پخش زنده
امروز: -
در یازدهمین جلسه رسیدگی به پرونده تخلف بزرگ مالی به اتهامات ب ب در شعبه یک دادگاه انقلاب به ریاست قاضی ناصر سراج رسیدگی شد.
به گزارش واحد مرکزی خبر ،در ابتدای جلسه نماینده دادستان تهران کیفرخواست ب ، ب را قرائت کرد.
نجفی گفت: متهم ب ، ب فرزند ناصر متولد 1345 صادره از قائمشهر مدیرعامل تجارتگستران منصور وابسته به گروه امیرمنصور آریا بازداشت به قرار بازداشت موقت از تاریخ 90/8/17 متهم است:
1_ معاونت در اخلال در نظام اقتصادی کشور
2 _ معاونت در تحصیل مال از طریق نامشروع
3 _ معاونت در پولشویی عواید حاصل از جرم از طریق تحصیل وقوع بزه موضوع گشایش اعتباری اسنادی صادره از بانک صادرات گروه ملی اهواز .
نجفی گفت: با توجه به سمت متهم به عنوان مدیر عامل شرکت تجارتگستران منصور که محل تامین اعتبار گروه امیرمنصور آریا بوده و طبق اظهارات سایر متهمان خانم ها ع ، ح و م ، ز این شرکت تحت مدیریت ب ، ب بوده است.
نماینده دادستان در ادامه کیفرخواست اعلام کرد: در گزارش اداره کل اقتصادی وزارت اطلاعات در خصوص متهم ب . ب در جلسه بازپرسی 90/6/27 آمده است اهم فعالیت شرکت تجاری تجارتگستران منصور در امر خرید و فروش بوده و بر اساس سیاستهای م ، الف ، الف ، خ وظیفه خرید تمام نیازهای شرکتهای گروه برعهده شرکت تجارتگستران بوده است.
نجفی در پایان افزود: با توجه به مواد 43 از قانون مجازات اسلامی، ماده 2 از قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا و اختلاس و کلاهبرداری و مواد 1 و 2 از قانون مجازات اخلالگران نظام اقتصادی تقاضای رسیدگی و اشد مجازات را دارم.
پس از قرائت متن کیفرخواست متهم ب ب ، رئیس دادگاه از متهم خواست از خود دفاع کند.
قاضی سراج اتهامات ب ب (مدیرعامل سابق شرکت تجارت گستران منصور) را شامل معاونت در اخلال در نظام اقتصادی کشور،معاونت در تحصیل مال از طریق نامشروع ، پول شویی و گشایش خط اعتبار غیرقانونی به وی تفهیم کرد.
متهم ب ب با رد اتهامات وارده گفت: شرکت تجارت گستران از سال 85 تأسیس شد اما غیر فعال بود که در اواخر سال 88 با تغییر در هیئت مدیره و مدیرعامل شدن من، شرکت جان تازه ای گرفت.
وی افزود: در مجموع به رغم اینکه با آقای م الف الف خ همکاری می کردم اما در فروش کل محصولات در اصل دخالتی نداشم و وجوهی که دریافت می شد همگی در خزانه ای واریز و تجمیع می شد زیرا سیاست گروه امیرمنصور آریا خرید متمرکز و خزانه متمرکز بود و زیر مجموعه این شرکت فعالیت می کردم.
متهم ب ب گفت: من هرگز در جریان ال سی های صادر شده در اهوازنبودم و نقطه ، کلمه یا سطری از من در این باره وجود ندارد.
وی با طرح اینکه متن کیفرخواست براساس برداشت های خانم ج الف از منشی های سابق شرکت بوده است، افزود: پس از دستگیری آقای م الف الف ، خانم ج الف از من پرسید که با این شرایط چه کار کنیم که من سوال کردم شما در جریان ال سی و فاکتورها بودید که خانم ج الف با تأیید این مطلب گفت" هر چه آقای م الف الف خ دستور می داد من برای گروه پیش فاکتور می گرفتم".
متهم ب ب در ادامه با طرح اینکه تا جایی که اطلاع دارم هیچ ال سی صوری در بحث بازرگانی خارجی صادر نشده است، افزود: علت اصلی آن بود که امکانش وجود نداشت.
وی درباره میزان سرمایه و نیز افزایش روزافزون آن در اموربازرگانی نیز گفت: هرگز منشأ پول را نمی پرسیدم که از کجا می آید زیرا پول تأمین می شد و ما خرید می کردیم.
رئیس دادگاه از متهم ب ب پرسید: یکی از متهمان به نام الف ش گفته است که هزار میلیارد تومان به حساب شما در شرکت تجارت گستران منصور آمده است که متهم ب ب از این موضوع ابراز بی اطلاعی کرد و گفت: این مبلغ را همین الان می شنوم و درباره آن هیچ اطلاعی ندارم.
