مديرکل سازمان جهاني بهداشت: هر روز ما اخباري جديد براي مقابله با کرونا مي شنويم
تدروس آدهانوم گبرسیوس، مدیرکل سازمان جهاني بهداشت امروز در جلسهای که با حضور مسئولان این سازمان و نمایندگان کشورهای عضو و به شکل ویدئو کنفرانس برگزار شد، گفت از زمان شروع همه گیری کرونا، سازمان جهانی بهداشت، "علم" را سرلوحه همه تلاشهای خود برای پیشگیری از انتقال و شیوع ویروس کووید-۱۹ و نجات جان انسانها قرار داده است.
آدهانوم گبرسيوس افزود علم و دانش با سرعت غیرقابل تصوری در حال تکامل و پیشرفت است و هر روز ما اخبار جدیدی درباره پژوهش به منظور یافتن واکسنهای بیماری ها، شیوههای نوین تشخیص بیماریها و شیوههای نوین درمان بیماریها میشنویم. ولی آیا همه انسانها از این ابزارها بهره مند میشوند؟ یا اینکه همین دستاوردها، عللی میشوند تا مردم بی بهره بمانند؟ این دو سئوال بسیار مهم هستند.
یک ماه پیش، سازمان جهانی بهداشت و کشورهای عضو آن شتابدهنده دسترسی به ابزار کووید-۱۹ موسوم به Access to COVID-۱۹ Tools (act) Accelerator را راه اندازی کردند. هدف از این شتابدهنده همکاری جهانی برای تسریع در توسعه، تولید و دسترسی عادلانه به شیوههای تشخیص، درمان و واکسنهای جدید کووید-۱۹ است. امروز ما شاهد آن هستیم که ۳۷ کشور، به همراه سازمانها و شرکتهای بیشماری به مجموعه COVID-۱۹ Technology Access Pool یا C-TAP پیوسته اند.
مديرکل سازمان جهاني بهداشت تصريح کرد ایده تشکیل این مجموعه نخستن بار توسط کارلوس الورادو کسادا رئیس جمهور کاستاریکا مطرح شد و من در اینجا مایلم از ایشان به خاطر زحمات شان در این باره تقدیر و تشکر کنم. این مجموعه در واقع مکمل شتابدهنده ACT است و در واقع متضمن اقدامات منسجم برای رسیدن به اهداف ACT است که ذکر شد.
گبرسيوس تاکيد کرد سی تپ C-TAP پنج اولویت را دنبال میکند. نخست، انتشار نتایج پژوهشها درباره زنجیره توالی ژنهای کووید-۱۹. دوم، انتشار نتایج همه بررسیهای کلینیکی، سوم، ترغیب دولتها و مراکز تحقیقاتی برای درج بندهایی در قراردادهای شرکتهای دارویی در خصوص تعهد به انتشار نتایج آزمایشهای اولیه دارویی. چهارم، دادن نمایندگی و لیسانس تولید به شرکتهای تولیدی کوچک و بزرگ دیگر؛ و پنجم، ترویج مدلهای ابتکاری باز و انتقال فناوری با هدف افزایش تولید داخلی دارو یا واکسن احتمالی کووید-۱۹ در هریک از کشورهای عضو این سازمان. ما از طریق سی تپ C-TAP شرکتها و دولتهایی را که موفق به یافتن روش موثردرمان کووید-۱۹ میشوند، دعوت میکنیم تا پتنت یا گواهی ثبت اختراع خود را به شکل اعطای نمایندگی و لیسانس، در اختیار دیگر شرکتهای دارویی قرار بدهند.
وزير دارايي آلمان: بايد تبعات متاثر از کرونا را به حداقل رساند
وزیر دارایی آلمان گفت: «صندوق بازیابی اقتصاد اروپا»، ابتکار عملی است که قصد دارد تبعات اقتصادی متاثر از کرونا را به حداقل رساند.
اولاف شولتس، وزیر دارایی آلمان درباره «صندوق بازیابی اقتصاد اروپا» که تحت تاثیر شیوع ویروس کرونا ضرورت تشکیل آن احساس شده است، در برلین گفت اساس راه اندازی این صندوق به پیشنهاد مشترک آلمان و فرانسه در روزها و هفتههای گذشته بازمی گردد تا به این وسیله، ابتکار عمل این دو کشور، حرکتی را در این باره در اروپا امکانپذیر کند. آنچه در این میان مشخص است اینکه بحث و بررسی در این زمینه هنوز به پایان نرسیده است و باید با توافق ۲۷ کشور عضو این اتحادیه برای راه اندازی این صندوق همراه باشد. اما آنچه اکنون میتوان گفت آن است که این پیشنهاد احتمالا با استقبال بسیار خوبی روبرو شود.
