گفتگوهای برگزیده: 1 اسفند 94
آنچه می خوانید خلاصه ای موضوعی از دیدگاه های ارائه شده در گفتگوهای برگزیده است.
* سیاسی
معاون پژوهشی پژوهشگاه فضایی ایران در گفتگو با راه دانا:
دولت اجازه پرتاب 6 ماهواره را نمیدهد/ 40 دانشمند صنعت فضایی به آمریکا و اروپا مهاجرت کردند/ امارات دانشمندان فضایی ایران را جذب کرد
محسن شاطرزاده گفت: در این دو سال 40 نفر از متخصصان صنعت فضایی به آمریکا و اروپا رفتهاند، حتی امارات متخصصان ما را جذب میکند و در حال راه اندازی صنعت فضایی است و میخواهد تا چند سال آینده گردشگر به فضا پرتاب کند. متأسفانه 3 سال است که سند فضایی ما خوابیده است و نگذاشتند که در حوزه فضایی کاری انجام شود. وی با اشاره به اینکه ما 6 ماهواره آماده پرتاب داریم و دولت اجازه نداده است که آنها پرتاب شوند، تأکید کرد: صنعت فضایی ما که قرار بود در سال 2015 انسان به فضا پرتاب کند، عملا از بین رفته است. در این دولت همه ابزارها و مؤلفه های قدرت ما تعطیل شده و این موضوع در بحث اتمی ما نیز همین گونه است.
* انتخابات
1- عضو فراکسیون رهروان ولایت مجلس در گفتگو با خبر آنلاین:
هوشیاری دستگاههای امنیتی، اجازه تنش در فضای انتخابات را به تندروهای آشوب خواه نمی دهد
منصور حقیقتپور درباره وظیفه دستگاههای نظارتی در برخورد با تخریب کنندگان، اظهار داشت: اگر خود کاندیدا در سخنرانیهای خود حرفی زد که باعث توهین و تهمت به دیگران شد باید با او برخورد کرد اما اگر هواداران نامزدها دست به چنین کاری زدند باید از سوی آن نامزد مجاب شوند که اخلاق را رعایت کنند و اگر نامزدی دید کسانی که در ایام تبلیغات دور او را گرفتهاند که چنین رویهای دارند و میخواهند فضای انتخابات را به چالش بکشند، باید از آنها دوری کند و خواستار برخورد قانونی با آنها شود. وی در پاسخ به این سئوال که نظرتان درباره اینکه تندروها به دنبال ایجاد آشوب و درگیری هستند تا با دلسرد کردن مردم با رای حداقلی وارد مجلس شوند چیست؟ تاکید کرد: آنها موفق به انجام این کار نخواهند شد چرا که دستگاه های امنیتی مربوطه هوشیاری لازم را داشته و اجازه ایجاد تنش در فضای انتخابات را به هیچ فرد، جریان و گروهی نخواهند داد.
2- عضو شورای اسلامی شهر تهران در گفتگو با عصر امروز:
دشمن به دنبال سوءاستفاده از حضور گسترده مردم در انتخابات است
پرویز سروری گفت: هدف دشمنان نظام و انقلاب از ترغیب مردم بر حضور در سر صندوق های رأی در حقیقت ایجاد مدلی است که به تعبیر آنها در سال 88 ایجاد شد، یعنی انتخابات بستری برای ایجاد واگرایی ملی، درگیری و بی ثباتی و نا امنی در داخل کشور با اتخاذ القائات مختلف روانی از قبل از انقلاب، این انتخابات و بعد از انتخابات شود. سروری با بیان اینکه دشمن به دنبال سوءاستفاده از حضور گسترده مردم در انتخابات است، گفت: در حقیقت دشمن در سودای رسیدن به اهداف شوم خود چه واگرایی نسبی و چه عدم انسجام ملی همچنین نفرت و کدورت بین مردم است. می بایست در مردم این احساس ایجاد شود که رأی آن ها تعیین کننده است.
* اقتصادی:
1ـ معاون وزیر کار در گفتگو با خبر آنلاین:
نحوه حذف یارانه بگیران/ همه دولت اسیر یارانه نقدی شده است
احمد میدری: بارها در مورد حذف یارانهها صحبت شده است. برای مثال، یک طرح این بود که از همه خانوادهها غیر از افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی 10 هزار تومان کسر شود. این طرح رد شد. طرح دیگر این بود که جامعه را به 20 میلیون کمدرآمد، نهادهای حمایتی به اضافه گروههایی که در مناطق محروم هستند یا اقشاری که بیکار هستند، تبدیل کنیم. این گروه 20 میلیون نفر میشدند و یارانه بقیه حذف میشد. این طرح سال گذشته مطرح شد، اما رد شد. چیزی که در نهایت مجلس تصویب کرد، حذف یارانه 6 میلیون نفر بود. تاکنون نیز 3 میلیون حذف شدهاند. تا پایان سال احتمالا 4 میلیون نفر حذف شوند. آن هایی که از دریافت یارانه حذف میشوند، دقیقا برای آنها نوشته میشود که به چه دلیل حذف شدهاند و حذف برای چه بوده است.
2ـ انتقاد یک اقتصاددان در گفتگو با شفاف:
دولتمردان به جای اقتصاد مقاومتی از اقتصاد بازار آزاد پیروی می کنند
بیژن عبدی: دولت هر کالایی که می خواهیم تولید کنیم به بهانه مقرون به صرفه نبودن از طریق واردات و ارتباط بازار جهانی آن را تامین می کنند. اسم این نگاه را هم گذاشته اند اقتصاد بازار آزاد و پیوستن به WTO تا وقتی این نگاه حاکم باشد نباید امیدی به اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی داشته باشیم. عبدی گفت: اصل پیوستن به سازمان تجارت جهانی اشکالی ندارد اما مبنای اقتصادی آن باید در کشور ایجادشده، مزیت صنعتی خلق شود و دولت سیاست های حمایتی شفافی داشته باشد تا پیوستن به WTO به سود اقتصاد کشور تمام شود. هیچ کشوری را نمی توانید پیدا کنید که مانند ایران همه چیز را به دست خدا رها کند. در حال حاضر در دنیا همه تولیدات باید بر اساس بازار و میزان مزیت تأمین شود، حتی آمریکا و انگلستان به عنوان مهد لیبرالیسم جهان بر بازار نظارت می کنند.
3ـ نماینده مردم اصفهان در مجلس در گفتگو با تسنیم:
بیتوجهی دولت به اقتصاد مقاومتی در بودجه ۹۵
حجت الاسلام احمد سالک: این مسئولان هستند که شعاری برخورد میکنند. به عنوان مثال وقتی رهبر معظم انقلاب اقتصاد مقاومتی را مطرح کردند مردم استقبال کردند در حالی که مسئولان همچنان به صورت شعاری بااین موضوع برخورد میکنند. قرار بود در بودجه 95 و برنامه ششم توسعه هم دیده شود اما ما چیزی ندیدیم. دولت مباحث مربوط به برنامههای فرهنگی را هم حذف کرد و این مطلب مهم را ما در کمیسیون فرهنگی مجلس مطرح کرده و راجع به آن دعوا کردیم. به این صورت که لایحه احکام دائمی کشور را با حدود 50 ماده به مجلس دادند، بررسی کردیم و دیدیم که به جز ماده 41 که از ماده 2 برنامه پنجم استفاده کردند و آن هم ناقص، چیز دیگری در آن نیست.
/ کد: 4034
***********
آنچه می خوانید خلاصه ای موضوعی از دیدگاه های ارائه شده در گفتگوهای برگزیده است.