پخش زنده
امروز: -
انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۳۵۷ با حضور آگاهانه مردم و هدایت و حمایت هوشمندانه بنیانگذار کبیر انقلاب حضرت امام خمینی ( ره ) تاکنون دستاوردهای کم نظیر و گاهی بی نظیری برای ایرانیان و مردم مناطق مختلف آن داشته است.
به گزارش واحد مرکزی خبر ، مازندران نیز با 24 هزار کیلومتر مربع مساحت و 2و 3 دهم مساحت کشور بعنوان دیار علویان از استان های تاثیرگذار در پیروزی انقلاب اسلامی بوده است که از این دستاوردها بهره های فراوانی برده است .
در بخش علمی و آموزشی در مازندران هم اکنون بیش از 230 هزار دانشجو در بیش از 120 واحد آموزش عالی تحصیل می کنند.
راه اندازی نخستین دانشگاه صنعتی شمال کشور ، راه اندازی دوره های کارشناسی ارشد و دکترای فناوری نانو و بیوتکنولوژی اخترفیزیک و فیزیک هسته ای و معرفی دانشمند برتر جهان در رشته مکانیک سیالات برای 4 سال پیاپی ، رتبه برتر تولید علم نانو و جشنواره توانمندی های نانو کشور ، اختراع بیش از 30 اثر برتر در جشنواره های بین المللی و جهانی مخترعان در ژنو ، انگلیس ، فرانسه ، آلمان ، تحصیل بیش از 530 هزار دانش آموز در 6 هزار و 600 واحد آموزشی ، راه اندازی 15 پژوهش سرای دانش آموزی که معرفی تیم برتر ربوتیک دانش آموزی کشور و ثبت بیش از 10 اختراع گوشه ای از دستاوردهای این مراکز محسوب می شود.
مازندران در تولید 15 محصول کشاورزی رتبه نخست یا دوم کشور را به خود اختصاص داده است که از جمله آن می توان به یک میلیون و 350 هزار تن برنج ( معادل 42 درصد کشور ) ، کیوی با 110 هزار تن (90 درصد کشور ) ، مرکبات با یک میلیون و 850 هزار تن رتبه نخست کشور و گل و گیاه با بیش از 200 میلیون گلدان و شاخه بریده زینتی رتبه نخست کشور اشاره کرد.
ارزش اقتصادی تولید حدود 8 میلیون تنی محصولات کشاورزی مازندران بیش از 20 هزار میلیارد ریال است که پس از فارس رتبه دوم را دارد.
بیش از 45 نوع محصول کشاورزی در استان تولید می شود که برنج ، گندم ، کلزا ، سویا ، جو، ذرت ، مرغ و تخم مرغ و جوجه یک روزه ، شیر ، گل و گیاه زینتی از جمله آن است .
تولید گندم نیز امسال به 160 هزار تن رسید که با قراردادهای امضاء شده امسال پیش بینی می شود به 210 هزار تن برسد.
ضمن آنکه گندم تولیدی مازندران بعلت کیفیت بالا بعنوان خوراک گندم تولیدی سایر استان ها در تولید آرد استفاده می شود.
تولید نهال زیتون استان نیز به 3 و نیم میلیون اصله رسیده است تا بزرگترین تولید کننده کشور در این زمینه نیز باشد.
7 درصد گوشت قرمز ، 11 درصد گوشت سفید ، حدود 10 درصد شیر خام کشور و 30 درصد جوجه یک روزه کشور هم از تولیدات مازندران است .
در بخش آبزیان هم سالانه بیش از 85 هزار تن انواع ماهیان سردابی ، استخوانی و گرمابی در استان تولید و عرضه می شود.
بیش از 2500 واحد صنعتی در استان نیز پروانه بهره برداری دارند که سرمایه گذاری در این واحدها به 25 هزار میلیارد ریال و اشتغال نیز به 60 هزار نفر می رسد .
38 شهرک و ناحیه صنعتی در مازندران با بیش از 10 هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری برای حدود 28 هزار نفر شغل ایجاد کرده اند .
در معادن استان هم با ذخیره 444 میلیون تنی انواع کانی های فلزی و غیر فلزی و سنگهای قیمتی و تزئینی در 160 واحد بیش از 2 هزار نفر مشغول بکارند.
15 هزار و 500 کیلومتر شبکه آب روستایی و حدود 7 هزار کیلومتر شبکه آب شهری آب آشامیدنی سالم را به مازندرانی ها می رسانند.
3 هزار کیلومتر راه اصلی شهری و بیش از 7 هزار و 700 کیلومتر راه روستایی نیز تاکنون در استان ساخته شده است و برق مصرفی 3 میلیون مازندرانی به همراه صدها کارگاه و کارخانه و مراکز تولیدی و خدماتی از بیش از 6500 کیلومتر شبکه انتقال برق تامین می شود.
98 درصد جمعیت شهری و نزدیک به 70 درصد جمعیت روستایی مازندران از نعمت گاز برخوردارند .
در زیر ساختهای اقتصادی نیز توسعه بنادر 3 گانه نوشهر ، فریدونکنار و بهشهر ، فرودگاه های رامسر ، نوشهر و ساری از مهمترین دستاوردهای انقلاب محسوب می شود.
حدود 40 بیمارستان دولتی ، خصوصی و تامین اجتماعی ، 1100 خانه بهداشت و 2 دانشگاه علوم پزشکی ساری و بابل در بخش بهداشت و درمان استان فعالیت دارند .
