به گزارش واحد مرکزی خبر ، در این میان استان قم کانون علم و اندیشه با پیروزی انقلاب پله های ترقی را در زمینه های مختلف یکی پس از دیگری طی کرد.
دهناد مدیر عامل مخابرات می گوید: در استان 520 هزار شماره ثابت وجود دارد و تعداد مشترکان تلفن همراه 1 میلیون و 200 هزار است و ضریب نفوذ تلفن ثابت استان در رتبه هشتم کشور قرار دارد.
192 روستا دارای ارتباط تلفنی است و 150 روستا هم از تلفن منازل بهره مندند. 57 مرکز مخابراتی در کل استان هست و از نظر ضریب نفوذ تلفن همراه سومین استان کشور هستیم.
همچنین از نظر ضریب نفوذ اینترنت در جایگاه پنجم کشور قرار داریم.
سجادی معاون باغداری و کشاورزی جهاد کشاورزی استان هم می گوید: میزان تولیدات این استان کویری به 450 هزار تن در سال افزایش یافته است.
سیار رئیس سازمان جهاد کشاورزی می گوید: سالانه 800 هزار تن انواع محصولات زراعی باغی دام و طیور دراستان تولید می شود و 45 هزار هکتار به اراضی کشاورزی اضافه شده است.
به گفته طاهری مدیر شیلات قم هم اکنون تولید آبزیان نزدیک به 1200 تن در سال است که عمده این آبزیان را ماهی های خاویار/ سفید / کپور/ قزل آلا و 15 گونه ماهی زینتی تشکیل می دهد.
توکلی بینا مدیر عامل آبفای شهری نیز می گوید: هم اکنون 320 هزار انشعاب آب و فاضلاب داریم .
38 باب مخزن ذخیره آب / 3 تصفیه خانه آب / 2 تصفیه خانه فاضلاب و 5 ایستگاه پمپاژ آب داریم.
عالی پور رئیس سازمان صنعت و معدن تجارت می گوید: 2375 هزار واحد صنعتی و 42 هزار واحد صنفی داریم و به طور کلی 2700 میلیارد تومان تا الان در بخش صنعت سرمایه گذاری شده است. بیش از 120 معدن فعال در استان داریم. صنایع سنگین در استان مستقر شدند که فولاد ما با 600 نفر نیرو در قسمت نورد 1 روزانه 800 هزار تن فولاد تولید می کنند.
به گفته بهجت مدیر عامل کارخانه سیمان هم این کارخانه روزانه 1 میلیون تن سیمان تولید میکند و مازاد تولید خود را به کشورهای عراق افغانستان ترکمنستان و تاجیکستان صادر می کند.
این کارخانه 400 نفر را به طور مستقیم و 2 هزار نفر را به طور غیر مستقیم مشغول به کار کرده است.
مداحی معاون برنامه ریزی و مهندسی شرکت توزیع برق استان می گوید: تعداد مشترکان شهری 8 برابر و طول شبکه ها و تاسیسات هم 9 برابر شده است. تمام روستا ها برق دارند و 4 هزار و 991 پست برق در استان داریم .
طهماسبی مدیر توسعه راه و شهرسازی می گوید: 500 کیلومتر راه آسفالت در استان داریم و تمام روستاهای بالای 20 خانوار جاده هایشان آسفالت شده است. 167 کیلومتر آزاد راه و بزرگراه و 68 کیلومتر راه آهن در استان داریم. سهمیه مسکن مهر استان هم 37 هزار 200 واحد است که تا کنون 27 هزار 200 واحد به متقاضیان تحویل داده شده است.
طرح های شهری هم پیشرفت های خوبی داشته اند ، بدین ترتیب که مونوریل 75 درصد/ پل جمهوری 70درصد/تونل غدیر فاز 1 صد در صد و فاز دو 80 درصد/ بلوار پیامبر اعظم تملک اراضی 99 درصد و اجرا 80 درصد و مترو 20 درصد پیشرفت داشته است .
به گفته بابایی معاون نظارت و بهره برداری آبفای روستایی نیز تمام روستاها آب آشامیدنی لوله کشی دارند و 3 روستا به سیستم فاضلاب مجهز است که این روند در حال توسعه است.