وی افزود: به عنوان مدیرعامل شرکت تجارت گستر منصور بیش از صد میلیارد تومان از گروه امیرمنصور آریا طلب داشتم اما همزمان به بانک نیز بدهکار بودم و طلب های خود را ممکن بود به صورت ریز یادرشت دریافت کنم اما این طلب برای شرکت بود نه طلب شخصی.
متهم ب ب گفت: مجموعه دارایی های من و همسرم بعد از20 سال اشتغال به یک میلیارد تومان می رسد البته اگر با تورم حساب کنیم شاید بیشتر شده باشد و من غیر از این میزان سرمایه چیزی در هیچ نقطه ای از دنیا ندارم.
قاضی سراج درپاسخ به وی گفت: در جلسات قبل نیز یکی از متهمان می گفت بیش از میزان اعلام شده چیزی ندارم اما تحقیقات مشخص کرد که وی در حال ساخت واحد مسکونی چند طبقه در خیابان شریعتی است.
متهم ب ب در ادامه دفاعیاتش اتهام معاونت در تحصیل مال از طریق نامشروع را نیز رد کرد که قاضی پرسید: پس 10 میلیارد تومان سهام به نام شما ، چهار میلیارد تومان به نام همسر شما و 20 میلیون تومان به نام دو دختر شما از کجا آمده است؟
متهم در پاسخ گفت: همه کارهای ما در امور بازرگانی و خرید و فروش کالاهای مشخص بوده است اما به عنوان هیئت مدیره و مدیرعامل گرفتن بخشی از سهام موضوعی مرسوم است.
وی خطاب به قاضی افزود: اگر جزئیات مواردی همچون20 میلیارد تومان مهم است پس چرا رقم های بالاتری را که باید پیگیری شوند را در دستور کار قرار نمی دهید ؟چرا بانک مرکزی درخصوص کارها و نامه نگاری های بانکی من هیچ خلافی ندید؟
رئیس دادگاه پاسخ داد: بانک مرکزی نیز خواب نبوده و هم اکنون در کاناداست.
متهم ادامه داد: دو ماه است در سلول انفرادی با م الف الف خ هم سلول هستم و از بعضی موضوع ها خبر ندارم که رئیس دادگاه در پاسخ گفت: بالاخره سوئیت ویژه ای است.
متهم پاسخ داد: سوئیت ویژه نیست با دستبند و چشم بند در چند متر آن طرف تر به دستشویی می رویم.
وی در ادامه با طرح اینکه به آقای م الف الف خ در کار اطمینان کامل داشته است ، گفت: من همیشه از وی سابقه خوبی در ذهنم بوده است و به همین علت اعتمادم کم نمی شد.
متهم ب ب در ادامه با اظهار ناراحتی از اینکه مدت رسیدگی دادگاه و نیز زندانی بودنش طولانی شده است از دادگاه خواست در روند رسیدگی تسریع شود و زمان زندانی بودنش کاهش یابد.
قاضی سراج نیز در پاسخ گفت: واقعاً قصد دادگاه طولانی کردن حضور متهم در زندان و طول کشیدن روند رسیدگی وجود ندارد اما مدارکی به دست می آید که باید به آنها رسیدگی شود از طرف دیگر برخی متهمان مسائل را بعد از مدتی قبول می کنند .
وی در همین زمینه مثالی زد و گفت: چند شب قبل از همسر شما هاردی با چهار هزار و 500 اطلاعات کشف شد و دو شب پیش نیز از پدر شما کوله پشتی حاوی مدارک و اطلاعات مهم به دست آمد هر چند پدرتان از ابتدا انکار می کرد بنابر این یکی از علل طولانی شدن دادگاه کشف مدارک و اعترافات جدید است.
پس از سخنان رئیس دادگاه مادر متهم ب ب که در جمع دیگر حاضران قرار داشت با سر و صدا و اینکه این دروغ محض است و کوله پشتی نبود بلکه پاکت بود دقایقی فضای دادگاه را متشنج کرد.
قاضی سراج خطاب به مادر متهم گفت: اجازه دهید این موارد نیزپیگیری می شود.
در ادامه ، مأموران مستقر در دادگاه ، مادر متهم را از سالن اصلی به بیرون منتقل کردند که وی در بیرون نیز دقایقی سر و صدا می کرد و می گفت فراهانی(نماینده دادستان) دروغگوست.
پس از پایان دفاعیات متهم ب ب قاضی سراج به وی گفت: چون مادرتان ناراحت است و در بیرون از سالن به سر می برد بروید دقایقی در کنارش باشید که متهم نیز این کار را انجام داد.
در ادامه دادگاه وکیل متهم ب ب در دفاع از موکل خود گفت: موکلم از لحاظ اداری فردی منظم است که نوع عملکرد وی در شرکت تجارت گستران منصور هم شاهدی بر این امر است.