پذیرایی از 15 میلیون گردشگر سالانه در مازندران نیز این استان را به قطب گردشگری کشور و حتی منطقه تبدیل کرده است که از جنگل ، دریا ، طبیعت دل انگیز و بیش از 750 اثر ملی ثبت شده و 2200 اثر باستانی و میراث فرهنگی استان دیدن می کنند.
91 باب کتابخانه نیز در استان فعال است که بیش از یک میلیون و 450 هزار جلد کتاب را در خود جای داده است .
همه این آمارها و فعالیتها را می توان تنها گوشه ای از دستاوردهای انقلاب اسلامی ایران برای مردم این خطه زیبا دانست زیرا ظرفیت های بالقوه و بالفعل مازندران همواره مورد توجه مردم و مسئولان و صاحب نظران اقتصادی علمی و فرهنگی کشور بوده است .
دستاوردهای انقلاب اسلامی در استان یزد
استان یزد با وسعتی به طول 56 هزار و 800 کیلومتر مربع و 10شهرستان و جمعیتی بیش از یک میلیون نفر توانست سهم بسزایی در توسعه همه جانبه ایران اسلامی در همه زمینه ها داشته باشد.
استان یزد در سایه انقلاب اسلامی در بخش اشتغال در مراکز صنعتی و عمرانی بسیاری از جوانان جویای کار را به اشتغال واداشت .
سهم شاغلان در بخش های اقتصادی و عمرانی پس از پیروزی انقلاب اسلامی رشد فزاینده ای داشته است.
در بخش بهداشت و درمان که قبل از انقلاب فقط 147 پزشک و 10 دندانپزشک و آن هم اکثرا از کشورهای دیگر در این استان بودند ، در سایه انقلاب اسلامی این مهم به 2 هزار پزشک عمومی و متخصص ، 300 دندانپزشک و200 داروساز و داروخانه ارتقا یافت و روز بروز شاهد افتتاح مراکز بهداشتی و درمانی در این استان هستیم.
در بخش فرهنگ و هنر شاهد افزایش روز افزون مراکز فرهنگی وهنری در استان یزد بوده ایم چرا که با وجود دارالعباده بودن این استان و فرهنگ غنی اسلامی آن ، مرکز فرهنگی و هنری رشد خوبی یافت و این استان با دارابودن 150کتابخانه و بیش از 2 میلیون و 500 هزار جلد کتاب و 800 هزار واجد شرایط مطالعه کتاب رتبه نخست کشور از لحاظ کتابخانه را داراست.
محدویت آب در استان یزد به اذعان همه دولتمردان در طول انقلاب اسلامی بوده و هست که این مهم نیز در سایه انقلاب تا حدودی برطرف شد چرا که در استان یزد سالانه یک میلیارد و 770 میلیون متر مکعب آب از سفره های آب برداشت شد که از این رقم به میزان یک میلیارد و 174 میلیون متر مکعب از طریق 4 هزار و 380 حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق برداشت می شود و این مهم در این سال های اخیر با طرح عظیم انتقال آب زاینده رود به طول 333کیلو متر و 3/1 دهم متر مکعب آب و حدود 70 میلیارد تومان هزینه به یزد رفع شده و مرحله دوم آن نیز در حال انجام است و ایجاد شبکه جمع آوری فاضلاب شهری از جمله اقدامات مهم دولت جمهوری اسلامی در طول 35 سال تلاش برای عمران و آبادانی کشور در یزد است.
در زمینه ارتباطات نیز در استان پس از انقلاب شاخصه های مهمی داشته است از جمله 400 هزار و 700 خط تلفن ثابت با ضریب 36 درصد و تعداد 132 هزار و 424 تلفن همراه سهم مهمی در بخش ارتباطات داخل و خارج داشته است.
همچنین توسعه شبکه فیبر نوری و تلفن همراه و آی تی روستایی در این استان از جمله طرح های مهم دولت جمهوری اسلامی در این سالهاست .
ایجاد شبکه های راه ارتباطی به طول 8 هزار و 41 کیلومتر و تبدیل راه های ارتباطی به بزرگراه ها از دیگر مصادیق دستاوردهای انقلال اسلامی است.
قبل از انقلاب اسلامی در استان یزد فقط یک فرودگاه آن هم بیشتر به عنوان مرکز فرودگاهی وجود داشت که برای حمل و نقل بار از استان و تا حدود کمی مسافر انجام می شد ، ولی پس از انقلاب اسلامی به فرودگاه بین المللی تبدیل شد و کلیه پروازهای داخلی و خارجی در این فرودگاه انجام می شود.
استان یزد به عنوان یکی از مراکز اصلی انشعاب شبکه ریلی کشور محسوب می شود که در این استان 604 کیلومتر خط اصلی راه آهن و 17 ایستگاه راه آهن در سال های پس از پیروزی انقلاب همچنین اجرای راه آهن بافق - بندرعباس و ارتباط به آب های آزاد از طریق شبکه ریلی فراهم شده است.
همچنین افتتاح طرح راه بافق مشهد علاوه بر کاهش 1000 کیلومتر طول مسیر بندرعباس مشهد سبب دسترسی کشورهای آسیای میانه به آب های آزاد شده همچنین طرح راه میبد- بادرود باعث کوتاه شدن فاصله یزد - تهران و علاوه بر آن راه آهن اردکان - چادر مَلو ، معدن سنگ آهن چادرملو به شبکه ریلی کشور و کارگاه های فولاد متصل کرده است.