هم اکنون نیزدر طرح انتقال آب از سرشاخه های رود دز به استان ، سد کوچ ری در دست احداث است که 80 درصد آن ساخته شده و مجموع طرح هم80 درصد پیشرفت داشته است.
دستاوردهای انقلاب اسلامی در استان قزوین
پس از استقرار نظام مقدس جمهوری اسلامی گامهای استواری در زمینه توسعه کشور برداشته شد و جبران عقب ماندگی های استان قزوین در بخش های مختلف اقتصادی ، اجتماعی ، فرهنگی ، سیاسی و کشاورزی را شتاب بخشید.
یکی از بخش هایی که استان قزوین پس از انقلاب اسلامی رشد چشمگیری داشته است در بخش صنعت است.
استان قزوین با مساحتی کمتر از یک درصد کشور چهارمین قطب اقتصادی کشور محسوب می شود و در حال حاضر این استان دارای سه هزار و 436 واحد تولیدی و صنعتی است.
رئیس سازمان صنعت ، معدن و تجارت استان قزوین می گوید : در حال حاضر در بخش صنعت استان قزوین سرمایه گذاری ثابت بالغ بر54 هزار میلیارد و 829 میلیون ریال انجام شده و بیش از 141 هزار نفر که 70 درصد جمعیت استان را تشکیل میدهند بر سر سفره صنعت ارتزاق میکنند.
در شرکت شهرکهای صنعتی استان قزوین هم فعالیت های خوبی انجام شده است به طوریکه تعداد شهرکها و نواحی صنعتی از 2 مورد شهر صنعتی البرز و شهرک صنعتی لیا هم اکنون به 20 شهرک ، ناحیه و طرح توسعه افزایش یافته است.
در بخش معادن هم استان قزوین از استان هایی است که حرف های زیادی برای گفتن دارد و این بخش در دوران انقلاب اسلامی رشد خوبی داشته به طوری که تعداد معادن فعال و در حال بهره برداری استان هم اکنون به 153 مورد افرایش یافته است .
رئیس سازمان صنعت ، معدن و تجارت استان قزوین میزان تولید معادن این استان را سالانه سه میلیون تن اعلام و میزان سرمایه گذاری انجام شده را هم بیش از 23 میلیارد تومان ذکرکرد .
در حال حاضر هزار و 200 نفر در بخش معادن استان فعالیت می کنند و به گفته پرزحت ، این استان از نظر تعداد 20 درصد و از نظر میزان ذخایر ، هشت درصد مجموع معادن کشور را شامل می شود.
صنعت شیشه یکی از مهمترین صنایع قدیمی و مطرح کشور است که سالانه ضمن تامین نیازهای داخلی سه درصد شیشه جهان را تولید می کند و استان قزوین هم به علت موقعیت مناسب جغرافیایی ، برخورداری از معادن اولیه صنعت شیشه بخصوص سیلیس ، دولمیت ، کربنات و باریت و فعالیت چند واحد بزرگ شیشه به قطب تولید شیشه در کشور تبدیل شده است.
همچنین استان قزوین با قرار گرفتن در مسیر ارتباطی چند استان بویژه تهران ، دسترسی به بازار سی میلیون نفری و فراهم بودن زیرساخت های مناسب در حوزه حمل و نقل جاده ای و ریلی قابلیت های زیادی برای سرمایه گذاری داخلی وخارجی دارد.
بخش های صنعت و تولید ، کشاورزی و جاذبههای تاریخی و گردشگری با ثبت یک هزار و 200 اثر در آثار فهرست ملی کشور ) از جمله ظرفیت های سرمایه گذاری در استان قزوین است.
معاون اقتصادی سازمان اقتصاد و دارایی استان قزوین می گوید : در حال حاضر 34 شرکت خارجی از 26 کشور به میزان 550 هزار دلار در استان قزوین سرمایه گذاری کرده اند که 350 هزار دلار آن تاکنون محقق شده است .
لزگی می افزاید: در دو بخش نظارت بر جذب سرمایه گذاری خارجی و تعداد طرح های ارئه شده در رتبه دوم کشور قرار داریم.
