آخرين اخبار کرونا در جهان
شمار مبتلایان به کرونا از مرز ۶ میلیون نفر عبور کرد
شمار بهبود یافتگان از بیماری کرونا در جهان به دو میلیون و هفتصد و سی و چهار هزار و پانصد و چهل و هشت نفر رسیده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما ، جدیدترین خبرها درباره شیوع ویروس کرونا در جهان و تحولات مربوط به آن به شرح زیر است:
براساس آخرین گزارش سازمان جهانی بهداشت، شمار مبتلایان به ویروس کرونا در جهان، به ۶ میلیون و ۱۵۰ هزار و ۴۸۵ نفر افزایش یافته و شمار جان باختگان نیز به ۳۷۰ هزار و ۵۰۶ تن و همچنین، شمار بهبودیافتگان به ۲ میلیون و ۷۳۴ هزار و ۵۴۸ نفر رسیده است.
آخرین آمار مبتلایان، جان باختگان و بهبودیافتگان در جهان
کارکنان پزشکی در مکزیک یک چهارم کل مبتلایان به کرونا را تشکیل دهند
خبرگزاری رویترز گزارش داد: جیسلا هرناندز به عنوان یک پرستار در خط مقدم مبارزه با بیماری کرونا در مکزیک اکنون نزدیک به دو ماه است که از کودکان خود دور مانده است و از ترس این که آنها را به ویروس کرونا آلوده کند حتی در خودرو خود میخوابد، زیرا هنگام کار احساس میکند به اندازه کافی لوازم حفاظتی ندارد.
بر اساس آمار دولت مکزیک حدود یک چهارم مبتلایان به بیماری کرونا در این کشور از میان تیمهای پزشکی و پرستاری است که یکی از بالاترین رقمها در جهان است. خطر ابتلای این افراد به کرونا به خاطر کمبود اقلام حفاظت شخصی بدتر هم شده است. بیماری کرونا در آمریکای لاتین در حال اوج گرفتن است که اکنون در کنار کشور آمریکا یکی از کانونهای کرونا در جهان هستند.
اکنون کارگران بخشهای پزشکی در بیمارستانهای شهر مکزیک برای اعتراض به شرایط بد تجهیزات حفاظتی به خیابان آمده اند. قرار است روز دوشنبه یک راهپیمایی سراسری علیه کمبود تجهیزات حفاظت شخصی برگزار شود. موسسه ملی بیماریهای تنفسی که در هفته گذشته با ظرفیت کامل کار کرده است گفت ۴۹ نفر از کارکنان این مرکز در بیمارستان و ۵۴ نفر دیگر در جامعه به بیماری کرونا مبتلا شده اند و از این افراد، دو نفر فوت کرده اند.
کمیته ایمنی زیستی این موسسه در بخشنامهای در روز هشتم ماه مه میلادی اعلام کرد به علت کمبود جهانی لوازم حفاظت شخصی، کارکنان باید اونیفورمهای جراحی چند بار مصرف و روپوشهای پارچهای بر تن کنند نه لباسهایی که بعدا دور ریخته شود.
این مرکز همچنین اعلام کرد هیچ ماسک ان ۹۵ را برای مصرف دوباره استریل نکرده است. اما در یک فیلم میتوان یکی از مقامات این مرکز را مشاهده کرد که به کارکنان میگوید ماسکهای ان ۹۵ استریل شده را از نو مصرف کنند. آلخاندرو کابررا یکی از پرستاران این موسسه با دو دهه سابقه کاری گفت وقتی به آنها گفته شد ماسکهای ان ۹۵ را بازیابی کنند از عصبانیت منفجر شدند. کارکنان ملزم هستند نام خود را روی ماسکها بنویسند تا این تجهیزات برای استریل شدن فرستاده شوند.
اکنون مکزیک رتبه هشتم جهان را از نظر تلفات کرونا دارد و مکزیکوسیتی و یکی از ایالتهای مجاور آن دارای ۴۰ درصد از تلفات این کشور هستند. دولت مکزیک اعلام کرد به ۶۶۰۰ پزشک و ۲۳ هزار پرستار دیگر برای مقابله با این بحران نیاز دارد. این کمبود به علت شدت ابتلا به کرونا در میان کارکنان پزشکی تشدید هم شده است. تا روز ۱۷ ماه مه میلادی ۱۱ هزار و ۳۹۴ نفر از کارکنان پزشکی مکزیک به کرونا مبتلا شده و از این میان ۱۴۹ نفر فوت کرده بودند. این رقم برابر ۲۳ درصد از کل موارد ابتلا در این کشور است.
