به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما از برلین، اُلیور کپلر، ویروس شناس آلمانی معتقد است، واکسن موثر علیه ویروس کرونا شاید هرگز ساخته نشود.کپلر میگوید: به جای واکسن فوق العاده موثر علیه کرونا، باید به فکر موفقیتهای کوچکتر در مقابله با این ویروس بود. این در حالیست که بیش از ۱۰۰ گروه در دنیا در حال پژوهش برای ساخت واکسن هستند و برخی کشورها از جمله آلمان، چین و آمریکا تست بالینی داروی پایه واکسن را آغاز کرده اند.
کپلر که استاد ویروس شناسی در دانشگاه مونیخ و مدیر انستیتو ماکس فون پتن کوفر است معتقد است کرونا با سرخک، اوریون، آبله یا فلج اطفال فرق میکند و ممکن است ساخت واکسن آن سالها و شاید دههها طول بکشد و در نهایت هم به طور کامل موثر و بی خطر نباشد.
این ویروس شناس میگوید: در حالیکه بسیاری از پژوهشگران برجسته دنیا و شرکتهای داروسازی با میلیاردها دلار سرمایه در پی ساخت واکسن هستند، اما باید صادقانه اعتراف کرد که هیچ تضمینی برای موفقیت وجود ندارد.
کپلر درباره دلیل بدبینی خود توضیح میدهد که تلاشهای فراوان در ۳۰ سال گذشته برای ساخت واکسن مؤثر علیه بیماریهای عفونی همهگیر مانند ایدز، تب دنگی، سل یا مالاریا به شکست انجامیده و تنها باعث افزایش و رنج انسانها شده که به نتیجه هم نرسیده است. واکسن آنفلوانزا نیز که در حال حاضر موجود است کارایی اش بین ۳۰ تا ۷۰ درصد است و باید هر سال تکرار شود، زیرا ویروس آنفولانزا بطور قابل توجهی تغییر میکند و ایمنی ناشی از واکسیناسیون یا عفونت سال قبل، یا جزئی است یا اصلاً هیچ اثری ندارد.
کپلر به گزارشهایی که از موفقیت آمریکا در تولید واکسن کرونا منتشر شده است اشاره کرده و گفته است: در آخرین گزارش هشت مورد از ۳۴ مورد واکسن آزمایشی، پاسخ ایمنی دادهاند که این موفقیت نیست بلکه فاجعه است و در چنین مواردی باید آزمایش واکسن متوقف و یا دوباره به طور کامل از نو آغاز شود.
الیور کپلر میگوید واکسن موثر واکسنی است که از فرد واکسینه شده برابر ویرسجدید کرونا و بیماری کوید ۱۹ محافظت کند، عوارض جانبی جدی نداشته باشد و برای همه گروههای جمعیتی از جمله کودکان خردسال و سالمندان مناسب و تولید انبوه و سریع آن ممکن باشد دستیابی به همه اینها غیرممکن است و به جای آن باید در مورد اینکه آیا میتوانیم به موفقیتهایی جزئی برسیم یا خیر، گفتگو کنیم.
این ویروسشناس آلمانی گفته است که به زودی واکسنهایی ساخته خواهد شد که در برخی گروهها مصونیت جزئی ایجاد میکند، اما نباید تمام امید و انرژی خود را صرف ساختن واکسن کرد، بررسی ویروس نشان میدهد که حتی پس از شیوع در یک منطقه، انواع مختلفی دارد و پژوهشگران با ویروسهای تغییر یافته مختلفی در یک منطقه و در نقاط مختلف جهان سر و کار دارند.
کپلر میگوید: ما حتی نمیدانیم که فردی که به عفونت کوید ۱۹ مبتلا شده، هفته بعد یا ماه بعد هم دوباره به ویروس کرونا مبتلا خواهد شد یا خیر.