مدیر عامل شرکت شهرک های صنعتی استان قزوین هم می گوید : در شهرکهای صنعتی این استان هم 10 کشور خارجی از جمله آلمان ، اسپانیا ، کانادا ، هند ، اردن ، کره جنوبی ، ایتالیا و پاکستان ، 828 میلیارد ریال سرمایه گذاری کرده اند و برای 611 نفر شغل فراهم شده است.
بخش کشاورزی استان قزوین هم همچون صنعت و تولید رشد خوبی داشته است و این استان دارای489 هزار هکتار اراضی کشاورزی است و با توجه به وسعت کم آن ( یک درصد مساحت کشور) ، بیش از سه درصد کل تولید کشور را به خود اختصاص داده است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین می گوید : استان قزوین با توجه به وسعت کم آن سهم به سزایی در تولید محصولات دام و طیور کشور دارد و سالانه بیش از 578 هزار تن محصولات دامی در این استان تولید می شود .
یوسف جلوخانی می افزاید: حدود 30 درصد محصولات تولید شده دامی در استان قزوین مصرف می شود و مابقی به استان های مجاور بخصوص تهران ارسال می شود.
استان قزوین به لحاظ قرارگرفتن در مسیرارتباطی 11 استان شمالی و شمالغرب کشور به مرکز ، کشور های آسیای میانه و قفقاز و سپس اروپای شرقی به عنوان پل ارتباطی ، موقعیت کم نظیری در سامانه حمل و نقل دارد.
محمد نادر محمد زاده مدیرکل راه و شهرسازی استان قزوین می گوید : همچنین برای تسهیل در تردد خودروها طی سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی تمامی راههای فرعی استان قزوین به طول 488 کیلومتر آسفالت و ورودی های شهر قزوین به طور کلی چهارخطه شده است.
مدیر کل راه و شهرسازی استان قزوین همچنین می افزاید : در سه سال اخیر 125کیلومتر از راه های اصلی از جمله محور قزوین به بوئین زهرا و قزوین به تاکستان به بزرگراه تبدیل شده است.
از آنجایی که سیاست محرومیت زدایی و توجه به مناطق محروم یکی از مهم ترین اهداف انقلاب اسلامی بوده است ساخت ، توسعه و آسفالت راههای روستایی در سالهای پس از پیروزی انقلاب توسعه چشمگیری یافت به طوری که در حال حاضر استان قزوین بیش از پنج هزارو دویست کیلومترراه روستایی دارد.
معاون راهداری اداره کل راه و شهرسازی استان قزوین می گوید : آسفالت راههای روستایی از صفر در سال پنجاه وهفت به بیش از دو هزار و ششصد کیلومتر در حال حاضر رسیده است.
هم اکنون ارتباط استان قزوین به جزء مازنداران با پنج استان دیگر همسایه از طریق راههای اصلی و آزاد راه برقرار است و به منظور ارتباط با استان مازندران طرح ملی قزوین _ الموت _ تنکابن با 65 درصد پیشرفت و 750 میلیارد ریال هزینه در دست اجراست.
استان قزوین به علت موقعیت مناسب جغرافیایی ، در جابجایی آسان و مطمئن مسافر و کالا به استانهای شمالی ، کشورهای آسیای میانه و قفقاز و سپس اروپای شرقی به عنوان یک پل ارتباطی نقش مهمی ایفا می کند.
در این بین ساخت راه آهن قزوین _ رشت به طول 205 کیلومتر به عنوان آخرین حلقه اتصال کریدور شمال به جنوب کشور و از طرحهای مهر ماندگار استان قزوین در بخش ریلی است که با افتتاح آن ضمن ایجاد یک هزار ودویست فرصت شغلی جدید ، صرفه جویی 82 میلیارد ریالی در مصرف سوخت خواهیم داشت.
استاندار قزوین می گوید : سالانه بین چهار تا پنج میلیون تن بار در بندر انزلی تخلیه و جابجا می شود و در سال نخست بهره برداری از این خط آهن ، پنجاه درصد این میزان کالا از این مسیر جابه جا می شود.
مرتضی روزبه می افزاید: با افتتاح این طرح سالانه ده میلیون تن بار ترانزیتی جابه جا خواهد شد که حتی تا بیست میلیون تن افزایش خواهد یافت .