لغو یک هفتهای همه پروازهای داخلی و خارجی در عراق
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سازمان هواپیمائی عراق در اطلاعیهای اعلام کرد: تا هفته آینده هیچ پرواز داخلی، خارجی و حتی استثنائی در فرودگاههای عراق انجام نخواهد گرفت. هدف از این تصمیم، بررسی آخرین راهکار دولت عراق برای مقابله با کرونا اعلام شده است.
شمار مبتلایان به بیماری کرونا در آفریقای جنوبی
خبرگزاری رویترز گزارش داد: شمار مبتلایان به بیماری کرونا در آفریقای جنوبی از مرز ۳۰ هزار نفر عبور کرد.
شمار تلفات کرونا در این کشور نیز با ۳۲ نفر افزایش به ۶۴۳ نفر رسید.
وزیر مناطق مرزی پاکستان به کرونا مبتلا شد
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از اسلام آباد به نقل از سایت خبری جیو نیوز، "شهریار خان آفریدی" وزیر مناطق مرزی و مبارزه با مواد مخدر پاکستان در توییتی اعلام کرد: آزمایش کرونای من مثبت اعلام شده و تا زمان بهبودی خود را در خانه قرنطینه کردهام.
وی ضمن آرزوی سلامت برای تمام بیماران کرونایی از مردم پاکستان خواست با رعایت مسائل بهداشتی به دولت در مهار کرونا کمک کنند.
گفتنی است بعد از "اسد قیصر" رئیس پارلمان ملی پاکستان که به کرونا مبتلا شده و بهبود یافت، شهریار آفریدی بالاترین مقام سیاسی پاکستان است که به کرونا مبتلا شده است. رسانههای پاکستانی همچنین از مبتلا شدن ۸ عضو مجلس ایالت سند به کرونا خبر داده و اعلام کردند: تمامی این افراد تحت درمان قرار دارند.
این درحالی است که علاوه بر فرماندار ایالت سند، چند تن از نمایندگان مجالس ملی، ایالتی و دو نفر از وزرای دولتهای محلی این کشور کرونا گرفته بودند که همه آنان پس از قرنطینه و گذراندن فرآیند درمان بهبود یافتند.
از سوی دیگر تسهیل قرنطینه و کاهش تدابیر امنیتی که منجر به هجوم مردم پاکستان به بازارها شده بود، باعث افزایش نگرانی دولتمردان پاکستانی شده است. گزارشها حاکی است دولت اسلام آباد قصد دارد فردا نظر نهایی خود را در مورد ادامه قرنطینه یا تسهیل آن اعلام کرده و طبق آن سیاستهای خود را وضع کند.
شمار مبتلایان به کرونا در پاکستان از مرز ۶۶ هزار نفر عبور کرده که از این میان ۱۳۹۵ بیمار جان خود را از دست داده اند.
فرانسه/ کاهش اعتماد مردم به دولت
هفته نامه فرانسوی زبان ژورنال دو دیمانش در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت نظرسنجی اخیری که در خصوص سیاست دولت فرانسه در مدیریت بحران ناشی از شیوع ویروس کرونا صورت گرفت، نشان دهنده کاهش میزان اعتماد مردم به دولت است.
برزیل/ بومیان ساکن مناطق دورافتاده در خطر ابتلا قرار دارند
به دنبال گسترش ویروس کووید-۱۹ در بین بومیان مناطق دورافتاده در برزیل، شهردار مانائوس آشکارا از رئیس جمهوری راستگرای افراطی انتقاد کرد.
شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار گزارش داد: برزیل از نظر تعداد جان باختگان مبتلا به ویروس کووید-۱۹ در رتبه پنجم جهان قرار گرفته است. تعداد قربانیان در این کشور از ۲۸ هزار نفر فراتر رفته است. منحنی ابتلا به ویروس کرونا در برزیل همچنان سیر صعودی دارد. جائیر بولسونارو رئیس جمهوری راستگرای افراطی این کشور همچنان به نادیده گرفتن وخامت اوضاع ادامه میدهد.
بومیان برزیل که قبلا به دلیل جنگل زدایی که پس از انتخاب بولسونارو به عنوان رئیس جمهوری این کشور آغاز شد، در تهدید قرار گرفته بودند، اکنون در برابر این بیماری همه گیر به شدت بی دفاع هستند. در منطقه آمازون هراس از ابتلای برخی از قبایل جدی است.
