پخش زنده
امروز: -
بررسی ميزان مصرف برق کشور طی چند دهه اخير نشان میدهد که نه تنها ميزان مصرف برق، بلكه حتی سرانه آن نيز روند صعودی داشته و مسئولين وزارت نيرو نيز همواره خود را ملزم به تأمين برق مشترکان دانستهاند.
چکیده پژوهش:
پژوهش خبری صداوسیما: تأمين برق مصرفی در تابستان سال جاری با توجه با کاهش حجم بارندگی ها و در نتيجه کاهش ظرفيت نيروگاه های برقآبی بيش از پيش به چالش تبدیل شده است. پيشبينیها نشان میدهد بهطور متوسط کمبود تقاضای توان مصرفی بيش از 5000 مگاوات در فصل تابستان خواهد بود.
بررسی تجربيات سایر کشورها در مقابله با چالش تأمين برق در زمان اوج بار نشان میدهد تمرکز بر مشترکان پرمصرف، تغييرات قيمتی محسوس در روزها و ساعات اوج بار، استفاده حداکثری از رسانه های عمومی و همچنين حمایت از توسعه تجهيزات کم مصرف اصلیترین راهكارهای مقابله با چالش تأمين برق در اوج بار در دنياست.
با توجه به سهم 50 درصدی بخش خانگی در مصرف برق در زمانهای اوج بار، کنترل مصرف بخش خانگی نسبت به سایر بخشها در اولویت است. راهكارهای کوتاهمدت و ميان مدت برای کاهش اوج بار در این بخش عبارتند از: اصلاح نظام تعرفه گذاری اوج بار و زیرساختهای قبوض و کنتورها، استفاده حداکثری از ظرفيت وسایل ارتباطی و همچنين توسعه تجهيزات کم مصرف سرمایشی.
از منظر تجهيزات مصرف انرژی، با توجه به اینكه اختلاف اوج بار تابستان و زمستان به بيش از 20 هزارمگاوات رسیده است، باید نقش و اهميت وسایل سرمایشی در کاهش مصرف اوج بار بهصورت جدی توجه شود. از همين رو در این پژوهش که در تیر 97 صورت گرفته، علاوه بر روشن شدن موضوع چالش برق در فصل تابستان، به بررسی تجربيات برخی کشورهای جهان برای مقابله با این بحران پرداخته شده و راهكارهای مناسب نيز در قالب راهكارهای کوتاه مدت، ميانمدت و بلندمدت ارائه شده است.
پژوهش خبری// پژوهشگر: زهره دانشمندی