محمد زاده مدیر کل راه و شهرسازی استان قزوین هم می گوید : با توجه به جاذبه های گردشگری این منطقه ، پیش بینی می شود در سال نخست اجرای این طرح حدود یک میلیون مسافر جابه جا شود اما جابه جایی بیش از سه میلیون مسافر برای آن هدفگذاری شده است.
بازسازی و بهسازی واحد های روستایی استان قزوین هم مراحل پایانی خود قرار دارد و به گفته فیروزی مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان قزوین ، از هشتصدو سی و یک روستای این استان هفتاد و نه هزار واحد مسکونی باید نوسازی و مقاوم سازی شود که تاکنون بیش از هشتاد درصد نوسازی شده است.
در سال های اخیر با توجه به رسیدن متولدان دهه شصت که دهه افزایش چشمگیر جمعیت ایران است به سن ادامه تحصیلی در مقاطع دانشگاهی کشور به یکباره با خیل عظیمی از جوانانی مواجه شد که درخواست پذیرش در دانشگاه ها را داشتند موج عظیمی که تا چند سال گذشته در مقطع کارشناسی نمایان بود هم اکنون به مقطع کارشناسی ارشد رسیده است.
استان قزوین هم با داشتن برخی ویژگی ها از جمله نزدیکی به پایتخت و وجود دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) میزبان تعداد بالایی از دانشجویان است که باعث شده قزوین یکی از قطب های دانشگاهی کشور باشد.
در استان قزوین بیش از صد و چهل هزار دانشجو در چهل دانشگاه و مراکز آموزش عالی تحصیل میکنند و دانشگاه علوم پزشکی ، دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) و دانشگاه آزاد قزوین از جمله دانشگاههای مطرح کشور هستند.
سالار قاسمی ، مدیر کل آموزش وپرورش استان قزوین نیز در زمینه پیشرفت های فرهنگی می گوید: ما پس از انقلاب با افزایش میزان باسوادی به بیش از نود ودو درصد در نقاط شهری و هشتاد درصد در نقاط روستایی رسیده ایم .
استعداد فراوان جوانان به فعالیت های ورزشی موجب رشد روز افزون آن در استان قزوین شده به طوری که هم اکنون بیش از پنجاه و چهار هزار ورزشکار در چهل و پنج هیئت ورزشی مشغول فعالیت هستند.
مدیرکل ورزش و جوانان استان قزوین سرانه فضاهای ورزشی این استان را برای آقایان نود و بانوان هفتاد و شش سانتیمتر ذکر کرد و گفت : این میزان از متوسط میانگین کشوری بالاتر است.
حق شناس می افزاید: درحال حاضر نود طرح ورزشی در دست اجرا در استان قزوین وجود دارد که با افتتاح آنها سرانه فضاهای ورزشی بیش از یک و دو دهم متر مربع (بیشتر از برنامه پنجم توسعه) خواهد شد.
به گفته وی، سرانه فضای ورزشی روستایی در استان قزوین از سرانه شهری بیشتر است و این موضوع بیانگر نگاه ویژه مسئولان به مناطق روستایی است.
توزیع عادلانه خدمات بهداشتی ودرمانی و میزان دسترسی افراد مختلف جامعه به آن در مناطق شهری و روستایی هم از مهمترین ویژگی های بخش درمان است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین می گوید:در حال حاضر استان قزوین دارای پانزده بیمارستان ، هشتاد و سه مرکز بهداشتی شهری و روستایی و دویست و هشتاد باب خانه بهداشت است .
زینانلو میزان مرگ و میر نوزادان در هر هزار تولد در سال پنجاه وهفت را صدو یازده مورد اعلام کرد که این تعداد در حال حاضر به هشت و هفت صدوم رسیده است .
وی همچنین میزان مرگ مادران باردار در هر صد هزار تولد قبل از پیروزی انقلاب اسلامی را دویست و سی و هفت مورد اعلام و اضافه کرد : این میزان در حال حاضر به چهارده و یک دهم رسیده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین به فعالیت هزار و پانصد و هشتاد و پنج پزشک شاغل در مراکز درمان اشاره و اضافه کرد: در حال حاضر تعداد تخت های بیمارستانی استان یک هزار و هفتصد و سی و هشت است که سرانه تخت بیمارستانی استان یک و بیست و سه صدوم درصد از میانگین کشوری بالاتر است.