گزارشگر این شبکه گفت: در آمازون نیز ویروس کووید-۱۹ جولان میدهد. ویروس ابتدا فقط در پایتخت منطقه مانائوس شیوع یافته بود. اما این بیماری اکنون به جوامعی که در جنگل زندگی میکنند نیز سرایت کرده است. دسترسی به برخی از این مناطق فقط با قایق و از مبدا ویونگرو ممکن است. مردم این منطقه به حال خود رها شده اند.
یک شهروند گفت: قایق ماهی یک بار به این منطقه میآید. اما به دلیل شیوع ویروس کرونا در منطقه مانائوس، آنها خدمات رسانی خود در زمینه بهداشتی را متوقف کرده اند و ما بی دفاع مانده ایم. خدا شکر که آنها (کادر درمانی) در حال بازگشت هستند.
گزارشگر فرانس بیست و چهار افزود: در جریان اقدامات گروه درمانگر، یک صد تن از شهروندان مورد آزمایش قرار گرفته اند. چند روز پیش بیمارستانی ویژه درمان مبتلایان ویروس کرونا در مانائوس افتتاح شد. در سراسر کشور در بین اعضای قبایل بیش از ۵۰۰ مورد ابتلا شناسایی شده است. شهردار مانائوس آشکارا سیاستهای اتخاذ شذه توسط جائیر بوسلونارو رئیس جمهوری برزیل در برابر این بحران سلامت را مورد انتقاد قرار میدهد.
آرتور ویرجیلیو نتو Arthur Virgilio Neto شهردار مانائوس گفت: وی (بولسونارو) میگوید کووید-۱۹ فقط یک سرماخوردگی است و مردم را به خیابانها میفرستد. وی جلوی تمامی اقدامات ما را برای رعایت فاصله گذاری اجتماعی در مانائوس گرفته است.
گزارشگر همچنین افزود: جائیر بولسونارو به دلیل کوچک نشان دادن تبعات ویروس کووید-۱۹ به شدت مورد انتقاد قرار گرفته است. اما رئیس جمهوری برزیل در رویه خود تغییری ایجاد نکرده و از فرمانداران خواسته است تمهیدات قرنطینه را لغو کنند.
شناسایی بیش از هزار مورد ابتلا به کرونا در مصر
سخنگوی رسمی وزارت بهداشت مصر اعلام کرد: در بیست و چهار ساعت گذشته ۱۳۶۷ نفر به کووید-۱۹ مبتلا شدند و آمار مبتلایان به ۲۳ هزار و ۴۴۹ نفر رسید. در همین مدت ۳۴ نفر نیز فوت کردند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از قاهره، خالد مجاهد افزود: بر اساس آمار رسمی وزارت بهداشت مصر شمار فوتیهای کرونا به ۹۱۳ نفر رسید و ۵۶۹۳ نفر نیز بهبود یافتند. هاله زاید وزیر بهداشت مصر نیز اعلام کرد این وزارتخانه روزانه نزدیک به ۴ هزار تست کرونا انجام میدهد و تا کنون بیش از ۲۰۳ هزار تست در کشور انجام شده است.
وزیر بهداشت مصر از شهروندان خواست به محض بروز علائمی مانند تب، سرفه و یا اسهال فوراً به بیمارستانهای قرنطینه مراجعه کنند تا پزشکان بتوانند درمان را بر اساس پروتکلهای تأیید شده سازمان بهداشت جهانی آغاز کنند. با افزایش شمار مبتلایان به کرونا بیش از ۳۷۰ بیمارستان در سراسر مصر برای قرنطینه مبتلایان تجهیز شده اند.
اعمال جریمه نپوشیدن ماسک در قاهره
در اولین روز اجرای مقررات پوشیدن اجباری ماسک در مصر، ده نفر در قاهره به علت عدم استفاده از ماسک جریمه شدند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، در همین حال تعدادی از رانندگانی که ماسک استفاده نکرده اند یا به مسافران بدون ماسک اجازه سوار شدن به وسیله نقلیه خود را میدادند نیز جریمه شدند.
دولت مصر از امروز (شنبه) استفاده از ماسک را اجباری کرد و کسانی که مقررات را رعایت نکنند ۴ هزار پوند مصری (۲۶۰ دلار) جریمه میشوند.
سازمان ملل/ هشدار در مورد تأثیر جدی بیماری کرونا بر توسعه انسانی
سازمان ملل متحد در صفحه کاربری خود در توئیتر نوشت: شیوع بیماری همه گیر کووید-۱۹ تأثیری جدی بر توسعه انسانی به ویژه در فقیرترین کشورها خواهد داشت چرا که موجب افزایش نابرابریها شده است.