در استان یزد 500 معدن فعال وجود دارد که منابع معدنی آن از کیفیت قابل توجهی برخوردار است.
در سال های اخیر به لحاظ کوتاه شدن مسیر یزد - تهران و اصلاح این مسیر ، قطار مسافربری از یزد به تهران از 14 ساعت به 9 ساعت تقلیل یافت و راه آهنی که قبلا به عنوان حمل کالا و بار استفاده می شد ، برای انتقال مسافران استفاده شد.
دستاوردهای انقلاب اسلامی در استان مرکزی
مشت هایی که در سال 57 در اراک، برای پیروزی انقلاب اسلامی به هم گره خورد در طول 35 سال حیات انقلاب اسلامی، نجات بخش صنعت کشور از وابستگی به خارج بوده است.
پس از انقلاب اسلامی بود که واحدهای انگشت شمار صنعتی استان مرکزی به حدود سه هزار واحد صنعتی تبدیل شد و صنعتی که قرار بود با دست خارجی ها حرکت داده شود، با دستان توانمند بومی ها اداره شد.
بهشتی از صنعتگران قدیمی اراک می گوید: کارخانه های ماشین سازی، واگن پارس و آلومینیم سازی از کارخانه های قدیمی اراک هستند که مستشاران آمریکایی آن را اداره می کردند و انقلاب اسلامی این فرصت را به صنعتگران بومی داد و آنان نیز با خوداتکایی که از سخنان امام پیدا کرده بودند این کارخانه ها را راه اندازی کردند و تولید ادامه و ارتقاء یافت.
استان مرکزی اکنون به چهارمین قطب صنعتی و دارای متنوع ترین محصولات صنعتی کشور تبدیل شده است و استان در جرگه صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی است.
به گفته زاوشی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی، 35 درصد صنایع بزرگ کشور در این استان مستقرشده است و صنعتگران این دیار فناوری بیش از سه هزار دستگاه، تجهیزات و قطعه صنعتی را بومی کردند.
آمار صنایع استان مرکزی حاکی است ، استان مرکزی جزو استان های برتردر زمینه ساخت وتولید تجهیزات عظیم صنعتی مانند تجهیزات عظیم نفت و گاز نیروگاه ،پتروشیمی ،پل سازی، سیمان و سد سازی درکشور تبدیل کرده است.
به جرات می توان گفت: مهمترین دستاورد انقلاب اسلامی و اتکا به توان داخل در استان مرکزی خودکفایی صنعتی در ابعاد صنایع فلزی، آلومینیم و تولید بنزین بوده است.
مهمترین اتفاق از بهمن پارسال تا بهمن امسال راه اندازی طرح توسعه پالایشگاه امام خمینی شازند است که با تولید روزانه سه میلیون لیتر بنزین با کیفیت گام مهمی در خودکفایی مهمترین سوخت در کشور است.
شیرازی مدیر عامل پالایشگاه امام خمینی شازند با اشاره به تولید بنزین با استانداردهای جهانی برابر است گفت : شاهد این مدعا تولید روزانه 700 تن گوگرد است که وجود آن در سوخت و به خصوص بنزین آلاینده است و در این واحد پالایشگاهی استحصال می شود.
همچنین حدود 80 درصد تجهیزات انرژی ، نفت و گاز، تجهیزات ریلی، در استان مرکزی بومی شده است و 60 درصد آلومینیم و شیشه ، 80 درصد ایزوگام و سنگ کشوردر استان مرکزی تولید می شود.
زاوشی می افزاید : واقع شدن در شاهراه کشور، برخورداری از بالغ بر6 هزار و 250 کیلومتر راه اصلی و روستایی، زیرساختهای مناسب حمل و نقل ریلی و جادهای، فرودگاه ، ظرفیتهای متعدد در بخش خدمات و کشاورزی ، گردشگری و فرهنگی ، گمرک و شهرک ها و نواحی متعدد صنعتی که پس از انقلاب اسلامی در استان ایجاد شده، رونق صنعتی استان را در پی داشته است.
میرزاخانی رئیس سازمان اقتصاد و دارایی استان مرکزی می گوید: سهم صنعت استان در تولید ناخالص ملی سالانه بیش از 600 میلیارد ریال و صادرات سالانه آنها در مجموع بیش از 800 میلیون دلار است.
مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی استان مرکزی می گوید: خوشه صنعتی ریل از موفقیت های صنعتی استان مرکزی است که توانسته با بومی سازی فناوری تولید انواع واگن های مسافری، باری، مترو و ترن ست گام بلند در خودکفایی بر دارد.
یحیی گفت: تولید واگن در استان مرکزی به یک کارخانه اختصاص نیافته و با توانمندی نیروی فنی و مهندسی خوشه صنایع تجهیزات ریلی در استان جان گرفته است و 130 واحد صنعتی استان مرکزی تولید کننده تجهیزات ریلی هستند.
وی ارزآوری صنایع تجهیزات ریلی در استان مرکزی را بیش از یک میلیون دلار در سال می داند و می افزاید: در کنار صنایع ریلی، خوشه صنعتی قطعه سازی خودرو هم در استان مرکزی فعال است و با تلاش صنعتگران در بیش از 120 واحد کوچک و بزرگ، نیمی از نیاز خودروسازان کشور تامین می شود.
