید ملی ایتالیا، سطح داراییهای خانوادهها را به سطوح سال ۱۹۹۳ میلادی کاهش خواهد داد. در سال ۲۰۲۱ میلادی شرایط، اندکی بهتر خواهد شد. اما در سال آتی نیز شرایط به دو دهه پیش، یعنی سالهای ۱۹۹۷ تا ۹۸ میلادی خواهد رسید. ایتالیا پیش از دیگر کشورها در حوزه بهداشت و درمان، وارد بحران شده، اما اندکی قبل از آنها نیز از آن خارج شده است.