در تازهترین گزارش برنامه توسعه سازمان ملل (PNUD) آمده است: در فقیرترین کشورها، ۸۶ درصد از کودکانی که به سن تحصیل رسیده اند، دسترسی به امکانات آموزشی ندارند؛ در حالی که این رقم در ثروتمندترین کشورها ۲۰ درصد است.
شیلی/ساکنان مناطق فقیر نشین بیشتر از سایرین مبتلا میشوند
اکثر مبتلایان جدید به ویروس کووید-۱۹ در شیلی ساکنان مناطق فقیر نشین سانتیاگو هستند.
شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار گزارش داد: آمریکای لاتین به کانون جدید گسترش اپیدمی ویروس کرونا در جهان مبدل شده است. اپیدمی در شیلی به شدت گسترش یافته و زندگی مردم را شدیدا تحت تاثیر قرار داده است. دیروز تعداد تلفات مبتلایان به ویروس کووید-۱۹ در شیلی در عرض ۲۴ ساعت، یک رکورد بود. در این مدت ۵۴ نفر از مبتلایان جان باختند و تعداد کل مبتلایان جان باخته به ۹۴۴ نفر رسید.
گزارشگر این شبکه گفت: با توجه به تعداد مبتلایان به ویروس کووید - ۱۹ در شیلی میتوان گفت که در این کشور همه چیز در هالهای از ابهام قرار دارد. شیلی با بیش از ۹۰ هزار نفر مبتلا از ابتدای شیوع اپیدمی، از نظر تعداد مبتلایان از چین سبقت گرفته است.
مانالیچ Manalich وزیر بهداشت شیلی گفت: امروز و در عرض ۲۴ ساعت در کشور ما ۳ هزا رو ۶۹۵ مورد جدید ابتلا شناسایی شده است.
گزارشگر افزود: در سانتیاگو از ۱۶ ماه مه قوانین سختگیرانه قرنطینه به اجرا گذاشته شده است. اما شمار مبتلایان جدید همچنان افزایش مییابد. ظرفیت سیستم بهداشت و درمان شیلی اشباع میشود.
فرانس بیست و چهار بخشی از سخنان خوان کارلس پزشک را پخش کرد. وی گفت: به رغم اعمال مقررات قرنطینه شمار مبتلایان جدید کاهش نیافته و همچنان رو به افزایش است. این وضع نشان میدهد که شمار قربانیان و بیماران بستری شده در بخش مراقبتهای ویژه نیز رو به افزایش خواهد بود.
گزارشگر افزود: مبتلایان جدید عمدتا از ساکنان مناطق فقیر نشین سانتیاگو هستند. ساکنان این مناطق امکانات کمی برای مراقبت از خود در اختیار دارند. مردم در این مناطق بسیار پرجمعیت میبایست با مشکل دیگری دست و پنجه نرم کنند. این بیماری همه گیر بیکاری را به بالاترین سطح خود در ده سال گذشته رسانده است.
فرانس بیست و چهار بخشی از سخنان یک شهروند را پخش کرد. این زن گفت: من در خانه نمینشینم تا منتظر مرگ به دلیل ابتلا به کووید-۱۹ یا مرگ از گرسنگی بمانم. من باید بین این دو یکی را انتخاب کنم: کووید یا گرسنگی. من یک فرزند دارم. پس باید از خانه خارج شوم، چرا که باید به دنبال کار باشم.
گزارشگر افزود: نرخ بیکاری در پایان ماه مارس در منطقه سانتیاگو از ۱۵ درصد فراتر رفت. این نرخ بیکاری از سال ۱۹۸۵ بی سابقه بوده است.
تاکنون ۱۰۶ فلسطینی مقیم خارج بر اثر کرونا جان باخته اند
بر اساس بیانیه وزارت امور خارجه فلسطین تاکنون ۱۰۶ فلسطینی مقیم کشورهای مختلف جهان بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان باخته اند.
به گزارش خبرگزاری رویترز از رام الله، وزارت امور خارجه (تشکیلات خودگردان) فلسطین روز شنبه با انتشار بیانیهای اعلام کرد شمار قربانیان فلسطینیهای مقیم خارج بر اثر ابتلا به کرونا به ۱۰۶ تن و تعداد مبتلایان به این ویروس هم به یک هزار و ۷۵۰ (۱۷۵۰) نفر رسیده است.