براساس آخرین ارزیابی ها، اکنون تولید سیمان در استان سه میلیون تن درسال، شیشه 480 هزارتن، آلومینیوم 120هزارتن، انواع محصولات پتروشیمی یک و نیم میلیون تن، کمباین و تراکتور هزار و 750 دستگاه، اتوبوس برون شهری هزار و 700دستگاه و تجهیزات فلزی 150هزارتن در سال است.
توانمندی های استان مرکزی درحدی است که 60 درصد اتوبوس های بین شهری، بیش از 60 درصد آلومینیوم، 65 درصد شیشه جام، 70 درصد عایق های رطوبتی، یک چهارم ظرفیت خودروسازی و حجم عظیمی از شیرهای سرچاهی کشور در صنایع بزرگ و مادر این استان تولید می شود.
آوازه توان فلزی صنایع استان مرکزی تا پارس جنوبی و مجموعه گازی عسلویه نیز رسیده است و اکنون بخشی از تجهیزات 22 فاز پارس جنوبی در کارخانه های چون ماشین سازی و آذرآب در حال ساخت است.
زاوشی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی گفت: صنایع استان مرکزی به جز پارس جنوبی در پالایشگاههای مختلف کشور چون پالایشگاه امام خمینی شازند، تهران و اصفهان نیز مشارکت داشتند.
وی می گوید: در همین خصوص شرکت آهن امیرکبیر اراک با سه جواز تاسیس جداگانه به ظرفیت یک میلیون و 500 تن آهن اسفنجی، میلگرد های فولادی و شمش های فولادی سبک و سنگین احداث خواهد شد.
زاوشی با بیان اینکه، این طرح در زمینی به مساحت صد هکتار و پیش بینی اشتغال زایی 513 نفر راه اندازی می شود ، گفت: تا کنون عملیات واگذاری زمین، تسطیح و دیوارکشی آن انجام شده است تا یک هزار واحد صنعتی استان مرکزی که جزو صنایع فلزی هستند تا فولاد مورد نیاز استان تامین شود.
وی فعالیت خوشه صنعتی تجهزات انرژی یا همان صنایع فلزی کشور را در استان مرکزی از شاخص های صنعتی استان دانست.
بعد دیگر توسعه صنعتی استان مرکزی، ایجاد واحدهای صنعتی جدید است.
معاون صنعتی سازمان صنعت معدن و تجارت استان مرکزی می گوید: 900 طرح صنعتی با سرمایه گذاری بیش از یکصد میلیارد ریال در این استان در دست انجام است.
بختیار افزود: با تکمیل این طرح های صنعتی مختلف در زمینه های فلزی، کانی غیر فلزی، شیمیایی، سلولزی، نساجی و غذایی تا دو سال آینده 44 هزار فرصت شغلی پایدار در حوزه صنعت استان ایجاد می شود.
وی گفت : واحد صنعتی پتروتک تولید کننده اسید آمینه متیونین، شرکت فولاد هیربد ، واحد صنعتی پیشگامان صنعت کاغذ ، شرکت سایپا و قطعه سازی خودرو و طرح توسعه شرکت نورد لوله صفا از جمله دیگر طرح های مهم صنعتی استان مرکزی است.
بختیار گفت: راه اندازی واحدهای مذکور نقش اساسی در تکمیل زنجیره تولید و حفظ و ارتقای جایگاه صنعت استان در کشور خواهد داشت.
در کنار این توانمندی ها، در چند سال اخیر استان مرکزی به قطب تولید الیاف مصنوعی تبدیل شده است و توانسته بازار خارجی منطقه را با کنار زدن عربستان فتح کند.
تی شو نوعی از الیاف مصنوعی است و شامل منسوج نبافته از الیاف شیشه است که مواد اولیه 400 کارخانه کشور است و با تولید آن در استان مرکزی، کشور به خودکفایی رسیده است.
عمده ترین کاربرد آن در ایران به تولید عایق های رطوبتی صنایع کامپوزیت و خودروسازی اختصاص دارد.
مدیر عامل این کارخانه گفت: هرسال در ایران 100 میلیون متر مربع تی شو مورد نیاز است که تا پیش از این بیشتر از 70 میلیون متر مربع آن با خروج 40 میلیون دلار ارز از کشورهای چین روسیه و اکراین وارد می شد ، محمدی افزود: برای ساخت خرید و نصب تجهیزات و بهره برداری حدود 400 میلیارد ریال از اعتبارات بخش خصوصی و تسهیلات بانکی سرمایه گذاری شده و علاوه بر تامین نیاز داخلی شرایط صادرات این محصول با ارزش 30 میلیون دلار ارز آوری فراهم شده است این کارخانه در مدت زمان 13 ماه ساخته شده و در حال حاضر بیش از 100 مهندس تکنسین و کارگر در آن مشغول به کار شدند.
از سه هزار واحد صنعتی استان مرکزی، 31 و چهار دهم درصد آن صنایع فلزی، 24 و دو دهم درصد کانی غیر فلزی، 22 و سه دهم درصد شیمیایی، شش و 9 دهم درصد نساجی و مابقی در سایر رشته ها است.
با فعالیت صنعتی در استان مرکزی گردش یک چهارم اقتصاد کشور در استان مرکزی است.
شهرستان دلیجان همچنین در 30 سال گذشته با تلاش مردم این شهر و ریسک پذیری آنان در سرمایه گذاری صنعتی با تولید 60 درصد ایزوگام کشور، به قطب تولید ایزوگام کشور تبدیل شده است و خوشه صنعتی این کالا با محوریت دلیجان در کشور ایجاد شده است.