زینانلو اضافه کرد : با افتتاح بیمارستان تاکستان تا نیمه اول سال آینده ، نود و شش تخت به ظرفیت بیمارستانها ی استان اضافه خواهد شد.
برای بررسی دستاوردهای انقلاب اسلامی در بخش نیرو استان ابتدا به سراغ شرکت گاز استان می رویم.
مدیر عامل شرکت گاز استان قزوین می گوید: مهمترین دست آورد استان در حوزه گازافزایش تعداد مشترکان گاز از شصت مشتر ک به سیصد و شانزده هزار و هشد و هشتاد وهشت مشترک و افزایش مصرف کننده های صنعتی گاز طبیعی از ده واحد صنعتی به دو هزار و پانصد و پنجاه و دو مشترک صنعتی است.
نجفی افزود: تعداد شهرهای برخوردار از گاز طبیعی از صفر شهر در سال پنجاه و هفت به بیست و دو شهر در حال حاضر رسیده که کار گاز رسانی به سه شهر هم در دست اجراست.
استان قزوین بیشت و شش شهر دارد.
مدیر عامل شرکت گاز استان قزوین با بیان اینکه قبل از سال پنجاه وهفت هیچکدام از روستاهای استان از نعمت گاز بهرمند نبود می گوید : در حال حاضردویست و چهل و هفت روستا بهره مند از گاز هستند و کار گاز رسانی به شصت و هشت روستاهم در دست اجراست .
مدیر عامل شرکت مخابرات استان قزوین می گوید: در حال حاضر تعداد مراکز تلفن ثابت به بیش از سیصد و هشتاد وشش مرکز رسیده است.
جلال پورشاکر افزود: ضریب تلفن ثابت از یک ویک دهم درصد به سی و هفتاد و سه درصد افزایش یافته همچنین تعداد تلفن های ثابت مشغول به کار هم به سیصد و هفتاد و سه هزار و صدو پنجاه و سه تلفن رسیده است.
مدیر عامل شرکت مخابرات تاکید کرد: تعداد شهرهای برخوردار از ارتباط تلفنی از صفر شهردر سال پنجاه وهفت به تمامی بیست و شش شهر استان گسترش یافته است.
او خاطرنشان کرد: تعداد روستاها برخوردار نیز از ارتباط تلفنی از صفر روستا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی به هشتصد و نوزده روستا از هشتصدو سی و یک روستای استان قزوین رسیده است.
هجران فر مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب شهری نیز خاطر نشان کرد: پس از انقلاب با آنکه تنها شهر قزوین تحت پوشش شبکه آبرسانی مستمر قرار داشت اما در حال حاضر بیست وشش شهر استان تحت پوشش این شبکه قرار دارند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان قزوین هم جهت معرفی تغییرات صورت گرفته در حوزه کاری خویش می گوید: به برکت انقلاب اسلامی، جمعیت بهره مند از آب شرب روستایی استان قزوین از دوازده درصد جمعیت روستایی به حدود نود درصد افزایش یافته است.
علیزاده همچنین می افزاید: درحاضر حاضر حدود هشتاد و هشت روستاهای استان قزوین از آب آشامیدنی سالم بهره مندهستند.
مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق استان هم به دستاوردهای انقلاب اسلامی در این خصوص اشاره و تصریح کرد : پس از انقلاب در حوزه برق این استان با توسعه تعداد پست های فوق توزیع از سه دستگاه به نه هزار و پانصد و نود ونه دستگاه، افزایش طول خطوط انتقال از شصت وهفت کیلومتر به ده هزار و هفتصد وهفتاد ویک کیومتر،افزایش روستاهای برق دار از هفتاد ودو روستا به هفتصد و پنجاه و یک روستا وافزایش تعداد مشترکان صنعتی و کشاورزی از یکهزار وهشتاد وچهار مشترک به هفت هزار و ششصد مشترک تا به امروز رسیده است.