وزارت امور خارجه فلسطین تاکید کرد در بیست و چهار ساعت گذشت چهار مورد جدید مرگ ناشی از ابتلا به کرونا در میان فلسطینیهای مقیم خارج ثبت شده است که دو مورد آن در قطر، یک مورد در عربستان و نفر چهارم در آمریکا است.
بر اساس بیانیه وزارت خارجه فلسطین، شش پزشک فلسطینی ساکن برزیل از جمله مبتلایان جدید به ویروس کرونا در جهان هستند.
اجباری شدن ماسک و تمدید محدودیتهای کرونایی در مصر
دولت انگلیس اجازه برگزاری ورزشهای رقابتی را صادر کرد
خبرگزاری رویترز گزارش داد: دولت انگلیس روز شنبه گفت همه ورزشهای رقابتی در انگلیس بعد از یک تعطیلی سه ماهه میتوانند از روز اول ژوئن از سر گرفته شوند مشروط بر این که بدون تماشاگر و با رعایت شروط سختگیرانه بهداشتی باشد.
نخستین مراسم مهم که به صورت زنده پخش خواهد شد رقابتهای اسب دوانی گینس استیکز ۲۰۰۰ خواهد بود که روز ششم ژوئن در نیومارکت برگزار خواهد شد.
در میانه شیوع کرونا، هیچ ورزش رقابتی در سطوح عالی در انگلیس از ماه مارس برگزار نشده است.
تمدید مقررات منع آمد و رفت در عراق
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، ستاد مبارزه با ویروس کرونا امروز شنبه در جلسهای به ریاست مصطفی الکاظمی نخست وزیر تصمیم گرفت، منع رفت و آمد کلی همراه با تعطیلی همه ادارهها را بمدت یک هفته دیگر تمدید کند. بر اساس این تصمیم فقط کارمندان اداره بهداشت، پلیس، کارمندان اداره برق، شهرداری و اصحاب رسانه حق تردد مشروط را دارند و این افراد در صورت عدم استفاده از ماسک در خودروهایشان جریمه خواهند شد. همچنین این افراد حق ندارند، مردم عادی را سوار خودروهایشان بکنند.
این تصمیم ستاد مبارزه با کرونا در حالی اتخاذ شد که مجموع مبتلایان به کرونا در عراق ظرف سه ماه گذشته به شش هزار و صد و هفتاد و نه نفر رسید، شمار جان باختگان نیز به صد و نود و پنج نفر افزایش یافت.
ثبت بیشترین ابتلا به کرونا درآمار روزانه جمهوری آذربایجان
با ابتلای۲۵۷ نفر دیگر به کرونا در جمهوری آذربایجان مجموع مبتلایان به این ویروس در این کشور به ۵۲۴۶نفر رسید.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما به نقل از ستاد ویژه مبارزه با کرونا در جمهوری آذربایجان، روند ابتلا به کرونا در این کشور همچنان سیرصعودی به خود گرفته و ابتلای ۲۵۷ نفر در یک روز به کرونا در آمار روزانه مبتلایان این کشور بی سابقه است.
امروز با مرگ سه نفر دیگر تعداد جان باختگان براثرکرونا هم در این کشور به ۶۱نفر افزایش یافت. براساس این گزارش با بهبودی ۲۰۲ بیمار دیگر تعداد بهبود یافتگان در این کشور هم به ۳۳۲۷نفر رسیده است.
هم اکنون۱۵۵۸ بیمار کرونایی در جمهوری آذربایجان در بیمارستانهای این کشور بستری هستند که حال ۵۸نفر از انها وخیم، ۶۸نفر نسبتا وخیم و بقیه پایدار میباشد. در جمهوری آذربایجان تاکنون ۲۹۴هزار و۲۶۴ مورد تست کرونا انجام گرفته است.
ابتلای هزار و ۱۹۱ نفر در لبنان به کرونا
وزارت بهداشت لبنان شمار مبتلایان به ویروس کرونا را ۱۱۹۱ نفر اعلام کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از بیروت، وزارت بهداشت لبنان در اطلاعیهای اعلام کرد، تست کرونای ۱۹ نفر در شبانه روز گذشته مثبت شده و با این حساب تاکنون ۱۱۹۱ نفر در این کشور به ویروس کرونا مبتلا شده اند.
در این اطلاعیه آمده است: ۷۰۸ نفر از مبتلایان به این ویروس، بهبود یافتند و ۲۶ نفر هم جان باخته اند.
