به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاری صداوسیما، روزنامه انگلیسی زبان مسکو تایمز روسیه در مطلبی در پایگاه اینترنتی خود نوشت، محققان روسیه روز دوشنبه اعلام کردند امیدوارند نخستین واکسن کرونا در جهان تا ماه آینده توزیع شود. پژوهشگران روسیه این موضوع را پس از آن عنوان کردند که دانشکده پزشکی مسکو خبر اتمام آزمایشهای بالینی واکسن کرونا را بر روی داوطلبان انسانی اعلام کرد.
دانشکده پزشکی سچنوف - قدیمیترین و بزرگترین دانشکده پزشکی روسیه - آزمایشهای بالینی واکسن کووید ۱۹ را در ماه ژوئن بر روی ۳۸ داوطلب آغاز کرد. به طور همزمان ارتش روسیه نیز تست آزمایشهای بالینیِ دو ماهه واکسن کرونا را که مرکز دولتی تحقیقات ملی میکروبیولوژی و اپیدمیولوژی گامالی تهیه کرده بود، به طور همزمان آغاز کرد.
الکساندر گینتسبورگ، رئیس مرکز تحقیقات گامالی در این خصوص به خبرگزاری ایتارتاس گفت، امیدواریم این واکسن ۱۲ تا ۱۴ ماه اوت -۲۲ تا ۲۴ مرداد ماه- وارد چرخه توزیع شود. وی ابراز امیدواری کرد که شرکتهای خصوصی روند تولید انبوه این واکسن را در ماه سپتامبر آغاز کنند.
یلنا اسمولیارچوک، رئیس مرکز تحقیقات کلینیکی دانشگاه سچنوف روسیه نیز در خصوص آزمایشهای بالینی این واکسن به خبرگزاری ایتارتاس گفت، تحقیقات درباره این واکسن تکمیل شده و به اثبات رسیده است که این واکسن کاملا ایمن است. دو گروه از داوطلبانی که در تحقیقات این دانشکده شرکت داشتند روز چهارشنبه و دوشنبه آینده پس از قرار گرفتن در قرنطینه ۲۸ روزه برای اطمینان از عدم سرایت بیماری به دیگران، مرخص خواهند شد.
وی افزود، این شرکت کنندگان داوطلب بین ۱۸ تا ۶۵ سال سن داشتند و به مدت 6 ماه پس از مرخص شدنشان از این مرکز، همچنان تحت نظارت قرار خواهند داشت.
یلنا اسمولیارچوک، رئیس مرکز تحقیقات کلینیکی دانشگاه سچنوف اوایل ماه ژوئیه نیزاعلام کرد برخی از شرکت کنندگان داوطلب در این تحقیقات، واکنشهای معمولی به تزریق این واکسن بویژه سردرد و بالا رفتن درجه حرارت بدن داشتند که ظرف مدت ۲۴ ساعت بر طرف شد.
دانشگاه سچنوف سوم ژوئیه – ۱۳ تیرماه- با انتشار بیانیهای اعلام کرد، وزارت بهداشت روسیه بر اساس نتایج این آزمایشها تصمیم گیری خواهد کرد. در این بیانیه تاکید شده است که وزارت بهداشت روسیه امیدوار است این آزمایشها تا پیش از پاییز تکمیل شود.
روسیه چهارمین آمار بالای موارد ابتلا به کرونا را در جهان پس از کشورهای آمریکا، برزیل و هند دارد. کرملین پیشتر اعلام کرد دانشمندان روسیه تقریبا روی ۲۰ واکسن متفاوت در حال تحقیق هستند.
با این که رقابت بر سر تولید واکسن در سراسر جهان ادامه دارد، تحقیقات اخیر دانشمندان نشان میدهد بیماران بدون علائم میتوانند واکنش ایمنی ضعیف تری را به ویروس کووید – ۱۹ نشان دهند چرا که آنتی بادی آنها تا دو ماه پس از تزریق از بین میرود.