وی افزود ما موفق شدیم در نخستین بسته (نجات مالی اروپا) به مبلغ ۵۰۰ میلیارد یورو، مصوبات موثری را از سوی وزرای دارایی کشورهای عضو اتحادیه بدست آوریم. اما همزمان تلاش میکنیم با همه چیز موافقت شود و بعد از این مرحله به سراغ طرح و تصویب بسته بعدی خواهیم رفت. معتقدم این پیشنهاد راه اندازی «صندوق بازیابی اقتصاد اروپا» ۵۰۰ میلیارد یورویی که به طور مشترک از سوی دولتهای فدرال آلمان و فرانسه توسعه داده شد، دقیقا گام نخست و پیشرفت مهمی را حاصل کند.
گفتنی است طرح پیشنهاد شده اورزولا فون درلاین، رئیس کمیسیون اروپا در نشست پریروز اتحادیه اروپا صرفا ارایه شده و هنوز توافق کامل در مورد تاسیس و راه اندازی آن اعلام نشده است.
کرونا در برزیل هر روز قربانیان بیشتری را می گیرد
در چند روز اخیر آمار روزانه تلفات به بیش از هزار نفر رسیده است.
برزیل از نظر تعداد ابتلا به کرونا بعد از آمریکا در رتبه دوم جهان قرار دارد، اما علاوه بر اعمال محدودیتهای قرنطینه و تعطیلی کسب و کارها، پس از دوماه، هنوز موارد ابتلا به کرونا در این کشور درحال افزایش است.
در پرجمعیتترین کشور آمریکای لاتین تعداد بسیار زیادی از موارد ابتلا گزارش نشده است، چون که بیمارستانها با کمبود کیت آزمایش کرونا مواجه هستند. تعداد بسیار کمی یعنی حدود ۱۰ درصد از شهروندان این کشور تست کرونا انجام دادهاند.
کارشناسان همچنین هشدار میدهند در صورتیکه دولت برزیل برای تهیه لوازم ضروری مراکز خدمات درمانی که همچنان با کمبود امکانات مواجه هستند، فکر اساسی نکند؛ شیوع ویروس کرونا و تلفات آن در برزیل ممکن است در ماه آینده ۵ تا ۷ برابر شود.
بنابر اعلام مراجع رسمی در برزیل ۲۴ ساعت گذشته ۲۶۴۱۷ نفر به کووید ۱۹ مبتلا شده اند و ۱۱۵۶ نفر نیز جان باخته اند؛ و با این احتساب مجموع قربانیان در این کشور به ۲۷۲۷۶ نفر و شمار مبتلایان هم به ۴۵۰۰۷۹ نفر رسیده است.
بازگشايي مرزهاي دانمارک بر روي اتباع سه کشور اروپايي
دانمارک روز جمعه اعلام کرد مرزهای خود را از روز ۱۵ ژوئن به روی اتباع آلمان، نروژ و ایسلند باز خواهد کرد. اتباع سایر کشورهای عضو اتحادیه اروپا و انگلیس از پایان تابستان میتوانند به دانمارک سفر کنند.
مت فردریکسن (Mette Frederiksen)، نخست وزیر دانمارک، در یک کنفرانس خبری گفت «انتظار داریم مرزها را برای شهروندان سایر کشورهای اتحادیه اروپا و انگلیس از پایان تابستان بازگشایی کنیم».
گردشگران آلمانی، ایسلندی و نروژی برای ورود به دانمارک باید یک گواهی اقامت یا رزرو هتل برای دستکم شش شب متوالی ارائه دهند.
به گفته مقامات دلیل این تصمیم کاهش احتمال ابتلا به ویروس کرونا است.
همچنین از گردشگران در بدو ورود به دانمارک تست کرونا گرفته خواهد شد.
در سال ۲۰۱۹ میلادی ۶۰ درصد گردشگران در دانمارک آلمانی بودند. بسیاری از نروژیها دارای ملک دوم در دانمارک هستند.
گفتنی است دانمارکیها نیز از روز ۱۵ ژوئن میتوانند به نروژ، ایسلند و آلمان سفر کنند. البته توصیه شده است از سفرهای غیر ضروری صرف نظر شود.
آغاز روند افزايشي مبتلايان به کرونا در مصر
سخنگوی وزارت بهداشت مصر گفت در ۲۴ ساعت گذشته ۱۲۸۹ نفر به کووید - ۱۹ مبتلا شدند و در افزایشی بی سابقه ۳۴ نفر فوت کردند.
خالد مجاهد افزود تعداد مبتلایان تا بعدازظهر جمعه به ۲۲ هزار و ۸۲ نفر و تعداد فوتیها به ۸۷۹ نفر رسید.
وی گفت تاکنون ۵۵۱۱ نفر نیز بهبود یافتند.
تعداد مبتلایان در مصر در حالی سیر صعودی به خود گرفته است که این کشور از ابتدای شیوع کرونا اقدامات پیشگیرانه سختی را به اجرا گذاشته است.