اتحادیه اروپا / درخواست از آمریکا برای ادامه همکاری با سازمان جهانی بهداشت
اورزولا فون درلاین رئیس کمیسیون اروپا و جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا شنبه از آمریکا خواستند در تصمیم خود برای قطع روابط با سازمان جهانی بهداشت بازنگری کند.
فون درلاین و بورل با اشاره به شیوع کرونا که دنیا را تحت تأثیر قرار داده است، گفتند: «همکاری و همبستگی جهانی از طریق تلاشهای چندجانبه تنها راههای مؤثر و قابل اعتماد برای پیروزی در نبردی است که دنیا با آن مواجه است».
به گزارش خبرگزاری فرانسه از بروکسل، این مقامات در بیانیهای اعلام کردند «سازمان جهانی بهداشت باید بتواند به شکلی ادامه دهد تا پاسخ بین المللی به شیوع کرونا در حال حاضر و در آینده را مدیریت کند. به این منظور، مشارکت و حمایت همه ضروری و اجتناب ناپذیر است».
این منبع اعلام کرد: «برای مقابله با این تهدید جهانی، زمان تقویت همکاری و یافتن راه حلهای مشترک فرار رسیده است. باید از اقداماتی که نتیجه گیری در سطح بین المللی را تضعیف میکند خودداری کرد. در این چارچوب، ما از آمریکا میخواهیم در تصمیمی که اعلام کرده است بازنگری کند».
این مقامات اروپایی اعلام کردند «در حالی که دنیا به مبارزه علیه شیوع کرونا ادامه میدهد مهمترین وظیفه هریک از ما این است که زندگیها را نجات دهیم و این همه گیری را کاهش دهیم و مهار کنیم».
آنها خاطرنشان کردند: «اتحادیه اروپا به حمایت از سازمان جهانی بهداشت را در این راستا ادامه میدهد و تاکنون کمکهای مالی بیشتری در اختیار این نهاد سازمان ملل متحد قرار داده است».
رئیس جمهور آمریکا جمعه اعلام کرد به روابط کشورش با سازمان جهانی بهداشت خاتمه میدهد. آمریکا از آغاز شیوع کرونا، سازمان جهانی بهداشت را به جانبداری از چین متهم میکند. ویروس کرونا ماه دسامبر و پیش از آنکه در جهان شیوع پیدا کند در چین ظاهر شد.
ترامپ به خبرنگاران گفت آمریکا که بنابر روال معمول، نخستین کمک کننده مالی این نهاد سازمان ملل متحد است: «کمکهای مالی خود را برای دیگر نیازهای بهداشتی فوری و جهانی که لیاقت دارند اختصاص خواهد داد».
عراق/ شمار مبتلایان از مرز ۶ هزار نفر گذشت
شبکه تلویزیونی الاتجاه در خبری فوری از ثبت ۳۰۶ مورد جدید ابتلا به کرونا در عراق خبر داد. بدین ترتیب شمار مبتلایان به ۶۱۷۹ نفر رسید.
همچنین با جان باختن ۱۰ نفر دیگر شمار جان باختگان به ۱۹۵ نفر رسید.
هند از کاهش قابل توجه تدابیر قرنطینه خبر داد
به گزارش خبرگزاری فرانسه از دهلی نو، هند روز شنبه از کاهش چشمگیر تدابیر قرنطینه که برای شیوع کرونا در این کشور اعمال شد خبر داد.
از سرگیری پروازهای داخلی ترکیه
همزمان با آزاد شدن مسافرتهای بین شهری که در قالب دومین فاز از عادی سازی تدریجی کرونایی از روز دوشنبه ۱۲ خرداد اجرایی میشود، پروازهای داخلی ترکیه نیز کار خود را از سر خواهد گرفت.
عادل کارا اسماعیل اوغلو وزیر ارتباطات ترکیه اعلام کرد پس از حدود سه ماه وقفه به دلیل محدودیتهای کرونایی، پروازهای داخلی از روز دوشنبه مجدد برقرار شده و شرکت هواپیمایی ترکیه (ترکیش ایر) نخستین پرواز خود را از استانبول به مقصد آنکارا انجام خواهد داد.
بنا به اعلام کارا اسماعیل اوغلو، ازمیر آنتالیا و طرابوزان مقصدهای بعدی پروازهای داخلی ترکیش ایر خواهند بود.
تردد قطارهای سریع السیر ترکیه نیز از روز سه شنبه گذشته آغاز شده است.