پخش زنده
امروز: -
حدود ۳۲ تا ۳۳ درصد مواد غذایی از فرایند کشت، داشت، برداشت و مصرف به ضایعات تبدیل می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، مدیر دفتر بهبود تغذیه معاونت بهداشت وزارت بهداشت گفت: ضایعات و اتلاف غذایی که در کشور اتفاق می افتد مانند دیگر نقاط دنیا عدد بالایی دارد و حدود ۳۲ تا ۳۳ درصد از مواد غذایی را شامل می شود.
اسماعیل زاده در همایش مدیریت اتلاف غذایی از مزرعه تا سفره در دانشگاه علوم پزشکی مشهد، افزود: یک سوم غذای تولید شده، دور ریخته می شود و به عبارت دیگر، ۲۵ درصد کالری غذا در کل دنیا تلف می شود و این همایش با هدف هم اندیشی برای یافتن راهکارهایی است که بتوانیم با آنها اتلاف مواد غذایی را در کشور به حداقل برسانیم.
وی ادامه داد: هیچ نهادی در کشور متولی خاص برای این مسئله نیست، وزارت بهداشت، وزارت جهاد کشاورزی و سایر دستگاهها باید در این زمینه در کنار هم ایفای نقش کنند.
مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: حدود ۲۵ درصد از کل کالری غذا دور ریخته می شود؛ این در حالی است که در همه جهان سوء تغذیه وجود دارد.
اسماعیل زاده با بیان اینکه در بحث امنیت غذایی، مدیریت اتلاف و ضایعات غذایی دارای اهمیت است، افزود: این همایش با حضور دانشجویان، متخصصان و اندیشمندان کشور به دنبال راهکار عملی برای کاهش اتلاف و ضایعات غذایی در کشور است که بتوانیم بر اساس آن و براساس یک نقشه راه، به سمت کاهش میزان اتلاف و ضایعات غذایی حرکت کنیم.
وی ادامه داد: در میوهها و سبزیجات تا ۴۲ درصد اتلاف داریم، یا در گروه غلات مانند نان و برنج بیش از ۳۰ درصد، دور ریز می شود.
اسماعیل زاده بیان کرد: در دنیا راه حل هایی برای کاهش ضایعات و اتلاف وجود دارد که این راهکارها نیاز به هماهنگی بین بخشی دارد؛ چرا که در مراحل کشت، داشت و برداشت، یک دستگاه متولی نیست؛ وظیفه وزارت بهداشت در بخش مصرف مواد غذایی است که فرهنگ سازی کند و آموزش دهد.
او گفت: بر عکس کشورهای غربی که اتلاف غذایی در مراحل مصرف آنان رخ می دهد، خیلی از اتلاف های غذایی که در کشورهای جهان سوم از جمله کشور ما اتفاق می افتد در مراحل قبل از مصرف است.