رئیس خوشه صنعتی ایزوگام کشور با اشاره به اینکه تنها خوشه صنعتی ایزوگام کشور متعلق به واحدهای صنعتی دلیجان است می گوید : اکنون 150 واحد تولید کننده عایق رطوبتی و کارگاه صنایع جانبی شامل تولید کننده پلی استر و الیاف مصنوعی در دلیجان فعال است.
در کنار واحدهای تولیدکننده ایزوگام 33 واحد تولید مواد اولیه ، شامل پلی استر و هفت واحد تولید الیاف و نزدیک به هشت واحد تولید نایلکس و هفت واحد تولید پودر مورد نیاز فعالیت می کنند.
رئیس سازمان صنعت ، معدن و تجارت استان مرکزی هم می گوید : با تصویب خوشه صنعتی عایق رطوبتی دلیجان در سال 1387 زمینه بهبود و توسعه استاندارد واحدهای تولیدکننده فراهم شده است.
زاوشی گفت: اشتغالزایی خوشه عایق رطوبتی دلیجان به 20 هزار نفر رسیده است و گردش مالی خوشه صنعتی ایزوگام حدود 1600میلیارد ریال است.
استان مرکزی به قطب تولید آلومینیم نیز تبدیل شده است.
به گفته بادکوبه رئیس کارخانه آلومینیم سازی، تولید سالانه شمش آلومینیم در این واحد بیش از 200 تن است که بیشترین حجم تولید در واحدهای آلومینیم کشور است و از سوی دیگر واحدهای آلومینیم سازی کشور همگی پس از آلومینیم سازی اراک و با همت صنعتگران اراک احداث شدند.
تولیدات آلومینیم اراک مواد اولیه مورد نیاز بیش از دو هزار واحد زیر دستی کشور را تامین می کند.
پتروشیمی شازند استان مرکزی نیز در نوع خود پیشتاز در کشور است.
رحمانی، رئیس هیات مدیره و سرپرست مجتمع پتروشیمی شازند، گفت: سالانه بیش از یک میلیون و 600 هزار تن تولید در این واحد تولید می شود که متنوع ترین تولیدات پتروشیمی در کشور است که نیمی از آن صادر می شود.
به گفته زاوشی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی این استان به لحاظ شاخص های توسعه یافتگی ، سرمایه گذاری صنعتی، صنایع فلزی و برقی ، صنایع شیمایی و سلولزی در جایگاه سوم کشور قرار دارد که این موفقیت ها با همدلی ، تلاش و همکاری مردم و مسئولان کسب شده است.
حرکت خودکفایی صنعتی در استان مرکزی ادامه دارد و پیش بینی می شود در پایان سال تعداد واحدهای صنعتی، به بیش از سه هزار واحد برسد.
دستاوردهای انقلاب اسلامی در فارس
با پیروزی انقلاب اسلامی ایران همپای سایر نقاط کشور ، استان فارس نیز پیشرفت های محسوسی در عرصه های گوناگون صنعتی ، علمی ، پزشکی ، فرهنگی ، عمرانی ، امور زیر بنایی و کشاورزی داشته است.
فارس با وسعت حدود 124 هزار کیلومتر مربع حدود 4 میلیون و 600 نفر جمعیت دارد.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی یکی از شاخصهایی که رشد چشمگیری داشته بخش بهداشت ودرمان رشد است به گونه ای که شیراز با بیش از 10 هزار پیوند قرنیه ، پیوند کبد ، پیوند مغز استخوان ، کاشت حلزون ، پیوند پانکراس و پیوند قلب یکی از مهمترین مراکز پیوند اعضا در کشور و جهان بشمار می رود.
همچنین در استان فارس 82 بیمارستان دولتی و خصوصی با حدود 7 هزار تخت وجود دارد .
افزایش ساخت خانه های بهداشت و رسیدن به بیش از1200 رشد متوسط سالیانه ای 3 درصد تختهای بیمارستانی ، افزایش تعداد بهورزان خانه های بهداشت ، کاهش 10 برابری میزان مرگ و میر کودکان زیر یکسال ، کاهش 8 برابری مرگ و میر مادران باردار ، راه اندازی آزمایشگاه میکروبی آب آشامیدنی در اکثر شهرستانهای استان ، جراحی نخاع باز جنین در رحم مادر برای نخستین بار در کشور ، درمان آنوریسم های مغزی ، انجام موفقیت آمیز لقاح مصنوعی و کشت سلولهای بنیادین در دانشگاه جهرم ، تولید پد انعقادی خون با نام کول کلات ، انجام موفقیت آمیز جراحی لیزیک دیسک کمر در شیراز ، ساخت کیتهای پزشکی که پیش از این در انحصار معدودی از کشورها بو د، ساخت لنزهای کم بینایی برای نخستین بار در کشور ، تزریق موفقیت آمیز سلول های بنیادی به مفصل آسیب دیده بیمار و به کار گیری دانش هسته ای در علم پزشکی ، انجام عمل ایمپلنت نخستین بار در کشور و انجام سه شیوه جدید جراحی عروق مغز نخستین بار در جنوب کشور فارس را به عنوان فطب پزشکی کشور معرفی کرد و به گونه ای که علاوه بر ارائه خدمات به همیهنانمان هر ساله پذیرای بیمارانی از کشورهای همسایه است.
