پخش زنده
امروز: -
مشاور رئیس بنیاد علمی مصطفی و عضو هیئت مدیره این بنیاد گفت:جایزه علم و فناوری مصطفی در سطح جوایزی مثل نوبل طراحی شده و برگزار میشود و به دانشمندانی این جایزه اعطا میشود که بتوانند یک طرح مشخصی را که در لبه دانش روز دنیا هست، به جامعه بشری معرفی کنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما رادیو گفتگو در برنامه صبح و گفتگوی خود با آقای حسین صابری، مشاور رئیس بنیاد علمی مصطفی و عضو هیئت مدیره این بنیاد درباره جایزه علمی فناوری مصطفی گفتگو کرد.
سوال: میخواهیم با حضرتعالی هم صحبت بشویم و برای شنوندگان گزارش بگیریم از این جایزه علمی بزرگ، اهدافی که در سر دارد و بازخوردهایی که برایش پیش بینی میشود و تدبیر میشود؟
آقای صابری: جایزه علمی فناوری مصطفی در سال ۱۳۹۰ توسط پارک فناوری پردیس به شورانی عالی انقلاب فرهنگی پیشنهاد شد و در سال ۹۱ به تصویب این شورا رسیدن به عنوان نشان عالی علم و فناوری در جهان اسلام به تصویب رسید و از سال ۹۱ تا سال ۹۴ در واقع طراحی نحوه برگزاری این جایزه بزرگ، زمان برد چرا که بررسی هزار و ۴۵۰ جایزه موجودی که الان دارد تو دنیا برگزار میشود باید ما یک عقبهای از جوایز علمی، اهدافشان و کارهایی که دارند انجام میدهند را بررسی میکردیم،
لذا تا سال ۹۴ انجام شد، از سال ۹۴ هر دو سال یکبار، جایزه مصطفی که در واقع لقب پیامبر عظیم الشان اسلام هست در هفته میلاد پیامبر برگزار میشود، انشاالله ۱۰ مهر ماه که هفته آینده باشد، هفته جایزه علمی و فناوری مصطفی هست که پنجمین دوره اش که برگزار میشود و برنده هایش هم هفته گذشته در کنفرانس خبری دبیر جایزه به جامعه علمی جهان اسلام معرفی شدند.
سوال: و قرار هست که ما انشالله چه بازخوردهایی بگیریم و چه موجی را به لحاظ علمی ایجاد کنیم؟
آقای صابری: ببینید جایزه علم و فناوری مصطفی در سطح جوایزی مثل نوبل طراحی شده و برگزار میشود و به دانشمندانی این جایزه اعطا میشود که بتوانند یک طرح مشخصی را که در لبه دانش روز دنیا هست، به جامعه بشری معرفی کنند و صرفا به کسی که مقاله علمی داده باشد تعلق نمیگیرد باید تاثیرش در رفاه بشری مشخص باشد، در چهار حوزه جایزه مصطفی اعطا میشود، حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، فناوری پزشکی و زیستی، فناوری نانو و یک حوزه هم به عنوان سایر حوزههای علمی درنظرگرفته شده که میتواند هر حوزه علمی دیگری باشد که یک دانشمند برجسته یک اثری را در جامعه بشری معرفی کند، هدف اصلیش توسعه علم و فناوری در جهان اسلام هست و تاثیر علم و فناوری را ما باید بتوانیم از مراکز پژوهشی و دانشگاهها و از افراد برجسته دانشمند تاثیرش را در رفاه مردم ببینیم این هدف اصلی جایزه مصطفی است.
سوال: قرار هست آیا ما دامنه نفوذ جغرافیایی یا دامنه نفوذ علمی یا ترتیبات و مدارج علمی را ما تو حوزه گسترش بدهیم؟ شما جهان اسلام و جهان را فرمودید، آیا دانشگاههای مشخص تو این زمینه مشخص شدند، قرار هست این دانشگاهها افزایش پیدا کنند، کدام یک از این دانشگاهها به این دایره هم افزایی و برد جغرافیایی شما اضافه میشوند.
آقای صابری: تعریف جهان اسلام در اساسنامه جایزه به این معنی است که هر کشور اسلامی که عضو سازمان کنفرانس اسلامی است که از این نظر ما ۵۷ کشور را مشمول این جایزه میدانیم، با هر مذهب آسمانی که داشته باشند، اسلام، مسیحیت، یهودیت هر مذهبی که به رسمیت شناخته شده، اما محدود به حوزه کشورهای اسلامی هم نیست، هر مسلمانی که در هر نقطه از دنیا زندگی کند آن به عنوان جهان اسلام تلقی میشود بنابراین همه افراد دارای تابعیت اسلامی با هر مذهب یا هر مسلمان که در هر نقطه از دنیا ساکن باشد و مقیم باشد به عنوان جهان اسلام در نظر گرفته میشود.
اگر نیاز به اطلاعات بیشتری برای دیدن آثار برگزیده چهار دوره گذشته و این دوره پنجم که انشاالله هفته آینده مراسمش در شهر اصفهان برگزار بشود علاقه مندند که ببینند میتوانند به سایت اطلاع رسانی جایزه مصطفی مراجعه کنند.