جبارزاده همچنین تعداد مشترکان شرکت توزیع نیروی برق از هشتاد هزار و پانصد مشترک در سال پنجاه و هفت به بیش از چهارصد و سه هزار مشترک در سال نود و دو رسیده است .
پیشرفت های صورت گرفته استان قزوین پس از انقلاب اسلامی به برکت خون هزاران شهید ، وحدت و یکپارچگی و تلاش مردم و مسئولان در سایه تحریم های دشمنان به دست آمده و این مهم الگویی برای کشورهای دیگر تبدیل شده است .
دستاوردهای انقلاب اسلامی در استان ایلام
استان محروم ایلام با پیروزی انقلاب اسلامی تحولات چشمگیری در حوزه های مختلف عمرانی،اقتصادی و فرهنگی – سیاسی به خود دیده است.
طرح های بزرگ پتروشیمی، پالایشگاه گاز ،کارخانه سیمان ایلام،ساخت و توسعه فرودگاه ایلام،ساخت شهرک های صنعتیطرح های آبرسانی، گازرسانی، توسعه شبکه برق رسانی،ساخت و بهره برداری از سدهای بزرگ ایلام (چم گردلان) سد بزرگ سیمره،بدوله و پیشرفت قابل توجه سدهای هندمینی ، سازبن ، کنگیر، دویرج و مولاب که به تولید برق و تامین آب آشامیدنی کشاورزی اختصاص دارند،چرخ توسعه در این استان مرزی را به حرکت درآورده است.
ساخت پالایشگاه گاز و پتروشیمی یکی از مهمترین تحولات توسعه طرفیت های نفتی در استان ایلام است. ایلام در مجموع دارای رتبه سوم کشور از حیث تولیدات نفت و گاز است. این استان مرزی 8درصد منابع نفتی و 11 درصد ذخایر گاز کشور را داراست و وجود میادین مشترک نفتی با کشور عراق از جمله آذر و چنگوله موجب شد که برای استفاده از این ظرفیت ها پالایشگاه گاز و پتروشیمی در ایلام احداث شود. در سال 1386 پالایشگاه گاز ایلام به منظور پالایش میادین گازی تنگ بیجار و کمان کوه به بهره برداری رسید. این پالایشگاه 6/5 میلیون متر مکعب متان و 350 تن اتان،گوگرد،گاز مایع و میعانات گازی فعالیت خود را آغاز کرد. هم اکنون روزانه 8/6 میلیون متر مکعب گاز در همین پالایشگاه تولید می شود.
فاز اول مجتمع پتروشیمی ایلام به عنوان بزرگترین سرمایه گذاری صنعت پتروشیمی در غرب ایران تابستان 92 به بهره برداری کامل رسید.
ساخت راه های ارتباطی در مناطق شهری و روستایی و ساخت چند تونل طولانی در محورهای ارتباطی ایلام ـ مهران و ایلام ـ کرمانشاه که این مسیرها را بسیار کوتاه تر می کند.بعد از پیروزی انقلاب اسلامی طرحهای زیادی برای خروج این استان مرزی و کوهستانی از بن بست انجام شد و تا کنون 10 تونل با طول بیش از 5 کیلومتر ساخته شده است و طرح بزگترین تونل ترانزیتی غرب کشور یعنی تونل قلاجه به طول 2هزار و 500 متر به زودی به بهره برداری می رسد. ساخت 6هزار و 700 پل بزرگ و کوچک نیز یکی از خدمات راهسازی در این سی پنج سال به استان ایلام است.ایجاد فرودگاه ایلام نیز یکی از مطالبات مردم بود که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی محقق شد. هم اکنون طرح احداث راه آهن ایلام-اسلام آباد با وجود کوه های سخت گذر به همت پیمان کاران داخلی کار خود را آغاز کرده است که خود تحولی عظیم در حوزه توسعه راهسازی در استان ایلام است.
ایجاد بزرگراه مهران-مرز عراق نیز نقش مهمی در توسعه این مسیر بین المللی دارد.