تجاری سازی 5 طرح علمی بنیاد علمی نخبگان شیراز ، راه اندازی تنها کارخانه تولید تیغ جراحی خاورمیانه با ظرفیت تولید 50 میلیون تیغ جراحی در فارس ، فعالیت بیمارستان قطب الدین شیراز با 70 تخت تخصصی سوختگی ، به عنوان بزرگترین بیمارستان تخصصی سوختگی خاورمیانه در شیراز ، تولید واکسن دوگانه بیماری های آنفلوآنزا و نیوکاسل درطیور در شیراز ، تولید واکسن سه گانه علیه بیماری های آنفلوآنزا، نیوکاسل و برونشیت در مرکز استان فارس ، تولید 60 نوع واکسن درحوزه دام، طیور و انسان در مرکزتحقیقات واکسن وسرم سازی رازی از دیگر دستاوردهای علمی فارس است.
در حوزه صنعت به ویژه ذخایر نفت و گاز فارس همواره مورد توجه بوده و به عنوان شاهراه گازی کشور شناخته شده است.
در این بخش شناسایی لایه های رسوبی استان برای تعیین منابع جدید نفت و گاز در دستور کار شرکت نفت مناطق مرکزی ایران قرار گرفت و پارسال نیز میادین سروستان ، سعادت آباد به بهره برداری رسید.
بیش از 80 درصد تجهیزات به کار رفته در این میادین نیز در کشور ساخته شد.
علاوه بر آن طراحی و ساخت هیترهای شعله مستقیم برای نخستین بار در کشور ، بومی سازی وساخت مبدلهای خط انتقال TLE از تجهیزات اصلی واحدهای تولید اتیلن ، موفقیت متخصصان فارسی در نصب مبدلهای خط انتقال در پتروشیمی مارون، فعالیت بزرگترین کارخانه سازنده تجهیزات صنایع نفت گاز و پتروشیمی کشور در شیراز ، کسب رتبه نخست کشوری فارس در جذب سرمایهگذاری خارجی ، فعالیت بزرگترین تولیدکننده گازکشور با 6 میدان گازی و تولید بیش از150 میلیون متر مکعب گاز در استان فارس ، موفقیت متخصصان فارسی در انجام تعمیرات اساسی میادین گازی زاگرس جنوبی و یک میدان نفتی در حال بهره برداری و ایجاد 2 میدان نفتی خشت و کنار تخته
فارس 480 معدن فعال دارد و سالانه 2 میلیون تن انواع مواد معدنی در فارس تولید می شود.
این میادین با 2 هزار و 800 میلیارد ریال سرمایه گذاری شده و بیش از 7 هزار نفر نیز اشتغالزایی داشته است.
در حوزه حمل و نقل نیز فارس شاهد دستاوردها ی خوبی بودیم از جمله احداث خط راه آهن به گونه ای که هم اینک علاوه بر انتقال مسافر امکان صادرات کالا نیز از این طریق فراهم شده است.
راه آهن شیراز ـ اصفهان دومین مسیر ریلی کشور است که با 700 میلیارد ریال هزینه به دست مهندسان و متخصصان ایرانی طراحی و اجرا شد.
توسعه فرودگاه شهید دستغیب و افزایش 5 هزار مترمربعی سالن مسافری ، افزایش 8 هزار و 400 مترمربعی پایانه مسافربری پروازهای داخلی ، ساخت پارکینگ طبقاتی 26 هزار مترمربعی و افزایش 9 هکتاری محوطه سازی و فضای سبز ، توسعه پایانه و پارکینگ طبقاتی از جمله اقداماتی است که امسال برای تسهیل سفر در فرودگاه بین المللی دستغیب روی داد.
همچنین افزایش 25 درصدی پروازهای فرودگاه بین المللی لارستان از جمله توانمندیهای فارس در حوزه حمل و نقل است.
درحوزه مذهبی نیز فارس با داشتن بیش از 1400 امامزاده جلیل القدر و فرزند جلیل القدر امام موسی کاظم(ع) حضرت احمد بن موسی(ع) به عنوان نیگینی در شیراز ، از سوی رهبر معظم انقلاب به عنوان سومین حرم اهل بیت معرفی شد.
این استان با داشتن حوزه های علمیه چون حوزه علمیه رضویه ، شهدا (نخبگان) ، شهید دستغیب و حکیم، قوام ، امام صادق و خان ،آقاباباخان ، محمدیه ، محمودیه ، سفیران هدایت (صاحب الزمان) ، منصوریه ، بنیاد المهدی ، نور ، امام صادق ، شهید نجابت ، ابوصالح ، سلمان فارسی به آموزش مسائل دینی به علاقه مندان پرداخته است.
از لحاظ تاریخی و فرهنگی نیز فارس با داشتن حـدود 30 درصد از آثار تاریخی و داشتن امامزادگان جلیل القدر، وجود آثار تاریخی که در جهان بی نظیر است از جمله تخت جمشید و نقش رستم، مجموعه باستانی بیشابور از دوره ساسانی، کاخ اردشیر بابکان در فیروزآباد و چشم اندازهای طبیعی چون آبشار مـارگون ، بهشت گمشده ، دریاچه و تالاب پریشان غنی تـرین استان کشور است.
بر اساس اعلام ستاد تسهیلات سفرهای کشور ، استان فارس در تعطیلات نوروز امسال پذیرای 10 میلیون مسافر نوروزی از طریق مرزهای هوایی و زمینی بود.