غلامعلی ریاحی افزود: من علاوه بر این متهم ، وکیل متهم ردیف اول ، دوم ، سی ام و س خ هستم و شاید وکالت موارد جدیدی را هم به عهده گیرم و لازم است اشاره کنم که طیف متهمان این پرونده تفاوت بسیار زیادی با هم دارد.
این وکیل گفت: گمان می کنم آقای فراهانی نماینده دادستان تهران نیز انصاف را در زمان محاکمه برادر متهم نیز رعایت کرد و متهم حاضر را کم خطاتر دانست .
وی گفت: بازداشت ب ب در تاریخ موخر رخ داد و چه خوب بود خواسته من در جلسه امروز دادگاه هم اجرا می شد و همه کسانی که درباره موکلم مطالبی گفتند امروز حضور می یافتند .
ریاحی گفت: خانمها ع ح، م ز ، ج الف و ر و آقای گ در مورد موکل من موضوعاتی را عنوان کردند اما هیچ کدام از این اظهارات متکی به دلیل نیست یعنی این طور نیست که ب ب در روند ال سی ها نقشی داشته باشد .
وی گفت: براساس مطالعات گسترده ای که درباره مفاد این پرونده داشته ام به این نتیجه رسیده ام که محور اصلی این پرونده شامل دو حوزه مهم است که این دو حوزه عبارت است از بحث ال سی ها و دیگری پرداخت رشوه .
وکیل متهم ب ب افزود: فرضا در مورد ال سی ها و امضای چک ها اشخاص به جای هم امضا کردند که در مورد اسپادانا این موضوع را دیدیم اما ب ب در هیچ کدام از این دو حوزه نبوده است.
وی گفت: در این پرونده خانم م ز را زیرمجموعه شرکت تجارت گستران تصور کرده اند در صورتی که وی از لحاظ استخدام ارتباطی با این شرکت نداشت.
ریاحی گفت: متاسفانه با این تصور که خانم م ز زیر مجموعه شرکت تجارت گستران است به جهت اینکه مدیرعامل این شرکت ب ب است این گونه نتیجه گرفتند که چون م ز در ال سی ها ذی مدخل بوده است پس موکل من هم باید ذی مدخل باشد.
وی گفت: فکر می کنم دادسرا هم هنوز قانع نشده که م ز زیر نظر ب ب بوده است.
وکیل این متهم ادامه داد: فکر می کنم ج الف علاوه بر خزانه دار چک، سفته و پول در این پرونده خزانه دار اسرار هم بوده و او در مورد هر کسی ، داوطلبانه یا با در خواست ماموران تحقیق مطالبی گفته است که باید عرض کنم اظهارات خانم ج الف درباره موکلم صحت ندارد چرا که یک مقدمه فاسد ما را به نتیجه غلط رسانده است .
وی مجدد گفت: نمی توان اینگونه استدلال کرد که چون خانم ع ح در تشکیلات ب ب مشغول کار بوده پس رئیسش به طریق اولی از ال سی ها مطلع بوده است.
ریاحی گفت: یکی از روشهای مورد انتقاد آقای م الف الف خ این بود که با زیرمجموعه های شرکت ها ارتباط برقرار می کرد و موکلم بارها در این مورد اعتراض کرده است .
وی افزود: خانم ع ح از آن جمله موارد است چرا که وی قبل از آمدن ب ب به مجموعه تجارت گستران ، سابقه کار با م الف الف خ را داشته و چون ال سی ها با مداخله خانم ع ح زیر نظر راس این هرم انجام می شده است بنابراین نمی توان نتیجه گرفت که چون خانم ع ح با خبر بوده است پس بقیه هم خبر داشتند.
وی از رئیس دادگاه درخواست کرد: حال که خانم ها ع ح، م ز و ج الف آزاد هستند همان کاری که در باره برادر این متهم انجام شد درباره خود متهم هم انجام شود و از این خانم ها مجدد بازجویی کند که آیا سخنانشان درباره متهم حاضر را از روی گمان گفته اند یا دلایل داشته اند.
ریاحی گفت: اگر آنها دلایلی ارائه کنند تابع خواهیم بود اما اگر اینگونه نشد نباید فرصت دفاع از ما گرفته شود.
قرار است در این جلسه به اتهامات افراد زیر هم رسیدگی شود.
ح س با وکالت آقای سنجر فخری
س خ با وکالت آقای غلامعلی ریاحی
ع ب با وکالت آقایان حمید محمدی کرد خیلی، عباس اتحادی و تراب مهردوست.
ع ر با وکالت آقای غلامحسین صادقی قهاره
د ن با وکالت آقای سید یزدالله طاهری نسب
خ الف با وکالت آقایان واحد شریفی و محمد اسلامی
همچنین در این جلسه س م یکی دیگر از متهمان پرونده به عنوان مطلع حضور دارد.
در جلسه امروز علاوه بر نماینده دادستان، وکلای متهمان و چند تن از خانواده متهمان نیز حضور دارند.