به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ هومن زنگنه با اشاره به اینکه در حال حاضر ایران با ۵. ۱۷ درصد ذخایر معدنی به عنوان ششمین کشور غنی دنیا در این حوزه شناخته میشود، افزود: کشور برغم برخورداری از ذخائر عظیم فلزات وکانیهای با ارزش امروز از نظر کانیهای قیمتی و نیمه قیمتی یکی بزرگترین واردکنندگان سنگهای قیمتی در جهان است.
وی همچنین با بیان اینکه اهمیت صنعت طلا و جواهر در دنیا به لحاظ ارزآوری و اشتغال زایی دیگر بر کسی پوشیده نیست، اظهار داشت: در این میان تدبیر و دوراندیشی مدیران فعال در حوزه نامبرده یکی از مهمترین عوامل اثرگذار بر رونق و گسترش این صنعـت پویا است.
این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه صنعت سنگهای قیمتی، طلا و جواهر بیش از ۹۰ رشته دارد، گفت: تراش سنگهای قیمتی یکی از این رشته هاست که در اشتغال پایدار بسیار نقش آفرین است.
وی افزود: در صنعت تراش سنگهای قیمتی، طلا و جواهر به ازای یک شغل مستقیم؛ ۶ تا ۹ نفر بصورت غیر مستقیم مشغول بکار میشوند و به عبارت بهتر رابطه غیرمستقیم اشتغال این صنعت خیلی بیشتر از صنایع دیگر است.
زنگنه ادامه داد: هنر صنعت تراش سنگهای قیمتی و ساخت ساخت طلا و جواهر از جمله مشاغل اشتغال زا و ارز آور در جهان امروز به شمار میرود.
«منصور نامداری زندی» نائب رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا، جواهر، نقره و سنگهای قیمتی نیز در برنامه «ساعت صنعت» رادیو اقتصادگفت: در بطن این صنعت اشتغال خانگی، هنری (تک نفره) و صنعتی نهفته است.
وی با اشاره به این جمله که صنعت سنگهای قیمتی، طلا و جواهر از صنایع پربازده و اشتغال آفرین در جهان امروزاست، افزود: تبلیغات و برندینگ در رشد و شکوفایی این صنعت بسیار موثر است.
نامداری زندی با عنوان اینکه صنعت طلا و جواهر سازی از جمله صنایع مورد توجه و پر سود میان صنایع است، اظهارداشت: توانمندیهای این صنعت در حوزههای اشتغال افزایی، ارزآوری، رشد اقتصادی و دیگر مولفهای اقتصادی مثال زدنی است.
وی در ادامه با اشاره به این جمله که هنر-صنعت طلا و جواهرسازی در کشور داری قدمتی چندهزارساله و اهمیتی استراژیک است، یادآورشد: ایران سرآمد جواهرسازی در دنیا بوده و هماکنون نیز بهترین جواهرسازان و استادان بنام و زبردست در این صنعت را در اختیار دارد.