مرمت بیش از 150 اثر تاریخی ، تدوین طرح جامع گردشگری استان ، راه اندازی بخش بازدید مجازی از جاذبههای گردشگری فارس ، راه اندازی نخستین دفتر گردشگری سلامت کشور در شیراز و برپایی نمایشگاه های بین المللی گردشگری از جمله اقدامات انجام شده در راستای اعتلای صنعت گردشگری و رشد صنعت توریسم در فارس است .
همچنین استان فارس با داشتن بیش از 350هزار صنعتگر و بیش از 122 رشته صنایع دستی در زمینه تولید صنایع دستی جایگاه خوبی را در کشور داراست.
استان فارس در زمینه ورزش هم یکی از قطب های ورزشی کشور محسوب می شود .
دومین پیست اسکی بزرگ و بینالمللی ایران و نخستین پیست اسکی جنوب کشور در شهرستان سپیدان فارس نیز هر ساله در زمستان پذیرای ورزشکاران و علاقه مندان به این ورزش مفرح است.
فارس 181 هزار ورزشکار سازمان یافته در لیگ های گوناگون دارد .
کسب مدالهای زرین المپیک و پارا المپیک از جمله گام های زرین فارس در عرصه ورزشی است.
فارس همچنین در عرصه کشاورزی پیشگام بوده و 28 سال متوالی به عنوان قطب تولید گندم کشور مطرح است.
سهم شاغلان بخش کشاورزی نیز حدود 25 درصد است.
در فارس سالانه بیش از 12 میلیون تن محصولات کشاورزی تولید می شود و این استان با تولید 3 میلیون تن محصولات باغی رتبه اول و با تولید 9 میلیون تن تولیدات زراعی رتبه دوم را در کشور کسب کرده است.
همچنین می توان به تولید 80هزار تن گوشت قرمز ، 130 هزار و 400 تن گوشت مرغ آماده طبخ،710هزارتن شیر و 38هزارتن تخم مرغ صنعتی در سال زراعی 92-91 اشاره کرد .
برگزاری نخستین جشنواره های سراسری گل ،خرما ، انجیر، برنج و انار و مرکبات در فارس تحقق بیش از 50 درصدی اهـداف صادراتی استان ، تولید گندم به روش کشاورزی حفاظتی و تولید ارقام جدیدی از این محصول با کمک سازمان انرژی هسته ای ، رتبه نخست کاشت نهال سالم و شناسنامه دار و بذرهای اصلاح شده از دیگر دستاوردهای کشاورزی استان است.
ساخت کانالهای انتقال آب ، کمباین ماهواره ای ، اجرای طرح تسطیح لیزری، ترویج آبیاری تحت فشار و بارانی و نوین همچنین ساخت صنایع تبدیلی و فرآوری از جمله مهمترین اقدامات بخش کشاورزی پس از پیروزی انقلاب اسلامی در استان فارس است.
دستاوردهای انقلاب اسلامی در استان اردبیل
پیش از پیروزی انقلاب اسلامی ، شهرستانهای اردبیل ، خلخال ، خیاو (مشگین شهر) و مغان یکی از محروم ترین مناطق کشور محسوب می شد. اما امروز نگاهی به شاخص های توسعه این مناطق در 35 سال گذشته ، از توجه روز افزون مسوولان به این خطه از سرزمین اسلامی حکایت دارد.
انقلاب اسلامی ایران با نگاه عدالت محور فرصت پرداختن به نقاط کم برخوردار را پدید آورد ، تبدیل نقاط محروم به مناطق برخوردار و توسعه یافته از برکات انقلاب اسلامی و راهبردهای اساسی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است که در سایه تلاش مسئولان در بخشهای مختلف در حال تحقق است.
بزرگترین خدمات انقلاب اسلامی در این بخش از میهن عزیزمان با استان شدن اردبیل در سال 1372 کلید خورد.
از آن پس روند رشد و توسعه استان سرعت بیشتری یافت و اجرای صدها طرح در زمینه های مختلف کشاورزی ، صنعتی ، گردشگری ، راه های مواصلاتی ، صادرات ، مسکن شهری و روستایی ، آب ، برق و گازرسانی به مناطق محروم ، چهره استان اردبیل را تغییر داد.
دکتر فرهاد پورفرضی ، رییس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل درباره توسعه مراکز بهداشتی و درمانی استان گفت : تعداد مراکز بهداشتی و درمانی در کل مناطق استان اردبیل در سال 1357 فقط 26 مرکز بود اما این میزان اکنون به 110مرکز بهداشتی و درمانی رسیده است و علاوه بر آن ، 549 خانه بهداشت نیز در روستاهای سطح استان راه اندازی شده است.
دکتر مسعود گنجی، رییس دانشگاه محقق اردبیلی هم گفت : نخستین دانشگاه اردبیل، پس از پیروزی انقلاب اسلامی در سال 57 با عنوان دانشکده کشاورزی با 30 دانشجو راه اندازی شد و اکنون به برکت انقلاب اسلامی در سطح استان اردبیل 46 واحد دانشگاهی و مرکز آموزشی راه اندازی شده است که بیش از 80 هزار دانشجو در این مراکز به تحصیلات عالیه خود ادامه می دهند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب اردبیل نیز گفت تعداد انشعاب مشترکان آب شهری در استان قبل انقلاب حداکثر 80 هزار انشعاب بود که در حال حاضر این میزان به بیش از 250 هزار انشعاب رسیده است گفت: هم اکنون 93 /99 درصد اهالی شهرهای استان تحت پوشش شبکه آب شهری قرار دارند و در 35 سال گذشته 2 هزار و 226 کیلومتر شبکه گذاری آب شهری در استان به اجرا درآمده است.