گمرک بین الملی مهران و رونق مرز مهران از سال 1382 تا کنون یکی از دستاوردهای مهم نظام جمهوری اسلامی در استان مرزی ایلام است. از سال 82 روز به روز بر تعداد زائران و صادرات کالا از طریق این مرز بین المللی در حال افزایش است و سالانه بیش از یک میلیون زائر عتبات عالیات و هزاران کامیون حمل کالا و محصولات کشاورزی از این مرز به عراق صادر می شود. مرز مهران امسال به منطقه ویژه اقتصادی تبدیل شده است.
با پیروزی انقلاب اسلامی در بخش کشاورزی و دامپروری شاهد بهبود و افزایش چشمگیر انواع محصولات کشاورزی و باغی و دامی در استان هستیم.در زمینه دامپروری هم اکنون ایلام به قطب دامپروری سنتی و صنعتی در غرب کشور تبدیل شده است. بیش از 2 میلیون دام سبک و سنگین در کم وسعت ترین و کم جمعیت ترین استان کشور یعنی ایلام پرورش داده می شود.
در زمینه تولید گوشت مرغ استان ایلام از مرز خودکفایی عبور کرده و 2و نیم برابر نیاز خود را تولید می کند به طوری که علاوه بر استانهای هم جوار تولید گوشت مرغ ایلام به کشور عراق نیز صادر می شود.
ساخت دانشگاه های ایلام و علوم پزشکی ایلام، پیام نور، علمی کاربردی، دانشگاه آزاد اسلامی،باختر،علوم قرآنی و مـرکـز تربیت معلم از دیگر خدمات نظام مقدس جمهوری اسلامی است که در تمام شهرستانهای تابع نیز این دانشگاهها فعال هستند
افزایش سوادآموزان استان که امروز میزان باسوادی بیش از 92 درصد را نشان می دهد
مهمترین نکته کلیدی تعهد و میزان علاقه مندی مردم این خطه به نظام مقدس جمهوری اسلامی است که باید آن را ازمشارکت حداکثری مردم در انتخابات مختلف جستجو کرد. در این استان بالاترین میزان (بیش از 80 درصد) شرکت در انتخابات ثبت شده است. فعالیت مردم در سرنوشت خود از طریق شوراهای اسلامی شهر و روستا نیز نمودی دیگر از رغبت مردم به نظام مقدس جمهوری اسلامی است که حرکت پرشتاب به سوی توسعه را در حوزه های شهری و روستایی نتیجه آن است.
راه اندازی شبکه استانی ایلام که به واسطه آن بیش از 12 ساعت رادیو و 7 ساعت سیما به پخش برنامه مبادرت می کند و سطح پوشش برنامه های رادیو 100 درصد و تلویزیون بیش از 97 درصد استان است.
همچنین باید به گسترش مطبوعات محلی که تعدادشان به بیش از 30 نشریه می رسد، اشاره کرد. تعدد احزاب سیاسی ، گروه های صنفی ، گروه های مردم نهاد و غیره که در چارچوب قانون اساسی فعالیت می کنندو زمینه توسعه اقتصادی ، سیاسی و فرهنگی را فراهم می کنند از دیگر نـمادهای و نشانه های پویایی و پیشرفت نظام سیاسی کشورمان است که در 33 سال اخیر رشد چشمگیری داشته است.
ساخت بیش از دهها ورزشگاه و سالن ورزشی در سطح استان وتشکیل و گسترش فعالیت هیئت های ورزشی که باعث جذب نوجوانان،جوانان و بزرگسالان شده است، از مهمترین خدمات 33ساله نظام مقدس جمهوری اسلامی در استان بوده است. به گونه ای که برخی از هیئت های ورزشی مانند هیئت هاکی، باستانی و پهلوانی، جودو، تکواندو و بسکتبال جانبازان هر ساله مقام اول تا سوم کشوری را دارا هستند
با توجه به اینکه استان ایلام بیش از 420 کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد و این خود از یک زاویه می تواند تهدیدی برای امنیت کشور باشد، اما پس از جنگ تحمیلی امن ترین مرز کشور محسوب می شود. این امر نتیجه تلاش مجموعه نیروهای نظامی و امنیتی است که با استفاده از توان نرم افزاری و سخت افزاری به تولید امنیت و آرامش در منطقه مبادرت می کنند.