چهل سالگي انقلاب اسلامي:
روند توسعه در صنعت برق
برق یک کالای استراتژیک و زیرساختی در همه دنیا محسوب میشود و یکی از ابزارهای مهم اندازه گیری شاخص توسعه به حساب ميآيد و مقدم بر هر زیرساختی است و در واقع برای بنا کردن هر زیرساخت دیگری ضروري ميباشد.
چکیده نشست پژوهشی:
- صنعت برق ایران، از نظر ظرفیت نصب شده نیروگاهی تا پايان خرداد 1396، در خاورمیانه مقام نخست، رتبه سوم آسیا و رتبه چهاردهم در جهان را داراست و از نظر مقدار مصرف در جایگاه 18 جهان قرار دارد.
- در ابتدای انقلاب در حوزه برق تقریبا صددرصد وابستگی وجود داشت. نه تنها تجهیزات را به طور کامل وارد میکردیم بلکه وابستگی در حدی بود که حتی پیمانکاران هم از ديگر کشورها، برای اجرا، به کشور میآمدند.
- در شروع انقلاب جمعیت کشور حدود 36 میلیون نفر بوده و میزان ظرفیت نیروگاهی نصب شده حدود 7500 مگاوات بوده است. هم اکنون با 80 میلیون جمعیت یعنی بیش از 2 برابر سال 57، 80 هزار مگاوات ظرفیت نصب شده وجود دارد یعنی بیش از 10 برابر شروع انقلاب اسلامي
- بر اساس گزارش های منتشر شده در بخش صنعت برق، ایران با تولید 265 میلیارد کیلووات ساعت در سال 2017 ، رتبه شانزدهم تولید برق در دنیا و رتبه دوم پس از عربستان سعودی را در منطقه به خود اختصاص داده است. ایران از حیث میزان تولید با تایوان، اسپانیا، ترکیه و استرالیا در یک گروه قرار دارد.
- در راستای توسعه عدالت اجتماعی و محرومیت زدایی، برق رسانی به روستاهای کشور، در چند سال اخير نیز ادامه یافت و با برخوردار شدن 2152 روستا از نعمت برق، تعداد روستاهای برق دار کشور به بیش از 56800 روستا رسید.
پژوهش خبری صداوسیما:برق یک کالای استراتژیک و زیرساختی در همه دنیا محسوب میشود و یکی از ابزارهای مهم اندازه گیری شاخص توسعه به حساب ميآيد و مقدم بر هر زیرساختی است و در واقع برای بنا کردن هر زیرساخت دیگری ضروري ميباشد.
در همين راستا، گروه اقتصاد پژوهش خبري در ادامه نشستهاي کارشناسي خود به بررسي دستاوردهای چهل سالگی انقلاب اسلامی ایران در بخش صنعت،در مورخ 18 /05/ 97 پرداخته است.
پژوهش حاضر شامل دو بخش است. ابتدا صنعت برق چهل سال پس از انقلاب اسلامي از نگاه سنديکا و طي نشستي با خانم مهندس سميه کاظم زاده، دبير تحريريه نشريه ستبران سنديکا و آقايان مهندس پيام باقري، نايب رئيس هيات مديره سنديکاي برق، مهندس سپهربرزی مهر، دبیر سندیکای برق و دکتر عليرضا اسدی، معاونت پژوهش و برنامهريزي سندیکا مورد بررسي قرار گرفته است و بخش دوم، شامل نگاه وزارت نيرو و کارنامه چهل سالگي آن ميباشد.
پژوهش خبری// تینا صالحی
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است.