عبداله حسن زاده اضافه کرد : قبلا از انقلاب اسلامی هیچ کاری در استان برای ایجاد شبکه فاضلاب انجام نشده بود حال آنکه اکنون بیش از یک هزار و 26 کیلومتر شبکه فاضلاب شهری در استان اجرا شده است و تاکنون سه تصفیه خانه بزرگ فاضلاب راه اندازی شده و هفت تصفیه خانه بزرگ دیگر در حال ساخت است.
مدیرعامل شرکت مخابرات استان هم خاطرنشان کرد: قبل از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی 4 هزار و 800 خط شهری دراستان اردبیل وجود داشت و هیچ روستایی در منطقه تلفن نداشت، این در حالی است که هم اکنون بیش از 395 هزار مشترک تلفن ثابت در استان وجود دارد و تمامی روستاهای بالای 20 خانوار استان که شامل بیش از 600 روستا می شود، دارای تلفن ثابت هستند.
محمدحسینی افزود : در حال حاضر علاوه بر خطوط ایرانسل ، 805 هزار مشترک تلفن همراه در استان وجود دارد و اگر چه تکنولوژی تلفن همراه قبل از انقلاب نبود ، اما مقایسه تعداد مشترکان تلفن همراه با جمعیت یک میلیون و 200 هزار نفری استان و همچنین ضریب نفوذ 56 درصدی اینترنت در کل استان، گویای پیشرفت سریع خدمات مخابراتی در دو دهه اخیر است.
مهندس علیرضا علیزاده، مدیرعامل شرکت برق منطقه ای اردبیل هم می گوید: با همت خدمتگزاران مردم در حوزه برق رسانی، تعداد خانوارهای بهره مند از نعمت برق از 40 هزار مشترک قبل از انقلاب به بیش از 433 هزار مشترک افزایش یافته است و هم اکنون تمامی روستاهای بیش از 20 خانوار استان برق دارند.
فیروز مدیر عامل شرکت گاز استان اردبیل هم با بیان اینکه قبل از انقلاب به هیچ نقطه ای از استان اردبیل گازرسانی نشده بود ، تعداد علمک های گاز در استان را 169هزار علمک اعلام کرد و افزود : هم اکنون 340 هزار مشترک در سطح استان از نعمت گاز بهره مندند.
خدایی گفت : علاوه بر برخورداری تمامی شهرهای 20 گانه استان از گاز طبیعی، تا کنون 430 روستا از نعمت گاز طبیعی بهرهمند شده اند و عملیات گازرسانی به 135 روستا نیز در دست اجرا است و پیش بینی می شود تا تعداد روستاهای برخوردار از گاز طبیعی در استان به 560 روستا برسد.
توسعه راه های هر استان نیز زمینه ای برای پیشرفت و آبادانی آن استان است. مدیرکل راه و ترابری استان می گوید: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی در استان هیچ بزرگراهی وجود نداشت اما در حال حاضر 110 کیلومتر بزرگراه در استان وجود دارد .
علی حیدری با بیان اینکه توسعه راههای استان به برکت انقلاب بوده است ، افزود: در این مدت 730 کیلومتر راههای اصلی و820 کیلومتر راههای فرعی احداث و 510 کیلومتر به راههای آسفالته استان اضافه شده است.
مدیر کل راه و شهرسازی استان هم گفت : با اتمام عملیات چهار خطه کردن جاده های اردبیل ـ سرچم ، اردبیل ـ آستارا ، اردبیل ـ مشگین شهر و نیر ـ سراب در چند سال آینده شاهد تحول عظیمی در بخش حمل و نقل جاده ای استان خواهیم بود.
بعد از انقلاب اسلامی ، استان اردبیل در بخش سدسازی و ذخیره سازی آب نیز دستاوردهای بزرگی داشته است.
به گفته داوود نجفیان مدیر عامل شرکت آب منطقه ای اردبیل پیش از انقلاب اسلامی در استان تنها یک سد وجود داشت اما پس از گذشت سه دهه از پیروزی انقلاب اکنون 48 سد در نقاط مختلف این استان به بهرهبرداری رسیده است و بیش از 55 درصد از 3 میلیارد و 300 میلیون متر مکعب آبهای سطحی و زیرزمینی در این سدها ذخیره میشود
مدیر کل جهاد کشاورزی استان اردبیل نیز افزود : تولید محصولات کشاورزی در اردبیل قبل از انقلاب اسلامی حدود یک میلیون تن بود اما خوشبختانه این میزان در سال زراعی جاری به حدود 4 میلیون و 215 هزار تن افزایش یافته است.
عبدایمانی از در حال ساخت بودن 22 سد معیشتی و 180 سد تاخیری در مسیر رودخانه های استان خبر داد و افزود: با بهره گیری از این سدها بیش از 6 میلیون متر مکعب آب در پشت این سدها ذخیره می شود که این حجم برای تبدیل150 هزار هکتار از زمینهای دیم به آبی و افزایش بیش از 2 برابری محصولات کشاورزی کافی است.
این همه تنها بخشی از ثمرات و برکات انقلاب اسلامی در مناطق مختلف استان اردبیل است و روند عمران ، آبادانی و توسعه همه جانبه پس از گذشت 35 سال از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی همچنان ادامه دارد.